- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.699
- 548
- 51
Sorma Milana,Yanliz konuyu okuyunca sunu gordum , ne kadar cok kisi kurumsal sirketlerin calisma prensibinden bihaber , defalarca yazdim yine yaziyim isim vermiyim ama bildiginiz o koskoca holdinglerin pek cogunda sirket ici tum yazismalar okunur , telefonlarin dinlendigi sirketler var hatta ve hatta en ustten orta duzey yoneticilere mail gelir su gun su saatte su personellerin telefon konusmalarini dinleyin diye , bunlar suc degildir , ozel hayat ihlali degildir , sirkete ait her turlu teknolojik alet sadece is amaciyla kullanilabilir
Calisanlar da ise girerken bunu kabul ettiklerine dair sozlesme imzalarlar
Ve İT ekiplerinin belirledigi kelimeler de vardir , mesela googlea girip alisveris yazarsaniz bloklanirsiniz ve yoneticinize de bilgi gider , mesai saatinde alisveris yapiyor diye
Sorma Milana,
bilmediğini de bilmiyor bazı üyeler.
En az iki ayrı mesajında özel şirketlerde işlerin nasıl yürüdüğünü birinci ağızdan yazdın, açıkladın, anlattın,yok ikna olmuyor insanlar.
Nerdeyse konu sahibini tutuklatacaklar,
şaka gibi.
Ben artık şuna emin oldum,
bizim insanımızın bilgisi olmasa bile
her konuda fikri var.
Bildiklerimiz doğru mu,yanlış mı,eksik mi,
düşünmeden fikir beyan ediyoruz.
Hele ortada konu sahibine 'laf çakmaya'
müsait bir durum varsa,koyver gitsin.
Geçen yıl özel bir okulda rehber öğretmen olan arkadaşım,okula ondan sonra gelen ve part-time görev yapan başka bir öğretmenle yakınlaştı ve bu duyuldu.Konu sahibi tam olarak nerde yönetici bilmiyorum ama isteyen istediğini yapar kafasındaki üyeler için ben de şunu eklemek istiyorum hani bazılarına genel kültür olur diye... eşim 750 kişilik fabrikanın genel müdürü. Altında başka müdürler çalışıyor. Fabrika çalışanlarının gayriahlaki ilişkiler içinde olması yasak. Taraflardan biri ya da ikisi evliyse istifaya zorlanıyorlar. Tazminat falan almadan ayrılıyorlar. Orası partner bulma yeri değil çünkü herkes işini yapmalı. Yani bırakın kurumsal hatta mesaj okumayı, eşimi aldatırım beni satın mı aldın deme hakkı yok kimsenin
Konu sahibi tam olarak nerde yönetici bilmiyorum ama isteyen istediğini yapar kafasındaki üyeler için ben de şunu eklemek istiyorum hani bazılarına genel kültür olur diye... eşim 750 kişilik fabrikanın genel müdürü. Altında başka müdürler çalışıyor. Fabrika çalışanlarının gayriahlaki ilişkiler içinde olması yasak. Taraflardan biri ya da ikisi evliyse istifaya zorlanıyorlar. Tazminat falan almadan ayrılıyorlar. Orası partner bulma yeri değil çünkü herkes işini yapmalı. Yani bırakın kurumsal hatta mesaj okumayı, eşimi aldatırım beni satın mı aldın deme hakkı yok kimsenin
Hah işyerindeki dengeler...işte yazıya dökerken kullanmam gereken ifade buydu ama dilime gelmedi :) her zamanki gibi fevkaladesiniz hocam saygılar çok değerlisiniz :)Geçen yıl özel bir okulda rehber öğretmen olan arkadaşım,okula ondan sonra gelen ve part-time görev yapan başka bir öğretmenle yakınlaştı ve bu duyuldu.
Sene sonunda arkadaşımın sözleşmesi yenilenmedi.
Gerekçe olarak da,
'evlilik yolundaki veya evli çiftler,
bizim kurumunuzda,aynı anda çalışamaz,
işyerindeki dengeleri korumakta zorundayız' dendi.
Arkadaşıma siz bu kuralı işe başlamadan önce biliyordunuz,kuralı ihlal ettiniz deyiverdiler.
Bende özel sektörde yıllardır çalışıyorum. Bunu biliyorum ancak ve ancak incelenmesi gereken durumlarda IT Ekibinden talep ediliyor. Öyle hop bilgisayara baglanayim inceleyip olmuyor ama hadi diyelim oldu bu mevzu insanları işinden edecek düzeyde değiliş yerinde iş yeri bilgisayarı ile yapılan yazışmayı işveren okuyabilir. hatta ve hatta işveren program kurup sizin direkt ekranınızı da izleyebilir. kanuna uygundur. örnekleri var. ahlaka uygun olmayan bi davranış yok ortada.
Merhaba, evet biliyorum bende özel sektordeyim. Gerekli durumlarda üst yönetim ITden talep eder konuşmaları. Ama öyle gireyim sürekli bakayım gibi bir durum olmaz gerçekten kurumsal biryerse. Ama hadi diyelim oldu bahsi geçen olay işten çıkarılacak bir mevzu degilYok o öyle değil..
İşverenin veya yetkilinin şirket bünyesinde bir datayı paylaşan çalışanları takip etme hakkı vardır..
Ağa bağlı olduğunuz sürece uzaktan masaüstünüzü takip de edebilir, yazışmalarınızı da okuyabilir..
Benim isyerimde 20.000 kisi calisiyordu , 20 bin ve sadece bir sirketinde , turkiye capinda yaklasik 400.000 personeli olan bir sirketti , yani ulkenin en buyugu
Kurumsal bir firmada ahlaksizlik osten cikarma sebebi olamaz , hirsizlik , taciz , siddet vs gibi yasal olarak da suc sayilan seyler haricinde evli insanlar birbiriyle yatti diye kimse kimseyi isten cikaramaz
Ha esinizin sirketinde ise giris sozlesmesinde boyle bir madde vardir onu bilemem ancak eger yoksa bu sebeple isten atilan kisi dava acarak ise iade edilir
Yasal suc islememisse ( zina suc degildir) bu isten atilma sebebi degildir , olamaz
[/QUOTE. Ben de isim vermeyim ama birçok iş kolunda birçok şehirde faaliyet gösteren bir holding ve eşim yönetim kurulunda. İstanbul’da genel merkezde aynı dediğiniz şekilde çalışacaktı normalde bize bu defalarca ısrarla teklif edildi ama çeşitli sebeplerden kabul etmedik. Bu yüzden de kendisi devamlı seyahatte. Yani bu işyerinde kalmasını ben istedim ama yetki sorumluluk ve maaş açısından yönetim kurulunda. Burası küçük bir yerleşim yeri sınırlarında, burada çalışanlar buranın insanları ve şirket içi dengeler çok önemli. Bunları korumak adına sa bütün yetkisini kullanıyor işte. Fuhuş yuvası mı olsun fabrika...
Ben ogretmenim boş derslerimde arkadaslarimla yazisiyorumşöyle bir yanlış anlaşılmaya da neden olmuşum hemen bir açıklama yapayım. beni ilgilendirmez diyebileceğim bir durum değil yada popülistlik peşinde koşmuyorum. günün 8 saatlik mesaisinin her gün en az 3-4 saatini yazışmayla geçirdikleri ortada. ayrıca iş sözleşmesi gereği bu durum tazminatsız çıkışı gerektirir.
şöyle bir yanlış anlaşılmaya da neden olmuşum hemen bir açıklama yapayım. beni ilgilendirmez diyebileceğim bir durum değil yada popülistlik peşinde koşmuyorum. günün 8 saatlik mesaisinin her gün en az 3-4 saatini yazışmayla geçirdikleri ortada. ayrıca iş sözleşmesi gereği bu durum tazminatsız çıkışı gerektirir.ayrıca zaman zaman bunları kontrol etmek benim iş tanımımda var. tuzak söz konusu bile değil. belki de benden yeter ki gitsin deyip patrona aktarmak en doğrusu
Yoo hiçkimseyi zan altında bırakmıyorum. Yapan çıkar diyorum sadece herkes beraberlik yaşıyor demedim çarpıtmayın lütfenSizinle cok farkli bakis acilarina sahibiz , fujus yuvasi ne demek allah askina , esiniz de dahil olmak uzere o fabrikada calisan herkesi zan altinda birakiyorsunuz
Sizinle ayni sekilde dusunmem mumkun degil
girlinred alintilayamamisim sizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?