Yalan söyleyeceğim

Zaten buraya yazdığım için pişman oldum yoksa fikir veren en yakınlarım var verdi de sadece daha fazla fikir olsun istemiştim ama nese. Bu son olsun bida buraya böyle bi konu açmıcam. İstediğim şeyi de yazdım istediğim şeyde fikiri olan varsa yazar yoksa yazmaz yani yazmamalı.

Aslında yazmamam gerekiyor tepkilerinden sonra ama son olarak şunu belirtmem gerekir,biz olaya tamamen objektif bakıyoruz,ne seni tanırız ne sevgilini,ne aileni.Tarafsısız yani.Buraya konu aç veya açma kimseden bişey eksilmez,yada kimse üzülmez senin konu açmamam sebebiyle.
Yakın çevren senin bu tepkilerine maruz kalmamak için bizim söylediklerimizi sana söylemez evet.Aileni üzmek pahısna,onların güvenini yok etmek pahasına yalanlar düşünmüssün günlerdir...Mantıklı düşünmen dileğiyle..

Evet maalesef hata babanın burada. Sana kimseyle görüşme demek yerine oturup, makul sınırlarda özgür bıraksaydı istemediği davranışlarının sonuçlarını açıklasaydı sen böyle olmazdın.

Ama sende 20 yaşına gelmişsen artık eşek kadar kiz olmuşsun, artık yalan söylemek yerine oturup babana yapmak istediklerinin gayet masumca şeyler olduğunu, senin yaşında kızların sadece anneleriyle gezmeyeceğim benimsetmen gerek. O kadarına da izin vermemesi garip geldi bana, üstelik kardeşlerini de götürecekmişsin, başbaşa da gitmiyorsunuz. Sence neden böyle davranıyor baban? Sana güvenmiyor olabilir mı?

Aslında yazmamam gerekiyor tepkilerinden sonra ama son olarak şunu belirtmem gerekir,biz olaya tamamen objektif bakıyoruz,ne seni tanırız ne sevgilini,ne aileni.Tarafsısız yani.Buraya konu aç veya açma kimseden bişey eksilmez,yada kimse üzülmez senin konu açmamam sebebiyle.
Yakın çevren senin bu tepkilerine maruz kalmamak için bizim söylediklerimizi sana söylemez evet.Aileni üzmek pahısna,onların güvenini yok etmek pahasına yalanlar düşünmüssün günlerdir...Mantıklı düşünmen dileğiyle..

Bunların hiçbiri seni ilgilendirmez ,yine söliyim bu sefer yazmazsın artık konumla ilgilenme lütfen artık.

Evet maalesef hata babanın burada. Sana kimseyle görüşme demek yerine oturup, makul sınırlarda özgür bıraksaydı istemediği davranışlarının sonuçlarını açıklasaydı sen böyle olmazdın.

Ama sende 20 yaşına gelmişsen artık eşek kadar kiz olmuşsun, artık yalan söylemek yerine oturup babana yapmak istediklerinin gayet masumca şeyler olduğunu, senin yaşında kızların sadece anneleriyle gezmeyeceğim benimsetmen gerek. O kadarına da izin vermemesi garip geldi bana, üstelik kardeşlerini de götürecekmişsin, başbaşa da gitmiyorsunuz. Sence neden böyle davranıyor baban? Sana güvenmiyor olabilir mı?

Çok sıkı malesef babam bildim bileli böyle bu yüzden mecbur yalan söylüyorum ama annem bilir herşeyi. Kardeşim derken arkadaşım canım. Ama kardeştende ötedir :)

Ne aileler var yaa!! Baskı ve zorlama böyle bir sonuç doğurur,normal. kimse yalanla yaşamak istemez ama... Çocuklarına, sözde korumak adına ne kadar çok zarar verdiklerini görmüyorlar... :ssz: :ssz:

Baban bu kadar katıysa iş yerine,staj yaptığın yere gelmeye kalkabilir!? Çok iyi düşünmek lazım. Off benim en kötü olduğum şey yalandır,hiç beceremem. :26:

babanızın bu baskısı yüzünden yalan söylemek zorunda kalıyorsunuz 20 yaş sevgili için erken değil ki
bu kadar sıkarsa bu şekilde davranmanız kaçınılmaz
tabi ki doğru değil ama herkes bi şekilde yalan söylemiştir diye düşünüyorum bu kadar sert tepkiler biraz fazla kaçmış
ama sizinde tersler şekilde cevap vermeniz hiç hoş değil
zamanın da bende yalan söyledim buluşmak için
ama sizin ki biraz daha farklı 2 hafta bütün gün yalan söylemeniz yakalanma riskini artırır haftada 2 güne filan indir de gözleri üzerine çekme
annenin de güvenini kaybetme zaten bi süre sonra ciddi adımlar atınca daha rahat davranırsınız doya doya görüşürsünüz
evet sevgiline çok güveniyorsun ama babana yakalanma riskine değmez aile her zaman ön planda olmalı :34:

Ne aileler var yaa!! Baskı ve zorlama böyle bir sonuç doğurur,normal. kimse yalanla yaşamak istemez ama... Çocuklarına, sözde korumak adına ne kadar çok zarar verdiklerini görmüyorlar... :ssz: :ssz:

Baban bu kadar katıysa iş yerine,staj yaptığın yere gelmeye kalkabilir!? Çok iyi düşünmek lazım. Off benim en kötü olduğum şey yalandır,hiç beceremem. :26:

Haklısın, ama hakaret eder gibi ne aileler var ya demişsin doğrumu anladım acaba ?

babanızın bu baskısı yüzünden yalan söylemek zorunda kalıyorsunuz 20 yaş sevgili için erken değil ki
bu kadar sıkarsa bu şekilde davranmanız kaçınılmaz
tabi ki doğru değil ama herkes bi şekilde yalan söylemiştir diye düşünüyorum bu kadar sert tepkiler biraz fazla kaçmış
ama sizinde tersler şekilde cevap vermeniz hiç hoş değil
zamanın da bende yalan söyledim buluşmak için
ama sizin ki biraz daha farklı 2 hafta bütün gün yalan söylemeniz yakalanma riskini artırır haftada 2 güne filan indir de gözleri üzerine çekme
annenin de güvenini kaybetme zaten bi süre sonra ciddi adımlar atınca daha rahat davranırsınız doya doya görüşürsünüz
evet sevgiline çok güveniyorsun ama babana yakalanma riskine değmez aile her zaman ön planda olmalı :34:

Aile mi sevgili mi gibi bişey söz konusu değil ki ön planda olma söz konusu olsun. Ben 2 hafta boyunca haftasonu harıc hergun bulıuşmak istiyorum ve bunun için elimden geleni yapıcam. İnş öle olur ciddi adımlar atıldığında.

Son düzenleme:
Aile mi sevgili mi gibi bişey söz konusu değil ki ön planda olma söz konusu olsun. Ben 2 hafta boyunca haftasonu harıc hergun bulıuşmak istiyorum ve bunun için elimden geleni yapıcam. Fikirin için saol yıne de

herkes aynı şeyi ister ama gerçekleri de unutmamak lazım
baban bu kadar katıysa yakalanma riskinde yüksektir
yakalandın diyelim ne olacak peki düşündün mü
o yüzden bundan sonra ki buluşmalarını da ateşe atmamak için mantıklı davranman lazım
yoksa bi daha sevgilini göremeyebilirsin
sen bilirsin yine de

herkes aynı şeyi ister ama gerçekleri de unutmamak lazım
baban bu kadar katıysa yakalanma riskinde yüksektir
yakalandın diyelim ne olacak peki düşündün mü
o yüzden bundan sonra ki buluşmalarını da ateşe atmamak için mantıklı davranman lazım
yoksa bi daha sevgilini göremeyebilirsin
sen bilirsin yine de

zaten sevgilim askere gıtmeden babam yakalamıştı. Bidaha yakalarsa nolur bilmiyorum ama yakalasın da kurtulım işler ciddiye binsin istiyorum söz gibi falan. Ama daha kotusude olabilir görememe dediğin gibi ondna korkuyorum işte

Son düzenleme:
zaten sevgilim askere gıtmeden babam yakalamıştı. Bidaha yakalarsa nolur bilmiyorum ama yakalasın da kurtulım işler ciddiye binsin istiyorum söz gibi falan. Ama daha kotusude olabilir görememe dediğin gibi ondna korkuyorum işte

baban bu yaşta sevgili durumuna karşıysa evliliğe de pek sıcak bakmaz
sevgilin askerden sonra işe başlar seninde okulun bitmiş sende işe başlarsan sonra zaten herşey yoluna girer söz nişan olayına girersiniz
hem babanda onay verir bu sefer herşeyi gönül rahatlığıyla yaparsın
merak etme baban sürekli bu şekilde olacak hali yok biraz daha sabır :34:

Haklısın, ama hakaret eder gibi ne aileler var ya demişsin doğrumu anladım acaba ?

Hakaret mi??? Aklımdan bile geçmedi... Sen fazla alıngansın sanırım...o bir sitem ve ben genel bir yorum yaptım.
babasıyla böyle sorunlar yaşayan üstüne annesinin "babana söylerim" tehditleriyle uğraşan arkadaşlarım vardı,lisedeyken... Sen yine şükret...

baban bu yaşta sevgili durumuna karşıysa evliliğe de pek sıcak bakmaz
sevgilin askerden sonra işe başlar seninde okulun bitmiş sende işe başlarsan sonra zaten herşey yoluna girer söz nişan olayına girersiniz
hem babanda onay verir bu sefer herşeyi gönül rahatlığıyla yaparsın
merak etme baban sürekli bu şekilde olacak hali yok biraz daha sabır :34:

evet pek sıcak bakmıyo ona kalsa 30 dan önce evlendirmez beni ama bizim düşüncemiz geldikten 5-6 ay sonra söylicem zaten yakalamıştı da söz falan için evlilikte 2 seneyi bulur tabi erken diye baya zorlıcağını düşünüyorum bizi ama napalım artık pes etmek yok :)

Hakaret mi??? Aklımdan bile geçmedi... Sen fazla alıngansın sanırım...o bir sitem ve ben genel bir yorum yaptım.
babasıyla böyle sorunlar yaşayan üstüne annesinin "babana söylerim" tehditleriyle uğraşan arkadaşlarım vardı,lisedeyken... Sen yine şükret...

Alınganlık değil öle mi anladım acaba dıye sordum. Evet onlar daha da kötü en azından annemin bana gercekten cok yardımı oluyo dışarı cıkmam da saolsun. Eğer oda yardım etmeseydı napardım bilmiyorum valla.

Sadece istediğin gibi yorum yazılsın istiyorsun.O kadar gözün dönmüşki,senin fikir diye tabir ettiğin şey "yalan"dan başka birşey değil!
Benimde fikrim bu kadar yalan söyleyeceğine,az görüş sevgilinle,kıyametmi kopacak? Değiyormu yani .Erkek arkadaşın nasıl karakter bilemiyoruz ama umarım senin bu gözünün dönmelerini kendi lehine kullanmaz.Yaptığının yanlış olduğunu buraya yazan sadece ben değilim,tamam ailen tutucu olabilir,baskıcı olabilir,seni yalan söylemey itmiş olabilirler.Peki hayatını riske atacak kadar yalan söyelemeyede değermi?Ya öğrenirlerse bu yalanlarını,birdaha sana hiç güvenmeyecekler.Ne kötü bi durum.Mantıklı düşünemiyosun farkındamısın.
Neyse,dedim ya dilerim buraya "ailem öğrendi,mahvoldum,birdaha bana hiç güvenmeyecekler,sevgilimle artık hiç görüşemiyorum..vs"konu açmazssın.Senin iyiliğini içeren konuşmalar bunlar.

Aynı şeyi ben de düşünüyorum.:68:

Kızın üstüne neden bu kadar gidildi anlamıyorum. Babası sadece erkek arkadaş konusunda değil diğer arkadaşları konusunda da böyleymiş, sadece annesiyle gezsin istiyormuş yorumları okuduysanız. Ve izin alması çok zor oluyormuş. Şimdi siz bu kızın yerinde bu kadar baskıcı bir babayla olsaydınız ne yapardınız. Sonuçta kız kötü bir şey yapmıyor evden mi kaçıcam diyor, alt tarafı sevgilimle bulaşmak istiyorum diyor. Yalan söylemek evet etik bir davranış değil ama sizde biraz empati yapın kendinizi kızın yerine koyun. Hayatınızda size ufak gelen hiç yalan söylememişsiniz gibi davranmayın :51:

sakın yapma bu dedıklerını cok rısklı
sana ok dıyıp ıs yerıne gelebılır yada telefon edebılır

denız ısındede okulunu arayabılır baban bıde taksıcıymıs bıraz maco dıye tahmın edıyorum sakın bole bısıye gırısme... her sn yanında olmana ne gerek var. ılk geldgınde avm ye gdıcem dıye cık 3 4 saat takılın gelın sonrakı gunlerde o tarz bahaneler bul
kızlarla adaya gtcez falan de

Sakın iş konusunu yalana katma.
Ortaya çıkarsa,yarın öbürgün çalışmana izin vermezler.

Daha kısa süreli ve risksiz kaçamaklarla yetinmeni öneririm.
Tüm gün veya her gün görüşmek zor.Buna bahane yetmez.
Haftada 1-2 sefer,1-2 saat kaçacak bahaneler bulunur.
Yeter zaten :)

Kızın üstüne neden bu kadar gidildi anlamıyorum. Babası sadece erkek arkadaş konusunda değil diğer arkadaşları konusunda da böyleymiş, sadece annesiyle gezsin istiyormuş yorumları okuduysanız. Ve izin alması çok zor oluyormuş. Şimdi siz bu kızın yerinde bu kadar baskıcı bir babayla olsaydınız ne yapardınız. Sonuçta kız kötü bir şey yapmıyor evden mi kaçıcam diyor, alt tarafı sevgilimle bulaşmak istiyorum diyor. Yalan söylemek evet etik bir davranış değil ama sizde biraz empati yapın kendinizi kızın yerine koyun. Hayatınızda size ufak gelen hiç yalan söylememişsiniz gibi davranmayın :51:

aynen sanki herkes sevgilisiyle buluşurken babasından tut annesinden babaannesine kadar izin alıyormuş gibi konuşulmuş :9:

Back