• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ya evimizi kapatacağız ya da evden atılacağız..

Bir de canım arabanın kaskosu yok muydu?Ben araba çalınırsa parasını kasko öder diye biliyorum.

canım çok üzüldüm allah yardımcın olsun.bir an kendimi yerine koymaya çalıştım,daha küçük bir eve geçseniz gerçi taşınma masrafı falan of off.bilemedim şimdi ne diyeyim.

Geçmiş olsun canım.Umarım en kısa sürede işlerin yoluna girer.Keşke her işyerinde kreş olma zorunluğu olsa ne güzel olur ya.

sanki kayınvalidenizin evine taşınmaktan, sabretmekten başka çare yok gibi gözüküyor, belki siz de çalışmaya başlarsınız çocuğunuza bakarsa.

allah yardımcın olsun canım
inşallah yakın zamanda uygun bir ev bulup taşınırsında kaynananın yanına yerleşmenize gerek kalmaz canım
birde evde hem çocuğuna bakıp hemde farklı el işleri falan yapıp bir ek gelir sağlayamazmısın
inşallah herşey yoluna girer canım

öncelikle çok zor bir durumdasın gerçekten.Allah yardımcın olsun.
kayınvalidenden önce sorun eşinde.eşin bu mantıkta olduğu sürece,yani seni haklı haksız gözetmeden kırdığı sürece kayınvalidenden bir okyanus uzaktada otursan sorunlar bitmeyecek.
evde yapabileceğin bir iş denesen.örneğin çocuk bakmak gibi.istersen oğlanı kreşede verebilirsin.veya iki çocuk büyüttüğünü düşünüp yanındada tutabilirsin.
hem yol parası vs gibi şeylerden kurtulursun,hem en azından istediğin gibi bir iş bulana kadar boş kalmamış olursun.bir maktarda para geçer eline.
bence bu çocuk bakma konusunu ciddi ciddi düşün..

Kro'cum sonuna kadar haklı, siz en iyisi çocuk bakma işini düşünün, başka çıkar yol gözükmüyor sizin için.

Borclarinizi odeyene kadar kaynanizla kalmak en iyisi,ne yapicaksiniz bazi seylerede goz yumucaksiniz arkadasim ya.Allah dermansiz dert vermesin insaallah hepsi olur biter kendi evinizi alir daha rahat edersiniz ileride.....Dunyalik isler yuzunden kendinizi yipratmayin lutfen sevgiler....

canım sana tavsiyem eşin de ek iş baksın gerekirse 2., 3. işlerde çalışsın. sen de aynı şekilde iş konusuna yogunlaş, minik 1 odalı da olsa uygun bir ev bul. ama kayınvalidene taşınma. para kazanılıyor ama giden huzur, sağlık geri gelmiyor. Allah yardımcın olsun.

arkadaşıma kelimesi kelimesine katılıyorum
canım zaten eşin oranın rahatlığını görünce bir daha ayrı eve de çıkmaz
ev üstüne ev olmazz

öncelikle çok zor bir durumdasın gerçekten.Allah yardımcın olsun.
kayınvalidenden önce sorun eşinde.eşin bu mantıkta olduğu sürece,yani seni haklı haksız gözetmeden kırdığı sürece kayınvalidenden bir okyanus uzaktada otursan sorunlar bitmeyecek.
evde yapabileceğin bir iş denesen.örneğin çocuk bakmak gibi.istersen oğlanı kreşede verebilirsin.veya iki çocuk büyüttüğünü düşünüp yanındada tutabilirsin.
hem yol parası vs gibi şeylerden kurtulursun,hem en azından istediğin gibi bir iş bulana kadar boş kalmamış olursun.bir maktarda para geçer eline.
bence bu çocuk bakma konusunu ciddi ciddi düşün..
Eşim eskiden daha kötüydü ama şu aralar daha düzeldi ama yine de tam anlamıyla değil.Çocuk bakma fikrini bende düşündüm, ama ne yazık ki, daha önce hiç tecrübem olmadığı ve evde de küçük çocuğum olduğu için, pek olumlu olacağını düşünmüyorum ve açıkcası çevrem de yok. bi ara evde boncuk işi yapmıştım, oğlum küçükken.ama şimdi hayatta rahat vermez ki.

canım öncelikle şunu söyleyim herşey allahtan,gün doğmadan neler doğar
sabrını ve metanetini koru lütfen...

benim aklıma tek çare şu geliyor yada yerinde olsam bunu yapardım...
""Yaklaşık 3 ay önce de babamın bize emanet ettiği, Renault Clio marka otomobili kapımızın önünden çalındı. Doğal olarak ben ve eşim delirdik. Gitmediğimiz başvurmadığımız yer kalmadı. Ama nafile.
Babamında hayatta tek mal varlığı o. O da yıkıldı, ama biz mecburen babama araba almak zorunda kaldık. Almasanız olurdu diyceksiniz ama ne ben nede eşim bunun altında ezilemezdik""
demişsinya,baban şimdilik arabasız idare edemezmi...çok mühimmi onun için bu araba...eğer bi dönem idare edebiliyosa onu satın krediyi kapatın,ara ödeme denen bi şey var mesela...örneğin,o ödemeyi yaptığın zaman taksitteki tutarın düşüyo..
belki hepsini kapatmaz ama geriye cüzzi bişey kalır ve sen onu yorulmadan kapatırsın...yaza doğru baktın durumlar düzeldi o arabayı o zaman alırsınız babana...
sonuçta bu işte sizinde günahınız yokki...
babanızda eminim sizi idare eder,en azından kayınvalidenden daha yakın senin baban yani...
aklıma gelen şey bu canım,umarım bir çıkış yolu oluşur ve rahatlarsın...

-------------------------------------------

Babam zaten 3 aydır bizi idare etti. Ve İstanbul'da olduğu zaman hergün işyerine, garaja, şehir dışına gidiyor. Yani işi için de lazım. O yüzden bekleyemedi .Bir de onun hep arabası olmuş.Otobüsle falan gidip gelemiyor.
Ama yine önerin ve iyi niyetin için teşekkürler..

arkadaşıma kelimesi kelimesine katılıyorum
canım zaten eşin oranın rahatlığını görünce bir daha ayrı eve de çıkmaz
ev üstüne ev olmazz

------------------------------------

Eşimin işyeri çok yoğun, çoğu zaman geç çıkıyorlar. Ve söylemiştim stresten göz tansiyonu çıktı. Onun için de endişeleniyorum. Ona bişey olmasına dayanamam.
O yüzden ben bir çözüm yolu arıyorum.
Ne kadar kızsam da onu çok seviyorum ve asla zarar gelmesini istemem.

babanız biraz destek cıksa
hem kasko yapmaması cok büyük bir hata
arabayı yarı yarıya alsaydınız daha iyi olurdu
yada sizin geleceğiniz için bi süre otobüsle gidebilirdi

allah kolaylıklar versin
insallah bir cıkıs yolu bulursunuz

Valla kendi ailemden derken, babam Gebze'de oturuyor ve o da hala çalışıyor. Onun yanında gitsek, eşimin işyeri Maslak'ta hayatta gidip gelemez. Kardeşim yeni evli bir sürü borcu var, ablamın 2 çocuğu var onlarda borç içinde.
Yani anlıyacağınız kimse yok, yardım edecek.

Canim benim Gebzede oturup her gun Gunesli'ye gidip gelen arkadaslarim vardi. neden gidip gelinmesin ki?
isyeri nasil bir isyeri? servisi varsa olabilir. veya yakin bir yere servisi olur pendik vs oraya kadar gider. oradan servise biner.

bir de babana keske almakta acele etmeseydiniz. yani borcunuz borc da. bunu hemen degil sen is bulunca odeseydiniz. bana da demeliydi yani acelesi yok kizim diye.
emanet mal iste olacagi varmis.

bence de gitmeyin kayinvalidene. ailede huzur falan kalmaz.

oglunun ameliyatini devlet karsilamiyor mu? ssk. vs?

tasinmak vs de sorun. baska ev bulsan deposito vs. ev sahiine de yuh. ama bu devirde kiraci da kolay degil. dur bakalim kalirsa evi 2-3 ay bos gour o zaman mazluma yardim etmemek neymis.

Allah yardimciniz olsun. canim sen de arkadaslarin her onerisine bir bahane bulmussun kusura bakma.

Evde cocuk bakabilirsin kendi oglunla. haber verirsin saga sola. rica edersin marketlere vs. yazi asarsin. veya kk da ilan ver. cok var cocuguna bakici arayan. ayni muhitte olursa senin icin de kolay olur. durumunuz duzelene kadar bakarsin. 850 milyona baktiklarini biliyorsundur heralde istanbul da.

yani canim kayinvalideyi cekmektense temizlige giderim inan yuvama laf ettirmem. ama tabi sen bilirsin bu benim dusuncem ben olsam elimden geldigince yapardim.

Son düzenleme:
Kayınvalideniz çalışıyorsa; sadece akşamları görüşürsünüz.
Aynı evde olmak çok zor, insan kendi ailesi ile yaşasa gene
bir dolu sorun çıkar. Ama bu durumda da sanki tek çare gibi
görünüyor. Tavrınızı baştan koysanız, eşinizle konuşsanız
tamam gidelim ama işte biiraz daha dikkatli ol vs nasıl olur bilmem.
Evde çocuk bakımı; bu şartlar altında zor, çünkü çocuğunuz var ve
yaramaz olduğunu yazmışsınız. Birde arkadaşların dediği gibi daha
ucuz bir ev bulmaya çalışsanız. Allahım inşallah size hayırlı bir yol
açar. Allah yardımcınız olsun. Lütfen kendinizi üzmemeye çalışın.
Siz iyi olduğunuz sürece herşey iyi oluyor. Unutmayın herşeyin başı
sağlık.
:1hug:

Eşim eskiden daha kötüydü ama şu aralar daha düzeldi ama yine de tam anlamıyla değil.Çocuk bakma fikrini bende düşündüm, ama ne yazık ki, daha önce hiç tecrübem olmadığı ve evde de küçük çocuğum olduğu için, pek olumlu olacağını düşünmüyorum ve açıkcası çevrem de yok. bi ara evde boncuk işi yapmıştım, oğlum küçükken.ama şimdi hayatta rahat vermez ki.

kayınvalidenin yanında oturmaktansa evde cocuk bak ondan iyi

Canim benim gebzede oturup her gun ikitelliye gidip gelen arkadaslarim vardi. neden gidip gelinmesin ki?
isyeri nasil bir isyeri? servisi varsa olabilir.

bir de babana keske almakta acele etmeseydiniz. yani borcunuz borc da. bunu hemen degil sen is bulunca odeseydiniz. bana da demeliyid yani acelesi yok kizim diye.

bence de gitmeyin kayinvalidene.

oglunun ameliyatini devlet karsilamiyor mu? ssk. vs?

tasinmak vs de sorun. baska ev bulsan deposito vs. bence ev sahibi ile konusun. bir kac ay museade edebilri size. simdiye kadar problem cikarmadi iseniz kirada eminim deecktir.

allah yardimciniz olsun.

---------------------------------------

Doğru söylüyosun gidip gelen çok var.Ama babam yapamaz. Çok da genç değil 60 yaşında. Biz önce krediyi çektik, nasıl olsa iş bulurum diye. İş aradım, maaşlar çok düşük olmadı. Sonunda mecburen ona da razı oldum. Ama bu sefer de oğlumun ameliyatı çıktı. Onu o halde kreşe gönderemem ki. Devlet karşılıyor, o halde 250 tl alıyor hastane.
Taşınmak da çok zor, ama aklıma başka bir yol gelmiyor ki. Kaynanamlara gidersek eşimin rahata alışıp çıkmayacağını da biliyorum.
Bu arada 6 senedir bu evdeyiz ve kiramızı hiç aksatmadık. Demiştim bırakın yardımcı olmayı, bir de üzerine zam yaptı, durumumuz kötü dediğim halde.
Şimdi ben daha ne diyim ki ona? Nasıl olsa anlamıycak.

yaa yazan oldu mu bilmiyorum ama
hani bazı işyerlerinin kreşi olur yaa çalışanların çocukları için
öyle bi iş bulsan istanbulda yaşıyosun muhakkak vardır
yada evde bi işler el işi fln hatta burayada koyup satabilirsin
el işi yapanların el emeği bayağı oluyo dantel fln örenlerin örneğin bi çetik veya patik diyim 5-6 liraya yapılıyor
kii onuda 1 günde bi çift örüyorlar günde 5 liradan ayda 150 lira yapar gerçi ama :(
hem böyle yapılması çok kolay olan şallar fln oluyo onlardan yapsan

---------------------------------------

Doğru söylüyosun gidip gelen çok var.Ama babam yapamaz. Çok da genç değil 60 yaşında. Biz önce krediyi çektik, nasıl olsa iş bulurum diye. İş aradım, maaşlar çok düşük olmadı. Sonunda mecburen ona da razı oldum. Ama bu sefer de oğlumun ameliyatı çıktı. Onu o halde kreşe gönderemem ki. Devlet karşılıyor, o halde 250 tl alıyor hastane.
Taşınmak da çok zor, ama aklıma başka bir yol gelmiyor ki. Kaynanamlara gidersek eşimin rahata alışıp çıkmayacağını da biliyorum.
Bu arada 6 senedir bu evdeyiz ve kiramızı hiç aksatmadık. Demiştim bırakın yardımcı olmayı, bir de üzerine zam yaptı, durumumuz kötü dediğim halde.
Şimdi ben daha ne diyim ki ona? Nasıl olsa anlamıycak.

canim yazimi biraz degistirmistim. istersen son haline bak.

yani bu durumda yapabilecegin en iyi sey az da olsa eve katkida bulunmak. temizlige mi gidersin, cocuk mu bakarsin. bak kendine yakistirmamakla alakasi yok. bir kac ay.

yazdigim yaziyi duzenldeim tekrar okursan sevinirim.

Back