- 10 Ağustos 2018
- 940
- 822
- 23
- 43
Selam kızlar,
Kızım anaokuluna gidiyor. Her hafta sonu boyama, kesme vb ev ödevleri oluyor.
Öğretmen gruba "son ödev için ay sonuna kadar vaktiniz var" yazmış.
Bir veli de "hangi ödev için?" diye sormuş. Ben de merak ettim hangi ödev diye.
Diğer veli "çocuklarınızı takip etmiyor musunuz, okuma yazmanız yok mu?" vb şeyler yazmış.
O sırada ödevin sayfalardan birinde en altta yazdığını farkettim, soran veliye yazdım "şu sayfada şu ödev" diye.
Bize laf soktuğunu düşündüğüm veliye de "iyi ki varsınız, sayenizde ödev yapabiliyoruz" yazdım.
"Mühim değil size hatırlatırım bundan sonra" yazmış.
"Madem öyle yarın okulda buluşalım" yazdım.
Konuşma bitti.
Yarım saat sonra o veli aradı "neden randevu verdiniz? Kavga mı edeceksiniz? Diğer velilerle öyle anladık" dedi.
"Biz ergen miyiz? Düello mu yapacağız? Sadece emri vaki konuşan arkadaşla yüzyüze görüşüp, varsa yanlış anlamayı giderelim istedim" dedim.
Kadın özür diledi vs.
Bu kadın ve diğer veliler beni ergen mi sandılar nedir yani?
Dipnot olarak; velilerin çoğunu tanımıyorum çünkü çıkış saatine en son ben gidiyorum, çoğu veli çocuğunu alıp gitmiş oluyor.
Gerçekten öyle.Okul öncesinde ödev uygulaması diye bir şey yok.
Kim ne derse desin,bu sadece öğretmenin işgüzarlığı ve velilere akademik kaygısı ve gayreti olan bir öğretmen olduğu imajını verme çabası.
Bir öğrenci çok devamsızlık yapıyorsa, en fazla 2 sy olacak şekilde, (çizgi çalışması vb) kitapta eksik kalan sayfalar eve gönderilir.
Onda da veli öncesinde bilgilendirilip,
yardımı istenir,veli işbirliği yapmak istemezse zorlanmaz.
Yeni Milli Eğitim Bakanımız ilkokul 1-4 arasında bile ödev kalkmalı mı? Bunun üzerinde çalışıyor.
Öğretmeninizin okul öncesi eğitimin mantalitesini tam olarak anladığından emin değilim aynı branşta yıllardır çalışan biri olarak.
İkincisi watsap veli grupları kadar gereksiz ve tehlikeli bir şey daha olamaz.
Prof.Dr.Acar Baltaş'ın bu konudaki yazısını okumanızı isterim ki kendisi psikoloji konusunda uzman biri.
Veliler bu gruplar vasıtasıyla adeta okulu ve öğretmeni yönetme edasındalar.
Son olarak grupta diğer velinin yazdığı mesaj saygısızca, bununla birlikte sizin mesajınız da yanlış anlaşılmaya çok müsait.
Yazı dili,böyle çetrefilli durumlarda meramımızı anlatmakta yetersiz kalıyor.
Ben böyle durumlarda her zaman yüzyüze konuşmayı ve karşımdakinin beden dilini de gözlemlemeyi tercih ederim.
Ancak görüşme talebimizi de tehditvari bir üslupla yapmamak lazım.
Kısacası bu konuda herkes hatalı.
Kesinlikle.“Pardon, niye böyle bir çıkışta bulundunuz? Sorunun muhattabı siz değilsiniz” deseydiniz, daha çok karşılık verseydinizde olurdu. Gereksiz gövde gösterisi yapmış kadın. Diğer velilerinde öyle düşündüğü yoktur emin olun. Konuştuysa 1-2 kişiyle konuşmuştur, hepsini katıyor.
Whatsapptan tanışalım istedim, yanlış anlamaya gerek yok yazdım.Ay şu kendi anneliğini övmek, en mükemmel anne benim mesajı vermek için insanları bu şekilde rencide eden kadınlardan nefret ediyorum. İnsanlık hali görmemeniz çok normal. Sanki çocuğun yemeğini unutmuşsunuz. Terbiyesizlik yapmış. Ama sizinde son cümleniz yanlış anlaşılmaya çok müsait bi cümle olmuş. Açıklama yaptıysanız o kadında diğer velilere söyler zaten aradım böyle dedi diye.
Ya başta gayet mülayimdim.Bence iyi olmus ya okudugum boyle grup olaylarinin b..u cikmaya cok musait oluyor maalesef kustah istedigini istedigi uslupta yazip soyleyecegini sanan tipte cok okul,okul aile birligi, okul w.upp gruplari kabus gibi bise olmus cocuk falan yaristiran varmis bir yerde uyari gibi olmus kustahlasirsaniz kustahlasirim benimde agzim dilim var mahiyetinde yanliz sonuncu cikisa gel cikisa grubunu topla gel len gibi olmus
Ben olagan karsiladim ya gerci bu ara atara atar gidere gider takiliyorum ciddiyede almayabilirsin grill im
Ben olsam telefondan sonra whatsappada yazardım. “Hanımlar, x şimdi sizinde kavga edeceğimizi düşündüğünüzü söyledi. Yapmayın Allah aşkına, çocuk muyuz? Bu fevri çıkışı anlayamadım, tanışıp konuşmak istedim.” tarzı bir şey yazar bozardım kadını. Madem ergen muhabbeti seviyorlar, verin istediklerini.Kesinlikle.
Kendisi korktu sanırım, diğerlerini de dahil edip sıyrılmaya çalıştı.
sadece tanışmaktı amacım, hepimiz aklı başında insanlarız vs yazdım.Ben olsam telefondan sonra whatsappada yazardım. “Hanımlar, x şimdi sizinde kavga edeceğimizi düşündüğünüzü söyledi. Yapmayın Allah aşkına, çocuk muyuz? Bu fevri çıkışı anlayamadım, tanışıp konuşmak istedim.” tarzı bir şey yazar bozardım kadını. Madem ergen muhabbeti seviyorlar, verin istediklerini.
Evde sıkılıyorlar herhalde, başka bi açıklaması olamaz. Hiç tanımadığın insana çıkışıp sonra paçanın peşine düşmek çok aklı başında bi hareket değil.sadece tanışmaktı amacım, hepimiz aklı başında insanlarız vs yazdım.
Kadın fena korktu yalnız :)
Niyetim medenice yüzyüze konuşmaktı valla :)
Artık sıkılmaz :)Evde sıkılıyorlar herhalde, başka bi açıklaması olamaz. Hiç tanımadığın insana çıkışıp sonra paçanın peşine düşmek çok aklı başında bi hareket değil.
Bundan sonra kibar olur inşallah :)kendisi medenice konuşmayan(yazamayan) medenice konuşmaktan anlar mı anlamaz bence.
grup içinde höt höt yazılmaz az kibar olur insan:)
Yok yahu.Bende öyle anlardim buluşmak istemenizi ama o da terbiyesizlik etmiş bazı veliler sırf öğretmenin gözüne girmek i lcin yarışıyorlar resmen ://
Başka anneleri de arkasına almış anlaşılan sorgulamis yazdığınızYok yahu.
Hepimiz anne olan yetişkin insanlarız.
Düelloyla ne işimiz olur? :)
Öyle görünüyor :)Başka anneleri de arkasına almış anlaşılan sorgulamis yazdığınız
Bizim grubu öğretmen değil sınıf annesi yönetiyor.Bence hata öğretmende bende öğretmenim ve veli grubum var ama yönetici olarak sadece ben msj yazabiliyorum benim disimda kimse bişey yazamıyor ben ödev yada söylemem gereken her neyse yazarım gruba sorusu olan özelden döner bana böylece gereksiz polemikler de yasanmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?