Yabancılar gibi çocuk yetiştirmek?

Ahhh duygularımın tercümanı... çocukluğum şımarma lafını duymakla geçti.
şimdi anneme bir şeyler çıtlatmaya çalışsam, ‘ne travması geçirmişsin?!’ Diyor hemen...

Sevindim sizin adınıza.

5 dakika yine iyiymiş, bizim 4 yaşındaki 5 saniye sarılıp kaçıyor.
Sanki daha dün bileğim ağrıyordu kucakta tutmaktan.

Hunharca gülüyorum. Çocuğum olduktan sonra asla yapmayacağım dediğim her şeyi yaptım da ondan. Bizim anneler yabancı değil ya, çocuklar ondan yabancıların çocuğu gibi yetişmiyor sanırım.

Ben de cogu seyi yapmadim acikcasi
Elbette yapmam dedigim seyleri yaptığım oldu ama azinliktadir

Aslında ben Rusların anneligini çok beğeniyorum ama onlarda tek sıkıntı sevgi. Pek sevgi vermiyorlar. Onun dışında iyiler bence. Onları örnek alabilirsiniz
Bir otelde kaldk Rus doluydu inanın çocukları. Ne yiyor ne içiyor umrunda değildi çocuk surei fast Gold. Abur cubur pankek. Bu sabah yenilena di neydi süte konulup yenilen topları yiyordu. Bizjmkiler aman çocuğum yesin aç kalmasın derdinde bence bizimkisi daha guzel

Benim bi arkadasim cocugunu 12 de yatiyor gece sabah 9 a kadar mi ne yatıyormuş bazen 10. Cocuk 1 yasinda. Gun icinde de uyuyor bazen 1 kez bazen 2 kez cocugum uyumuyor diye sikayetleniyor.
Ben çocuğumu 9da yatırıyorum bazen 8.30 .
Bebek daha 3 aylik belki benimki de hatadır ama şuan bu şekilde.
Hatta gece alt değiştirme olaylarında esime diyorum ki uykusunu bölme öpme oynama. O da bir insan sonuçta. Ve bende sabaha kadar oturup öğlene kadar yatan bir insan olmama ragmen.
Benle cocuk bir degil ki
Mesela aksam 8.30 da başlıyorum uyutma seansına bazen uyumuyor ne yalan deyim esim boşver gece yatar diyor. saf bende çocukların gecesi ile bizimki bir degil diyorum. Benim gibi yasayan insan az ben gece 3 4 5 ayaktayım. Ama çocuk o saate kadar bekletilir mi yazik

Bizimkilerin ortası yokta ondan
Duygusaliz kıyamıyoruz falan ama bizimkilerin yani şuan hala öyle insanlar var ama geçmişte daha coktu ona istinaden yazıyorum tek bildikleri
Bu çocuk aç
Üşür küçük kucağa alıştırma şuan benim bebek 3.ayına girdi daha ya 1 haftalık ya 10 günlüktü esim cocugu kucağına mi al mis napmis o esnada ben baska bişeyle ilgileniyordum kayınvalidem kucağa alışmasın diyordu kocama ben hic takmadım suanda kucağımda hep çünkü oyle birşey yok
Mesela dün bir yerden dönüyoruz cocuk cok huysuzlandı oğlumda biraz gıcıklık vardır. Arabada klima açık cocugun üstünü örtmüş tepesine kadar muslin örtüyle kaynana
Geçende çorap giydirmeye çalıştı giydirmedim
Ve bu düşüncedeki kişiler cocuk yeter ki ağlamasın yeter ki sussun diye herseyi yapardı zamanında. Kafasını dinlesin diye. Iste o herseyi önune sunup susturduklari çocuklar biziz neyse bizimkiler oyle olmayacak insallah bazı seyler bizim elimizde çünkü.
Mesela cocuk uyusun bende rahatıma bakayim diye gece vakti cocuga biseyler yedirirlerdi muhallebi falan bebege yani. Kendisi yese acaba yatabilir mi o muhallebiyi.
Suanda bu ınsanların torunları iste sizin anlattiginiz gibi çocuklar. Çünkü çocukları onu gördüğü için uyguluyor. Bakmayın hala bilinçsiz insan çok hem cocuk bakımında hem yetistirmesinde. Evet bazı seyler çocuğa gore şekilleniyor büyük konuşup atip tutmak doğru değil ama bazı seyler de bizim elimizde diye düşünüyorum.

İnanır mısınız, tüm gün bir şey kemirttiriyorum.
Sakız zaten 2 yaşından beri veriyorum, şekersiz olanlardan.
Sürekli havuç, kapya biber, salatalık, çerez vb şeyler veriyorum ki o güdüyü tamamlasınlar hem de elleri meşgale olsun diye.

Evet oğlumda toprağa, kuma, çime basamama vardı.
Hala denizde ayağına kum gelse bağırır, yahu denizdeyiz zaten
Slipstop olmadan basmaz falan filan.

Evde zannedersiniz kemirgen var, bu attığımız kaçıncı suluk haberim yok, pipetlerini kemiriyorlar sulukların

Böyle şeyler duymak iyi geldi, çevremde onca çocuk var, 1 tanesinde böyle bir şey yok.
Evde çoğu aktiviteyi yapamıyoruz boğazlarına kaçacak vs diye.
Onların oral dönemi bitmedi de bendeki sabır taşı dönemi maalesef bitti.

Benim büyük olan öyle.
Yalnız ne yazsam tüm sorun büyükteymiş onu anladım
Şu 2 aydır 9 a kitledik çünkü öğle uykusunu bıraktırdık ikisine de.

Geç yatan çocukların zorluğu bir kenara, kendine de eziyet.
Ama ailesel durumlar da etkili.
Mesela eşim eve 9 9 buçukta gelirdi ki o saatte yemek yenir, bir yere gidilecekse 10 da çıkılırdı.

Dolayısıyla çocuk buna adapte oluyor, öbür türlü babayı görmeden yaşayacak demektir.
Neyse ki uykuyu sevmiyordu, kendi isteğiyle geç uyuyordu ama geneli bu şekilde geç yatan çocuklar.

Canım gerçekten öyle kendine de eziyet. Cocuga da anneye de. Benimki de gündüz cok uyuduğunda 10.30 a falan sarktığı oldu uyumasının 2 3 sefer ama hemen önlem aldim. Gerçi çok küçük simdi ama insallah boyle devam eder.
Babayı gormeden de olmaz ki. Cocuk ta haklı ona adapte olmakta
Nasil alışırsa oyle mi devam ediyor ki
Ben uyumazmışım hic şimdi de öyleyim .
Hamileyken en korktuğum şey uyumayan çocuktu.

Zaten derdim başlı başına yabancılar gibi çocuk yetiştirmek değil. Onlarda da uyuşturucu sorunu çok daha yaygın mesela bize kıyasla. Benim aradığım şey verdiğim örneklerdeki davranışlar açısından yabancı çocuklar daha iyi geliyor ve ben de öyle yetiştirmek istiyorum o açılardan. İşte sürekli ağlayıp bağıran kendini yerlere atan bir çocuk olsun istemiyorum bebeğim vs.

Ona ben de deli oluyorum. Bir şey söylüyorsun hemen "çocuk travma geçirir." bir şey yapıyorsun "çocuk özgüvensiz olur ö" falan böyle kafayı çizmiş tipler türedi. Neymiş efendim çocuğa asla hayır diyemezmişiz reddedilirmiş. Oldu o zaman çocuk gelip tepemize işesin susalım diyicem de ciddi ciddi susacak ebeveynler tanıyorum

Böyle bir şey değil ya insan organizması. Böyle kristal gibi kırılmaya yer arayan bir şey değil. Öyle olsaydı herkes ciddi bir depresyon içinde olurdu intiharlar vs.

Çocuğa tabiki hayırı da öğreticez. İyi ebeveyn olucam diye aile şerefindeki Oktay gibi tipler yetiştiriyorlar

Yalnız şurda bi yanlış var Türk çocukları ile yabancı çocukları değil Türk ebeveynler ile Yabancı ebeveynleri karşılaştırmanız gerekiyor. Çocuk çocuktur çocuğun davranışlarını şekillendiren ise ailesidir. Türk ebeveynlerde "özgür bırakma" kavramı malesef ki yok müdahele yi çok seven bi milletiz. Çocuk kendi başına yemek yemeye kalsa anane babaanneyi bırak komşular bile karışıp laf eder. Bu yüzden çocuklarımızda da hep bir anne babaya bağımlılık, huzursuzluk, güvensizlik problemi oluşur. Bunu yaratan biziz. Yabancı çocukların iletişime açık olması ve özgüvenli olmasının sebebi bebeklikten itibaren kendi becerilerini geliştirebilmeleri için onlara fırsat tanınması bi çocuk değil de bir birey mantığı ile iletişim kurulmasından kaynaklı. Bi otele gittiğinizde gözlemleyin mesela Türk çocuk açık büfede bunu yicem diye ağlar annesi hayır bundan yiceksin şunu da al otur beni sinir etme diye söylenir yemekleri ağzına tıkar. Diğer yabancı çocuğu gözlemleyin yanında ebeveyn dahi yoktur tabağını alır yemeğini masasına oturur kendi kendine karnını doyurur kalkar. Yani olay çocukta değil tamamen bizde bitiyor. Eğer biz kendimizi yetiştirirsek önce sonra özgüvenli uysal ve iletişime açık çocuklar yetiştirebiliriz.

ben yabancı uyruklu kısılerın cocuklarında da aynı seylerı yaptıgını gordum hatta prenses kate in kızı da kendını yerden yere atıyor aglayarak hatta tam ucaktan ındıler basın cekıyor tum dunya sahıt oldu buna
cocuk her yerde cocuktur netıcede :) ha sız oyle yetıstırmek ıstıyorsanız nasıl yetıstırıldıysenız ya tam tersını ya da aynısını yapacaksınız cunku sızın de referansınız annenız ve sızın cocuklugunuz

Evet duyguların ifade edilmesi de çok önemli bunu çocuğumuza nasıl kazandırırız bu kitapta açıklıyor mu

Ben de 7 7 buçukta yatırıyorum yazın hava geç karardığı için 8 8 buçuk oluyordu sabahın 6 sında uyanırdı ben bölük pörçük azıcık uyku uyurdum bi de o saatte ayaktaydım. Yine de yine olsa aynı şeyi yapardım. Çocukların erken yatmaya bebeklikten alışması gerekiyor.

Aman zaten üst kuşağın çocuk yetiştirme tarzı çok uzak bize. Bana annem daha doğurduğum gün başımda bekledi emziriyordum bitince aldı çocuğu kucağa alışmasın diye daha doğduğu gün düşün ben de 1-2 sabrettim sonra tersledim tabiki alıcam anne daha yeni doğmuş bebek ne alışması Allah aşkına diye. Biraz alındı küstü de sonra karışmadı

Kesinlikle doğru. Bir de ben şunu fark ettim hadi bilinçsizce yapanlar neyse ama bazı kadınlar bile isteye bağımlı çocuk yetiştirmeye çalışıyorlar. Bana bağımlı olsun, ben yokken ağlasın, benden başka kimsenin yanına gitmesin vs bunun için çabalıyorlar. Patolojik vakalar gerçekten Allah o çocuklara yardım etsin.

Çevresel etkileri kontrol altına alabilirseniz özgüvenli iletişim kurabilen sakin bi çocuk yetiştirme imkanınız çok fazla ama siz evde başka davranırken anneanne babaanne farklı davranırsa ipin ucu kaçıyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…