Ya evimizi kapatacağız ya da evden atılacağız..

betican

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
466
42
318
İstanbul
senağlama senağlama
Kızlar çok üzgünüm, bunu kelimelerle ifade edemem. Neden derseniz batmış durumdayız.
Nasıl oldu bilmiyorum ama birden kendimizi batmış bulduk. Aslında bunda ne benim nede eşimin suçu var ama olan bize oldu.
Geçenlerde anlatmıştım.Benim 2 yaşında bir oğlum var, o doğduğundan beri çalışamıyorum. Aslında babanesi istese bakabilir, ama yanaşmıyor. Hatta para bile teklif ettim nafile. Sakın yaşlı falan zannetmeyin. Daha 45 yaşında ve bir otelde kat görevlisi olarak çalışıyor. Çocuğun sorumluluğunu almak, onu kendine ayak bağı yapmak istemiyor. Kayınbabam geçen sene vefat etti. O varken de çok gezerdi, şimdi daha beter geziyor. Evde ne yemek ne içmek, ne temizlik yapmaya gerek duymuyor. E çocuğa bakarsa bir sürü iş çıkacak başına ondan istemiyor.
Neyse sonuç olarak ne kadar ısrar ettiysek baktıramadık. Bir ara kreşe verdim, aylık 500 ytl. Ben de iş aramaya başladım, ama krizden dolayı önceden 900 ytl aldığım pozisyonda,şimdi en fazla 600 ytl veriyolar. Ben de 100 ytl için oğluma kıyamadım. Bir de oğlum geçenlerde bronşit oldu. Şimdi de kasığında fıtık çıktı. Şubat'ın 16-20'si arası ameliyat olacak. Ona da 250 tl lazım.Yani anlıycağınız bu sebeplerden iş bulamadım.
Yaklaşık 3 ay önce de babamın bize emanet ettiği, Renault Clio marka otomobili kapımızın önünden çalındı. Doğal olarak ben ve eşim delirdik. Gitmediğimiz başvurmadığımız yer kalmadı. Ama nafile.
Babamında hayatta tek mal varlığı o. O da yıkıldı, ama biz mecburen babama araba almak zorunda kaldık. Almasanız olurdu diyceksiniz ama ne ben nede eşim bunun altında ezilemezdik.
Bugünlere hep tek başımıza geldik. Ne benim ailem nede onun ailesi, evlenmemiz için hiçbir yardımda bulunmadı. Yani kendi yağımızla kavrulduk, yeri geldi aç kaldık, ama kimseden beş kuruş istemedik.
Sonuç olarak eşim bankadan toplam 7.000 tl kredi çekti, ve bunun her ay 400 tl geri ödemesi var. Kiramız 550 tl, doğalgaz, elekrik, su, telefon, yol parası derken inanın yemek için v.s şeyler için kuruş para kalmıyor elimizde.
Yardım eden hiçkimsede yok. Ordan alıp oraya koyuyorum olmuyor. Eşimin maaşı 1050 tl. Ne yapıcağımızı şaşırdık, kimseden de isteyemeyiz. Birkaç ay kirayı vermesek ev sahibi evden atar. Ya da biz o atmadan evimizi kapatıp, eşyaları depoya koyup, şöyle yaz sonuna kadar kayınvalidemin yanına taşınıp, borçlarımızı bitirmeye çalışacağız.,
Biz ev sahibine rezil olup, evden atılmayı da kaldıramayız. Yani tek çaremiz kaldı.
Ama ben çok üzgünüm. Bugüne kadar onlara minnet etmemişken, 6 sene sonra nasıl ederim. Zaten beni hiç sevmediler, istemediler. Bir de her zaman oğlunu haklı görür.
Biliyorum eşim de oraya gidince annesinin ve abisinin ( boşanmış) laflarıyla bana karşı çok değişecek. Yapmadığı şeyleri yapacak. Abisi gelicek hadi oraya gidelim, buraya gidelim. Ben hayır diycem. Bu sefer de sen erkek değil misin, kılıbık mısın diye doldrucaklar o da bana patlıycak, birbirimize giricez.Evimiz ayrı olduğu halde, bu güne kadar bu konular yüzünden çok kavgalar çıktı. Onlar birşey söylerdi, gelir senin yüzünden şöyle oldu falan diye benle kavga ederdi. Şimdi hazır aramız da düzelmişken yeniden bunları yaşamak istemiyorum, artık kaldıramam, çok yoruldum.Ben bu günlere gelene kadar çok kırıldım, çok ezildim ama başardım.Şimdi herşeyi tekrar yaşamaya gücüm yok.
Sizde bana alttan al gitsin, ne yapacaksa yapsın demeyin, çünkü ben kaldıramam. Bu yüzden çok yalanlar söyledi, kavgalar sonucu çok evden gittim. Yani çok korkuyorum.
Herhalde aynı şeyler olursa bu sefer işin sonu kötü olur. Oğlum da var, artık bu tarz hareketleri ve sözleri hiç kaldıramıyorum.
Yani BİR HİÇ YÜZÜNDEN TEPETAKLAK olduk. VE BATTIK. Ne yapıcağımı bilmiyorum, karar veremiyorum.
Siz olsanız ne yapardınız, çok zoruma gidiyor inanın.Bugün kayınvalidemlere gidip, konuşucaz. O da bir sürü saçma şey söylüycek. Yok sen oğlumla tartışmıycaksın, yok kavga etmiyceksin. Ben bunu nasıl garanti ediyim, oğlu her istediğini yapsın, ben de sesimi çıkarmadan kuzu gibi oturuyum.
Çok zor bir durum, Allah kimsenin başına vermesin.
LÜTFEN Bİ AKIL VERİN, SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ...

Çok çok üzüldüm arkadaşım..:çok üzgünüm:
Acaba diyorum kendi ailesinizden yardım isteseniz..

Zor bir durum canim allah yardimciniz olsun....

Rabbim kimseyi caresiz birakmasin....yerinde olsam ne yaparim diye olaya bakicam canim...

Kayinvalideme gitmem bu bir kesinlikle, daha ucuz kirasi olan bir ev bakarim, yada ne biliyim ailemden akrabalarimdan yardim isterim yinede gitmem, cünkü eger anlattigin gibi ise bu sefer maddi zorluklarin yanisira birde manevi zorluklara gireceksin, mahf olursun vallaha...anlasamadigin istenmedigin bir insanla ne kadar yasayabilirsinki?

Ikincisi ev sahibinle konusmayi denerim, belki 2 - 3 aylina bile olsa kirada hafiflik yapabilir, konussun canim konusmadan nerden bileceksiniz...a.s

Ücüncüsüde komsularimla akrabalarimla görüsürüm belki onlardan güvendigin birine cocugunu birakabilir calisabilirsin!

Kendini yipratma canim allah baska büyük dertler vermesin, böyle seylerin caresi bulunur rabbim dermansiz dertler vermesin insallah.:Saruboceq:

ayyyy canım benim...gerçekten çok üzüldüm...
nerden çıktı şu çıkmaz olası kriz yaa...

kendi ailenin maddi durumu nasıl acaba ya da senn annen baksa çocuğuna sen çalışsan...
olmaz mı acaba...

Çok çok üzüldüm arkadaşım..:çok üzgünüm:
Acaba diyorum kendi ailesinizden yardım isteseniz..

Valla kendi ailemden derken, babam Gebze'de oturuyor ve o da hala çalışıyor. Onun yanında gitsek, eşimin işyeri Maslak'ta hayatta gidip gelemez. Kardeşim yeni evli bir sürü borcu var, ablamın 2 çocuğu var onlarda borç içinde.
Yani anlıyacağınız kimse yok, yardım edecek.

Gerçekten zor bir durumdasınız....

Ben birşeyden eminim ki başkalarının sözünü dinlemeyen, kulak asmayan bir erkek bile ortamı değiştiğinde çok rahat karakteride değişebiliyor.... Zaten sende bunun farkındasın ve yaşamışsın canım....

Bana kalırsa evdeki huzurun daha önemli kayınvalidene gitmemenden yanayım bir tarafta zor durumdasınız en son çareniz anladığım kadarıyla gidebilirsinizde....

Oturduğunuz evin konumunu şartlarını bilmiyorum ama kirası daha ekonomik ve küçük bir yere taşınmakla başlayabilirsiniz.... En azından maddi açıdan faydası olabilir....

Allah yardımıcınız olsun ve vereceğiniz karar size mutluluk getirsin inşallah.....

Ben de en son çareye kaldığımız için düşündüm ,tabi eşimin işine geliyor.Zaten beni manevi olarak evlendiğimden beri çok yıprattılar, gerek eşim gerek ailesi.Ben kendimi de biliyorum, ne olursa olsun tutamam patlarım.Kiralık ev olayına da bakıyorum bi yandan.

Ev sahibimizle konuştum, kiraya indirmeyi bırak, bir de zam yaptı üstüne.Dinlediği yok ki.

Akrabalarla komşularla konuştum kimse yanaşmıyor bakmaya. Hem maddi olarak, hemde oğlum çok yaramaz. Kayınvalidem bakmıyo ki, ben elelame ne diyim, nasıl kızıyım.

Benim de annem 7 sene önce vefat etti. O olsa hiç böyle olmazdı.Beni ele güne muhtaç etmezdi.

Ah ah ne kadar zorlasam da olmuyor. Eşimde de stresten göz tansiyonu çıktı, oğlumun ameliyatı .

OFFFFF KAFAYI YİYCAM YA.
DEDİĞİN GİBİ ALLAH DERMANSIZ DERT VERMESİN AMA İNAN ÇOK BUNALDIM ARTIK...

-------------------
Sağolun ama annem 7 sene önce vefat etti.O olsa kimselere muhtaç olmazdık, ama kader.

Allah sonumuzu hayır etsin...

sen evde iş yapabilrsin ek gelir olarak canım bide evi değiştirbilrsiniz daha ucuz bi muhitten belki..daha küçük ev...
evde yani bebek şekeri nikah şekeri flan ya da elinden başka işler geliyorsa...

inş kısa zamanda yoluna girer hayatın...

-------------------------------------------------------------

Doğru söylüyosunuz ama eşim başkalarının sözüne, hele ki annesinin sözüne kesinlikle karşı gelmez.Evdeki eşim gidiyor, yerine hiç tanımadığım adam geliyor. Uzun süredir yoktu ama birleşirsek eminim tekrar başlıyacak bu değişiklikler.

Bir yandan da ev bakıyorum dediğim gibi, inşallah bize uygun bir ev buluruz da bu birleşme işinden vazgeçeriz.

İyi dilekleriniz için teşekkürler,

Canim benim ya, keske insanin elinden birseyler gelse be güzelim, sadece birbirimze moral ve destek vererek yardimci olabiliyoruz keske daha fazlasini yapabilsek...:1hug:

Ev sahibinede yuh diyorum, bu kriz ortaminda millet ekmek bulamiyorken birde kiraya zam yapiyor vicdansiz..allah bildigi gibi etsin.

Annecigin nur icinde yatsin, bende annemi kaybettim hergün her allahin günü bunun eksiligini yasiyorum canim...:çok üzgünüm:
Elden birsey gelmiyorsa en son care belkide oraya gitmen olucak ama öyle bir gitki ne esin nede kayinvaliden seni bir daha ezemesin...:teselli:

Dur bakalım Allah büyüktür gün doğmadan neler doğar, Rabbim her derdin devasını, her borcun edasını verir....

Dua et canım hakkınızda hayırlısı olsun....

----------------------------------------

Olsun sizlerin moral vermesi bile yeter. Ben kimseden birşey beklemiyorum zaten.Sadece çözüm arıyorum.
Ev sahibine ben de yuh diyorum.Ama bir atasözü var 'TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZ 'diye.Bizimki de o hesap.
Annemin yokluğu bana her yönden çok ağır geliyor. Çok ezildim dediğn gibi.
Ama inan ki gücüm yok. Zaten bu olaylardan ve doğumdan sonra depresyona girdim, hala tedavi görüyorum. Ve böyle giderse hiç çıkamıyacağım.
Gücüm ,tahammülüm yok kimseyle uğraşmaya.
Ama kader diyip katlanıcaz herhalde herşeye...

Dur bakalım Allah büyüktür gün doğmadan neler doğar, Rabbim her derdin devasını, her borcun edasını verir....

Dua et canım hakkınızda hayırlısı olsun....

--------------------------------------------
Amin inşallah ben de bi mucize bekliyorum.Kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş.
Ama bir an önce yetişse iyi olacak, yoksa çok geç olacak.
Ediyorum dua, hayırlısı neyse o olsun...

bankadan aldıgınız paranın aylık odemelerını kucultsenız
soyle soyleyeyım baska bır bankadan kredı alıp daha uzun vadeye boldurup aylık kredısını kucultsenız
7.000 ıcın aylık 400 cokmus cunku
bu arada umarım her şey düzelir. geçmiş olsun ayrıca

-----------------------------------

2 bankadan aldık canım krediyi. Başka bankaya başvuruk dediğin gibi, ama eşimin maaş hesabından kredi kullandığımız için vermiyolar. Zaten bu kredi mahvetti bizi.
Sağol iyi dileklerin için....

allah yardımcınız olsun..
daha uygun bir eve taşınman daha mantıklı gerçekten birde bebeğinle gidebileceğin yapabileceğin bir iş imkanı bulsan var mıdır öyle işlerde bilmem ki?istanbul da en azından bu yönde imkan çoktur diğer yerlere göre değil mi?
bebeğini yanında götürebileceğin bir iş ara derim ben allah yardım eder sen tevekkül et canım..

öncelikle çok zor bir durumdasın gerçekten.Allah yardımcın olsun.
kayınvalidenden önce sorun eşinde.eşin bu mantıkta olduğu sürece,yani seni haklı haksız gözetmeden kırdığı sürece kayınvalidenden bir okyanus uzaktada otursan sorunlar bitmeyecek.
evde yapabileceğin bir iş denesen.örneğin çocuk bakmak gibi.istersen oğlanı kreşede verebilirsin.veya iki çocuk büyüttüğünü düşünüp yanındada tutabilirsin.
hem yol parası vs gibi şeylerden kurtulursun,hem en azından istediğin gibi bir iş bulana kadar boş kalmamış olursun.bir maktarda para geçer eline.
bence bu çocuk bakma konusunu ciddi ciddi düşün..

canım öncelikle şunu söyleyim herşey allahtan,gün doğmadan neler doğar
sabrını ve metanetini koru lütfen...

benim aklıma tek çare şu geliyor yada yerinde olsam bunu yapardım...
""Yaklaşık 3 ay önce de babamın bize emanet ettiği, Renault Clio marka otomobili kapımızın önünden çalındı. Doğal olarak ben ve eşim delirdik. Gitmediğimiz başvurmadığımız yer kalmadı. Ama nafile.
Babamında hayatta tek mal varlığı o. O da yıkıldı, ama biz mecburen babama araba almak zorunda kaldık. Almasanız olurdu diyceksiniz ama ne ben nede eşim bunun altında ezilemezdik""
demişsinya,baban şimdilik arabasız idare edemezmi...çok mühimmi onun için bu araba...eğer bi dönem idare edebiliyosa onu satın krediyi kapatın,ara ödeme denen bi şey var mesela...örneğin,o ödemeyi yaptığın zaman taksitteki tutarın düşüyo..
belki hepsini kapatmaz ama geriye cüzzi bişey kalır ve sen onu yorulmadan kapatırsın...yaza doğru baktın durumlar düzeldi o arabayı o zaman alırsınız babana...
sonuçta bu işte sizinde günahınız yokki...
babanızda eminim sizi idare eder,en azından kayınvalidenden daha yakın senin baban yani...
aklıma gelen şey bu canım,umarım bir çıkış yolu oluşur ve rahatlarsın...

canım yaa çok üzüldüm durumuna allah yardımcını olsun nerden geldi bu kriz bilmiyorum kii yaaa herşey pahalıydı şimdi 3 4 kat olduu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…