- 4 Ekim 2012
- 16.190
- 31.580
Allah Allaaahh. Çocuk sanki padişah tohumu, onun ne özelliği var derler adamaTam olarak öyle dendi evet.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah Allaaahh. Çocuk sanki padişah tohumu, onun ne özelliği var derler adamaTam olarak öyle dendi evet.
Üniversitede de mi velilik var? Ay bayılacaaaağım! Evden kaçma bir miktar makul olabilir de gerisi ne yaa?Bende üniversite hocasıyım. Bizdeki veli profilini yazıyorum
1. Hocam oğlumu ders seçimine getirdim. Bensiz yapamaz
2. Hocam kızımın devamsızlığı kaç
3. Hocam kızım kocaya kaçtı. Yerini biliyor musunuz?
Bir keresinde bir öğrencimin annesi diğer öğrencimi dövmüştü kantinde.
Allah Allaaahh. Çocuk sanki padişah tohumu, onun ne özelliği var derler adama
Çocuğun yerinde olsam bırakırdım okulu. Diğer gelenler ışınlanarak gelmiyor. Herkes gibi o da gidip gelebilir.
Kaynaştırma öğrencisinin soracağı soru modeli. Bir de ünv mezunuyum diye gezecekler ortalıkta, allahım ne büyük utanç. Usta yanına çırak verilmesi gereken insanlar ünv diploması alıyor. Sonra da atanamadım, iş bulamadım diye dolaşıyorlar.
Akademik başarısı çok düşük olup bu tip beceri ve pratik zeka gerektiren işlerde çok başarılı olan insanlarımız da var. Çocuk liseye gitmemekte ısrar ettiği halde zorla akademik liselere yazdıran anne babalar yüzünden çocuklar daha sonra belki mesleği olur diye gecekondu gibi çoğalan içi boş okullara yüksek öğretime gönderiliyor. Sonuçta elde var sıfır.Usta yanına çırak verilseler daha zararlı olurdu.
Sağlıklı düşünme ve kavrama yeteneği gelişmemiş ; mantığını kullanamayan bir insan: sanayi sektöründe , tamirhanede , el işçiliği isteyen bir işletmede çok daha büyük zararlara yol açar.
ahhh onlardan biri de benim işteonlar grubun gözünde çocuklarının eğitimiyle ilgilenmeyen velilerdir
Aynen öyleÇocuğu müdür yardımcısı odasında yedirmeni mi önerdi ben mi yanlış anladım
İnanın bana aynen böyle dediPatlamis misiri direkt cantaya geri koydursaniz -benim aklima ilk gelen cozum bu oldu- cocugumu ac birakti ogretmen diye sikayet ederdi bence Lafi nasil koydum size diyecek hadsiz, ne kadar da sakin karsilamissiniz ya ben ogretmen olamazmisim gercekten.
Liyakat yok diye akademisyenligi biraktim, ogretmenligi hic dusunemiyorum.
Evet çocuk ağzına su şişesini dayadığı zaman bir düdük çalıpTam olarak öyle dendi evet. Müdür yardımcısı da çocuklara nezaret etmek zorunda sanki. İdare okulla çevre arasındaki ilişkiden sorumludur öğrencilerin yediklerinden değil.
Burada müfettiş gibi yorum yapanlara ayrı hastayım, karşıdaki doğrulardan birini yaptıysa mutlaka bunların söylediği daha doğru oluyor. Dün akşam eşimle de tartıştık aynı konuyu, eşim "ben olsam çantasına geri koydurur ona da yedirmezdim dedi, ben konu sahibinin yaptığının da yanlış olmadığını söyledim. Kural dışı davranışın bedeli tamamen öğretmenin kararına bağlıdır. Burada konu aslında paylaşmayı teşvik etmek değilmiş zaten. Çocuk yaptığı yanlışı farketsin diye yapılmış bence. İş gıda alerjisine bile bağlandı ya, ilkokul çocuğunun alerjik besin tüketimine öğretmen takipçi olamaz zaten. Sonuç olarak her şeyden önce okulda bir kantin var, çocuk ne isterse alabiliyor
Size büyük ölçüde hak verdim. Çoğu veli maalesef sıkıntılı ve kendi çocuğunu tanrı/tanrıça seviyesinde görüyor. Paylaşmayı öğrenme konusu da çok önemli elbette. Fakat şu var, çocuk yiyeceği yemeği paylaşmak zorunda değil. Mesela devlet okulu olsa farklı sosyo-ekonomik düzeyden çok çocuk olduğu için atıştırmalıkları paylaşmak anlamlı olabilir ama anladığım kadarıyla özel okulda öğretmensiniz. Zaten burslu okumuyorsa çocukların çoğu o yiyeceklere kolaylıkla erişebiliyordur. Bir de herkesin annesinin hazırladığı yemek farklı olabilir. Mesela bir çocukta laktoz intoleransı vardır. Ona göre yemek yapmıştır velisi. Sınıfta ortaya paylaşmanın güzelliğini anlatabilirsiniz ama çocuklara tek tek "Yemeğini paylaş" demdek bence de doğru değil.Merhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Özel okulda beslenme evden mi getiriliyor ki?Size büyük ölçüde hak verdim. Çoğu veli maalesef sıkıntılı ve kendi çocuğunu tanrı/tanrıça seviyesinde görüyor. Paylaşmayı öğrenme konusu da çok önemli elbette. Fakat şu var, çocuk yiyeceği yemeği paylaşmak zorunda değil. Mesela devlet okulu olsa farklı sosyo-ekonomik düzeyden çok çocuk olduğu için atıştırmalıkları paylaşmak anlamlı olabilir ama anladığım kadarıyla özel okulda öğretmensiniz. Zaten burslu okumuyorsa çocukların çoğu o yiyeceklere kolaylıkla erişebiliyordur. Bir de herkesin annesinin hazırladığı yemek farklı olabilir. Mesela bir çocukta laktoz intoleransı vardır. Ona göre yemek yapmıştır velisi. Sınıfta ortaya paylaşmanın güzelliğini anlatabilirsiniz ama çocuklara tek tek "Yemeğini paylaş" demdek bence de doğru değil.
Devlet okuluÖzel okulda beslenme evden mi getiriliyor ki?
Onu tahmin ettim zatenDevlet okulu
Demin gördüm, devlet okuluymuş. O zaman öğretmen haklı. Her sosyo-ekonomik seviyeden çocuk olduğu için paylaşmak önemli. Olmuyorsa da belirlenen yiyecekler getirilmeli.Özel okulda beslenme evden mi getiriliyor ki?