Yakın arkadaşla araya giren sogukluk

Konu sahibesi bence yaşadıklarından dolayı hassas bir zamandasın. Sana gelecekten yazıyorum. Şiddet görmüş bir kadın olarak yazıyorum. İlerde etrafındaki insanların tavırlarını umursamamaya kendi alanını güzelleştirip kendini kendin iyileştirmeye odaklanıyorsun. Ben de senin gibi bir arkadaşıma kırılmıştım. Ama şuan üzerinden 2 yıl geçti ve artık daha duru görüyorum herşeyi.

Kabullenmemiz Gerekenler (Benim anladıklarım)

-Kimsenin hayatının merkezinde değiliz.
-Kimseden bir şey beklememeliyiz (Manevi destek dahil evet)

Öncelikle kendin kendini iyileştireceksin, kendine gereken sevgiyi ve özeni vereceksin.

İnsan kendini sevip, iyileşmek için doğru adımlar atınca şuan dert ettiğin şeyin hiç bir önemi kalmıyor.

Lütfen bunu umursamak yerine hayatını güzelleştirmeye odaklan, kendini iyileştirmeye ve sana iyi gelen şeyleri yapmaya odaklan. Şuan ki bu hassas halin kalmayacak. En azından ben de öyle oldu. Kabullendim yaşadıklarımı, boşanmak zorunda olduğumu (ve boşandım evet üstelik bir çocuk annesiyim), herkesin hayatının merkezinde olmadığımı...

Kendini boşuna yorarsın tecrübe ile konuşuyorum. Bunlarla yorma zihnini, zaten eski eş kişisi yüzünden yeterince yoruldun..

arkadasim su cumleyi sen kurmadin mi?
"beni eve bıraktı o halde ama ev Kırıklı dökük kan içinde ben ne kadar işe gidecekte olsam arkadaşımı o halde o evde bırakmazdım mesela en azından ortalığı bi düzenlerdim"
biz de diyoruz ki manyak kocandan korkmustur.
kocana uzaklastirma aldin da bu ülkede öldürülen kadinlar uzaklastirma almamislar miydi hic? sanki elektronik kelepce mi takildi ayagina adamin istese yine gelirdi. nezaret dediginiz benim bir salak tanidigim kavgaya karisip girdi gecen senelerde. babasi almaya gelmis babasına teslim etmisler dort saate cikmisti. yani nezaret hapishane demek degil ki. simdi merak ettim baktim diyor ki "Gözaltı süresi, gözaltına alın kişinin, yakalama yerine en yakın hâkim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren kural olarak yirmi dört saati geçemez"
belki de birkac saat tutup adami anasina teslim etmislerdir bunu kiz nereden bilebilir?
kiz elinden geleni yapmış. kendiniz kurmussunuz su cumleyi ; "Bide eve taşınma aşamasında mesajlasırken çok konusu geçti maddi manevi bişeyin ihtiyacın var mı dedi"
yani mesajlasmaya devam etmissiniz. yani maddi manevi bir ihtiyacın varsa söyle demis lafta da kalmamis yapmış yani.
biraz kiymet bilin.
bir de "oyle durumda kim olsa aynisini yapardi" diye kucumsemissiniz. hic de yapmazdı kimse emin olun.
ayrica burada kac kisi size mesaj yazmis hep bir yakinma, yazdigin seyleri "o oyle degil" deme hali, alinma, gucenme, karsindaki insani merhametsizlikle suclama...
eger gunluk hayatinizda da bu sekilde alingan ve suclayici davraniyorsaniz o kiz sizle nasil iletişimini sürdürsün ki?
iğneyi kendine batir çuvaldızı baskasina bence.

Konusmıyoruz bile diyorum hala alınganlıktan küçümsemekten bahsediyorsunuz anlaşılan yorum yapılan kişilerin hiç candan ciğerden arkadaşı yok. Asıl bu yazınlarda bencillik seziyorum benim dost bildiğim insan zor süreçten geçerken her gün halini hatrını sorarım günde beş dakikalık zamanı da mı yok hala korkmuştur diyorsunuz. Sırf bu mesajlardan gaza geliş yazacağım bu kadar korkuyorsa eğer bi daha görüşmesin benimle. Her şey yoluna girdikten sonra herkes herkesle iyi olur. Bu arada empati yapacağınız kişi benim karşı taraf değil. Mağdur olan benim. İstediğiniz kadar bencillikle alınganlıkla suçlayın ne yaşadığımı bi ben biliyorum bir Allah. Her şey karşılıklı onun zor durumda kaldığı zamanlarda da benim dost elini uzatmıslıgım var hala neyi savunuyorsunuz anlayamadım? Sadece burda yazdıklarımdan ibaret değil heralde arkadaşlığım görende düşman ettim sanacak. Ben sadece surda fikir edinmek isteyen insanların acımasızca topa tutulmasını hazmedemiyorum en iyisi fikir almamak birisi de borcunu verdin mi demiş ben ne soruyorum adam neyin derdinde . Napacakskn vermediysem gelip sen mi ödeyeceksin. Bu arada 20 bin lirayı verebilecek potansiyelde birisi maaşlarımız hemen hemen aynı ve benim geri verebilecek düzeyde de olduğumu biliyor. Kimse kardeşine vermez o parayı diyorsunuz da benim geliri olmayan ablam 10 bin lira attı o süreçte. Her şeyi bencillikle sitemkarlıkla suçlamayın. Benim tek derdim tek merak ettiğim şey 2 ay boyunca benim halimi hattımı soracak hiç mi zamanı olmadı. Ömür boyu konuşmasın o zaman benimle bu nasıl bi saçmalık. Öldürülme korkusuyla hayat mı geçer ben de işe gitmiyim o zaman. Tutturdunuz bi öldürme muhabbeti telefonla benimle konuştuğu içinde mi öldürelecek toplasan 3-5 kez anca mesaj ya da konusmusuzdur üzerine bide cenazemiz oldu sadece bi kere aradı hala gelmişsiniz neler yazıyorsunuz. Sırf bu yüzden insanların kabuğuna çekilmesine içine atmasına sebebiyet veriyorsunuz. Allah’a havale ediyorum özellikle yukardaki acımasız yorumları. Yazım günahtır. Üslup kimliktir. Adam akıllı deseniz ki korkmus olabilir tekrar aynı yakınlığı yakaladığınızda yüz yüze sorarsınız ya da ne bileyim biraz zaman verin diyebilirsiniz. Salak salak asıl iğneleyen sizsiniz herkes bi telden çalıyor. Biri demiş darp edilen kadınkn kim kapısına gider ulan biz ölelim o zaman terbiyesizler. Dostlar kötü zamanlarda belli olur bu yaşadıklarımın üzerine bide en sevdiğim kuzenimi kaybettim sadece baş sağlığı diledi yine iş yoğunluğundan bahsederek. Madem öyle hiç arayı sormasın bu kadar korkuyorsa. Ben onun sevgilisi değilim bana bahane uydurmasına gerek yok görüşmek istemese bile anlarım bana para vermesi veya o gün yanımda olması zaten olması gereken şeyler sizin arkadaşlarınız da böyle şeyler yok sanırım artık nasıl ilişkiler yaşıyorsanız. Olması gereken şeyleri lutüf bini görüyor artık insanlar lütfen artık kimse yorum yazmasın sileceğim başlığı

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim belki de ihtiyacım olan ve aradığım yorum tam olarak buydu Allah razı olsunz psikoloğumla da görüşeceğim bu konuyu. Çok doğru aslında bilmem gereken tek şey kimsenin hayatının merkezinde değiliz. Bana çok korkmuş gibi değil de olumsuz negatif kasvetli olaylarla haşır neşir olmak istemedi gibi geldi be benim onun enerjisini düşürüp aşağı çekeceğimi düşündü. Daha çok bu düşünce beni çok yaraladı. Tabi bizim toplumumuzda herkes her şeyi çok güzel yaftalayıp çok güzel karalık çiziliyor. İki aydır doğru düzgün ağlayamadım bile bu yorumlara oturup hüngür hüngür ağladım. Dayak yediğim için suclanmadıgım kaldı bi. Duygularıma hakim olamadığım için insanlara kırılmaya bile hakkım yokmuş. Yarası olanın halinden yarası olan anlarmış. Bu konuları sadece psikoloğumla konuşacağım burda kendini bilmez insanlara danışarak değil. Kendimi sadece suçlu hissediyorum şu an benim en yakın arkadaşıma dahi kurulmaya gücenmeye hakkım yokmuş ben nankörmüşğm tokat gibi çarptı yüzüme bu yorumlar. Yazık

aynen siz en cok magdursunuz, herkes sizin etrafinizda donmeli. en cok sizinle empati kurulmali.
kadin elinden gelenden fazlasini yapmış diyor herkes. neden anlamak istemiyorsunuz?
ayrica arkadasin sana defalarca "maddi manevi ne lazimsa soyle" demis siz deseydiniz "kafam cok bulanik, bir is cikisi gezelim mi" diye madem arkadaşınızla gezmek istiyordunuz.
demogoji yapiyorsunuz. "kadin evimi niye temizlemedi ben oyle birakip gitmezdim" mesajıniza dedi herkes "nikahli karisinin burnunu kiracak derecede kontrolsuz ofke patlamasi olan adamin evine girmeye korkmustur" diye. ayni cumleyi cevirip cevirip sanki "siddet gören kadinlarla iletisim kurmuyorlar cunku esinden korkuyorlar" demisiz gibi demogoji yapıyorsunuz.
beklentiniz evinizi temizlemesiymis - tabii ki girmemis çünkü gözü dönen eşin evi basma ihtimalinden korkmus. bu cok imkansiz bir sey mi? size kendi oz halamdan ornek verdim. adam evdeki herkese ates acip halami öldürdü diye. karisini dövecek kadar gözü dönen adamlardan bu beklenir. bunu düşünmemesi - sizin eve girmemesi onu kötü biri yapmaz.
devaminda niye aramadi demissiniz ama kendiniz yazmissiniz
Bide eve taşınma aşamasında mesajlasırken çok konusu geçti maddi manevi bişeyin ihtiyacın var mı dedi
diye. mesajlasirken cok konusu geçtiğine göre demek ki konusuyormussunuz.
ayrica kadin en zor aninizda sizi hastaneye polise götürmüş "kim olsa yapardı" diyorsunuz
cikarmis 20 bini sorgusuz sualsiz vermis "ayni maasi aliyoruz o parayi odeyecegimi biliyordu" diyorsunuz.
bu halleriniz kadinin emegini fedakarligini gormezden gelme degil mi?
hic de sandiginiz kadar - su mesajda kendinizi övdüğünüz kadar iyi bir arkadas değilsiniz bence. hatir gönül bilmiyorsunuz en basiti.

Bence siz kızın böbreğini falan istiyorsunuz

Aynen aynen en çok sen biliyorsun sen tanıyorsun beni o bana bunları yaşayan insana bile ben ne emekler verdim. Anca konuşursunuz siz kendini bilmezler. İşiniz gücünüz milleti suçlamak soranda kabahat sizin bi suçunuz yok. Herkes senin halanın kocası gibi canavar değil. Öfkeyle her şey oluyor bizimkide yaşandı bitti. Bu ülkede neler yaşanıyor diyerek sokağa bile çıkmayın bu korkuyla bu kafayla siz. Hala konuşmuşsunuz işte diyorsunuz onu mu ispatlayacağım size .

Siz farkında değilsiniz ama fesat ve kötü düşünceler besleyen birisiniz. Yapılan iyiliği görmüyorsanız o sizin probleminiz. Onunda dertleri olabilir. Borç istemişsiniz vermiş. Tamam evet arayıp '' ne durumdasın, nasılsın şuan? '' diye sorabilirdi. Ama yine de arkadaşlığını bu denli kafaya takıp sorgulayacak kadar abartı bi durum bulmuyorum. Hayır hem '' o olmasaydı napardım '' diyorsunuz, borç istedim verdi diyorsunuz hem de arkadaşlığına laf ediyorsunuz bence oturun kendinizi sorgulayın, silkelenin.
Cidden o olmasaydı napardınız? Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

Aynen nerden bildin tam da onu yazacaktım vallahş aklımı okumuşsun. Ne güzel çok teşekkür ederim
Yaşadığınız sıkıntıya veriyorum cevaplarınızı. Kimse dört dörtlük mutlu hayat yaşamıyor merak etmeyin benzerlerini gördükte, yaşadıkta. Hani diyorsunuz bu korkuyla çıkmayın dışarı diye. Herkes aynı cesarete sahip olamaz. Olmak zorunda değil. Herkes aynı güçlükle yaşamıyor. Anlayışlı olmanızı beklemiyorum çünkü sadece kendi yaşadıklarınızdan yola çıkıyorsunuz. Kimsenin içinde yaşadığı korkuyu asla bilemezsiniz aynı sizin eşinizle yaşadıklarınızı bir başkasının bilemediği gibi.

Taksiye binerdim? Ambunlansla gittim zaten hastaneye hala neler söylüyorsunuz akıl karı değil para istediğime de pişman oldum şimdi şaka gibi. Akıl karı değil. O gün yanımda olduğu minnettarım zaten benim düşüncelerim başka. Sizin anladığınız şeyler bambaşka dünyanın kötü insanı ilan edildim resmen üzerine birde siz bozarsınız insanın psikolojisini. Napacaktom sizin bu kendini bilmez yorumlarınıza kayıtsız kalıp kabul mü edecektim söylediğiniz kötü lafları. Bişey sorduk bin pişman ettiniz yazık günah

Ha bak demekki daha insancıl daha üsluplu cevaplar yazılabilirmiş değil mi. Yaşadığım sıkıntıya veriyormuş Allah razı olsun üstteki yorumlarda da bunu düşünmem bu kadar zor değildi bu kadar kötü olarak ilan etmenize gerek yoktu tanımadığınız bi insanı

Şuan ne hissettiğini anlıyorum, ama inan bana böyle kalmayacak. Sonra arkadaşına gereksiz kırıldığını da göreceksin. Zor bir ilişkiden çıktın boşanma süreci zor, yaşayan bilir. Çok can yakıcı, ne kadar karşıdaki kötü de olsa insan binbir hayalle evleniyor ve hayallerinin böyle yıkıldığını görmek çok acı verici.

Artı duygu karmaşası yaşarsın. Aslında içinde olmaması gerken duygular beslersin. Özlemek, iyi anları hatırlamaya çalışmak gibi. Alışacaksın pnun olmamasına. Hatta bir süre sonra daha huzurlu olacaksın dayak yeme korkusu olmadan yaşamak güzel çünkü.

Sadece seni şimdi çok yıpratan bir sürecin içindesin. İnan çok iyi anlıyorum her cümleni. İnsanlar seni yargılar gibi bakar, hatta bazıları ileri gider suçlar. Şuan olmaması gereken şeyleri kaldırma eşiğin düşük.

Ben kendimde değişiklik yapmaya başladım ilk önce. Saçlarımı boyadım. Cilt bakımı yaptım evde. Yazarlığı severim, kitap yazmaya başladım. Benim bir çocuğum var ve o şahısla görüşmek zorundayım malesef. İlk zamanlar aynı acıları travmaları tekrar tekrar yaşıyor gibi oluyordum. Şuan her şeyi kabullendim, artık eskisi kadar acımıyor. Aynadaki kendime güzel sözler söylüyorum kendime sık sık kendime olan sevgimi anlatıyorum. Kendimle barışıp kendimi sevince kimseyi sırtıma yük etmemeye başladım. En güzel yanı oğlum için iyi bir anne olmaya çalışıyorum elimden gelenin fazlasını yapabilecek gücü hissediyorum kendimde..
Çok şükür. Şuan çok zor biliyorum ama sırtına yük ettiğin bu kırgınlıklarla o yokuş yolu çıkamayacağını anlamalısın. Boşanmak stresli ve yorucu, hatta travma. Bu yüzden başka yükleri sırtına almak son tercihin bile olmasın.

Ve şu var : bazen insanlar böyle durumlarda ne yapılır bilmiyorlar. İstemeden kırabilirler bizi. Bu yüzden şuan kendinle kalıp duygularını kendi başına yaşamalısın. Zaten kimsenin daha fazla kötüleştirmesine ihtiyacın yok.

Umarım anlarsın.

İroni yapıyorum ciddiye alıp bide neler yazmışsınız

İnsancıl yaklaşmadığım bi yorumum yok ama sizin verdiğiniz cevaplara bakılırsa pek hak etmiyorsunuz da. Kimse size saldırmıyor sadece arkadaşınıza hak verildiği için öfkelisiniz o kadar. Geçmiş olsun size ne desek anlamsız. Üslup konusunda biraz kendinizi de gözden geçirin zira pek insancıl değil cevaplarınız.

Cok
bunu hangi insan bi insana yazar yeni mi aklınıza geldi benim penceremden bakmak fesat kötü düşünceli diyebiliyorsunuz mümkünse o yazan cahil yarısını kaldırıp kendinize bakın cahilliğinize bakmadan yorum yapmayın. Ben burda şahsıma dair yorum istemedim. Konuya dair istemedim maşallah onun dışında her şeye yorum yapıldı netmiş evimi temizlesin demişim öyle istemişim para almışım vermemişim ne biçim yorumlar ya nasıl bu kadar insafsızlasabiliyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…