En ufak şeyde idareye giden Veli

Kişiliğim hakkında yorum istememiştim sizden. Not alın, sorarsam söylersiniz.
Canım yorum yapmak istedi 🖐️ İnsanlar kibarlık edip bir şey söylemiyor, ben söyleyeyim dedim. Malum siz de her şeye yorum yapıyorsunuz burada. Eee burası da yoruma açık bir ortam, ben de yorumumu yaptım.

Canım yorum yapmak istedi 🖐️ İnsanlar kibarlık edip bir şey söylemiyor, ben söyleyeyim dedim. Malum siz de her şeye yorum yapıyorsunuz burada. Eee burası da yoruma açık bir ortam, ben de yorumumu yaptım.
Hanımefendi yorum isteyen konu açar, yorum yapılır. Ben yoran bir kişilik miyim yorumlayın mı demişim? Mune Mune polemik istemiyorum ama isteyen arkadaşlar var sanırım. Konu benim kişiliğim mi, size mi düştü bunu yorumlamak?

Hanımefendi yorum isteyen konu açar, yorum yapılır. Ben yoran bir kişilik miyim yorumlayın mı demişim? Mune Mune polemik istemiyorum ama isteyen arkadaşlar var sanırım. Konu benim kişiliğim mi, size mi düştü bunu yorumlamak?
Siz polemik istemiyorsunuz ki zaten. Kendi doğrularınız var kafanızın içinde. 👍

Siz polemik istemiyorsunuz ki zaten. Kendi doğrularınız var kafanızın içinde. 👍
Size ne? Ben yorumumu yapar geçerim. Benim kişiliğim hakkında yorum yapma hakkınız yok. Biraz sınırınızı, lafınızı bilin. Ben sizinle hemfikir olmak zorunda değilim. Yeter artık, benim hakkımda yorum yapmayın, konuya yorum yapın. Ben konu sahibi değilim, konu da benim hakkımda değil. İstenmediğinizi daha açık nasıl anlatabilirim?

Sevgili öğretmenim işiniz zor yeni nesil velilerle onu kabul ediyorum.Bence siz velilerle nasıl hangi dille konuşmalıyım nasıl baş edilebilirim konularında kendinizi geliştirin.Basit bir cümle aradaki ilişkiyi değiştirebilir inanın.
Oğlum lise sonda iken mat.öğr çağırmış.Gittim beni gördüğü an nasıl sinirli alın çocuğunuzu psikologa götürün demez mi öğretmen.Kötü geçeceğini biliyordum ama bunu da beklemiyordum şaşırdım.Bu senenin lise son sınav senesi olduğunu hepsinin gergin olduğunu (sınavla kazanılan devlet okulunda en iyisi okul o yıllarda) ama öğretmene saygısız yapmasının doğru olmadığını, ancak anne baba olarak bazen bizim de çaresiz kaldığımızı, işin uzmanının kendisi (öğretmen) olduğunu ondan öneri beklediğimi (nasıl davranmam) söyledim.Ben böyle konuşunca öğretmen birden yumuşadı.Konuşma ilginçtir, normal konuşmaya geçti.Oğlumun aslında mat.te çok iyi olduğunu mat.çok sevdiğini ve seçeceği bölümünde mat.ağırlıklı olduğunu anlattım.(inanın ben bunu söyleyince tavrından anladım ki onun mat.teki durumunu hiç bilmiyor)Bu konuda uzman sizsiniz her gün elinizden bir sürü öğrenci geçiyor ne yapabilirim ben, bu sene zor sene inanın çaresiz kalıyorum dedim.
Daha sonra ikisi arasındaki gerginlik azaldı geçti bir daha çağrılmadım okula.Takip ettiğimde öğrt.çocuğumla daha çok ilgilendiğini matematik ilgisi sevgisini anladığını görmeye başladım.
Hatta üniversiteye başladığında (Çok iyi bir devlet üniversitesinde istediği bölümü kazanmıştı) onu sınıfına çağırmıştı meslek tanıtımı için.Bunu hiç unutmam.Dediğim gibi konuşma dili önemli gibi geliyor.

İlkokul ogretmeni degilim ama ogretmenim.
İnanin 4. Sinifla 5. Sinif arasinda cok bir fark yok.
Hatta 8. Sinif ogrencileri bile ne kadar cocuksu sikayetlerle geliyorlar, veliler de dahil, anlatilmaz yasanir turden cidden.
Ve bu cocuklar pandemi cocuklari, dolayisiyla sosyal ortamlari cok olamadi ya da kesintiye ugradi.
Bu sebeple bu cocuklara sosyal olarak da bir sey verme, ogretme derdinde olan ve sizin cocugunuzu sizin kadar dusunen baska bir meslek grubu yokken bu kadar yormamalilar.

Cok samimi soyluyorum, akil sagligi yerinde olan bir ogretmenin ogrencisiyle gonul bagi cok farklidir.
O yuzden cocugumun iki ismi de kullanilacak, ben her seyi gonderirim azrasu ister verir ister ister vermez, iste azrasu cok ozel bir cocuk velileri cekilir gibi degil.
Hepimizin cocugu cok ozel, kimsenin cocugu semizotu degil yerden bitmiyor, emek emek isleniyor.

Cocuklar cok tatli ve ben hic kiyamiyorum, caninin cekecegi bir seyi yiyememesi alamamasi beni cok uzuyor
Bu cagin anne babasinin adeta bana ne o cocuktan tavrini da sevmiyorum.
Benim de cocuklarim var kimseden daha bugune kadar bir sey istemek zorunda kalmadim ama bizden istenen seylerde isteyen kisi de bir cocuk oldugu icin orta yolu bulmayi tercih eden bir anneyim.
Oyle yoksul bir cocukluk da yasamadim hatta babamin durumu cok iyiydi ama cocugun cocukluk hislerine kiyamiyorum.

Tesekkur ediyorum bu arada :)
İlk kez bi konudaki mesajlarim konu sahibinin mesaj sayisiyla yarisir halde, anlatasim varmişsa demek ki :)

Cokmuzor hocam, hos bir seda birakmak amac.
Bir ogrencinin ne iyi ogretmendi sag olsun, olduyse Allah rahmet eylesin demesi kadar buyuk bir kazanc yok.
Gerisini bos vermek lazim.
Hoşça kalın
Katiliyorum size. Bazi yorumlara sok oldum gercekten. Paylasmak kotu bir sey olmus da benim mi haberim yok diye dusundum. Ben de yeni anne sayilirim, oglum 3 yasinda. O bir sey yerken biri istese asla oglum vermek zorunda degil demem. Zorla tabi ki elinden almam ama empati kurmasina tesvik ederim. Zaten oglum bu konuda direten bir cocuk degil cok sukur. Bazi seyler cok abartiliyor bazen. Cocuk haklari denmis ama konuyla alakasi yok yahu. Duyan da cocugun fiziksel, ruhsal butunlugunu bozan davranista bulunulmus sanir. Ogretmenin cocugu zorla paylasmaya itmedigi ortada ama hipotezler uzerinden cocuk haklarina kadar gitmis konu. Bu kadar abartmasak mi acaba? 2 patlamis misir alti ustu. Sanki ogretmen cocugun ac kalacagi sekilde butun beslenmesini baska cocuga verdirmis gibi yorumlar. Cok ilginc gercekten.

Size ne? Ben yorumumu yapar geçerim. Benim kişiliğim hakkında yorum yapma hakkınız yok. Biraz sınırınızı, lafınızı bilin. Ben sizinle hemfikir olmak zorunda değilim. Yeter artık, benim hakkımda yorum yapmayın, konuya yorum yapın. Ben konu sahibi değilim, konu da benim hakkımda değil. İstenmediğinizi daha açık nasıl anlatabilirim?
Tartışmaya çevirmeyin lütfen

Neden sizinle konusmuyor da idareye gidiyor? Gelinini ogluna sikayet eden kaynanalar gibi. Sizle muhatap olmuyor direkt gidip idareye şikayet ediyor ne kadar cocukca. Biseyden rahatsiz oluyorsa size söylemesi yetmiycek mi sanki?

Beslenme sırasında yazma çalışması mı yapılıyor? Paylaşma konusunda müdür yardımcısına mesaj atıp odasında yedirerek gayet pratik bir şekilde çözebilirdiniz. Öğretmen olmasam da ben de öğretim alanında çalışıyorum. Olmaza değil de nasıl daha iyisini yapabilirime bakmanızı tavsiye ederim.
(uygulanabilir değil ama yine de ) o pratik(!) çözümün 2. Günü olacakları söyleyeyim. Müdür yardımcısının (zaten veliden boş kalmayan odasında) yemek için çeşit çeşit şeyler getirmiş sırada bekleyen onlarca öğrenci. Sonrasında da o öğrenci orda yedi elma şekerini ama benim çocuğum düdüklü şekerini yiyemedi diye şikayete gelen diğer veliler

(uygulanabilir değil ama yine de ) o pratik(!) çözümün 2. Günü olacakları söyleyeyim. Müdür yardımcısının (zaten veliden boş kalmayan odasında) yemek için çeşit çeşit şeyler getirmiş sırada bekleyen onlarca öğrenci. Sonrasında da o öğrenci orda yedi elma şekerini ama benim çocuğum düdüklü şekerini yiyemedi diye şikayete gelen diğer veliler
Boşverin ben artk o üyenin , ya o anda uzaydan gelen bir tane göktaşı sınıfın ortasına düşmüş olsaydı tarzı yorumlarından sıkıldım okumuyorum bile
Artk sineğin kanadından yap çıkarmayı da geçti yani
Ayrıca hepsini geçtim herkesın işi gücü var yahu bizim müdür yardımcısı 50 tane öğretmenin ek dersini bile ne o kadar uğraşarak hazırlıyor kş biliyorum yanş
Bide ben mi çıkayım başına

Hayır bide şu var
Ben en ufak şeye müdür yardımcısı nı karıştırsam. Adam demeyecek mi yahu hocam , benim de işim gücüm var yanş bir sınıfı da mı idare edemiyorsun

Ooo öğretmen düşmanları toplanmış. Yarın iyi doktorlar gittiği gibi iyi eğitimciler de bu ülkeyi terkedecekler/ediyorlar da. Kısacası b.kunuzda boğulun.
Zaten bu ülkede doktorlar ve öğretmenler kadar düşman sahibi kesim yok …..
Hergün haberlerde ya bir doktor dayak yiyor hasta yakınından , ya da bir öğretmen dayak yiyor veliden …

Zaten bu ülkede doktorlar ve öğretmenler kadar düşman sahibi kesim yok …..
Hergün haberlerde ya bir doktor dayak yiyor hasta yakınından , ya da bir öğretmen dayak yiyor veliden …
Kendi kendilerini eğitsinler artık. Görüyoruz zaten toplumdaki yozlaşmayı. Her millet hakettiği gibi yaşarmış. Demek ki bunu hakediyoruz. Yalnızca kurunun yanındaki yaşlara üzülüyorum.

Boşverin ben artk o üyenin , ya o anda uzaydan gelen bir tane göktaşı sınıfın ortasına düşmüş olsaydı tarzı yorumlarından sıkıldım okumuyorum bile
Artk sineğin kanadından yap çıkarmayı da geçti yani
Ayrıca hepsini geçtim herkesın işi gücü var yahu bizim müdür yardımcısı 50 tane öğretmenin ek dersini bile ne o kadar uğraşarak hazırlıyor kş biliyorum yanş
Bide ben mi çıkayım başına
Çocuğu müdür yardımcısı odasında yedirmeni mi önerdi ben mi yanlış anladım 😂

Çocuğu müdür yardımcısı odasında yedirmeni mi önerdi ben mi yanlış anladım 😂
Tam olarak öyle dendi evet. Müdür yardımcısı da çocuklara nezaret etmek zorunda sanki. İdare okulla çevre arasındaki ilişkiden sorumludur öğrencilerin yediklerinden değil.

Burada müfettiş gibi yorum yapanlara ayrı hastayım, karşıdaki doğrulardan birini yaptıysa mutlaka bunların söylediği daha doğru oluyor. Dün akşam eşimle de tartıştık aynı konuyu, eşim "ben olsam çantasına geri koydurur ona da yedirmezdim dedi, ben konu sahibinin yaptığının da yanlış olmadığını söyledim. Kural dışı davranışın bedeli tamamen öğretmenin kararına bağlıdır. Burada konu aslında paylaşmayı teşvik etmek değilmiş zaten. Çocuk yaptığı yanlışı farketsin diye yapılmış bence. İş gıda alerjisine bile bağlandı ya, ilkokul çocuğunun alerjik besin tüketimine öğretmen takipçi olamaz zaten. Sonuç olarak her şeyden önce okulda bir kantin var, çocuk ne isterse alabiliyor

Bence eğitimde veliler de puanlanmali çocuklar üzerinden bir çocuk gelişim gösteremiyorsa veya sosyal uyumsuzluk yaşıyorsa devlet o aileyi denetime gitmeli böyle bir uygulama olsa belki bir zahmet çocuklarını egitirler. Gerçi öğretmenler daha çok zorlanır bu sefer bize nasıl düşük puan verirsin diye veliler öğretmenlere şiddet uygular. Ona da bir yaptırım gelse nezarete girmeden insanlar çıkıyor şöyle bir yıl hapis yatsa bir kaç kişi kimse kimseyi elleyemez.

X