En ufak şeyde idareye giden Veli

Bende üniversite hocasıyım. Bizdeki veli profilini yazıyorum
1. Hocam oğlumu ders seçimine getirdim. Bensiz yapamaz
2. Hocam kızımın devamsızlığı kaç
3. Hocam kızım kocaya kaçtı. Yerini biliyor musunuz?

Bir keresinde bir öğrencimin annesi diğer öğrencimi dövmüştü kantinde.
Üniversitede de mi velilik var? Ay bayılacaaaağım! Evden kaçma bir miktar makul olabilir de gerisi ne yaa? :ruh:

bir insan çocuğuna ancak bu kadar kötülük yapabilir

Allah Allaaahh. Çocuk sanki padişah tohumu, onun ne özelliği var derler adama

Kalan çocuklar da ağaçtan toplanıyor öğretmen müdür odasına getirecek götürecek mısır yenecek kalanlar sessizce ihtiyaç duymadan bekleyecek şaka gibi konu gerçekten
Cunku çocuğu tek gönderse yine suç öğretmende -- ya başına iş gelirse

Velileri de anlamak lazım herkes çocuğunun iyiliğini ister ama içerikte haklısınız tabi. Doktor olsun öğretmen olsun kazandığı para ile yaptığı işi oranlarsak zor meslekler insanların istekleri bir yerden sonra bunaltır hakikaten.

Patlamis misiri direkt cantaya geri koydursaniz -benim aklima ilk gelen cozum bu oldu- cocugumu ac birakti ogretmen diye sikayet ederdi bence 😬 Lafi nasil koydum size diyecek hadsiz, ne kadar da sakin karsilamissiniz ya ben ogretmen olamazmisim gercekten.

Liyakat yok diye akademisyenligi biraktim, ogretmenligi hic dusunemiyorum. 🤦🏻‍♀️

Kaynaştırma öğrencisinin soracağı soru modeli. Bir de ünv mezunuyum diye gezecekler ortalıkta, allahım ne büyük utanç. Usta yanına çırak verilmesi gereken insanlar ünv diploması alıyor. Sonra da atanamadım, iş bulamadım diye dolaşıyorlar.

Usta yanına çırak verilseler daha zararlı olurdu.

Sağlıklı düşünme ve kavrama yeteneği gelişmemiş ; mantığını kullanamayan bir insan: sanayi sektöründe , tamirhanede , el işçiliği isteyen bir işletmede çok daha büyük zararlara yol açar.

Böyle bi video çekiyordu kadının biri saçma sapan şeylerle ogretmeni darliyordu😃o geldi aklima.allah kolaylık versin

Yorumları okumadım ama veli grupları var birde sayın hocam anlatılmaz yaşanır o derece. X kişinin velisi beni bul diyeni mi ararsın, hocam; çocuğumun kalemi, silgisi, defteri, kitabı, montu vs vs vs yok bakıverin bi, sınıfta bit varmış bu konu çok ciddi, bu konuyu masaya yatirmaliyiz vs diyen tarz var birde kendi çocuğundan hic haberi olmuyor genelde bu türün, çekirdeğini al otur öyle türlü işler konuşulur herkes orda örnek ebeveyndir., öğretmeni sürekli abartılı öven yada tam tersi yeren iki grup olur mutlaka koşulsuz şartsız inandıkları şeyi savunurlar., birde sadece gerekli oylama vs tarzı konulara katılan veliler vardır o benim 😅 onlar grubun gözünde çocuklarının eğitimiyle ilgilenmeyen velilerdir 🤣 gruba ne kadar çok şey yazarsan çocuğunla o kadar ilgilisindir. Arada laf atarlar bu sessiz kalanların amacı ne falan 🤣

Usta yanına çırak verilseler daha zararlı olurdu.

Sağlıklı düşünme ve kavrama yeteneği gelişmemiş ; mantığını kullanamayan bir insan: sanayi sektöründe , tamirhanede , el işçiliği isteyen bir işletmede çok daha büyük zararlara yol açar.
Akademik başarısı çok düşük olup bu tip beceri ve pratik zeka gerektiren işlerde çok başarılı olan insanlarımız da var. Çocuk liseye gitmemekte ısrar ettiği halde zorla akademik liselere yazdıran anne babalar yüzünden çocuklar daha sonra belki mesleği olur diye gecekondu gibi çoğalan içi boş okullara yüksek öğretime gönderiliyor. Sonuçta elde var sıfır.

Zihinsel yetersizliği olan çocuklar dışında her çocuğun doğru yapabileceği başarılı olabileceği bir meslek mevcut aslında. Ama biz toplum olarak bütün çocuklarımız mühendis doktor olsun istiyoruz. Çok hatalıyız.

Gençlere ciddi bir anne babalık eğitimi verip sağlam bir sınava sokmalıyız aslında, sınavdan geçemeyenler de kısırlaştırılmalı. Ancak böyle düze çıkma ihtimalimiz var. Ama maalesef bu sadece bir ütopya.

Çocuğu müdür yardımcısı odasında yedirmeni mi önerdi ben mi yanlış anladım 😂
Aynen öyle
Whatsap tan Mesaj atacakmışım ben müdür yardımcısına , cocugu gel odana götür de orada yemek yesin dşye
Ben bunu desem şaka mısın der yani o derece saçma
adamın ilk diyeceği şey şu ; yahu hocam benim de işim gücüm var
Ayrıca bu okulun kuralları var idare odasında yemek yenilmez
Ne mesajı yahu bugün sabah 6 dan beri ayaktayım ister inanın ister inanmayın eve geldim daha şimdi telefonu elime alabildim

Patlamis misiri direkt cantaya geri koydursaniz -benim aklima ilk gelen cozum bu oldu- cocugumu ac birakti ogretmen diye sikayet ederdi bence 😬 Lafi nasil koydum size diyecek hadsiz, ne kadar da sakin karsilamissiniz ya ben ogretmen olamazmisim gercekten.

Liyakat yok diye akademisyenligi biraktim, ogretmenligi hic dusunemiyorum. 🤦🏻‍♀️
İnanın bana aynen böyle dedi
Lafımı da koydum size zaten dedi
Aferin dedim yani tebrik ediyorum sizi

Tam olarak öyle dendi evet. Müdür yardımcısı da çocuklara nezaret etmek zorunda sanki. İdare okulla çevre arasındaki ilişkiden sorumludur öğrencilerin yediklerinden değil.

Burada müfettiş gibi yorum yapanlara ayrı hastayım, karşıdaki doğrulardan birini yaptıysa mutlaka bunların söylediği daha doğru oluyor. Dün akşam eşimle de tartıştık aynı konuyu, eşim "ben olsam çantasına geri koydurur ona da yedirmezdim dedi, ben konu sahibinin yaptığının da yanlış olmadığını söyledim. Kural dışı davranışın bedeli tamamen öğretmenin kararına bağlıdır. Burada konu aslında paylaşmayı teşvik etmek değilmiş zaten. Çocuk yaptığı yanlışı farketsin diye yapılmış bence. İş gıda alerjisine bile bağlandı ya, ilkokul çocuğunun alerjik besin tüketimine öğretmen takipçi olamaz zaten. Sonuç olarak her şeyden önce okulda bir kantin var, çocuk ne isterse alabiliyor
Evet çocuk ağzına su şişesini dayadığı zaman bir düdük çalıp
Haaatyııır duuuurr içmeeee
Belki allllllerjinnnn varrer diye bağırmam çağırmam gerekiyor

Merhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Size büyük ölçüde hak verdim. Çoğu veli maalesef sıkıntılı ve kendi çocuğunu tanrı/tanrıça seviyesinde görüyor. Paylaşmayı öğrenme konusu da çok önemli elbette. Fakat şu var, çocuk yiyeceği yemeği paylaşmak zorunda değil. Mesela devlet okulu olsa farklı sosyo-ekonomik düzeyden çok çocuk olduğu için atıştırmalıkları paylaşmak anlamlı olabilir ama anladığım kadarıyla özel okulda öğretmensiniz. Zaten burslu okumuyorsa çocukların çoğu o yiyeceklere kolaylıkla erişebiliyordur. Bir de herkesin annesinin hazırladığı yemek farklı olabilir. Mesela bir çocukta laktoz intoleransı vardır. Ona göre yemek yapmıştır velisi. Sınıfta ortaya paylaşmanın güzelliğini anlatabilirsiniz ama çocuklara tek tek "Yemeğini paylaş" demdek bence de doğru değil.

Size büyük ölçüde hak verdim. Çoğu veli maalesef sıkıntılı ve kendi çocuğunu tanrı/tanrıça seviyesinde görüyor. Paylaşmayı öğrenme konusu da çok önemli elbette. Fakat şu var, çocuk yiyeceği yemeği paylaşmak zorunda değil. Mesela devlet okulu olsa farklı sosyo-ekonomik düzeyden çok çocuk olduğu için atıştırmalıkları paylaşmak anlamlı olabilir ama anladığım kadarıyla özel okulda öğretmensiniz. Zaten burslu okumuyorsa çocukların çoğu o yiyeceklere kolaylıkla erişebiliyordur. Bir de herkesin annesinin hazırladığı yemek farklı olabilir. Mesela bir çocukta laktoz intoleransı vardır. Ona göre yemek yapmıştır velisi. Sınıfta ortaya paylaşmanın güzelliğini anlatabilirsiniz ama çocuklara tek tek "Yemeğini paylaş" demdek bence de doğru değil.
Özel okulda beslenme evden mi getiriliyor ki?

X