• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemediğim bir şeye zorlanıyorum, ne yapacağım?

Ben anne baba olarak görmüyorum böyle insanları, resmen kız çocuğu namus yükü olarak görüyorlar, evlensin de kocası uğraşsın bizden çıksın diye fırsat kolluyorlar, sen daha çocuksun yaa, nolur yanlış anlama kardeşim var erkek, 24 yaşında 25 olacak hatta martta,ben onu bile hala gıdısından falan severim gıdıklar öperim

Maddi gücünü toparlamaya bak sonra yallah ailede bi yere kadar

Senin bu ailenin yanından derhal ayrılman lazım. Şehir dışında bir iş falan ayarlasan... Hiç birikmiş paran falan var mı? Durulmaz çünkü bunların yanında.

Ben anne baba olarak görmüyorum böyle insanları, resmen kız çocuğu namus yükü olarak görüyorlar, evlensin de kocası uğraşsın bizden çıksın diye fırsat kolluyorlar, sen daha çocuksun yaa, nolur yanlış anlama kardeşim var erkek, 24 yaşında 25 olacak hatta martta,ben onu bile hala gıdısından falan severim gıdıklar öperim

Yanlış anlamıyorum çünkü benimle aynı görüştesiniz siz de... Ev geçindirecek biri değilim ben...
Ama takdir edersiniz ki, benim ailem ve hatta sülalem babamın kafasında. Anne tarafımda ona keza öyle. Yani biri beni çekip çıkarsın istesem yapacak biri yokk.

Evden uzaklaşıp gitme ihtimalimi hiç söylemiyorum o zaten sıfır. En mantıklı yolu kuran kursuna gidip, annemle babamla telefonla bile olsa görüşmemek ve mümkünse eve 6 ay kadar gelmemek. Ciddi ciddi bunu yapmak istiyorum. Beni görmesinler falan istiyorum onları görmek istemiyorum

Senin bu ailenin yanından derhal ayrılman lazım. Şehir dışında bir iş falan ayarlasan... Hiç birikmiş paran falan var mı? Durulmaz çünkü bunların yanında.

İnan fırsatım olsa bir dk durmam ben. Burada öyle bir ihtimal yok. Babam dizimin dibinde dursun dedi, burada kaldım. Ufacık bir yerde.. Neyse, şimdi de kocasının dizinin dibinde dursun mantığıyla evlendirmek istiyor. İçim şişti yazarken bile, psikolojim alt üst oldu. Nefret etmeye başladım ailemden...

Daha düne kadar mutlu bir kızken, modum yerlerde sabahtan beri.

Öncelikle allah yardımcın olsun. Ben olsam ikna etmek için herşeyi denedigimden ve sonuç alamadiktan sonra kadın kuruluşlarına basvururdum...

Kara cahillere bak ya. Evlen de mutlu ol ne demek. Her evlenen mutlu mu yani? Hem kendi bulduklari tipler de kendi kafalarindadir dusunsene omur boyu boyle biriyle evlisin. Kabus gibi. Okulunuz ne zaman bitiyor? Bolumunuz ne?

Öncelikle allah yardımcın olsun. Ben olsam ikna etmek için herşeyi denedigimden ve sonuç alamadiktan sonra kadın kuruluşlarına basvururdum...

Amin sağolasın canım. Ben yine kavga edeceğim, yine tartışacağım öyle pes etmedim ama sinir oldum ben babamdan soğuyacak raddeye geldim ve hatta yüzünü görmek istemiyorum bugün

Kara cahillere bak ya. Evlen de mutlu ol ne demek. Her evlenen mutlu mu yani? Hem kendi bulduklari tipler de kendi kafalarindadir dusunsene omur boyu boyle biriyle evlisin. Kabus gibi. Okulunuz ne zaman bitiyor? Bolumunuz ne?

Şunları anneme bağıra bağıra söyledim dün. İstemiyorum da dedim, neler neler... Okuyorum ama okumak denirse, biter mi iblmiyorum bile. Çünkü hem çalışmak hem gelip ders çalışmak falan yoruyor. Bir de böyle salak saçma baskılar var çevremde.

Ailemin yanındayım diye, evlenmem gerekiyor gibi görüyorlar. Hatta bütün yaşadığım yer böyle düşünüyor. Ben içlerinde ayrışan tek insanım gibi hissediyorum. Bunaldım ya...

Amin sağolasın canım. Ben yine kavga edeceğim, yine tartışacağım öyle pes etmedim ama sinir oldum ben babamdan soğuyacak raddeye geldim ve hatta yüzünü görmek istemiyorum bugün
Canım maalesef senin durumunda yüzlerce genç kızımız var ve bir çoğu senin gibi kendini kurtarmak için çabalayacak güce bile sahip değil....
Lütfen hayatını elinden almalarına izin verme... gencecik pırıl pırıl bi kızsın ezdirme kendini hakkını ara karşındaki anan baban bile olsa...

O evden ayril kendi hayatını kur ozaman cesaretini varsa.. tabi aile işi olduğundan yeni bir iş bul kendi hayatını kur. 22 yaşındasın kimse seni zorla evlendirmez. Kimseyi ikna edemediğin varsayimiyla yazdım. Sonra beni öldürür ler diyorsan o farklı bir boyut. Eğer seni silerlerse de silsinler buda geçer. Hayata herkes bir kere geliyo anne Baba sadece aracıdır. Yetişkin bir bayani artık yonlendiremezler

Bak canım Rabbim bi çıkış yolu gösterir inşallah sana. Ben kuran kursu hocasıyım.kurslar tahmin ettiğin gibi yerler değil.benim üniversite acıkdan okuyan öğrencilerim var .destek de oluyorum derslerinde.bence annenle tartışma.git kursa hem derslerine de rahatca çalışırsın.Allah anne babana da vicdan versin ins

Bu devirde bu gericilik de neyin nesi daha cok gencsiniz bende 22 yasindaym evlenicem die ciktim ailemin karsisina annem bi şok oldu yani ikna ettik sonunda..ayrica evlilik aşk sevgi saygi para olunca bile cok zor dengeyi kurmak cok güc bide görücu usulu iki gun sonra ayni eve dönerseniz ne olucak ki dön de demez bu tip aileler..

Aynı yaştayız bence ben olsam Kuran kursuna git senin için daha iyi olur ordaki hocalarının senin hakkında bir söze sahip olacaklarını sanmıyorum kpss ye falan hazırlanırsın bir yandan ben olsam oyle yapardım.

Ailenize sinir oldum valla yaa sen istemediği sevmediği biriyle mecbur mu evleneceksin tabiki hayir!! Özellikle adam seni canini yakmak için evlenmek istiyor bana öyle geldi.. Bilmiyorum da.

Eğer laf anlatamıyorsanız, evden de ayrılma gibi bir şansınız yoksa Kur'an kursu vakit kazanmak ve kafanı dinlemek için en makul yol gibi geldi bana. Ayrıca hocaların işi gücü yokta, kızlara koca mı buluyorlarmış yani....

Back