• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Whatsapp anne okul grubu

Ya olmamis bence sizin laf. Onunki zaten edepsuzlikte. Sizlik bir durum yok hanımefendi ödev bizim cocuk bizim siz olayın neresindesiniz falan tarzi terslemeniz daha yerinde olurdu gibi.
Konuşmanın o yöne gitmemesi için elinden geleni yaptı, zıtlaştı ısrarla.
Ben de telde değil yüzyüze görüşelim dedim; ters anlamış.

Velilerden çokta arkadaş olmuyor. Belki içinden bir kaç kişi çıkıyor.

En mesafeli olunması gereken kişiler veliler bence :)
En doğrusunu yapıyorum o zaman :)

Ben susamıyorum maalesef.
Ben susabiliyorum direk iyi günler diyorum.çünkü o kadar gereksiz insan var ki benim ana sınıfı grubunda da ben hiçbirini tanımam çok muhabbet döner katılmam bir vaka da ben yaşadım şimdi oğretmenden başka hiçbiri muhattabım değildir.insanlar yanlış anlamaya yer arıyorlar resmen yada birbirlerine üstünlük taslamaya ne kadar az insan o kadar iyi ;)

Bu gruplari hic sevmiyorum ve dahil de olmuyorum veli gruplarina.Gereksiz yazismalar.Okulumuz yasakladi allahtan whatsup grup kurmayi siniflara.Veliler kendi arasinda kursa da katilmiyorum cunku boyle sacma sebeplerden laflar dönüyor

Selam kızlar,

Kızım anaokuluna gidiyor. Her hafta sonu boyama, kesme vb ev ödevleri oluyor.
Öğretmen gruba "son ödev için ay sonuna kadar vaktiniz var" yazmış.
Bir veli de "hangi ödev için?" diye sormuş. Ben de merak ettim hangi ödev diye.
Diğer veli "çocuklarınızı takip etmiyor musunuz, okuma yazmanız yok mu?" vb şeyler yazmış.
O sırada ödevin sayfalardan birinde en altta yazdığını farkettim, soran veliye yazdım "şu sayfada şu ödev" diye.
Bize laf soktuğunu düşündüğüm veliye de "iyi ki varsınız, sayenizde ödev yapabiliyoruz" yazdım.
"Mühim değil size hatırlatırım bundan sonra" yazmış.
"Madem öyle yarın okulda buluşalım" yazdım.
Konuşma bitti.

Yarım saat sonra o veli aradı "neden randevu verdiniz? Kavga mı edeceksiniz? Diğer velilerle öyle anladık" dedi.
"Biz ergen miyiz? Düello mu yapacağız? Sadece emri vaki konuşan arkadaşla yüzyüze görüşüp, varsa yanlış anlamayı giderelim istedim" dedim.

Kadın özür diledi vs.

Bu kadın ve diğer veliler beni ergen mi sandılar nedir yani?

Dipnot olarak; velilerin çoğunu tanımıyorum çünkü çıkış saatine en son ben gidiyorum, çoğu veli çocuğunu alıp gitmiş oluyor.
Ben olsam bu tür bir densizlige hic cevap vermez kaile bile almazdım
Veli guruplarinda bu tür insanlar bolca vardır boş vakitleri cok sanirim iş ararlar kendilerine bu tür insanlar ya dikkat cekmeye calisir yada sizle degil kendileriyle sorunludur ne gerek var ugraşmaya istedigini vermissiniz ona...
Sizin verdiginiz cevapta hiç olmamıs bence boştan yere caninizi sikacak bir durum oluşturmuşsunuz

off şu sınıf grupları..
bende kafamda kuruyorum bir tanesini üstüne zıplamalık tam. :))

ben hiç kavga dövüş vb ergence bir teklif anlamadim. whatsuptan ukala ukala konuşmayı biliyordun gel bakalım yüzüme şöyle, derdin neymiş öğrenelim anladım. cuk oturmuş cidden. tanımadığı etmediği birinin annelik sorumluluklarını sorgulamak ona mi düşmüş. iyi tutuşmuş sonradan oh olsun.

Eee yazı dili :)
İlk okumada öyle anlaşılıyor gerçekten de ama kendisi başlatmış.
Boşverin fazla muhatap olmamak lazım.

Uyarsa bile bunun bir üslubu olur. Hesap sormak nedir?

evet çünkü niyetim zaten görüşmek.
Ancak 15 yaşında değiliz ki saç baş girelim, hem de okul önünde.
Bunu düşünebilmesi mantık dışı bence.

Her hafta 7-8 sayfa ödev var. Sanırım ilkokula hazırlık.

Aslında niyetim yazışmada kullanılan bu üslubu tanışarak ortadan kaldırmaktı.

Ancak 15 yaşındaymışız gibi ergen tavır beklentisine girmeleri şaşırttı.
Okul öncesinde ödev uygulaması diye bir şey yok.
Kim ne derse desin,bu sadece öğretmenin işgüzarlığı ve velilere akademik kaygısı ve gayreti olan bir öğretmen olduğu imajını verme çabası.
Bir öğrenci çok devamsızlık yapıyorsa, en fazla 2 sy olacak şekilde, (çizgi çalışması vb) kitapta eksik kalan sayfalar eve gönderilir.
Onda da veli öncesinde bilgilendirilip,
yardımı istenir,veli işbirliği yapmak istemezse zorlanmaz.

Yeni Milli Eğitim Bakanımız ilkokul 1-4 arasında bile ödev kalkmalı mı? Bunun üzerinde çalışıyor.
Öğretmeninizin okul öncesi eğitimin mantalitesini tam olarak anladığından emin değilim aynı branşta yıllardır çalışan biri olarak.

İkincisi watsap veli grupları kadar gereksiz ve tehlikeli bir şey daha olamaz.
Prof.Dr.Acar Baltaş'ın bu konudaki yazısını okumanızı isterim ki kendisi psikoloji konusunda uzman biri.
Veliler bu gruplar vasıtasıyla adeta okulu ve öğretmeni yönetme edasındalar.

Son olarak grupta diğer velinin yazdığı mesaj saygısızca, bununla birlikte sizin mesajınız da yanlış anlaşılmaya çok müsait.
Yazı dili,böyle çetrefilli durumlarda meramımızı anlatmakta yetersiz kalıyor.
Ben böyle durumlarda her zaman yüzyüze konuşmayı ve karşımdakinin beden dilini de gözlemlemeyi tercih ederim.
Ancak görüşme talebimizi de tehditvari bir üslupla yapmamak lazım.
Kısacası bu konuda herkes hatalı.

ben hiç kavga dövüş vb ergence bir teklif anlamadim. whatsuptan ukala ukala konuşmayı biliyordun gel bakalım yüzüme şöyle, derdin neymiş öğrenelim anladım. cuk oturmuş cidden. tanımadığı etmediği birinin annelik sorumluluklarını sorgulamak ona mi düşmüş. iyi tutuşmuş sonradan oh olsun.
Hah.
Aynen öyle.
Bir de yüz yüzeyken böyle konuşuyor mu, anlamaktı amacım.

Eee yazı dili :)
İlk okumada öyle anlaşılıyor gerçekten de ama kendisi başlatmış.
Boşverin fazla muhatap olmamak lazım.
Boşverdim zaten. Tanışamadık kaç gün oldu :)

“Pardon, niye böyle bir çıkışta bulundunuz? Sorunun muhattabı siz değilsiniz” deseydiniz, daha çok karşılık verseydinizde olurdu. Gereksiz gövde gösterisi yapmış kadın. Diğer velilerinde öyle düşündüğü yoktur emin olun. Konuştuysa 1-2 kişiyle konuşmuştur, hepsini katıyor.

Back