Beraber yaşayan insanlar evlilikten nasıl korkar kafam almıyor. Bir imza atınca, o an sahip olduğunuz düzen birden bambaşka mı olacak? Zaten şuan yaşadığınız hayatta ne değişecek ki? Evlilikten niye korkuyormuş ve şuan yaşadığınız hayattan farkı neymiş? Bunları açık açık anlatsın bakalım. Bana göre tek farkı, ayrılmak istediğinizde çıkacak evrak işleri... Başka nedir? Belki ailelerle biraz daha fazla görüşmek zorunda kalabilirsiniz ama o da sizin kuracağınız dengeyle rahatsız edici boyutta olmaz.
Eşimle evlenmeden önce 4 sene kadar birlikte yaşadık. Bizim evlenmeme sebebimiz çok da umurumuzda olmamasıydı, ikimizin de evliliğe çok ulvi anlamlar yüklemeyişimizdi. Evlenmesek de sonsuza kadar birlikte olacaktık, asla klişe karı&koca-anne&baba havasına girmeyecektik, hep sevgili kalacaktık, öyle düşünüyorduk, çoğu açıdan da öyleyiz şükür. Sonra çocuk yapmaya karar verdik, eh ailelere ayıp olmasın, doğması olası çocuklarımız sıkıntı yaşamasın bari dedik, evlendik. =)) (lütfetmişiz
)
Sevgilinizle bunca yılda bazı şeyleri oturtmuş olmanız gerekirdi. Bir imza onu nasıl koltukta, süveteriyle oturan, göbeğini kaşıyan bir adama evirebilir? O istemedikçe olmaz. Evlilik düşüncesini fazla büyütmüş kafasında. İstiyorsa psikolojik yardım alsın, altında yatan sebeplerin üstesinden gelmeye çalışsın. Siz istedikten sonra, o imza sizi klişe evli çiftlere asla dönüştüremez, isterseniz 50 yıl sonra da öpüşüp koklaşan, kurlaşan aşıklar olarak kalabilirsiniz. Ha, bir adım öteye gitmek için sürekli sizin çabalamanız, bir şeyleri anlatmanız gerekiyorsa da, ipini salmanız gerekiyor. Böyle şeyleri sizin kadar en az o da istemeli, çünkü sonra en ufak bir arızada, sen istedin evlendik, böyle oldu gibi saçma sapan öne sürmelerle delirtilebilirsiniz.