Kız İsteme Yakın zamanda nişanım olucak kaç gr altın isteyelim bilmiyorum

Takıyor doğru ama canım sen olmasan baskasida ister yani bu devirde kim ne derse desin altın alınıyor.kimse altın siz evlenmiyor yani o kadının çocukların güvencesi zaten evlenmeden önce ne aldirsan o sonra zor aldirirsin vala
Kendim aldığım için kimseye birşey aldırmama gerek yok 😉 çocuklarımın güvencesi de benim, Allah ima şükür

Altınsız evlenen varmı bana bir bulsana ya nolur sanki bir tek ben istemişim gibi bir tepki bu nasıl bir tepki yahu sen isteme tamam
İstemek ne demek!!!
Erkek ailesi hediye olarak be isterse yapabilir, ister altın ister koyun.
Sizin hakkınız olmayan, gönül rızasına bakan bir şeyi nasıl istiyorsunuz yahu!

Herkesin örf adet durumu farklı şahsen ben istememiştim ..abim evlenirken kız tarafı iatedi ..abimde diretti alacaksınız diye babamlar aldı borç harç..sonra nemi oldu abim o altınlarla ve biraz krediyle yüksek standartlarda bir ev aldı..rahatça yaşıyor.bense yerimde sayıyorum🤣 istemedimde kıymetlimi oldum asla!hala aile binasında kaynana k.p. dırdırı ile meşgulüm..
İstemediğime pişmanım🤣

Bende birşey istemedim sadece durumunuz neye yeterse ne yapmak isterseniz dedik .
Altinlarim gene aldığımız mobilyalara gitti.
Ama varya böyle yüksek miktar isteyip alacaksınız diye tutturanlar daha değerli görüyorum herşeyi alttan alınca söz söylemeye hizmetçi olarak görmeye başlıyorlar .
Cahillere selam olsun gelinler hizmetçi değildir .
Ahaha sinirlendim onlar aklıma gelince :KK70:

Kendim aldığım için kimseye birşey aldırmama gerek yok 😉 çocuklarımın güvencesi de benim, Allah ima şükür
Ben konu sahibine konuştum durduk yere üzerine alinman hiç hoş değil sende bi iş bulmada calisamayacak kadar hasta ol o zaman nasıl çocuklarının güvencesi sen olacaksın bu devirde kimse kimseye bakmıyor herseyi göz önünde bulundurarak konuş lütfen

Ben konu sahibine konuştum durduk yere üzerine alinman hiç hoş değil sende bi iş bulmada calisamayacak kadar hasta ol o zaman nasıl çocuklarının güvencesi sen olacaksın bu devirde kimse kimseye bakmıyor herseyi göz önünde bulundurarak konuş lütfen
Emredersin, gelininde senden kilolarca altın istesinde sende öyle konus lütfen. Konu sahibine de konusmadin, yorum yaptın, bende yorum yaptım.

Emredersin, gelininde senden kilolarca altın istesinde sende öyle konus lütfen. Konu sahibine de konusmadin, yorum yaptın, bende yorum yaptım.
Tamam konu sahibine yorum yap o zaman bana bulaşma hakkın yok üstelik evet gelinimde benden isteyince alicam niye onun benden ne eksiği varki fazlasını bile yaparım oğluma gelinime

Tamam konu sahibine yorum yap o zaman bana bulaşma hakkın yok üstelik evet gelinimde benden isteyince alicam niye onun benden ne eksiği varki fazlasını bile yaparım oğluma gelinime
Hani iş bulamiyordun 😂 geline nasıl alcan altını 😄
Alıntı diye bişey var, istediğime yorum yaparım.

Hani iş bulamiyordun 😂 geline nasıl alcan altını 😄
Alıntı diye bişey var, istediğime yorum yaparım.
İş mi bulamıyordum? Senin kafanmi güzel ne içtin ben nerde iş bulamıyorum demişim ben ev hanımıyım özel güvenliğim ama çalışmıyorum bu benim kararım yani iş bulamıyorum değil ahhh kuruntular

altinsiz evlenen var mi demisler valla sifir altinla evlendim .tektas vardi bi .5 yildir da her gun sukrettigim bir esim var . hediye bir iki bilezik takildi onlar da ertesi gun satildi.simdi alacak gucum var ama him umursamam boyle seyleri.
ikizlerim var bir gun esim gitse bile onlara bakacak maddi manevi gucum var

Arkadaşlar şimdiye kadar üni okuyordum o bitti iki yıldır çalışıyorum iki ay sonrada nişanım var fakat hiç birsey bilmiyorum bu tür şeylere baya uzak olduğum için :))) neyse annem 300 gr altın isteyelim diyor ben hiç anlamam sizce fazlamı yani 36 yasında nişanlanacağım kişi ve yurtdışında yaşıyor bence maddi imkanı iyi hiç maddiyattan bahsetmedim soruda sormadım ama bence iyi anladığım kadarıyla neyse sık sık evlilik üzerine soru soracağım cünkü hiç bilmiyorum.
Annenizin 300 gr altın isteyelim diye şimdiden bunu talep etmesi doğru bir düşünce değil bırakın insanlar ne isterse taksın ister kilo ile ister grm ile karşıtarafa bırakın annenize de bi zahmet bu tarzda bi talepde bulunamaması adına uyarın

Örf ve adette damadı yolun mu diyorlar ne kadar alırsak kâr mi ?
Damadı yolun demiyorlarda, sana neden kız verelim Bi tane gözümün nuru sonuçta diyorlar. Evet kuzenlerim hiçbişey istemedi, nezaketen siz bilirsiniz neye gücünüz yeterse denildi, kıza hiçbişey yapmadılar nişan elbisesi dışında. Kusura bakmasın gelip kızın kapısını çalıyorsa o kıza bir hayat verecekse bunun hesabını yapacak. Sen hiç kolunda bileziği olmayan gelin gördün mü?

Nişanda bizde sadece geline takı seti takılır onun dışında hiçbir altın takılmaz ben de evlenirken eşimin ailesinin durumu ölçüsünde bir şey beğendim onu taktılar düğünde de aynı şekilde ne takarlarsa taksınlar dedik hiç de umursamadık zaten düğünden sonra araba almak için gitti bütün altınlar çünkü tepeden tırnağa her şeyi eşimle ikimiz karşıladık kredi çektik zaten yıllardır bizi okutmak için ne zorluklar yaşayan ailemize bir de bu yükü yüklemek istemedik Allah herkese vicdan versin

Her adeti uygulamaya devam ediyor muyuz? Kanlı çarşaf teslim ediyor muyuz? Kocanın ayaklarını yıkıyor muyuz? İşinize gelen durumu sürdürmeye devam etmeye de Türk örf adeti demeyin.
Ayrıca zaten yol yordam bilen adap bilen erkek babası kız istemeye! gelmenin ne demek olduğunu biliyor. 3 Kuzenimi bizzat isterken damat babası sordu ne istersiniz diye, ben kızımada gelinimede 3 bilezik taktım gönlümden geçen bu, siz ne dersiniz uygun mu dedi. Çalıştım oğluma ev aldım bide düğün yaparım vsvs yoksa sizin dediğiniz gibi olsa, mesela diğer kuzenim kendi aramızda anlaştık, gidip nikahımızı kıyıyoruz, sizi davet ediyoruz, gelin yada gelmeyin dedi. Yada arkadaşım, beraber yaşıyor. Kızın soyadi hiç değişmediyse damat evinden bilezik değil Bir sandalye bile istemeye hakkı yok, karşı tarafta hiç mecbur değil bu durumda

Damadı yolun demiyorlarda, sana neden kız verelim Bi tane gözümün nuru sonuçta diyorlar. Evet kuzenlerim hiçbişey istemedi, nezaketen siz bilirsiniz neye gücünüz yeterse denildi, kıza hiçbişey yapmadılar nişan elbisesi dışında. Kusura bakmasın gelip kızın kapısını çalıyorsa o kıza bir hayat verecekse bunun hesabını yapacak. Sen hiç kolunda bileziği olmayan gelin gördün mü?
O adamcagiz da kendi ana babasinin gozunun nuru degil mi ? Bakin gelenek gorenekler farkli, boyle sacma dusunceler farkli. Elbette adetlerimizde geline altin takilir fakat bunu gozumun nuru kizim, kapimizi caliyorsa hesabini yapsin demek cok cirkin. Ben de 1bucuk sene once evlendim. Ki ben dogulu esim karadenizli. Hic bu muhabbetler konusulmadi. Dugune yakin kp ve kv aradi, kuyumcuya gidelim diye. Gittik sordular ne istersin diye. Bana farketmez dedim. Annem de dedi ki abicim siz durumunuz neye musade ediyorsa onu alin dedi. Cok sukur ben de esim de calisiyoruz. Benim hayatimin hesabi esime de bagli degil. Gun gelir calismam evimizi esim gecindirir ama neden erkek her zaman maddi acidan herseyi yapmali ? Lutfen kadinlar silkelenin, calisin, esinizle elele verip destek olun kaliteli bi hayat yasayin..

Nişanda bizde sadece geline takı seti takılır onun dışında hiçbir altın takılmaz ben de evlenirken eşimin ailesinin durumu ölçüsünde bir şey beğendim onu taktılar düğünde de aynı şekilde ne takarlarsa taksınlar dedik hiç de umursamadık zaten düğünden sonra araba almak için gitti bütün altınlar çünkü tepeden tırnağa her şeyi eşimle ikimiz karşıladık kredi çektik zaten yıllardır bizi okutmak için ne zorluklar yaşayan ailemize bir de bu yükü yüklemek istemedik Allah herkese vicdan versin
Karşı tarafın durumu yoksa zaten isteyemez sin. Ama mesela benim kayınvalidem, oğlunu koymuş lisede işe, ünv de bile eşim kendi kazanmış kendi okumuş. Bize sadece altın yaptılar başka bişey vermediler. Lüx bir semtte dublex evi var. Başka biyer de 3 katlı yazlığı var, 2 ayda 1 lüx bölgelere tatile gidiyor, evi buzdolabı en pahalı çerezler meyve ler, antrikot lar, ee bizde 1+1 kenar mahalle de dişimizi sıkıyoruz. Kusura bakmasın 5 tane bilezik yapsın Bi zahmet. Benim de oğlum var şimdiden ona yatırım yapıyor um

X