Ben Fransizca konusan bi ulkede yasiyorum kucukken geldimKeşke aynı dil olsaydı birinin yardımı çok hoş olurdu gerçekten:) Yine de çok teşekkür ederim, takdir ettim gerçekten sizi, hep imrenmişim dir dil konusunda bu kadar gelişen insanlara..
Öncelikle dil öğrenmek için pahalı kurs ya da kitaplara para dökmenize hiç gerek olmadığını bilerek başlamalısınız. Dil öğrenmenin tüm sırrı o dile maruz kalmak ve hergün düzenli çalışmaktan geçiyor. Sık sık yabancı şarkılar dinleyin şarkıları dinlerken sözlerini ve o sözlerin türkçesini bir kağıda yazın. Hem telaffuzu hem karşılığını görmüş olacaksınız. Yabancı bir diziye başlayın tavsiyem friends olacaktır biraz uzun ama tüm sezonları izlemek zorunda değilsiniz, konuşmalar daha akıcı ve anlaşılır olduğu için tavsiye ediyorum günlük dil kullanılıyor zaten. İlk sezonu türkçe altyazılı izleyin daha sonra aynı sezonu ingilizce altyazılı izle izleyin. Bir diziye başlamak istemezseniz bunu filmlerde de yapabilirsiniz. Bir filmi türkçe altyazılı izleyip sonra ingilizce altyazılı izleyebilirsiniz fakat diziler daha uzun vadeli olduğu için dilin oturması daha olanaklı oluyor o yüzden tavsiyem dizi izlemeniz olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan 100 kelime ve 100 cümleyi bir kağıda yazın ezberleyin kafanıza oturtun. Gramer çalışmaya girmeyin inanın okullarda çocuklara gramer öğreterek sadece vakitlerini alıyorlar, gramer dil oturduktan sonra öğrenilmesi gereken bir şeydir. Youtubeda emrah hoca kanalını öneriyorum şiddetle. Şimdiden başarılar dilerim dil öğrenme yolunda :)Merhabalar..32 yaşımdayım ne yazık ki eğitim sistemimizin yaralarından biri de olduğu için hayatım boyunca İngilizce de yes, no dan öteye gidemedim..mesleğim gereği ihtiyacımda olmadı hiç.. Bir kaç kere öğrenme girişiminde bulundum fakat artık resmen bilinçaltıma öğrenemezsin şeklinde yerleşmiş, çalışmaya başlayınca bile bunalıyorum..çok araştırdım bu site de fakat hep aynı tavsiyeler var yabancı dizi izle yabancı şarkı dinle..Sıfır seviyesinde olduğum için bunlar asla işe yaramıyor..Derdim bir sınav filan değil yurtdışına çıkanca az çok derdimi anlatabilmek..Var mı bana tavsiyesi olanlar, nerden başlamalıyım..kurs imkanım yok onu belirteyim yaşadığım yer baya dağ başı köy büyüklüğünde bir ilçe
Evet bende bunu yazacaktim.yaşadığın yerdeki üniv nin hazırlık bölümü varsa univ sinavina gir dandik bir bölüm yaz..hazirlik oku.haftada 5 gun 5_6 saat ders olur.daha iyi ogrenirsin hemde cok para harcamazsin..kursların ders saati az olur düşünüyorum. ..Benim bir arkadaşım İngilizce'sini geliştirmek için tekrar sınava girip bir bölümü kazanmıştı ve hazırlığına gelmişti, hangi şehirdeyseniz ona göre araştırın bence.
Evet ama yabancıların dizileri de çok güzel oluyor. Bi zaman sonra İngilizceyi bırakıp diziyi takip etmeye başlıyorsunuzBen kelime dağarcığımı arttırmaya çalışıyorum...Yeni konuşmaya başlayan çocuğumdan ilham aldım gibi birşey...Hayatında dil bilmeyen çocuk öğrendiği iki kelimeyle bana derdini anlatabılıyorsa bende bu sekılde derdımı anlatabılırım... "Anne su" daha sonraları buna ver eklenıyor... Ama okullarda bızım ıcın ıngılızce ımkansızı basarmak gibi öğretıldı...Yok efendım -di li gecmıs zamanı zartı zurtu...Adam istanbul'a geliyor taksiciye;"kaç para?" Sadece bunu deyip elindekını "adres" deyıp gidiyor ve gezıyorBence kelime bilmek çok önemli...Bunun yanında yabancı film izlemek çok iyi..."Merlin" diye bir filmi alt yazılı izledim bitirdim..Diksiyonunuzu geliştiriyorsunuz ve orda da öğreniyorsunuz...Adam mesela çok sık "niye" kullanıyordu..Onu guzel telafuz etmeye basladım Başarılar diliyorum
Kendi planimda olan bir kurs var, yazarım da reklam diye küçümsenir şimdi. Araştırın tecrübeleri olanları dinleyin. Uygulamalardan ing hikaye dinleyin, dinlediğinizi bakmadan yazın, çevirin.Merhabalar..32 yaşımdayım ne yazık ki eğitim sistemimizin yaralarından biri de olduğu için hayatım boyunca İngilizce de yes, no dan öteye gidemedim..mesleğim gereği ihtiyacımda olmadı hiç.. Bir kaç kere öğrenme girişiminde bulundum fakat artık resmen bilinçaltıma öğrenemezsin şeklinde yerleşmiş, çalışmaya başlayınca bile bunalıyorum..çok araştırdım bu site de fakat hep aynı tavsiyeler var yabancı dizi izle yabancı şarkı dinle..Sıfır seviyesinde olduğum için bunlar asla işe yaramıyor..Derdim bir sınav filan değil yurtdışına çıkanca az çok derdimi anlatabilmek..Var mı bana tavsiyesi olanlar, nerden başlamalıyım..kurs imkanım yok onu belirteyim yaşadığım yer baya dağ başı köy büyüklüğünde bir ilçe
Aynen öyle gerçekten özellikle merlin tekrar tekrar bazı bölümlerini seçmece izlerim halaEvet ama yabancıların dizileri de çok güzel oluyor. Bi zaman sonra İngilizceyi bırakıp diziyi takip etmeye başlıyorsunuzbu arada Merlin favori dizimdir
Aynı hislerdeyim ve takipteyim umarım bu defa oluruzMerhabalar..32 yaşımdayım ne yazık ki eğitim sistemimizin yaralarından biri de olduğu için hayatım boyunca İngilizce de yes, no dan öteye gidemedim..mesleğim gereği ihtiyacımda olmadı hiç.. Bir kaç kere öğrenme girişiminde bulundum fakat artık resmen bilinçaltıma öğrenemezsin şeklinde yerleşmiş, çalışmaya başlayınca bile bunalıyorum..çok araştırdım bu site de fakat hep aynı tavsiyeler var yabancı dizi izle yabancı şarkı dinle..Sıfır seviyesinde olduğum için bunlar asla işe yaramıyor..Derdim bir sınav filan değil yurtdışına çıkanca az çok derdimi anlatabilmek..Var mı bana tavsiyesi olanlar, nerden başlamalıyım..kurs imkanım yok onu belirteyim yaşadığım yer baya dağ başı köy büyüklüğünde bir ilçe