- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
- Konu Sahibi hayallperestt
-
askerden gelen biri ailesi arkadaşları akrabaları varken hergün seninle görüşmez zaten merak etme
diğer taraftan yalanın sürekli yalanı doğurduğunun sen de farkındasın herhalde diyecek bir şey yok
Kızın üstüne neden bu kadar gidildi anlamıyorum. Babası sadece erkek arkadaş konusunda değil diğer arkadaşları konusunda da böyleymiş, sadece annesiyle gezsin istiyormuş yorumları okuduysanız. Ve izin alması çok zor oluyormuş. Şimdi siz bu kızın yerinde bu kadar baskıcı bir babayla olsaydınız ne yapardınız. Sonuçta kız kötü bir şey yapmıyor evden mi kaçıcam diyor, alt tarafı sevgilimle bulaşmak istiyorum diyor. Yalan söylemek evet etik bir davranış değil ama sizde biraz empati yapın kendinizi kızın yerine koyun. Hayatınızda size ufak gelen hiç yalan söylememişsiniz gibi davranmayın
ortada münevver karabulut ve sinem olayları varken ailelerin izin vermemesi çok normal.yalan dolanla iş olmaz,illaki ortaya çıkar
Ben is yerinde egitim, seminer, kurs filan varmis de diyecektim. Ya da isten biri tatile gitmis, sen de onun yerine 1-2 hafta calisiyorsun mesela. Oyle sabah gidip aksama dogru cikabildigin. Ama arkadaslar is yerini karistirma demis. :26: O yuzden bilemiycem nasil bir fikir oldu.
Tam gun nasil bahane bulabilirsin bilmiyorum, bir yerden patlak verir, dikkatli ol.
Tek sevgili konusunda değil ben arkadaşımla da biyere giderken de babama söylemiyorum. Çünkü hiçbiyere izin vermiyor. Hep istıyo annemle geziyim. Bu yüzden malesef çok yalan söylemek zorunda kalıyorum.. Dediği gibi ben taksiciyim herşeyi görüyorum demesınde kendıne göre haklıdır ama haklı diye hiçbiyere izin vermiyor bıktım artık
peki bu staj yalani fazla tehlıkelı değıl mı, ış yerıne gelır mı baban :26:
bı kaç gün doğum günü, alışverış, kuaför felan dıye geçıstırsen
bı haftada çalışcam bı kızın yerıne dersın, ama dıkkat et ya ış yerıne gelırse
o ne öyle ya genç kızsın gezsen nlcak sanki, canım annen bi şekilde yardım etcek yine mecbur organize bişeyler planlicanızanneler hep kurtarıcı oluyor böyle durumlarda
Gelme ihtimali de var gelmeme ihtimali de var inş gelmez diyorum. Doğumgünüymüş alışverişmiş kuaför babam onları yemez ve sabahtan aksama kadar görüşemem onlarda yine de teşekkürler
Aileme ne tarz bir yalan söyleyebilirim diye bizden fikirmi istiyorsun? Ailen görüşmeni istemiyorsa geçerli sebepleri vardır.Eğer yoksada hergün görüşmek zorundamısınız sevgilinizle,ailenize yalan söyleyecek kadar mı döndü gözünüz?
Sen konuyu okumadın galiba. Orada, "babam hiçbir yere izin vermiyor" diyor, geçerli herhangi bir sebepten bahsedilmiyor. Durum açıkça anlatılmış, buraya yorum yapacaksan, bir düşün, empati kur. Düşün ki sevgilin askerde 15aydır, düşünki annen izin veriyor ve senin erkek arkadaşınla buluşmanda bir sakınca bulmuyor, ama baban senin normal arkadaşınla bile görüşmene izin vermeyen biri.. Sen bu durumda yalan söylemez misin. Ne kadar mükemmel insanlarmışız ya. Oturup kaderine razı olan. Hiç kendini karşındakinin yerine koymadan, burada yardım isteyen birine ahkam kesmek için yorum yapıyorsun. "Şanım yürüsün" meselesi sanırım bu. Ne demek ya, "gözü dönmüşmüş" Ne hakla yargılıyorsun? Beğenmiyorsan bu fikirleri, okursun konuyu geçersin. Kimseyi yargılamak, incitici laflar söylemek düşmez sana. Haa bir de bunu konuyu doğru düzgün okumayıp, yapmak hiç düşmez.
Yanılmıyorum. Haklıyım. NOKTA!
1)Nasıl ki siz bana "sen" diye hitap etme densizliğinde bulunuyosan,bende istediğimi yazarım.
2)Konu sahibine yazdım,avukatlığı sanamı düşüyor,gerekli açıklamayı o yaptı,senin bana bu yaptığın yargılamnın,ahkam kesmenin daniskası!!
3)Herkes istediği fikri yazmakta özgür değilmi,bunu yargılamak,böyle şöyle yorum yazamazsın diyip emri vakilerde bulunmak sanamı düştü!Ayrıca konuyuda gayet iyi okudum,tasası sizemi düştü!
4)Bende benzer yollardan geçtim,bazı şeyler yaşadım biliyorum gördümki benim doğrum bu değil mi!Babasının öğrenme ihtimali olduğunda olabilceklerin kötü olabilceğini düşünmüyomusun,1 gün kaçamak olur,2 gün yalan söylenebilir,ama 2 haftadan bahsediyor ve işe gidicem,..vs tehlikeli yalanlar düşünebilcek kadar gözü dönmüş evet!!!
5)Yazdıklarım size yanlış gelse bile,ne hakla,ne hadle bana bu üslüpla yazabiliyosunuz,kimsinizde siz bana bu şekilde hesap sorup,gece gece beni sinirlendiryorsunuz!
Söyleme şekli vardır değil mi! Düşüncelerinizi İNSAN gibi bir dille yazsaydınız bende bu cevabı bu şekilde sert yazmadım!!
6)Başkalarının açığını bulup yazacağınıza kendi üslübunuzu kontrol eden.Kimsenin kimseyi yargıladığı yok!!
hmm ne dıyım ozaman ınşallah bı sorun çıkmadan kavuşursun askerıne
bol şans
Bence yalan söyleme baban da yakalamadı diyelim her şey yolunda gidiyor ama sevgılım dedıgin ınsan askerden geliyor ne olacagı belli değil. Yalan söylemek yerine biraz daha bekle , bu kadar beklemişsin. Ailen seni calısıyor dıye bılırken sen basına baska bır yerde bir şey gelse (allah korusun) yaralansan ailene ne cevap vericeksin ? güvenlerini bu yasta bu sekılde sarsar isen ilerde senin için kötü olur. Fikrim bu benim . Yalan sakın söyleme ıkı dakıka sonra basımaıza ne geleceği belli değil. o yüzden dikkat etmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?