Yolda , tatilde vs tanışıp sevgili olsanız 'ne güzel bir hikaye- demek ki elektriğiniz tuttu' falan diyeceğim de internetten tanısilan ,sadece mesajlasilan bir ilişkiye güzel sözler söylemek istemiyorum. Bence boşa bir çaba harciyorsun...
Benim de yabancı sevgililerim oldu (hala daha devam ediyor) ... Yani iyi insan cidden iyi insan oluyor,doğduğu yerden bağımsız. O yüzden piyangonun ne cikacagi bilinmez...
Benim dünyanin çok yerinden arkadaşım var
Gözlemlerime göre böyle kötü yönetilen yerlerde iki çeşit genç yaşıyor. Bu düzeni sevenler ve daha özgür daha mutlu bir yaşam için ülkeden kaçıs yolu arayanlar . Ülkeden kaçma niyetinde olanlar genelde daha küçük yaşta eğitimlerine ve dillerine çok önem veriyorlar çünkü bu bir çeşit çıkış bileti. O yüzden iyi kazandıkları işlerde, daha gelismis ülkelerde yasiyorlar. Ve kendi topumlarini begenmedikleri için biraz aşağılık kompleksine sahip oluyorlar, avrupalidan da Avrupalı olmaya çalışıyorlar. Ha,özleri bu mu? Bilemeyeceğim. Ama benim tanıdıklarım böyle (daha kötü olanları vardır ama iyi enerji almadiklarimla arkadaşlık etmediğim için ben görmemiş olabilirim)
Yabancı biriyle ilişkiye gelince , bence bir türkle olan ilişkiden daha kolay :) kavgalar genelde 'aaa öyle demek istemedim,sanırım yanlış ifade ettim' ile bitiyor

Ama senin konunda 'ingilterede yasariz,Afganistan'a gitmeyiz' düşüncen bile olaydan uzak olduğunu gösteriyor. Adamın orada vardır kaç tane kardeşi. Yani hiç birinin mi düğününe gitmek istemeyecek? Hiç mi cocuklari kuzenleriyle tanışsin istemez,öz yegenlerini merak etmez? Anne babasını görmeden mi gecirecek ömrünü? Tabii ki uygun sıklıklarla aileisnin yanına gidecek ,gitme hayalinde olacak her göçmen gibi... Aksini düşünmen bile çok bencilce. Adamın aksini iddia etmesi de bence avini ürkütmek istemediğinden...
Ve son olarak ; Instagram'da
şu sayfada yüzlerce yabancı damat var, anonim olarak soru vs sorabiliyorsun. Bence sana yardımcı olacaktir