Yabancı dil öğrenememek

Bende İngilizcemi geliştirmek için buradaki tavsiyelere göz atmıştım. Bana en iyi gelen Özkan çelen in videoları oldu. Çok güzel ve anlaşılır anlatıyor fakat çok ara vermeden izleyip sonrasında pratik yapmak lazım kalıcı olması için. Ben henüz yapamadım vaktim olmadığından.

Evet aslında amacım konuşmak yani günlük yaşam da iletişim kurabilmek..Bu uygulamayı gördüm fakat hiç temelim olmadan birşey yapamam diye korktum..
Kendi seviyenize gore hazırlanıyor ders içerikleri. 5 yaştan basliyor. Onlar yapabiliyorsa sanirim siz de yaparsiniz. Bir de soylemeden gecemeyecegim bir ise baslarken yapamayacagim beceremeyecegim diye baslarsaniz ne kadar cabalasaniz da olmaz. Biraz kendinize guvenin lutfen

Haklısınız en temel şart bu aslında fakat öyle bi yerleşti ki bu bana.. Üniversite de insanlar alan derslerinden yıllarca kalırken ben tek sefer de geçip basit düzey İngilizce dersinden bir türlü geçemedim..Bu konu da kendimi hep eksik hissettim artık üzülüyorum.Ama artık karar verdim bu durumun üstüne gideceğimTeşekkürler

Videoları inceleceğim, Teşekkür ederim

Yıllardır İngilizce eğitim aldım fakat cümle kuramam. Ben şunu anladım biraz özgüven yalan yanlış konuşmaktan çekinmeyeceksiniz. Öyle kursla filan olacak şey değil en azından benim için öyle. Sadece speaking dersleri alabilirsiniz. Yabancı dizi ve filmlerle İngilizceyi söken var.

Ben kelime dağarcığımı arttırmaya çalışıyorum...Yeni konuşmaya başlayan çocuğumdan ilham aldım gibi birşey...Hayatında dil bilmeyen çocuk öğrendiği iki kelimeyle bana derdini anlatabılıyorsa bende bu sekılde derdımı anlatabılırım... "Anne su" daha sonraları buna ver eklenıyor... Ama okullarda bızım ıcın ıngılızce ımkansızı basarmak gibi öğretıldı...Yok efendım -di li gecmıs zamanı zartı zurtu...Adam istanbul'a geliyor taksiciye;"kaç para?" Sadece bunu deyip elindekını "adres" deyıp gidiyor ve gezıyor Bence kelime bilmek çok önemli...Bunun yanında yabancı film izlemek çok iyi..."Merlin" diye bir filmi alt yazılı izledim bitirdim..Diksiyonunuzu geliştiriyorsunuz ve orda da öğreniyorsunuz...Adam mesela çok sık "niye" kullanıyordu..Onu guzel telafuz etmeye basladım Başarılar diliyorum

Kesinlikle okullarda ki eğitim de böyle.. Dil bilgisi kurallarına boğuluyo herşey, Cem Yılmaz’ı dinlemiştim bu konu da çok haklı gelmişti bana, sizin söylediklerinizi söylüyor..Türkçe dublaj izlerdim hep bundan sonra altyazılı izlemeye başlıyorum..Çok Teşekkür ederim

Çevremden bunu çok duyuyorum, kuzenim tüm okul hayatını İngilizce okudu dediğiniz gibi cümle kurup konuşmakta sıkıntılı hep, bunlar da beni biraz öğrenilmiş çaresizliğe itti heralde..

Size tek bi cozum yolu sunabilirim
Ingiliz bir arkadas edinin
Ben bu sayede 2 dilide cok cabuk ogrendim
Sanirim siteler oluyo arkadaslik kurmak icin
Aslında bana da en iyisi ya konuşma uygulamaları ya da yabancı bir arkadaş edinmek gibi geliyor..Ama şu düzeyimle arkadaş edinmeye kalksam hiç diyalog kuramam sanırım..Önce bir alt yapı oluşturup sonra bunları yapmayı düşündüm.Teşekkürler

0 yapiyla fransizca ogrendim
2. Seviyedeyken yuksek okulumu flamanca bitirdim
Sinifta cok basit seylere zorlansamda yapabildim basardim sizde yaparsiniz inanin buna
Fransizca ogrenmek isteseydiniz size yardim edebilirdim belki :)

0 yapiyla fransizca ogrendim
2. Seviyedeyken yuksek okulumu flamanca bitirdim
Sinifta cok basit seylere zorlansamda yapabildim basardim sizde yaparsiniz inanin buna
Fransizca ogrenmek isteseydiniz size yardim edebilirdim belki :)
Keşke aynı dil olsaydı birinin yardımı çok hoş olurdu gerçekten:) Yine de çok teşekkür ederim, takdir ettim gerçekten sizi, hep imrenmişim dir dil konusunda bu kadar gelişen insanlara..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…