- 21 Mayıs 2013
- 986
- 1.016
-
- Konu Sahibi limonlupasta06
ben kayınvalidenizle kaynınızın yaptıklarına takıldımMerhaba hanımlar.Eltimle sorunluyduk daha önce de konu açmıştım mesafe koydum son yaptığı iyice çıldırttı beni. Geçtiğimiz ay eltimin kınasına gidemedim çok önemli haftalar öncesinden planlı bir iş görüşmesi nedeniyle. Neyse düğünü oldu gittim. Düğünde kv takı merasiminde kaynımın yanında benim durmamı kendi taraflarından gelen takıları kaynıma takmamı rica etti. Kaynım istemiş böyle olmasını. (eşimin ve kaynımın kız kardeşi yok). Neyse tamam dedim eltimin de kuzeni durdu yanında. Takıları kurdelaya takyorum bir iki derken eltim birden herkesin içinde yeter bu kadar limonlu pasta x kendi takar altınını dedi sert bir şekilde ben neye uğradığımı şaşırdım. peki meraklısı değilim dedim gittim. Neyse kaynım yanıma geldi özür flan diledi. Bunlar balayına gitti geldi. yıllık izin dolayısıyla bizde kv de kaldk flan. balayından sonra bunlar kv me geldiler ben ne hoşgeldin dedim ne selam verdim. kız da ne özür diledi ne bişey. üstüne kaynıma ablama saygısızlık etti düğünde yorgunum dedi ayağa kalkıp selam vermedi demiş benim için ki yalan.kv bunu bana söylüyor. neyse bunlar evdeyken kv yanıma geldi yapma büyüklük sende kalsın dedi. bende hayır ben artık muhatap olmam dedim. kv ağlamaya başladı onlar gittikten sonra neymiş böyle olmazmış.ama kv eltime böyle demiyor diyemiyor. onun yanında mutlu mesut bana gelince olmaz böyle flan filan.eşimle de aramızda huzursuzluk oluyor bu mesele yüzünden. Siz olsanız ne yapardınız ben şu an kv me de mesafe koydum zira kendi eltileri bu kadarını bile yapmadıkları halde mesafeli eltileriyle. siz olsanız napardnız??
Ben olsam bu duruma gelmezdim her halde :))
Ama geldiysem de haddini bildirirdim.. eşime asla yansıtmazdım. Ama çaktırmadan tavrımı koyardım.
Seslerini gizliden keserdim yani :))
Vicdan azabı falan çekme kv ye karşı.. haklısılığıza uğruyorsan ara hakkını ama ağız dalaşına girme.. hareketlerinle ve duruşunla belli et! Sana cesaret edip diyemesinler bir şey.. ama asla ve asla eşine de yansıtma bu olayları.
kesinlikle terbiyesizlerle başa çıkamadıkları için diğerine yükleniyorlar sen büyüklük et diyeHayatta hiç sevmediğim laftır "büyüklük sende kalsın." Çünkü büyüklük bende kalınca, terbiyesizin yaptığı da yanına kar kalıyor.
Şahsi, fikrim, sana elalemin ortasında carlayan terbiyesizle muhatap olmana gerek olmadığı yönünde. Ben olsam onun o ağzını milletin içinde caart diye ayırırdım. Onu yapamadıysam, geleceğini duyduğum an o evi derhal terkederdim, sen medeniymişsin. Kayınvaliden, eşin sana agız burun yapacaklarına sana saygı duysunlar; sana "unut gitsin, sıkıntı yapma" diyeceklerine ona desinler "git özür dile yaptığın hayvanlıktı "diye.
Nerde yelloz var onlar baştacı oluyor ya sinir oluyorum.
Ben hiçbir şekilde muhatap olmak istemiyorum bundan sonra. Eşime yansımaması mümkün değil eşimin yanında söylüyor kv.
ben kayınvalidenizle kaynınızın yaptıklarına takıldım
diyemiyorlar mı biz limonlu pastaya dedik altınları kendisi taksın diye
yalan söylüyorsa bir de iftira huyu varsa ben de olsam selam falan vermezdim
kaynananız biraz da onun kulağını büksün bal gibi de olur konuşmamazlık
ayrıca bu da insanlara iyi niyetle yaklaşılmaması gerektiğini göstermiş siz banane nasıl isterseniz öyle yapın ben altınla falan uğraşmam deseydiniz bunlar olmayacaktı kendi kötü olmamak için sizi kötü yapmışlar
sıkıştığı için yalana başvurmuş işte en tehlikeli tipaynen öyle ben kötü oldum. kaynım hesap sormuş eltime eltimde ablama saygısızlık yaptı demiş ki böyle birşey asla olmadı. kv dem de böyle birşey yapmayacağımı çok iyi bilir. velevki ablasına annesine selam vermedim diyelim vermek zorunda mıyım ki o da ayrı bir konu ki selam verdim.
Kv eltime ağzını açamıyor zira elti kv ye karşı çok mesafeli anca bana söyleyebiliyor madem öyle bende koydum mesafemi. Bu seferde eşim mesafe koydum diye huzursuzluk çıkarıyor.
Bak şimdi.. sen birden elini ayağını çekersen suçlu olursun. Yavaş yavaş mesafeyi koyarsan kimse farketmez! Bir bakmışlar aranızda mesafe olmuş.
Eşinin ruhu bile duymaz! Sonuçta bu adam sana yapışık değil.. baktın kv laf sokacak laf diyecek eşın de o ortamda o duruma gelme kvnle..
Eşin gittiginde aç konuyu konuş tekrar.
sıkıştığı için yalana başvurmuş işte en tehlikeli tip
eşine de aynen şunu söyle ben annen istediği için kardeşinin yanında durdum meraklı değildim ama o milletin ortasında bana carladı sonra da ablama selam vermedin diye iftira atıyor
şimdi sen beni bu kadının ayağına mı götüreceksin diye ?
kaynananın da yaptığı aynı üstte arkadaşın yazdığı gibi onla başa çıkamayınca sana yükleniyorlar terbiyesizler el üstünde dolaşıyor
Kime sorsan eltim yalancı kıskanç vs. diyo
Dürüst elti yoksa siz ne oluyosunuz
Aman kadınların çoğu incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden bişey çıkarıp triplere giriyo bence
Erkekler öyle mi, naber abi deyip geçiyolar ne güzel
Ben genel yorum yaptımYapmadığım bir şeyi söylemiş sizce ne oluyor ?? Sizin hakkınızda biri yapmadığınız bir şeyi söylediğinde siz naber abi deyip geçin, siz öyle yapın
Erkeklerden örnek verdimYapmadığım bir şeyi söylemiş sizce ne oluyor ?? Sizin hakkınızda biri yapmadığınız bir şeyi söylediğinde siz naber abi deyip geçin, siz öyle yapın
Ben genel yorum yaptım
Bence tek bu konu değil
Siz birbirinizi sevmemişsiniz
E o zaman merhaba de geç
Kayınvalidem bile istese ben kimsenin takısını takmam ki, bizde konuklar kendi takısını kendi takar foto çekilir gider. En fazla iğne tutar kızkardeş ya da kuzeni filan , bu kadar.
Bizde kimsnein takısına karışılmaz, konuk kendi takar gider. Sen en fazla iğne tutarsın ki bizde genelde iğneyi de küçük biri ya da genç kızlardan biri tutarEltimin takısını takmadım kaynımın takısını taktım ve onunla bir problemim yoktu. Zatem merhaba diyip geçiyordum ama insanlar hadsiz ben napıyım. İşte iyilikten maraz doğuyor.
tamam bak madem dersini almışsın uzak dur,herkese de yerini öğret,kaynanan da kocan da senin kime ne kadar mesafede duracağına karışmasın ,kaynanan ağladığın da sert bi rest çek,kocanı ben özellikle seni düşündüğümden muhattap olmak istemiyorum deyip ayartmak suretiyle konu dışında tut ve mümkün olduğunca uzak dur allah aşkına yemişim iyiliğiniEltimin takısını takmadım kaynımın takısını taktım ve onunla bir problemim yoktu. Zatem merhaba diyip geçiyordum ama insanlar hadsiz ben napıyım. İşte iyilikten maraz doğuyor.