Yabancı dil öğrenememek

ProXima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2021
722
1.969
Merhabalar..32 yaşımdayım ne yazık ki eğitim sistemimizin yaralarından biri de olduğu için hayatım boyunca İngilizce de yes, no dan öteye gidemedim..mesleğim gereği ihtiyacımda olmadı hiç.. Bir kaç kere öğrenme girişiminde bulundum fakat artık resmen bilinçaltıma öğrenemezsin şeklinde yerleşmiş, çalışmaya başlayınca bile bunalıyorum..çok araştırdım bu site de fakat hep aynı tavsiyeler var yabancı dizi izle yabancı şarkı dinle..Sıfır seviyesinde olduğum için bunlar asla işe yaramıyor..Derdim bir sınav filan değil yurtdışına çıkanca az çok derdimi anlatabilmek..Var mı bana tavsiyesi olanlar, nerden başlamalıyım..kurs imkanım yok onu belirteyim yaşadığım yer baya dağ başı köy büyüklüğünde bir ilçe

Benim bir arkadaşım İngilizce'sini geliştirmek için tekrar sınava girip bir bölümü kazanmıştı ve hazırlığına gelmişti, hangi şehirdeyseniz ona göre araştırın bence.

Kurssuz, derssiz olmaz. Ama yine de duolingo’yu bir deneyin.

Benim bir arkadaşım İngilizce'sini geliştirmek için tekrar sınava girip bir bölümü kazanmıştı ve hazırlığına gelmişti, hangi şehirdeyseniz ona göre araştırın bence.
Çok akıllıca:) fakat zamanımı uydurabileceğimi sanmıyorum şu an. Daha çok evde kendimi nasıl geliştirebilirim onu düşünüyorum aslında..

bunu farklı diller için hobi olarak yapan arkadaşlarım var- dı yani en azından 15-20 yıl önce vardı.

Bu tarz bir kaç program indirdim, en azından bir iki kelime öğretir diye..
haftada 50 kelime öğrenin bunları cümle içerisinde kullanın yazarak.çizgi film izleyin ingilizce .müzik dinleyin.3. sınıf derslerinden başlayarak youtube dan video izleyin.başlangıç yapın ki sonra online ders alırsınız.sıfırdan olmaz

Çizgi film de çok iyi fikirmiş, öğretici oluyorlar..Evet bir temel kurabilsem gerisi daha kolay olacak gibi..

Konusmak istiyorsaniz kursla kitaplarla olmaz. Cambly tarzi online sohbet havasinda derslere bakmanizi oneririm
Evet aslında amacım konuşmak yani günlük yaşam da iletişim kurabilmek..Bu uygulamayı gördüm fakat hiç temelim olmadan birşey yapamam diye korktum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…