öncelikle çok zor bir durumdasın gerçekten.Allah yardımcın olsun.
kayınvalidenden önce sorun eşinde.eşin bu mantıkta olduğu sürece,yani seni haklı haksız gözetmeden kırdığı sürece kayınvalidenden bir okyanus uzaktada otursan sorunlar bitmeyecek.
evde yapabileceğin bir iş denesen.örneğin çocuk bakmak gibi.istersen oğlanı kreşede verebilirsin.veya iki çocuk büyüttüğünü düşünüp yanındada tutabilirsin.
hem yol parası vs gibi şeylerden kurtulursun,hem en azından istediğin gibi bir iş bulana kadar boş kalmamış olursun.bir maktarda para geçer eline.
bence bu çocuk bakma konusunu ciddi ciddi düşün..
canım sana tavsiyem eşin de ek iş baksın gerekirse 2., 3. işlerde çalışsın. sen de aynı şekilde iş konusuna yogunlaş, minik 1 odalı da olsa uygun bir ev bul. ama kayınvalidene taşınma. para kazanılıyor ama giden huzur, sağlık geri gelmiyor. Allah yardımcın olsun.
************************************************************öncelikle çok zor bir durumdasın gerçekten.Allah yardımcın olsun.
kayınvalidenden önce sorun eşinde.eşin bu mantıkta olduğu sürece,yani seni haklı haksız gözetmeden kırdığı sürece kayınvalidenden bir okyanus uzaktada otursan sorunlar bitmeyecek.
evde yapabileceğin bir iş denesen.örneğin çocuk bakmak gibi.istersen oğlanı kreşede verebilirsin.veya iki çocuk büyüttüğünü düşünüp yanındada tutabilirsin.
hem yol parası vs gibi şeylerden kurtulursun,hem en azından istediğin gibi bir iş bulana kadar boş kalmamış olursun.bir maktarda para geçer eline.
bence bu çocuk bakma konusunu ciddi ciddi düşün..
canım öncelikle şunu söyleyim herşey allahtan,gün doğmadan neler doğar
sabrını ve metanetini koru lütfen...
benim aklıma tek çare şu geliyor yada yerinde olsam bunu yapardım...
""Yaklaşık 3 ay önce de babamın bize emanet ettiği, Renault Clio marka otomobili kapımızın önünden çalındı. Doğal olarak ben ve eşim delirdik. Gitmediğimiz başvurmadığımız yer kalmadı. Ama nafile.
Babamında hayatta tek mal varlığı o. O da yıkıldı, ama biz mecburen babama araba almak zorunda kaldık. Almasanız olurdu diyceksiniz ama ne ben nede eşim bunun altında ezilemezdik""demişsinya,baban şimdilik arabasız idare edemezmi...çok mühimmi onun için bu araba...eğer bi dönem idare edebiliyosa onu satın krediyi kapatın,ara ödeme denen bi şey var mesela...örneğin,o ödemeyi yaptığın zaman taksitteki tutarın düşüyo..
belki hepsini kapatmaz ama geriye cüzzi bişey kalır ve sen onu yorulmadan kapatırsın...yaza doğru baktın durumlar düzeldi o arabayı o zaman alırsınız babana...
sonuçta bu işte sizinde günahınız yokki...
babanızda eminim sizi idare eder,en azından kayınvalidenden daha yakın senin baban yani...
aklıma gelen şey bu canım,umarım bir çıkış yolu oluşur ve rahatlarsın...
Bir de canım arabanın kaskosu yok muydu?Ben araba çalınırsa parasını kasko öder diye biliyorum.
arkadaşıma kelimesi kelimesine katılıyorum
canım zaten eşin oranın rahatlığını görünce bir daha ayrı eve de çıkmaz
ev üstüne ev olmazz
Valla kendi ailemden derken, babam Gebze'de oturuyor ve o da hala çalışıyor. Onun yanında gitsek, eşimin işyeri Maslak'ta hayatta gidip gelemez. Kardeşim yeni evli bir sürü borcu var, ablamın 2 çocuğu var onlarda borç içinde.
Yani anlıyacağınız kimse yok, yardım edecek.
Eşim eskiden daha kötüydü ama şu aralar daha düzeldi ama yine de tam anlamıyla değil.Çocuk bakma fikrini bende düşündüm, ama ne yazık ki, daha önce hiç tecrübem olmadığı ve evde de küçük çocuğum olduğu için, pek olumlu olacağını düşünmüyorum ve açıkcası çevrem de yok. bi ara evde boncuk işi yapmıştım, oğlum küçükken.ama şimdi hayatta rahat vermez ki.
Canim benim gebzede oturup her gun ikitelliye gidip gelen arkadaslarim vardi. neden gidip gelinmesin ki?
isyeri nasil bir isyeri? servisi varsa olabilir.
bir de babana keske almakta acele etmeseydiniz. yani borcunuz borc da. bunu hemen degil sen is bulunca odeseydiniz. bana da demeliyid yani acelesi yok kizim diye.
bence de gitmeyin kayinvalidene.
oglunun ameliyatini devlet karsilamiyor mu? ssk. vs?
tasinmak vs de sorun. baska ev bulsan deposito vs. bence ev sahibi ile konusun. bir kac ay museade edebilri size. simdiye kadar problem cikarmadi iseniz kirada eminim deecktir.
allah yardimciniz olsun.
---------------------------------------
Doğru söylüyosun gidip gelen çok var.Ama babam yapamaz. Çok da genç değil 60 yaşında. Biz önce krediyi çektik, nasıl olsa iş bulurum diye. İş aradım, maaşlar çok düşük olmadı. Sonunda mecburen ona da razı oldum. Ama bu sefer de oğlumun ameliyatı çıktı. Onu o halde kreşe gönderemem ki. Devlet karşılıyor, o halde 250 tl alıyor hastane.
Taşınmak da çok zor, ama aklıma başka bir yol gelmiyor ki. Kaynanamlara gidersek eşimin rahata alışıp çıkmayacağını da biliyorum.
Bu arada 6 senedir bu evdeyiz ve kiramızı hiç aksatmadık. Demiştim bırakın yardımcı olmayı, bir de üzerine zam yaptı, durumumuz kötü dediğim halde.
Şimdi ben daha ne diyim ki ona? Nasıl olsa anlamıycak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?