Yalancı elti..

Yani konu sahibesi eltiniz size taraf olmanız ve takıları takmanız sebebiyle gıcık olmuş. Şahsen bana böyle bir misyon yükleseler yani düğünde eşimin tarafına bodyguardlık yapmak Tarzı bir görev, asla kabul etmezdim. Onun Tarafından bakınca pozisyonunuz itici olmuş biraz. Kayınvalideniz ve kaynınız da ikili oynuyor ki bence baş problem o ikisi eltiniz değil. Yerinizde olsam bu Hırs oyunlarına gelmem , eltiyi sıkışınca yalan söyleyebilen bir karakter olduğu için sevmesem de rahat gözükmek adına kendisini umursamaz bir tavır içerisinde hayatıma alırdım. Ancak bir daha da Üstüme vazife olmayan şeylere de karışmazdım. Kraldan çok kralcı olmanın manası yok. Kayınvalide ve kaynı da çok sallamayın derim.
Naçizane...

Bizde kimsnein takısına karışılmaz, konuk kendi takar gider. Sen en fazla iğne tutarsın ki bizde genelde iğneyi de küçük biri ya da genç kızlardan biri tutar
Sen kaynımın takısı kaynımın takısı diyosun da onun eşinin takısı, burdan bakamıyosun bence sorun bu. Kayın daha yakın gibi bahsediyosun, kız sonradan aileye dahil oluyo diye.

O sizde öyle kv de böyle. Ben zaten bu düğün takı olaylarına hepten ayarım., meraklısı değilim. rica etti okey dedik. kimsenin eşi nişanlsı da umrumda değil. kaynımda eşi de benden uzak olsun. zaten bi yakın olasım yok. benim burda yakın olalım diye bir derdim yok. bilakis uzak durmak istiyorum konuyuı bi daha oku bence. ayrıca eltinin kocası istedi böyle. ayrıca çemkirmesi haklı mı yani... üfff hadi sana da iyi akşamlar

Yani konu sahibesi eltiniz size taraf olmanız ve takıları takmanız sebebiyle gıcık olmuş. Şahsen bana böyle bir misyon yükleseler yani düğünde eşimin tarafına bodyguardlık yapmak Tarzı bir görev, asla kabul etmezdim. Onun Tarafından bakınca pozisyonunuz itici olmuş biraz. Kayınvalideniz ve kaynınız da ikili oynuyor ki bence baş problem o ikisi eltiniz değil. Yerinizde olsam bu Hırs oyunlarına gelmem , eltiyi sıkışınca yalan söyleyebilen bir karakter olduğu için sevmesem de rahat gözükmek adına kendisini umursamaz bir tavır içerisinde hayatıma alırdım. Ancak bir daha da Üstüme vazife olmayan şeylere de karışmazdım. Kraldan çok kralcı olmanın manası yok. Kayınvalide ve kaynı da çok sallamayın derim.
Naçizane...

Ne bileyim ben öyle ikili falan oynadıklarını. o kadar alengirli oyunlara kafam basmaz.ben zaten bunların adetini falan da bilmem geldi kv sana düşer dedi. neyse tamam dedik. bi daha semtlerine bile uğramak istemiyorum zaten.

O sizde öyle kv de böyle. Ben zaten bu düğün takı olaylarına hepten ayarım., meraklısı değilim. rica etti okey dedik. kimsenin eşi nişanlsı da umrumda değil. kaynımda eşi de benden uzak olsun. zaten bi yakın olasım yok. benim burda yakın olalım diye bir derdim yok. bilakis uzak durmak istiyorum konuyuı bi daha oku bence. ayrıca eltinin kocası istedi böyle. ayrıca çemkirmesi haklı mı yani... üfff hadi sana da iyi akşamlar
Uzak olasın varsa öyle davranman lazım
Herşeyde ben ailenin ilk geliniyim her yere koşarım moduna girersen insanlar uzak yerine yakın olmak istediğini anlar
Müneccim değiller
Ama eleştiriye gelemiyosun
Düşündüğün gibi davranırsan olmadık şeylerle karşılaşmazsın, kayınvalide veya başkası ne isterse istesin netsen kendi isteğin gibi davranırsın. bu kadar basit

tamam bak madem dersini almışsın uzak dur,herkese de yerini öğret,kaynanan da kocan da senin kime ne kadar mesafede duracağına karışmasın ,kaynanan ağladığın da sert bi rest çek,kocanı ben özellikle seni düşündüğümden muhattap olmak istemiyorum deyip ayartmak suretiyle konu dışında tut ve mümkün olduğunca uzak dur allah aşkına yemişim iyiliğini

Bebeğim aynen dediğini yaptım anlamıyorlar. Eşim bana trip yapıyor. sorun bu işte.

Bakın hiçbir şeye karışmak istemiyorum.
Ne bileyim ben öyle ikili falan oynadıklarını. o kadar alengirli oyunlara kafam basmaz.ben zaten bunların adetini falan da bilmem geldi kv sana düşer dedi. neyse tamam dedik. bi daha semtlerine bile uğramak istemiyorum zaten.
altın Takı gibi hassas konularda iki tane akraba dahi olmayan insanı karşı karşıya getiriyorlar .eltin senin neyin ki? Hiçbir şeyin. Çok uyanıklar valla. Kendi adları çıkmıyor böylece. Evlenirken kaynının yaptığı ince hesap hiç hoş değil ayrıca.Belki de eltiye de kendi gönüllü oldu bu göreve limonlu pastanın diye açıklama yapıldı.

Uzak olasın varsa öyle davranman lazım
Herşeyde ben ailenin ilk geliniyim her yere koşarım moduna girersen insanlar uzak yerine yakın olmak istediğini anlar
Müneccim değiller
Ama eleştiriye gelemiyosun
Düşündüğün gibi davranırsan olmadık şeylerle karşılaşmazsın, kayınvalide veya başkası ne isterse istesin netsen kendi isteğin gibi davranırsın. bu kadar basit

Takıyı taktık diye yakın olasım var demek öyle mi.hiç güleceğim yoktu.kınasına gitmedim her yere koşmuyorum merak etme. şimdi onu bunu boşver de çemkirmesi, yalan söylemesi, kaynanamın tavrı haklı diyosun yani. Ben kabul ediyorum keşke takmasaydım diyorum sen ne diyorsun haklı mı ???

Bakın hiçbir şeye karışmak istemiyorum.

altın Takı gibi hassas konularda iki tane akraba dahi olmayan insanı karşı karşıya getiriyorlar .eltin senin neyin ki? Hiçbir şeyin. Çok uyanıklar valla. Kendi adları çıkmıyor böylece. Evlenirken kaynının yaptığı ince hesap hiç hoş değil ayrıca.Belki de eltiye de kendi gönüllü oldu bu göreve limonlu pastanın diye açıklama yapıldı.

Hiç öyle düşünmemiştim. haklısın olur olur.

Sizi art niyetli bulmuyorum ben konu sahibesi ancak şöyle klasik bir durum var:
Küçüğü evlenirken evin büyük gelinine kv gaz verir, sen ilksin teksin re re rö rö diye kendi yapmak isteyip de yapamadıklarını bu geline yaptırır. Böylece kvnin adı kötü olmamış olur hem de tatmini sağlanmış olur. Sonuç , birbirinden nefret eden gelinler ve Çekirdek çitleyip seyir bakan bir kv..
Sizin durum özetle bu bence .

Merhaba hanımlar.Eltimle sorunluyduk daha önce de konu açmıştım mesafe koydum son yaptığı iyice çıldırttı beni. Geçtiğimiz ay eltimin kınasına gidemedim çok önemli haftalar öncesinden planlı bir iş görüşmesi nedeniyle. Neyse düğünü oldu gittim. Düğünde kv takı merasiminde kaynımın yanında benim durmamı kendi taraflarından gelen takıları kaynıma takmamı rica etti. Kaynım istemiş böyle olmasını. (eşimin ve kaynımın kız kardeşi yok). Neyse tamam dedim eltimin de kuzeni durdu yanında. Takıları kurdelaya takyorum bir iki derken eltim birden herkesin içinde yeter bu kadar limonlu pasta x kendi takar altınını dedi sert bir şekilde ben neye uğradığımı şaşırdım. peki meraklısı değilim dedim gittim. Neyse kaynım yanıma geldi özür flan diledi. Bunlar balayına gitti geldi. yıllık izin dolayısıyla bizde kv de kaldk flan. balayından sonra bunlar kv me geldiler ben ne hoşgeldin dedim ne selam verdim. kız da ne özür diledi ne bişey. üstüne kaynıma ablama saygısızlık etti düğünde yorgunum dedi ayağa kalkıp selam vermedi demiş benim için ki yalan.kv bunu bana söylüyor. neyse bunlar evdeyken kv yanıma geldi yapma büyüklük sende kalsın dedi. bende hayır ben artık muhatap olmam dedim. kv ağlamaya başladı onlar gittikten sonra neymiş böyle olmazmış.ama kv eltime böyle demiyor diyemiyor. onun yanında mutlu mesut bana gelince olmaz böyle flan filan.eşimle de aramızda huzursuzluk oluyor bu mesele yüzünden. Siz olsanız ne yapardınız ben şu an kv me de mesafe koydum zira kendi eltileri bu kadarını bile yapmadıkları halde mesafeli eltileriyle. siz olsanız napardnız??

Valla sizin eltiyle olan ilişkiniz hıc normal gitmemiş gorusmemen normal Büyüklük bende kalsın diyip konuşursan yine aynısını yapar ,bi kere çekinmemiş sonra mı çekinecek ? Bosver sen ne kadar az zararla atlatsan iyi o yüzden hep mesafeni Koru derim

Baştan keşke kabul etmeseymişsiniz, şahsen bi elti( ki hep gözler zaten üstündedir nasıl davranışlar diye ) kime altın takılacağı görevini üstlenirse cok dikkat ceker, sinir bozucu da bi görevmiş ben ilk defa duydum ilginç geldi. Bizde böyle bi yönlendirme olsa ne ayıplarlar misafirler. Ama tabş sizin boşlugunuza gelmiş heralde , öyle olması gerekiyor diyince anladıgım kadarıyla ölçüp tartamadan kabul etmişsiniz. Elti de bence size bu görevin verildigini bile bilmiyodur, düğünden sonra ilk gördüğüm yerde sorardım ben olsam o tavır neydi , durum böyle oldu diye.

Her alttan alışınızda emin olun biraz daha üzüleceksiniz..eltiniz basit bir tavır sergileyerek şahsiyetini ortaya koymuş..kendi doğrunuzdan birilerinin hatrı veya huzuru için vazgecmeyin..size doğru geleni kafanıza yatıyor ise yapın..insanlar hata yapabilir,zaman zaman affedici elbette olmak gerekir fakat affedeceğiniz kişinin kişiliği buna müsayit mi bu pencereden bakın.

Ya var ya bi akşam herkes varken eline iyilikle sor canım yanlış anlaşılan bir durum var düğünde benim eşinin yanında olmamı esin 8stedi sanırım 5ahatsiz oldun .bir de Ailene selam vermediğini sanıyorsun ama yoğunlukta olsa gerek farketmemissin tabiki verdim biricik eltim in ailesini unutur muyum de.herseyi ortada açık açık konuşursan utanan utanır. Ve sizin herseyi ortada konusmaniz milleti korkutur daha sonraki seferlerde bunu yapma ihtimaline karşı millet de ayağını denk alır. B8r de bunları konuşurken herkesin yüz ifadesini izleyin.sonunda aramızda böyle birşey olmasını asla istemem diyip tatlı gülücük le sarılın.
Ne diye yoktan yere düşman edinesiniz
Hem siz Yücelmis olursunuz hem de sonra yavaştan yavaştan uzaklasirsan da sorun senden kaynaklanmamis olur sonuçta elinde böyle Bi koz var .Ben yeterince verici davrandı m der işin içinden çıkarsınız
Hayat motton uz karsinizdqkinjn eline koz vermemek olsun bence
Ve tecrübeyle sabit herseyi açık açık akonusmak insanları hizaya getiriyor

allah kımsenın basına benım eltimi ve kayınvalıdemı vermesın
bunca zaman okudugum hıc bı eltılı kayınvalıdelı konu bana daha kotusu de varmıs dedırtmedı henuz
:)
en ıyısı mesafe koymak
aynen canımmmmm :KK62: mesafemi de tavrımı da koydum kafam rahat :KK70: daha kötüsü var benim kv ve eltim ve de görümcelerim

Mesafe koyarak en dogrusunu yapmissin. Eger alttan alsan yine gelip tepene binecek. En iyisi kendi ailene bakmak ve eltini takmamak bosver. O seninle ugrasip dursun sen mesafeni koyda ugrasacak bir sey bulamasin :KK70:

peki ablasına selam verme zorunluluğunuz mu var, yani eğer bu söylediği yalan olmasaydı da geçekten belirtilen sebeple selam vermeseydiniz yeni gelin haklı mı olacaktı?

Bence kayınvalideniz nazının geçtiğine sözünü dinletmek istiyor, bu şans da eski gelin olarak size vuruyor, ben çok takılmadım açıkçası :)

Ben olsam bir şans verirdim yeni geline, herkes hata yapar diyerek.

Simdi benı söyle bısey dusundurdu, Ablasına selam vermemıssınız dıye varsaymasının sebebı ablasından ötürü ileri gelebilir. Keza benimde ablam bana dese bende esıme derim böyle böyle yapmış diye.. Bunu nereden ileri sürdüğü net mi? Dolduruşa gelip size mi saldırıyor.. Aksi ise zaten yalancı yapar.. Yani selam vermeseniz ne olur sanki orası da ayrı bi vaka..

Takı töreni esnasında atarlanışı tuhaf!! Sizi kıskandığı bariz belli..Sizden istenilene gelince bir çok düğüne katıldım da takı takmak için yanında biri olması gerekliliğine şahit olmadım.Misafir zaten kendi takar takısını.. İğne tutmak merakını yada kim ne takmış gözlemcilerini anlıyorum da .. Sizden niye böyle bişey istenmiş ben onu anlamadım..

Ortayı bulmak isteyen kayın valideyi anlarım, kılıbık kalan kocayı da ... Sizin davranısınızıda..Ama eşinizin baskısı nedir arkadaş?? İşi kavgaya sürüklemek.. Karısına yapılan davranış ortada yani..

Merhaba hanımlar.Eltimle sorunluyduk daha önce de konu açmıştım mesafe koydum son yaptığı iyice çıldırttı beni. Geçtiğimiz ay eltimin kınasına gidemedim çok önemli haftalar öncesinden planlı bir iş görüşmesi nedeniyle. Neyse düğünü oldu gittim. Düğünde kv takı merasiminde kaynımın yanında benim durmamı kendi taraflarından gelen takıları kaynıma takmamı rica etti. Kaynım istemiş böyle olmasını. (eşimin ve kaynımın kız kardeşi yok). Neyse tamam dedim eltimin de kuzeni durdu yanında. Takıları kurdelaya takyorum bir iki derken eltim birden herkesin içinde yeter bu kadar limonlu pasta x kendi takar altınını dedi sert bir şekilde ben neye uğradığımı şaşırdım. peki meraklısı değilim dedim gittim. Neyse kaynım yanıma geldi özür flan diledi. Bunlar balayına gitti geldi. yıllık izin dolayısıyla bizde kv de kaldk flan. balayından sonra bunlar kv me geldiler ben ne hoşgeldin dedim ne selam verdim. kız da ne özür diledi ne bişey. üstüne kaynıma ablama saygısızlık etti düğünde yorgunum dedi ayağa kalkıp selam vermedi demiş benim için ki yalan.kv bunu bana söylüyor. neyse bunlar evdeyken kv yanıma geldi yapma büyüklük sende kalsın dedi. bende hayır ben artık muhatap olmam dedim. kv ağlamaya başladı onlar gittikten sonra neymiş böyle olmazmış.ama kv eltime böyle demiyor diyemiyor. onun yanında mutlu mesut bana gelince olmaz böyle flan filan.eşimle de aramızda huzursuzluk oluyor bu mesele yüzünden. Siz olsanız ne yapardınız ben şu an kv me de mesafe koydum zira kendi eltileri bu kadarını bile yapmadıkları halde mesafeli eltileriyle. siz olsanız napardnız??
sonuçta eşi özür dilemiş ama belliki gelin bişeye sinirlenmiş yani ortada öyle büyütülecek bişey yok gereksiz düşmanlık yaratmayın

Belli ki selam konusunda bir yanlış anlaşılma olmuş direk eltinin yalan söylediğini düşünme.
Kv de tatsızlık olmaması için gelmiş seninle konuşmuş. Eltine söylememiş olabilir çünkü o aileye yeni dahil oldu nazı şuan sana geçiyor. Çok büyük konular değil bunlar küslük yapmaya gerek yok bence.

X