Ne yazacağımı bilemedim.

Aysenin kilosundan bahsettigine gore ayseyi basbaya kiskaniyorsun. Kimse sana nispet yapmamis ki halan istemis sen 2ay sonra baska birini kabul etmissin. Sonradan mutsuz olunca onlarin mutlulugu gozune batmis. Ilk evliliginde mutlu olsaydin senin icin kuzen olarak kalabilirdi ama olamadigin ve tam o zamanlarda onlar evlendigi icin hirs yapmissin. Ama onlarin sucu yok bu senin tercihinmis. Yani yalvarirken gormek hosuna gittiyse o hirs yuzunden gitmistir. Ayrica adamin seni saat kacta silmis kacta eklemis diye arastirmana bakarsak hala duygularin var ve ikinci evliliginde de mutlu degilsin. Mutlu olan insan asik olan insan yaninda dunya yansa umrunda olmaz 10 sene onceki mevzuyu bu kadar kafasina takmaz. Kuzeninin karisina ragmen, senin kocana bebegine ragmen konustuklari cok igrenc malesef aysenin basi yanmis keske senle evlenseydi daha uygunsunuz birbirinize. Sende esini aldatmis sayiliyorsun yalniz. Seninle konusma noyetini bildigin halde hala konusmaya devam etmen ister ego tatmini olsun ister merak ne olursa olsun aldatmadir. Esim eski sevgilisiyle ben mutluyum demek icin bile bu kadar uzatip konussa bosanirim net. Bir de aysenin bebegi olmadigi ve ona destek olmak istedigin paragraf buram buram samimiyetsizlik kokuyor. Bi kere konuyla baglantili degil onu anlatmasaydin da olurdu. Ikincisi bu adamin mutlulugunu istemezken( kendin soyledin zevk aldigini) cocugu olmamasi icten ice belki kendine bile itiraf edemiyorken sevindiriyor seni. Allah kalbine gore versin diyecem de karninda bebek var. Hislerini torpule onune bak aci cekmis olabilirsin ama bu sana baskalarinin mutsuzlugundan beslenme hakki vermez. Seni bu duygular kotu biri yapar. Acilen toparla kendi ailene sahip cik.

10 yil once akli nerdeymis.. ki sen neden konusmaya basladin madem konuscak bi konun yok? Birde elin kizina niye teselli? Herkes artik tedavi goruyor cocuk icin garip bi durum degil

Hayırlı geceler kızlar. sizlere anlatmak istediğim bir konu var. kaç gündür yazıp siliyorum, detaylı anlatacağım.

Genç kızlığa adım attığım dönemden beri babaannem halam vs hep imada bulunurlardı. Halam oğluna almak istiyordu beni. Aklıma yer ettirdiler bunu. Yaşım 18 oldu aklımıza yer ettikleri için mi bilmiyorum onunla hiç konuşmazdık. Hani kuzenlerle biraradayken o varken ben susardım erkek kardeşiyle şakalaşır güler gezerdik ama onunla abi kardeş gibi olamadım. Kuzen gibi de olamadık.. her neyse halam bana kesin olacak gözüyle bakıyordu sanki çoktan gelini olmuşum gibi emirler veriyodu oğlumla benim mi arama girecen ben sizin aranızda yatarım vs diyordu. kendi kendine bi haller.. konuyu Çıtlattıkları zaman hayır diyerek reddettim. 2 aya kalmadı görücü usülü başkasına evet dedim. Aylar sonra düğünümüz oldu. Düğüne geldiler hiç bişey olmamış gibiydi oynadık güldük, küslük olmadığı için mutluydum haliyle. Sonra evliliğimizin 1.senesinde ben eşimle anlaşmazlık yaşıyordum mutlu değildim o dönemlerde halam bu sefer kocasının yeğenini istedi oğluna. İsmi Ayşe olsun. Neden akrabadan yola çıkıyordu onu da anlamış değildim. Dayı kızı ben olmazsam hala kızı Ayşe olur dediler sanırım. Neyse nişan düğün vs gittik yanlarında bulunduk mutluluklarıyla mutlu olduk, mutlu oldum.

Söylediğim gibi anlaşamıyoduk eşimle ve ben baba evine döndüm. boşanmış algısı vardırya ben o tribe hiç girmedim ama çevremdekiler yaşattı.. Bense kimseye tek kelime etmedim, herkesi olduğu gibi kendi haline bırakıp bir işe girdim kendime yeni ortam kurdum derken Boşandıktan 3 yıl sonra hayatıma biri girdi. Varlığına hergün şükrettiğim adam. Şuanki eşim.. 2 yıldır evliyiz.

Halamın gelini ve oğlunun çocukları bir türlü olmadı. Ayşenin yaşı tutmuyormuş tüp bebek için. O yüzden aşılamalar negatif olunca kaldılar bu süreçte çok fazla kilo almış ben görmedim annem babaannem anlatıyordu hormon ilaçları vs şişirmiş ben sadece yumurtlama ilaçları kullanmama rağmen şişmiştim. Bende pko vardı onda da çıktı pko. Bizmde ilk 1 yıl bebeğimiz olmadı onu çok iyi anlıyordum. Neyse 2 kez hamile kaldm malesef kaybettim. Ayşe anneme beni soruyormuş tedavi süreci nasıl onunlada bi konusamadık vs diye. Bende annemden numarasını aldım msj attm. geçen kış.
Bu tür konularda destek olup moral vermek ve en azından kendi yaptığım şeylerden bahsetmek adına. Ben oda dahil herkese çok dua ettm hâlâ ederim sağlıkla hamiş olabilelim diye. Neyse bana cvp vermedi Ayşe.. Aradan aylar geçti annemle konusurken seni "soruyodu konusmak istiyomuş" dedi. "Yazdım ben cvp gelmedi"dedim.

ama birkaç gün önce o hala oğlu beni eklemiş sosyal medyadan. Yazdı çizdi halimi hatrımı sordu dayımlar nasıl vs. dedi. Sonra numaramı istedi bende verdm adıyla soyadıyla kaydettm anneme söyledim bana göre artk sıradan birisiydi kuzendi yani aradan geçmiş 10 yıl. O yılların hesabını güdecek değildim. Neyse görüntülü aradı mesgule attm dayımları falan görürüm diye aradm dedi, onları görmek istiyorsan onları ararsın dedm bizm görüntülü konusmayı bırak normal konusacak bir konumuz bile yok dedim güldüm. Eşini vs sordum eşlerimizden bahsettik. İyimisiniz mutlumusunuz dedi evet dedim "hayatımda hiç olmadığım kadar..."

Bir kaç gün yazmadım. O dün yazdı. Ben imalı yazmalarından, görmeyeli güzelleştiğimi vs söyleyince halinin hal olmadığını anladım. Konuşturdum. "söylersem olumsuz olursa mahcup olucam" vs geveledi. derken döküldü. Biz "imkansızız biliyorum, hem akrabamsın hem evliyiz, hem eşlerimizle mutluyuz" dedi. Birincisi dedim eşinle mutlu olsan arayışa çıkmazdın, beni aramazdın. Bana karşı hislerini annene babama ve eşlerimize rağmen söylemezdin. Ben seni bulmadm sen beni buldun ben gerçekten eşimle mutluyum bu net ortada dedim. Onun numarası bende isim soyisim kayıtlıyken o beni yasak aşkıymışım gibi evdeyken yazma diyo Ayşe kıskanç diyo işe gittğnde yazıyo bende bunlardan bahsettim, ben Ayşeyle konuşmak istediğimi söylediğmde tamam konuştururum diyorsun ama evdeyken numaramı siliyorsun çocuk değilim sen evdeyken profilin görünmüyor işe gidip bana yazdığında profilin görünüyor dedim. evde sil dışarda kaydet! Üstüne gittim çünkü 10 yıl önce ilk sayfayı boş bırakıp arka sayfalara yazıldı herşey. İlk sayfayı doldurmak istedim. Objektif baktığımda sinir katsayım artıyor çünkü.. Belki üzülür diye söylemek istememiştim ama böyle ortaya dökülünce bende patlattım "hani diyosunya nekadar imkansızsan okadar istiyorum diye, söylediğin gbi akrabayız. Onu geç evliyiz. Onu geç hamileyim dedim... neyin kafasını yaşıyoruz sen eşinden soğumuş olabilirsin ama ben eşime aşığım, kesinlikle böyle bir düşünce bile olamaz bunu hiç konuşmamış sayalım dedim ve kapattım. Sonra bana msj attı "elbet bir gün bana geleceksin sen" dedi. "O gün hiç gelmeyecek boşuna bekleme" dedim. görüşmüyorum sildim.

(diğer hala kızının düğünü var ondan konu açılmıştı beni orda görmek istediğini söylemişti ben orayada gitmeyeceğim. babam duyarsa halam duyarsa neler olur düşünmek dahi istemiyorum. eşimden bahsetmiyorum bile...)
konunu özü istemem yan cebime koy diyorsun başka da bir şey yok

"Eşinle konuştur" ne yav?
Siz isteseniz o kadınla çoktan bir milyon kez konuşmuştunuz.
Yani amaç dışı davranışların tek sorumlusu halaoğlu değil.
Hem dikkat çekmeyi hem de ayar verip ilkeli kadın olmayı başarmışsınız da burası koca bir cins-i latif ummanı, yüz yıllık numaraları pek yemezler hatırlatayım dedim.
Neyse efendim özetle tehlikeli birisiniz benim nazarımda.
Saygılar.

Ahh kıyamam Ayşe’ye destek olmak istemişmiş yersen:ukala:

madem bu kadar umrunuzda değil, sözde kuzeninizle lafı dallandırıp bulandırıp ergen sevgililer gibi tartışmanin gereği neydi?

Eşinizle mutlu filan değilsiniz aklınız hala kuzeniniz de, burda laf oyunları yapıp masum görünmeye çalışıyorsunuz.

Ayrıca yıllar önce reddeden sizmişsiniz, sonra noldu da adama kinlendiniz? İlk eşinizden boşanmanın verdiği mutsuzluk olabilir mi? Siz boşanıyorken onlar mutluydu çünkü, zorunuza gitmiş besbelli.

Ayrıca insanların kilosuyla, boyuyla posuyla bu kadar ilgilenmeyin. Kendi hayatınıza odaklanın. Eşinize, doğacak çocuğunuza ilgi alaka gösterin.

Eşinize odaklanin eşiniz aynı şeyi size yapsa ne hissederdiniz düşünün ve eşinize odaklanin. Ha ben bişey yapmadim diyeceksiniz ona elbet bi gün bana geleceksin gibi bir cümle kurdurmak da bişey yasak aşk gibi ne iğrenç uzak durun aile birliğiniz acısından. Bebeğiniz ve eşiniz icin

Benim de diğer arkadaşlar gibi,sizin davranışlarınızla ilgili anlamadığım noktalar var.

Nispet yaptı demişsin mesela ve bu zoruna gitmiş,hırs yapmışsın.Peki bişey hissetmediğin insana bu hırs güdülür mü?Banane dersin,nispet yapsa ne yapmasa ne.

Adamın bütün hayatıyla ilgilisin.Karısının kilosundan ne zaman hangi düğüne gideceğine,bebekle ilgili tedavilerine kadar.

Geçmişte niyetler ortadaymış.Bunu bile bile yine alevlenirmi diye bile düşünmeyip ekliyor ve konuşuyorsun sosyal medyadan.

İlgisi olduğunu anlayıp kesip atmıyor,aksine irdeliyor üstüne gidiyor ve resmen zorla seni istediğini söyletiyorsun.

En son ahlak dersi veriyorsun bir de adama ki bu en garibi.

Baştan aşağı ego tatmini bu.Kabul de ediyorsun zaten.Ben sadece sebebini anlamadım.Eksik parçalar var.Geçmişte seni isteyen ama senin istemediğin,konuyu kapatıp üstüne iki evlilik yaptığın birine neden bu kadar hırs dolusun?Ne için intikam almak ister hallerdesin merak ettim gerçekten.

Eşin görmez inşallah o konuşmaları.Ona nasıl açıklarsın bilemiyorum çünkü.Hoş değil.

Niye muhatap oldun ki, asıldığını anladığın an basacaktın engeli..yok kocama aşığım hamileyim filan, hiç gerek yoktu detaya..

Hatalısın!
Biraz istemiyorum yan cebime koy gibi görünmüşsün bence.
Bu kadar sohbeti ilerletecek birşey var mıydı?
Baktın sen ben diye konu açıyor direk ne saçmalıyorsun bu konuları seninle konuşmak istemiyorum diyip engellemeliydin. Telefon konuşmalarına kadar gitmişsin yazışmakla kalmamışsın üstelik.
Emin misin mutlu olduğuna? Pek öyle gözükmüyor da..

İyi de siz daha size yok güzelleşmişsin yok bilmem ne dediğinde konuşmayı kesmeliydin neden devam ettirdim neden konuşturmak istedin ki. Yok sen beni sevmesen eşine rağmen bana yazmazdın yok senin profilin akşam gözükmüyor sabah gözüküyor, yok eve gidince siliyorsun gibi hesap sormalar nedir Allah aşkına sevgili gibi sanki gizli aşk yaşıyor gibi nedir yani bu?

siz uzatınca o da ümitlenmiş belli ki ama siz de kendinizi onun eşiyle mutsuz olduğuna inandırmaya çalışıyorsunuz yok çocuğu olmamış yok kilo almış. Bir kere o tedaviler o an iğnelerden hormonlardan şişkinlik yapar yumurtalar büyüdüğü için ama sonra iner kilo kalmaz. Bu yalan bir kere çünkü ben aşılama da yaptırdım, 4 kere tüp bebekte yaptırdım yaptıran da çok kişi tanıdım haliyle kimse öyle çok farkedecek kadar kilo almadı ki onun ki tüp bile değil aşılama siz çocuk olmadığı için içten içe mutsuz gibi düşünmüşsün.

Çocuğu olmuyor diye kızla görüşüp bu konuda konuşmak niye siz normal kalmışsınız ne desteği vereceksiniz bakalım o bu konuda konuşmak istedi mi.

Hayırlı geceler kızlar. sizlere anlatmak istediğim bir konu var. kaç gündür yazıp siliyorum, detaylı anlatacağım.

Genç kızlığa adım attığım dönemden beri babaannem halam vs hep imada bulunurlardı. Halam oğluna almak istiyordu beni. Aklıma yer ettirdiler bunu. Yaşım 18 oldu aklımıza yer ettikleri için mi bilmiyorum onunla hiç konuşmazdık. Hani kuzenlerle biraradayken o varken ben susardım erkek kardeşiyle şakalaşır güler gezerdik ama onunla abi kardeş gibi olamadım. Kuzen gibi de olamadık.. her neyse halam bana kesin olacak gözüyle bakıyordu sanki çoktan gelini olmuşum gibi emirler veriyodu oğlumla benim mi arama girecen ben sizin aranızda yatarım vs diyordu. kendi kendine bi haller.. konuyu Çıtlattıkları zaman hayır diyerek reddettim. 2 aya kalmadı görücü usülü başkasına evet dedim. Aylar sonra düğünümüz oldu. Düğüne geldiler hiç bişey olmamış gibiydi oynadık güldük, küslük olmadığı için mutluydum haliyle. Sonra evliliğimizin 1.senesinde ben eşimle anlaşmazlık yaşıyordum mutlu değildim o dönemlerde halam bu sefer kocasının yeğenini istedi oğluna. İsmi Ayşe olsun. Neden akrabadan yola çıkıyordu onu da anlamış değildim. Dayı kızı ben olmazsam hala kızı Ayşe olur dediler sanırım. Neyse nişan düğün vs gittik yanlarında bulunduk mutluluklarıyla mutlu olduk, mutlu oldum.

Söylediğim gibi anlaşamıyoduk eşimle ve ben baba evine döndüm. boşanmış algısı vardırya ben o tribe hiç girmedim ama çevremdekiler yaşattı.. Bense kimseye tek kelime etmedim, herkesi olduğu gibi kendi haline bırakıp bir işe girdim kendime yeni ortam kurdum derken Boşandıktan 3 yıl sonra hayatıma biri girdi. Varlığına hergün şükrettiğim adam. Şuanki eşim.. 2 yıldır evliyiz.

Halamın gelini ve oğlunun çocukları bir türlü olmadı. Ayşenin yaşı tutmuyormuş tüp bebek için. O yüzden aşılamalar negatif olunca kaldılar bu süreçte çok fazla kilo almış ben görmedim annem babaannem anlatıyordu hormon ilaçları vs şişirmiş ben sadece yumurtlama ilaçları kullanmama rağmen şişmiştim. Bende pko vardı onda da çıktı pko. Bizmde ilk 1 yıl bebeğimiz olmadı onu çok iyi anlıyordum. Neyse 2 kez hamile kaldm malesef kaybettim. Ayşe anneme beni soruyormuş tedavi süreci nasıl onunlada bi konusamadık vs diye. Bende annemden numarasını aldım msj attm. geçen kış.
Bu tür konularda destek olup moral vermek ve en azından kendi yaptığım şeylerden bahsetmek adına. Ben oda dahil herkese çok dua ettm hâlâ ederim sağlıkla hamiş olabilelim diye. Neyse bana cvp vermedi Ayşe.. Aradan aylar geçti annemle konusurken seni "soruyodu konusmak istiyomuş" dedi. "Yazdım ben cvp gelmedi"dedim.

ama birkaç gün önce o hala oğlu beni eklemiş sosyal medyadan. Yazdı çizdi halimi hatrımı sordu dayımlar nasıl vs. dedi. Sonra numaramı istedi bende verdm adıyla soyadıyla kaydettm anneme söyledim bana göre artk sıradan birisiydi kuzendi yani aradan geçmiş 10 yıl. O yılların hesabını güdecek değildim. Neyse görüntülü aradı mesgule attm dayımları falan görürüm diye aradm dedi, onları görmek istiyorsan onları ararsın dedm bizm görüntülü konusmayı bırak normal konusacak bir konumuz bile yok dedim güldüm. Eşini vs sordum eşlerimizden bahsettik. İyimisiniz mutlumusunuz dedi evet dedim "hayatımda hiç olmadığım kadar..."

Bir kaç gün yazmadım. O dün yazdı. Ben imalı yazmalarından, görmeyeli güzelleştiğimi vs söyleyince halinin hal olmadığını anladım. Konuşturdum. "söylersem olumsuz olursa mahcup olucam" vs geveledi. derken döküldü. Biz "imkansızız biliyorum, hem akrabamsın hem evliyiz, hem eşlerimizle mutluyuz" dedi. Birincisi dedim eşinle mutlu olsan arayışa çıkmazdın, beni aramazdın. Bana karşı hislerini annene babama ve eşlerimize rağmen söylemezdin. Ben seni bulmadm sen beni buldun ben gerçekten eşimle mutluyum bu net ortada dedim. Onun numarası bende isim soyisim kayıtlıyken o beni yasak aşkıymışım gibi evdeyken yazma diyo Ayşe kıskanç diyo işe gittğnde yazıyo bende bunlardan bahsettim, ben Ayşeyle konuşmak istediğimi söylediğmde tamam konuştururum diyorsun ama evdeyken numaramı siliyorsun çocuk değilim sen evdeyken profilin görünmüyor işe gidip bana yazdığında profilin görünüyor dedim. evde sil dışarda kaydet! Üstüne gittim çünkü 10 yıl önce ilk sayfayı boş bırakıp arka sayfalara yazıldı herşey. İlk sayfayı doldurmak istedim. Objektif baktığımda sinir katsayım artıyor çünkü.. Belki üzülür diye söylemek istememiştim ama böyle ortaya dökülünce bende patlattım "hani diyosunya nekadar imkansızsan okadar istiyorum diye, söylediğin gbi akrabayız. Onu geç evliyiz. Onu geç hamileyim dedim... neyin kafasını yaşıyoruz sen eşinden soğumuş olabilirsin ama ben eşime aşığım, kesinlikle böyle bir düşünce bile olamaz bunu hiç konuşmamış sayalım dedim ve kapattım. Sonra bana msj attı "elbet bir gün bana geleceksin sen" dedi. "O gün hiç gelmeyecek boşuna bekleme" dedim. görüşmüyorum sildim.

(diğer hala kızının düğünü var ondan konu açılmıştı beni orda görmek istediğini söylemişti ben orayada gitmeyeceğim. babam duyarsa halam duyarsa neler olur düşünmek dahi istemiyorum. eşimden bahsetmiyorum bile...)
Şaka mi ya bu herif? Engelle gitsin ve kesinlikle aileden (annen olur, kardesin olur) biri bilsin.. Bu ne arsizlik, bu ne terbiyesizlik?
Esin duysa ne düşünür?

Siz kadın doğumcu musunuz? Ne önerebilirsiniz tedavi olarak? 10 yıldır görüşmediğiniz halanızın oğlunun eşine böyle bir konuyla ulaşmak istemeniz hiç samimi değil? Halanızın oğlu belli ki sizden bir ışık görmüş yürümüş.. Siz eğer izin vermeseydiniz size sen bana geleceksin diye bir hadsizlikte bulunmazdı.. Egonuzu halanızın oğluyla şişirin.. Adam evli.. Siz evli.. Eşleriniz ne oluyor bu durumda? Lütfen herkes olduğu yerde kalsın.. Kimse kimsenin hayatını alt üst etmesin.. Eşlerinizin günahı ne? Basbayağı bu durumu hoşunuza gitmiş..

Arkadaşların da dediği gibi siz de hatalısınız.
Benim eşim bi kadının kendisine yazmasiyla boyle uzun uzun sohbetlere girer, işe git gel yazış git gel yazış vs.yaparsa çarkına çomagı sokardım, uzun uzun konuşmadan sonra "ben evliyim mutluyum seninle konuşamam bla bla" sözlerinin pek anlamı kalmazdı yani.

Madem en başta işkillendiniz kestirip atacaksiniz, Siz evli bi kadinsiniz.

X