• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaadklarmzdan neler rendk..rendim ki..

öğrendim ki...yapabildiğim fedakarlıklar karşılık beklemiyorsam beni mutlu ediyormuş

öğrendim ki; hayat adil değilmiş, iyilip yapıp sevgi verip nankörlük görmek şaşırılacak bişey deilmiş beklenecek bişeymiş, sabrın sonu selamet olmasa da pek çok şeyin temeliymiş, öğrendim ki akrabalık için kan bağı gerekmezmiş...

öğrendim ki bir kadın için yaşanılması gereken en güzel mutluluk anne olmak anne olmak anne olmak...

öğrendimki
kimseye güvenmemek
ektğini biçmek
fazla yüz vermemek
herşey 2 kere düşünmek
şükür etmek gerekiyor

Kimseye güvenilmemesi gerektiğini,
Ölümün gerçek, yaşamanın yalan olduğunu
Dünyanın FANİ olduğunu...
senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama

kendınıze kendınızden baska dost yokmus,her an herşey olabilir ölüm sizi her an bulabılırmıs.Zengınlıge guvenmemek gerekırmıs.Hayatta herseyı planlamamak gerekırmıs cunku hıcbısey sızın yaptıgınız plana gore gıtmezmısa.s

Anladım ki insan hak etmyene değer verdiğinde herşey kötü oluyormuş
Oynayamadığın zaman hayat sahnesinde sana yer yokmuş,
anladım ki hayat gerçekten çok ama çok zor ve çok ama çok boşmuş.
Yapayanlızmış,kalabalıklar içinde....

öğrendim ki kimse dost değilmiş..
öğrendim ki hayat zor imiş
öğrendim ki yaşamak hayli zor bi zanaat imiş
öğrendim ki ölümler erken imiş
öğrendim ki tebessüm zor iş imiş...

Son düzenleyen: Moderatör:
öğrendim ki herkesi sevemezsiniz ve herkesin sizi sevmesini sağlayamazsınız...
öğrendim ki hayat iyisin diye sana gümüş tepside sunmuyor tüm güzelliklerini didinip sen buluyorsun...

öğrendim ki... yaranı ne kadar eşersen o kadar derinlşir..
ne kadar derinleşirse acı o kadar artar..

acı artıkça sinirde artar.

Bu hayatta mutlu mesut yaşamak için "neşeli olmak" şartmış.
Ve yine öğrendim ki neşeli olunca bazı şeylere gülüp geçmek ve gamsız olmak daha kolay oluyomuş.
Aslında hiçbişeyi ince düşünmemek gerekiyomuş.
Çoooooooooook özendiğin şey çoooooook kötü oluyomuş,hayalkırıklığı oluyomuş.
ALLAH a inanmak ve dua etmek en büyük mutlulukmuş:)
Sen kendine değer verirsen ,herkes de değer verirmiş.
Zaman su gibi geçiyormuş,yıl dediğin birkaç ay gibi çabuk gelip geçermiş.
Nasipse gelirmiş hintten yemenden ,nasip değilse ne gelirmiş elden...

Ben daha o kadar çooook şey öğrendim ki...Çok da mutluyum öğrendiğim herşey ders oldu bana.Önemli olan da bu değil mi zaten,yaşadıklarından ders çıkarabiliyosan yol katediyosun demektir.Katettim şükür...

Öğrendim ki hayatta çok istenilen şeylerin peşinden ne kadar koşarsan koş eğer yazılmamışsa ve olmayacaksa ne yapsan boş... Tıpkı yavru kediyle yaşlı kedinin hikayesi gibi.

Yaşlı kedi kuyruğunu yakalamaya çalışan yavru kediye sormuş. ''ne yapıyorsun?'' yavru kedi cevaplamış, ''mutluluğun kuyruğum olduğuna karar verdim ve onu yakalamaya çalışıyorum.'' Yaşlı kedi yavru kediye '' bir zamanlar ben de senin gibi mutluluğun kuyruğum olduğuna karar vermiş ve onu yakalamaya çalışmıştım. fakat asla onu yakalayamadım ve ne zaman ondan vazgeçtim işte o gün o benim peşimden gelmeye başladı.''

biraz şiirimsi,biraz atasözü gibi olucak ama duydularıma tercuman olan anlamlı sözlerle anlatmak istiyorum
gördüklerimden ve yaşadıklarımdan esinlenerek

ÖĞRENDİMKİ,
akrabanın akrabaya ettiğini akrap etmez akrebe.
ÖĞRENDİMKİ,
yeminine bakıp insana inanma ,insanına bakıp yeminine inan.çünkü çok yalan söyleyenin ettiği yeminde çok olurmuş.
ÖĞRENDİMKİ,
Sakın kendisine verdiğin kıymeti sana vermeyenle,arkadaş olma. Hz. Muhammed (s.a.v)
ÖĞRENDİMKİ,
HAKlı isen korkma HAK seni korur
ÖĞRENDİMKİ,
Kusuru kendisine söylenmeyen adam, ayibini hüner sanir
ÖĞRENDİMKİ,
Edepsizligin basladigi yerde edebiyat biter. MEHMET AKIF ERSOY
ÖĞRENDİMKİ,
Insanları iyi tanıyın, her insani fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin (Mevlânâ).
ÖĞRENDİMKİ,
Nekadar Bilirsen bil söylediklerin Karsindakinin anliyabildigi kadardir
ÖĞRENDİMKİ,
Allah katındaki değerini öğrenmek istiyorsan; içine bak! O, sende ne kadarsa
ÖĞRENDİMKİ,
Evin içindeki acı su çeşmesi, dışarıdaki tatlı su ırmağından daha üstündür
ÖĞRENDİMKİ,
ayakkabının kalleşi ayağa arkadan vurur
ÖĞRENDİMKİ,
Cahil, yaşlı dahi olsa küçüktür, Alim, küçük de olsa büyüktür
ÖĞRENDİMKİ,
Ahmaklık, hatada israr etmektedir
ÖĞRENDİMKİ,
Ölümü hatırlamak, hırs ateşini söndürür
ÖĞRENDİMKİ,
Kardeş kardeşi atmış, yar başında tutmuş
ÖĞRENDİMKİ,
Gençlikte vaktini geçiren sefa ile, ihtiyarlikta ömrünü geçirir cefa ile
ÖĞRENDİMKİ,
Dostlarinla oyle yasaki,Dusman oldugunda hakkinda soyleyecek sozleri olmasin,Dusmanlarinla oyle yasaki,Dost oldugunda yuzun kizarmasin
ÖĞRENDİMKİ,
Başkası düştü mü “çürük tahtaya basmasaydı” deriz.Kendimiz düşünce,bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz
ÖĞRENDİMKİ,
Evlilikte başarı yalnız aranan kişiyi bulmakta değil aynı zamanda aranan kişi olmaktır
ÖĞRENDİMKİ,
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır
ÖĞRENDİMKİ,
ahmaklar akıllılardan pek az şey öğrenirler;ama akıllılar ahmaklardan çok şey öğrenirler
ÖĞRENDİMKİ,
öfkeliyken konuş, göreceksin ,pişman olacağın en güzel konuşmayı yapacaksın
ÖĞRENDİMKİ,
Yamadık dünyamızı yırtarak dinimizden,din de gitti dünyada elimizden!!!

Son düzenleme:
b&m
vallahi bravo süper sözler bulmuşsun.ne kadar öz anlatıyor değilmi. bayılırım böyle anlatılmak istenilen şeyi tam 12 den vurmaya.
bunlara eklemek istediğim ise
çocuğun varsa her çocuğa yapılan eziyet ve vahşeti kendi çocuğuna yapılmış gibi hissediyorsun ve aşırı duygusallaşıyorsun ve kinleniyorsun.kötükedihüso
ve..
anne olunca anlıyorsun anneni:1hug:

Back