Yabancı dil öğrenememek

Keşke aynı dil olsaydı birinin yardımı çok hoş olurdu gerçekten:) Yine de çok teşekkür ederim, takdir ettim gerçekten sizi, hep imrenmişim dir dil konusunda bu kadar gelişen insanlara..
Ben Fransizca konusan bi ulkede yasiyorum kucukken geldim
Benden 13 ay buyuk abim de vardi ama hic benim gibi heveslenmedi
Aynanin karsisina gecip ogrendigim kelimelerle diyalog kuruyodum resmen, hayali tabiki
Mesela elma armut sayilar kalem masa sandalye bunlarla resmen aynaya bakarak hayali konusurdum

Yillar yillar sonrasi ulkenin ikinci dilini ogrenmeye karar verdim ama nasil, bunuda okula baslayarak yaptim
Iyiki ogrenmisim, esim flamanca biliyo fransizca bilmiyo.
Kendimi hic biseyde eksik hissetmiyorum.

Yabancı dil pratik ister yoksa konuşmaya konuşmaya unutursun..
İlk önce birkaç sayfalık olan hikaye kitaplarından alabilirsin ve sözlük ya da internette çevirilerini bulup öğrenebilirsin ve tabiki öğrenince de pratik yapman şart

EnglishClass101.com 'u tavsiye ederim, cok akici konusan tatli bir kadinin videolari var , ingilizceyi bizdeki gibi klasik kaliplarla ogretmiyor, ornegin "market alisverisine yahut havalimanina gittiginizde en cok kullanilan 10 cümle " minvalinde dersleri var. cok verim sagliyor..
ayrica bu sayede direkt ufak ufak konusmaya baslayip kendine guveni geliyor insanin .

bizim egitim sisteminde konusamamak uzerine egitim veriliyor adeta,
orta ogretimden universiteye ; hic bizimle derslerde ingilizce konusan bir Türk ingilizce ogretmenimiz olmadi mesela, hep gelip ezberden kitaptan tense'leri anlatip gittiler. hic kalici bir yontem degildi :KK43:

su an y.disindayim, yanimiza ziyarete, ingilizce tip-hacettepe mezunu abimiz geldi ; havalimaninda gumruk polisi ile konusurken sorun yasamis mesela... iyi bilmek ve konusabilmek cok farkli seyler...
kursta, yine 6 yil unv egitimini turkiyede ingilizce olarak almis Türk arkadasim vardi. sokaktakiler ne diyor anlamiyorum diye agliyordu, teorik bilgisi super olan bile konusamiyor bizim ulkede ne hikmetse :)

Son düzenleme:
Neden mideniz bulanıyor biliyor musunuz? Cünkü ögrenemem diyerek bilincaltınıza kodlamıssınız bunu. İsteklerinizi, tutkularınızı olumsuz bir sekilde bilincaltına kodlarsanız asla bir basarı elde edemezsiniz maalesef.

Ben kendimi bildim bileli küçüklüğümden beri kelimeleri ezberlerdim. Sonra hazırlık kurs derken kardesimdende cok sey kaptım kendisi tercüman oldugu icin su an kendisinden ispanyolca, portekizce ögrenme cabalarına basladım. İngizlice ögrenirken film dizileri kesinlikle tr dublaj izlemeyin, dinlemeyin bunlar çok yararlı. İnstagramda ingilizce ögrenmek icin binbir çeşit sayfa var oralarıda araştırabilirsiniz.

Merhabalar..32 yaşımdayım ne yazık ki eğitim sistemimizin yaralarından biri de olduğu için hayatım boyunca İngilizce de yes, no dan öteye gidemedim..mesleğim gereği ihtiyacımda olmadı hiç.. Bir kaç kere öğrenme girişiminde bulundum fakat artık resmen bilinçaltıma öğrenemezsin şeklinde yerleşmiş, çalışmaya başlayınca bile bunalıyorum..çok araştırdım bu site de fakat hep aynı tavsiyeler var yabancı dizi izle yabancı şarkı dinle..Sıfır seviyesinde olduğum için bunlar asla işe yaramıyor..Derdim bir sınav filan değil yurtdışına çıkanca az çok derdimi anlatabilmek..Var mı bana tavsiyesi olanlar, nerden başlamalıyım..kurs imkanım yok onu belirteyim yaşadığım yer baya dağ başı köy büyüklüğünde bir ilçe :KK43:
Öncelikle dil öğrenmek için pahalı kurs ya da kitaplara para dökmenize hiç gerek olmadığını bilerek başlamalısınız. Dil öğrenmenin tüm sırrı o dile maruz kalmak ve hergün düzenli çalışmaktan geçiyor. Sık sık yabancı şarkılar dinleyin şarkıları dinlerken sözlerini ve o sözlerin türkçesini bir kağıda yazın. Hem telaffuzu hem karşılığını görmüş olacaksınız. Yabancı bir diziye başlayın tavsiyem friends olacaktır biraz uzun ama tüm sezonları izlemek zorunda değilsiniz, konuşmalar daha akıcı ve anlaşılır olduğu için tavsiye ediyorum günlük dil kullanılıyor zaten. İlk sezonu türkçe altyazılı izleyin daha sonra aynı sezonu ingilizce altyazılı izle izleyin. Bir diziye başlamak istemezseniz bunu filmlerde de yapabilirsiniz. Bir filmi türkçe altyazılı izleyip sonra ingilizce altyazılı izleyebilirsiniz fakat diziler daha uzun vadeli olduğu için dilin oturması daha olanaklı oluyor o yüzden tavsiyem dizi izlemeniz olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan 100 kelime ve 100 cümleyi bir kağıda yazın ezberleyin kafanıza oturtun. Gramer çalışmaya girmeyin inanın okullarda çocuklara gramer öğreterek sadece vakitlerini alıyorlar, gramer dil oturduktan sonra öğrenilmesi gereken bir şeydir. Youtubeda emrah hoca kanalını öneriyorum şiddetle. Şimdiden başarılar dilerim dil öğrenme yolunda :)

ben sizin yerinizde olsam önce az da olsa gramer oturtmaya çalışırdım. her ne kadar ingilizce konuşulurken gramer hataları çok önemli olmasa da en basit haliyle bile olsa onun öğrenilmesi gerek bence.
ingilizce seviyenizi ölçen bir testten sonra bu seviyeye uygun bir kitap ya da video serisi bulmaya çalışın. (bu konuda more&more'un gramer serisi çok iyiydi, açık ve basit bir şekilde anlatıyordu ama şuan o kitap satışta var mı bilmiyorum, yayını değişti sanırım.)
bir yandan da ingilizceyi hayatınıza dahil etmeye çalışın. yabancı dizi, şarkı veya haber okumakla oluyor bu da genelde. bunu belirli bir süre içerisinde yapıp gündelik hayata dahil etmemezlik yapmayın ama, artık bir cümleyi duyduktan sonra beyniniz onu ingilizce nasıl söyleyeceğini düşünmeye çalışmalı en basitinden.
gramerden sonrasını ders çalışır gibi çalışmayın yani kısaca, aşinalık kazanabileceğiniz ingilizce içeriklere göz atın ki bu çok fazla kalıba aşina olmanızı sağlıyor farkında olmadan. iki dil arasında bağlantı kurun ama kademe kademe ingilizce düşünmeye ve ingilizceye özgü belli kalıpları kullanmaya da alışın ki beyniniz konuşurken çeviri yapmak zorunda kalmasın.(adını hatırlayamadığım bir uygulama vardı, dizileri ingilizce altyazılı izleyebiliyordunuz ve kelimelerin üzerine dokunduğunuzda türkçesini de gösteriyordu.)
dizi,film,şarkı üçlemesi kısa vadede çok ileriye götürmez ama farkında olmadan bir şeyleri öğretiyor, telaffuza alıştırıyor, kalıp ifadeler daha akılda kalıcı oluyor vs. (şarkılar için, önce çok hızlı olmayan şarkıların lyricslerine bakarak takip etmeye, anlamaya çalışarak başlayabilirsiniz. sonra da çevirisine bakıp kelime öğrenebilirsiniz.)
ben kelime öğrenmek için çok yeterli bir yöntem bulamadım. kağıda yazmak, kodlamak, tekrar etmek vs. çok işime yaramadı açıkçası. ama bir kelimeyi herhangi bir şarkıda veya dizide duyduğumda onun telaffuzu ilgimi çekiyorsa kendi kendime o kelimeyi tekrarlarım mesela, ve o kelimenin okunuşunu da anlamını da kolay kolay unutmam.
bir de ingilizce konuşurken bir kelime aklıma gelmiyorsa genelde o kelimeyi başka bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. zararlı kelimesini bilmiyorum diyelim, sağlığım için iyi olmayan denilebilir buna. bu temel bir örnekti ama demek istediğim herhangi bir cümlenin kurulmasının tek bir yolu yok, bu yüzden konuşurken doğru kelimeyi bulmak için duraklamak yerine kendinizi ifade etmek için en kolay yolu seçmeye çalışabilirsiniz.
kolay gelsin şimdiden.

Birçok tavsiyeye katılıyorum. Ama grammerden önce kesinlikle dile maruz kalmalısınız. Küçük çocuklar konuşmayı nasıl öğreniyor gözlemleyin. Şuan sizde küçük bir çocuk gibisiniz. İşaret ile sürekli tekrarlar ile kelimeleri kazanacaksınız. İspanyolcayı bu şekilde öğrendim. Grammer daha sonra bilmeniz gereken hatta anlamlı cümleler duyarak mantığını kavradığınız bir konudur. Bir matematik formülü gibi değil. Özellikle yaptığımsa önemli olan tavsiye şudur, telefon dilini ispanyolca yaptım, her sabah uyandığımda ispanyolca haberler izledim, gündem takip ettim, müzik dinledim ve çeviriler yaptım, türkçe yazdığım yazıları ispanyolca yazdım ve bir arkadaş edindim. Şuan c seviyesindeyim.

Benim bir arkadaşım İngilizce'sini geliştirmek için tekrar sınava girip bir bölümü kazanmıştı ve hazırlığına gelmişti, hangi şehirdeyseniz ona göre araştırın bence.
Evet bende bunu yazacaktim.yaşadığın yerdeki üniv nin hazırlık bölümü varsa univ sinavina gir dandik bir bölüm yaz..hazirlik oku.haftada 5 gun 5_6 saat ders olur.daha iyi ogrenirsin hemde cok para harcamazsin..kursların ders saati az olur düşünüyorum. ..

Ben kelime dağarcığımı arttırmaya çalışıyorum...Yeni konuşmaya başlayan çocuğumdan ilham aldım gibi birşey...Hayatında dil bilmeyen çocuk öğrendiği iki kelimeyle bana derdini anlatabılıyorsa bende bu sekılde derdımı anlatabılırım... "Anne su" daha sonraları buna ver eklenıyor... Ama okullarda bızım ıcın ıngılızce ımkansızı basarmak gibi öğretıldı...Yok efendım -di li gecmıs zamanı zartı zurtu...Adam istanbul'a geliyor taksiciye;"kaç para?" Sadece bunu deyip elindekını "adres" deyıp gidiyor ve gezıyor 🤦🏻‍♀️ Bence kelime bilmek çok önemli...Bunun yanında yabancı film izlemek çok iyi..."Merlin" diye bir filmi alt yazılı izledim bitirdim..Diksiyonunuzu geliştiriyorsunuz ve orda da öğreniyorsunuz...Adam mesela çok sık "niye" kullanıyordu..Onu guzel telafuz etmeye basladım😁 Başarılar diliyorum📒📔📖🙋‍♀️
Evet ama yabancıların dizileri de çok güzel oluyor. Bi zaman sonra İngilizceyi bırakıp diziyi takip etmeye başlıyorsunuz😁 bu arada Merlin favori dizimdir😁

Tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın☺️ Ama şahane tavsiyeler geldi, motive de oldum anlattıklarınız dan gerçekten.. Çok teşekkür ederim, tavsiyeleri gerçekleştirmeye çalışacağım.Umarım bu sefer başarılı olurum😍

Esim İngilizce öğretmeni ondan çat pat bir şeyler öğrendim bende. Sora sora merak ede ede kendimi geliştirdim ama pratikte iyi değilim. Karşımdakini az çok anlıyorum ama kendim iyi konusamiyorum.
Yani yanınızda bilen birisi olsa daha çabuk öğreniyorsunuz aslında. Degilse kurs dualingo vs yonelirsiniz.

Merhabalar..32 yaşımdayım ne yazık ki eğitim sistemimizin yaralarından biri de olduğu için hayatım boyunca İngilizce de yes, no dan öteye gidemedim..mesleğim gereği ihtiyacımda olmadı hiç.. Bir kaç kere öğrenme girişiminde bulundum fakat artık resmen bilinçaltıma öğrenemezsin şeklinde yerleşmiş, çalışmaya başlayınca bile bunalıyorum..çok araştırdım bu site de fakat hep aynı tavsiyeler var yabancı dizi izle yabancı şarkı dinle..Sıfır seviyesinde olduğum için bunlar asla işe yaramıyor..Derdim bir sınav filan değil yurtdışına çıkanca az çok derdimi anlatabilmek..Var mı bana tavsiyesi olanlar, nerden başlamalıyım..kurs imkanım yok onu belirteyim yaşadığım yer baya dağ başı köy büyüklüğünde bir ilçe :KK43:
Kendi planimda olan bir kurs var, yazarım da reklam diye küçümsenir şimdi. Araştırın tecrübeleri olanları dinleyin. Uygulamalardan ing hikaye dinleyin, dinlediğinizi bakmadan yazın, çevirin.

Bir dili ögrenmek için hem teorik olarak gramere ihtiyacin var ama daha çok kulagin asina olmasi lazim. Ondan dolayi dizi film, müzik önerisi veriliyor. Tabiki alt yazili izleyin. Cünkü bir dil tabiki kitaplardaki gibi konusulmuyor. Halk arasinda belli kelimeler, cümleler daha fazla kullaniliyor. Atiyorum insanlar "shan't " tabiki kullanmazlar. Ama bu kitaplarda yazilir.

Herseyden önce çaba gerektiriyor. Pes etmemek gerektirir. Zaten yapamam, edemem dersen tabiki olmaz. Öyle kolay yoldan dil ögrenmezlik olmaz. O sadece eger Ingiltere, amerikaya gidipte sadece inglizce konusuldugu bir okula/is yerine gidersen olur. Mecbur kaldikça insan çok kolay yerli bir dili ögreniyor. Ancak tabiki bu maliyetli.

Ve bunu biraz simüle etmek için insan dizi film tavsiyesi veriyor. Dedigim gibi kulak asinaligi herseyden önemli.

Yazıldı mi bilmiyorum ama İstanbul işletme enstitüsünde online olarak birçok kurs var.
Hafta başına falan denk gelince ücretsiz de denk getirebiliyorsunuz.
Ben biraz ordan birazda Duolingo uygulamasından ilerlemiştim.
Şimdi hamilelik falan derken unuttum ama faydası olmuştu. Bence sizde yaparsınız.
Elimizin altında internet gibi bir nimet varken şuan gerçekten şanslıyız 😊

Evet ama yabancıların dizileri de çok güzel oluyor. Bi zaman sonra İngilizceyi bırakıp diziyi takip etmeye başlıyorsunuz😁 bu arada Merlin favori dizimdir😁
Aynen öyle gerçekten özellikle merlin tekrar tekrar bazı bölümlerini seçmece izlerim hala 😁Sonu her ne kadar enteresan bıtmıs olsada 😄konuşma lisanlarına bitiyorum😍

Aynı hislerdeyim ve takipteyim umarım bu defa oluruz

Ben de simdi Miraculous:Ladybug çizgifilmine başladım. Siz de netflix uygulamasını ekleyip iki altyazılı çizgifilm izleyebilirsiniz,sadece IngiIlizce ya da Türkçe altyazıya Youtube'dan da ulaşabilirsiniz.

Dualingo'ya benzeyen Busuu var bir de, ben onu daha cok seviyorum .

2. olarak Yandex ve Google Ceviri'de görüntülü kelime sorgulama var,onu da unutmayın .

Son düzenleme:
yanımdaki arkadasım su gibi İngilizce konuşuyor.
Gerçi o dile yetenekli Arapça ve Rusça da biliyor ama size şöyle bir tavsiye vereyim
İngilizce için bol bol film izleyin mesela diziye başlayın İngilizce olsun
Hergün izleyin
Yabancı müzik dinleyin bol bol
Online videolara bakın
Sonra da yurtdışı turuna gidin
Konuşma olmadan bir yere kadar gider.

X