Weight Watchers Beslenme Programı (Amerikan diyeti) Deneyimlerimiz

Günaydın aebencim, mutlu haftalar:KK54: (nasıl olacaksa, deprem mahfetti hepimizi):KK43:
Canımcım tatlı yiyeceksin tabi, listede sütlaç var, ama puanların dahilinde. Ayrıca şimdi farklı bir sistem deniyorsun, normaldir. Bende ilk başladıgımda tartı 1 kg fazla çıktı. Moralimi bozmayıp devam ettim ve 1 gün içinde 1,5 kg eksiye düştü. Umutsuz olma, sabırla devam et lütfen.:126:Ben veriyorsam, sen de mutlaka vereceksin canım. Ayrıca 1 kase sütlaçla 300 gr. alman imkansız. Şu listeni bir göreyim, sanırım iyecek dağılımı tam olmadıgından vücudun su tutuyor. Anti kalori denen sistemi denemelisin. Yani her ögünde mutlaka lifli bir besin tüketecen akşamları da lifli nişastasız besinler yiyecen ki, vücut su tutmasın, bagırsakların düzenli çlışsın. Günde en az 8 bardakta su tüketiyonmu?
ablam pes etmeye niyetim yok merak etme .:KK16:
dün pazar benim hafta sonlarım hep karışık oluyor . hafta içi mönülerim böyle olmaz tabi. o yüzden hafta sonlarında hep kilo alıyorum .:KK37:
haklısın lif eksikti dün salata ve sebze az oldu .onadan şişlik olmuş olabilir . biliyorumki montideki gibi gl endeksi dengede tutmak bu beslenmede önemli .
suyu bol içiyorum ablam en az 2 lt mutlaka .
reglin 5 günü normalda 63 tekrar inmem lazımdı o yüzden üzüldüm ama alışkınım ben böyel durumlara .sorun yok yane yola devam ..:KK9:
modelim sensin abla sen kilo veriysen bende vericem mutlaka o yüzden sorun yok moral bozmakda .:KK54:
ama şunuda biliyorumki şekerli mönüler bana göre deyil . en azından çok seyrek tüketmem lazım .:KK31:

Günaydın tekrar, herkeze iyi haftalar diliyorum..:KK68:
Bu günkü listem
sabah
1 dilim kız. ekmek 1
1 yumurta 2
1 çay kaş. bal 0
2 çeri domates 0
1 bardak y.yağlı süt 2
ögle
Sınırsız yagsız makarna 4
1 domates 1 salatalık 0
Akşam
1 bardak 100 gr.mercimek 0
(1 soganlı, domates soslu)
patlıcan+yeşil salata 0
gece
2 meyve 0
Toplam 11,5
8 bardak su+çay+nescafe
yarım saat dans
:KK8:
afiyet olsun .... baya karbonhidrat günü olmuş böylede kilo gidiyorsa daha ne isteriz ..:KK31: puanın neden eksik ablam .:44:
ablam çorban sanırım (3 puan . toplamdada 12 puan ) sanırım eksik çıkmış ...:KK16:

Son düzenleme:
BAŞLANGIÇ 1.HAFTA 2.HAFTA 3.HAFTA 4.HAFTA

montig 73.000 (2.hafta) 70.900

lacey

aeben 64.000 63.000

premete

gülfuren 65.1 64.8

Son düzenleme:
Moralim gerçekten çok bozuk..Televizyonu atık açmak istemiyorum..Dayanılacak gibi değil..Şehitlerimiz yaktı gitti,bu gün yine 3 şehit varmış..Deprem bölgesindeki yüzlerce ölen insanımız,dışarıda soğukta kalan izsanlarımız :KK43: Çok üzgünüm,sıcak evimde otururken hep onlar aklımda..Dua ediyorum,elimden başka bir şey gelmiyor :KK43:

Bu son olur inşallah..Ülke olarak hiç moralimiz kalmadı :KK43:
evet gül son olur inşalah ..
ama hep unutuyoruz .her depremde aynı sorunları yaşıyoruz ne degişiyor ki.hangi önlem alınıyor .hiçç.:KK19:

cumartesi mönüm ....

2 dl. kız. ekmek . (2 p.)
peynir ... (2.5 p.)
yeşilik . sögüş (0p)
1 çkş kuşburnu mr. ve 1çk. bal (0.5)

yr. simit . (3 p)
3 yudum portakal suyu(0).

tavuk ızg. (3)
dom. sogan .(0)
1 salkım üzüm (1)
2 ceviz (1.5 ).

fırında somon (3)
az yaglı salata (1).

yr. muz tarçımlı (1)

toplam 18.5 puan ...
2.5 lt su . 1 kp karışık çay ...
kızılayda 3 saat tur ...
bugünlere kızılayı mesken tuttum .:KK37:

pazar mönüsü ...

yr. elma (0)

3 dl kız ekmek (3)
az peynir (2)
yeşilik .salatalık .(0)
sos .menemen .(3).

4 fındık .(0.5)
1 prça balık (2)
yeşilik .(0)
2 kş sütlaç (1)abla sütlaç 125 gr 2 puan yazıyordu . ben ancak bunun yarısını yemişimdir diye 1 puan baz aldım şkeride çok azdı ( 8küçük .kaseya 1 çy bardagı )

1 kase.yogurt çorbası yagsız . (1çr kş mercimek erişte ve yogurt ) puanını (3) koydum abla bilemedim ):44:
4/1 simit .(1.5)
1 kş sütlaç(0.5)
1 ısırık halka tatlı (2)
hafta sonu dagılıyorum :KK19:

2 lt su
2 kupa karışık çay ..
birde karbonatlı suya başladım 2 gündür . 1 çy kş korbanatı içtigim suya katıyorum .

puan 18 5. abla .ama tatlılarda kilo almışım bügün . punanım tam olsada:KK19: bi de sen hesapla ablam dünki mönün puanını eksik mi hesapladım acep :44:
bu hafta hiç talısız yapıcam puanlamayı yoksa kilo veremiycem . olması gerekende bu sanırım .

Aebencim liste iyi gibi,yanlız somon 1 küçük 3,5 puan.. Tatlı yediğin zaman onu puanın kadar tek ögünde tüket canım. Yaş üzümün 10 tanesi 1 puan yapıyo, salkımda kaç tane vardı acep. Bir tek yanlışın var kendini glikoz ve fruktoz bombardımanına tutmuşsun, ayrıca kabonhidratı biraz kaçırmışsın (untma canım süt ve yogurtta da kb var) Yani şöyle diyelim, tatlı yediğin zaman fruktzu düşük meyvelerle beslen (puanı 0 olanlarla ki kan şekerin yükselmesin, bunca tatlıyı vücut yag olarak depolamasın.Ayrıca tatlı türü yediğinde mutlaka yeşil yapraklı besinler tüket ki, bağırsakta emilimi az olsun, ve dışkı ile atılsın. Bunun dışında gayet iyi bir liste canım ve ilk hafta için gayet dogal. bugün 2 porsiyon (adet değil) meyve ve 3 adet sebze tüketirsen o kilo oturmadan gider aebencim
Not: şöyle toparlayacak olursak yedikerinin % 50-55 . kb ve şeker, % 24-25 yag % 221-22 pro şeklinde olsun. Bu bile muhteşem kilo verdiri insana. Bir ögüne tatlın, pron, kb orantılı olsun canım. Sevgiler

Son düzenleme:
BAŞLANGIÇ 1.HAFTA 2.HAFTA 3.HAFTA 4.HAFTA

montig 73.000 (2.hafta) 70.900

lacey

aeben 63.800 63.500

premete

gülfuren 65.1 64.8

gülüm benim kilom da yanlış olmuş canım . şöyle .
başlangıç 64.000 ..(cuma idi )
bu sabah.. 63.800 gr.

regl başlamdan 63 düm regl bitmek üzre canım inmemişim o yüzden hayıflandım .:KK16:
yani kilo verdim demem için 62li rakamları görmem gerek .:KK37:

Son düzenleme:
aeben sen de başlayalı az olmadı mı? Bence bir hafta sonraki durumuna bak...Sen bayada yürüyorsun?Gidecek gidecek hep beraber kilolarımız..:KK16:

montig listeyi bu şekilde yapalım..Yada daha farklı yapmak isteyen varsa o şekilde yapalım..Bu arad seni kutluyorumm..İki haftada çok güzel kilo verdin..

Bende perşembe başladım..4 günde 300 gr vermişim..Ama hiç spor yapamadım..Bu haftam çok yoğun geçti..Haftaya pazartesi daha iyi olacak inşllah..

Aebencim liste iyi gibi,yanlız somon 1 küçük 3,5 puan.. Tatlı yediğin zaman onu puanın kadar tek ögünde tüket canım. Yaş üzümün 10 tanesi 1 puan yapıyo, salkımda kaç tane vardı acep. Bir tek yanlışın var kendini glikoz ve fruktoz bombardımanına tutmuşsun, ayrıca kabonhidratı biraz kaçırmışsın (untma canım süt ve yogurtta da kb var) Yani şöyle diyelim, tatlı yediğin zaman fruktzu düşük meyvelerle beslen (puanı 0 olanlarla ki kan şekerin yükselmesin, bunca tatlıyı vücut yag olarak depolamasın.Ayrıca tatlı türü yediğinde mutlaka yeşil yapraklı besinler tüket ki, bağırsakta emilimi az olsun, ve dışkı ile atılsın. Bunun dışında gayet iyi bir liste canım ve ilk hafta için gayet dogal. bugün 2 porsiyon (adet değil) meyve ve 3 adet sebze tüketirsen o kilo oturmadan gider aebencim
Not: şöyle toparlayacak olursak yedikerinin % 50-55 . kb ve şeker, % 24-25 yag % 221-22 pro şeklinde olsun. Bu bile muhteşem kilo verdiri insana. Bir ögüne tatlın, pron, kb orantılı olsun canım. Sevgiler

anladım ablam .tatlı yedigimde montideki gibi liflilere bogdurucam . canlanıp yaga dönüşmesinler diye .:KK9:
ablam balık konusunda her çeşit balık ız ve fırından olmak kaydiyle doyana kadar 3 puaun diye yemiştim .

ablacım bi gözlemi paylaşmak isyedim ... çogu yiycekde doyana kadar ibresi var .. mesela bi yiyeçek por. 2 ise dayana kadar 3 oluyor .ben bunu şöyle yorumladım migdeye girdiginde bu besnin birleşeni miktarından önemli .aynı montideki gibi. 1 dl.minde gl endeksi migdede aynı 3 dlminde .öneimli olan gl endeksi..
bu beslenmede bu göz önüne alımmış (tabi benim düşüncem .)
birde yag oldukça kısıtlı oyüzden kilo verdimesi güzel .. neden dersen puan almayım diye artık yagları yemeklere kş .hesabıyle koyuyorum :KK9:
düşün sene 1 kş yag 4 puan . o puan yerine insan tabi başka karın doyuracagı şeyi terçih ediyor .:KK31:
lifden bol bir seslenmede olunca tabi yöntemişe yarıyor ..(tabi benim gibi ilk haftadan tatlıya saldırmassan ..:KK9:) ..

özetle anladıgım ..
yag kıstlanıyor ...
gl endeks ayarlanıyor ..
lif bol alınıyor .(bu çok önemli diyetlerde)
kl. de bi ayarda tutlunca. ortaya bu sistem çıkıyor ..
dogrumudur ablam ..:KK16:

Son düzenleme:
afiyet olsun .... baya karbonhidrat günü olmuş böylede kilo gidiyorsa daha ne isteriz ..:KK31: puanın neden eksik ablam .:44:
ablam çorban sanırım (3 puan . toplamdada 12 puan ) sanırım eksik çıkmış ...:KK16:
Ya evet aebencim iyi ki uyardın canım. sabahtan beri listeyi 2 kez değiştirdim, karıştırmışım.Bu deperm ve şehit haberleri aklımı aldı benim. Nedeni is topiğge yazmıştım, bu hafta 12 puan beslenip gün başına 5 puan birktirecem ve onların tümünü c.tesi günü kullanacam. Amaç vücudu şaşırtmak.Ben bilirim bünyemi, bu düzene hemen alışacak, şaşırtmazsam kilo vermecek.Menümü akşamki mercimegi yer değiştirerek düzeltiyorum. Onun yerine 2,5 puan kadar puro alacam.
aeben sen de başlayalı az olmadı mı? Bence bir hafta sonraki durumuna bak...Sen bayada yürüyorsun?Gidecek gidecek hep beraber kilolarımız..:KK16:
Haklısın canım, inşallah..
montig listeyi bu şekilde yapalım..Yada daha farklı yapmak isteyen varsa o şekilde yapalım..Bu arad seni kutluyorumm..İki haftada çok güzel kilo verdin..
Sagol gülfurencim,bende çok sevindim. Sen nasıl uygun geliyorsa öyle yap listeyi canım, ellerine saglık.
Bende perşembe başladım..4 günde 300 gr vermişim..Ama hiç spor yapamadım..Bu haftam çok yoğun geçti..Haftaya pazartesi daha iyi olacak inşllah..
Şekercim evde iken müziği aç kıvırt, oyna zıpla 20 dk yapsan bile yeter. Ben you tube den bir dolu müzik buldum. 5 -6 hatta 9 dakika olanları var. İstiyorsan linkini yollayayım sana.
Moralim gerçekten çok bozuk..Televizyonu atık açmak istemiyorum..Dayanılacak gibi değil..Şehitlerimiz yaktı gitti,bu gün yine 3 şehit varmış..Deprem bölgesindeki yüzlerce ölen insanımız,dışarıda soğukta kalan izsanlarımız :KK43: Çok üzgünüm,sıcak evimde otururken hep onlar aklımda..Dua ediyorum,elimden başka bir şey gelmiyor :KK43:

Bu son olur inşallah..Ülke olarak hiç moralimiz kalmadı :KK43:

Ya aynen haklısın twiter de bir kampanya başlamış, Vanlıları evinde misafir etmek isteyenler diye. Keşke bizim evde müsait olsa da çagırsak. En kahredici olan da ölü sayısının artması. Felaketin boyutları gizleniyormuş diyorlar. Baksana premetenin eşini bile Vana yollamışlar. Allah yardımcıları olsun..

Canım çok üzüldüm, eşin inşallah tez zamanda döner, deprem hepimizi perşan etti. Sen rahat ol önemli olanda bu. Diyet nasıl olsa yapılır. Salça konusunda haklısın. Ben pek kullanmadıgım için dikkatmi çekmemişti.Sen söyleyince evdeki 2 farklı salçaya baktım domates ve tuz seninde dediğin gibi. Ben bu listeleri orijinalinden çevirdim ya, oradaki salçalara belki katkı maddesi koymuşlardır un vs. gibi Tebrikler dikkatinden kaçmamış canım. Puanları 0 olarak değiştirelim hemen. Bu arada sanırım sen son güncelenen listeyi almadın..

ablam listeyi henüz bende almadım .(sen gönderdin tabide sorun bende ):KK37:
kızmın msn bi türlü açılmıyor tekrar bakayım ..
emiegin içinde teşekür ederim ....
geçmiş sayfları bi okıyayım .

[/QUOTE]
Ya aynen haklısın twiter de bir kampanya başlamış, Vanlıları evinde misafir etmek isteyenler diye. Keşke bizim evde müsait olsa da çagırsak. En kahredici olan da ölü sayısının artması. Felaketin boyutları gizleniyormuş diyorlar. Baksana premetenin eşini bile Vana yollamışlar. Allah yardımcıları olsun.[/QUOTE]

Evet aslında evim müsait olsa bende isterdim..

Oraya kalın giysiler göndermeyi düşünüyorum..Dışarıda ne evleri kaldı,ne de eşyaları..:KK5::KK14:

Bebeğim diş çıkarıyor ve çokk huysuz..Büyük oğlumun dersleri..Evimi hala bir düzene oturtamadım ve onun koşuşturması..Geçen hafta çok iyiydi..Bütün gün ayaktayım hep iş halindeyim..Bu gün başlarım artık..

anladım ablam .tatlı yedigimde montideki gibi liflilere bogdurucam . canlanıp yaga dönüşmesinler diye .:KK9:
ablam balık konusunda her çeşit balık ız ve fırından olmak kaydiyle doyana kadar 3 puaun diye yemiştim .

ablacım bi gözlemi paylaşmak isyedim ... çogu yiycekde doyana kadar ibresi var .. mesela bi yiyeçek por. 2 ise dayana kadar 3 oluyor .ben bunu şöyle yorumladım migdeye girdiginde bu besnin birleşeni miktarından önemli .aynı montideki gibi. 1 dl.minde gl endeksi migdede aynı 3 dlminde .öneimli olan gl endeksi..
bu beslenmede bu göz önüne alımmış (tabi benim düşüncem .)
birde yag oldukça kısıtlı oyüzden kilo verdimesi güzel .. neden dersen puan almayım diye artık yagları yemeklere kş .hesabıyle koyuyorum :KK9:
düşün sene 1 kş yag 4 puan . o puan yerine insan tabi başka karın doyuracagı şeyi terçih ediyor .:KK31:
lifden bol bir seslenmede olunca tabi yöntemişe yarıyor ..(tabi benim gibi ilk haftadan tatlıya saldırmassan ..:KK9:) ..

özetle anladıgım ..
yag kıstlanıyor ...
gl endeks ayarlanıyor ..
lif bol alınıyor .(bu çok önemli diyetlerde)
kl. de bi ayarda tutlunca. ortaya bu sistem çıkıyor ..
dogrumudur ablam ..:KK16:

kl dediği kb sanırım. Aynen öyle, ama pro yuda es geçme aebencim. Yemeklere karabibe, kır.bibe ve baharat , tarçın eklediğinde de gi. düşüyor canım biliyon sende . Balık olayında haklısın canım uskumru hariç doyana kadar 3.5 puan. Somon yaglı bir balık oldugundan oda öyledir demiştim ama değilmiş....

Ya aynen haklısın twiter de bir kampanya başlamış, Vanlıları evinde misafir etmek isteyenler diye. Keşke bizim evde müsait olsa da çagırsak. En kahredici olan da ölü sayısının artması. Felaketin boyutları gizleniyormuş diyorlar. Baksana premetenin eşini bile Vana yollamışlar. Allah yardımcıları olsun.[/QUOTE]

Kilo çizelgesi son haliye çok iyi canım, eline saglık.Allah seninde yardımın olsun 2 çocukla zor tabi. Ayakta kalınca da kalori harcıyorsun zaten, sıkma kendini:)

Son düzenleme:
Ya evet aebencim iyi ki uyardın canım. sabahtan beri listeyi 2 kez değiştirdim, karıştırmışım.Bu deperm ve şehit haberleri aklımı aldı benim. Nedeni is topiğge yazmıştım, bu hafta 12 puan beslenip gün başına 5 puan birktirecem ve onların tümünü c.tesi günü kullanacam. Amaç vücudu şaşırtmak.Ben bilirim bünyemi, bu düzene hemen alışacak, şaşırtmazsam kilo vermecek.Menümü akşamki mercimegi yer değiştirerek düzeltiyorum. Onun yerine 2,5 puan kadar puro alacam.

Şekercim evde iken müziği aç kıvırt, oyna zıpla 20 dk yapsan bile yeter. Ben you tube den bir dolu müzik buldum. 5 -6 hatta 9 dakika olanları var. İstiyorsan linkini yollayayım sana.

.
ablam sen o zaman bu hafta enson 2.çıkan programı deniyorsun sanırım .(daha evvel sen bahsetmiştin 2 program diye ,ondan aklımda kalmış )
ablam müzik olarak murat bozun yangın var şarkısı bana yeter 5.dk . ama vakit ayıran yok .:KK37:

kl dediği kb sanırım. Aynen öyle, ama pro yuda es geçme aebencim. Yemeklere karabibe, kır.bibe ve baharat , tarçın eklediğinde de gi. düşüyor canım biliyon sende . Balık olayında haklısın canım uskumru hariç doyana kadar 3.5 puan. Somon yaglı bir balık oldugundan oda öyledir demiştim ama değilmiş....

kl degeri derken kaloriyi kast ettim ablam karbonhidratı deyil ama oda belli bir çerçeveye alınmış dogrudur .. yani paunlar her yönden hesaplanmış .:KK23:
ama puanlardan çok yiyceklerde denge daha önemli sanırım .her yiyecegi dengede yemek yani.

SABAH

Yarım bardak süt 1
(az yağlı )

ÖĞLE

2 dil.kız.ekmek 2
1 dil.peynir 2.5
3 dil.sucuk 4.5
2 çay kaşık bal 0.5
1 yumurta 2

AKŞAM

Somon 125 gr. 3.5
Salata 2
Portakal suyu 0

TOPLAM 18

:KK16:
afiyet olsun gülfem .

Arkadaşlar selamm, bende size güzel bir akşam üstü diliyorum.:KK3:

Arkadaşlar ben metebolizmayı biraz şaşırıtmak için,yarından itibaren 1 hafta boyunca günlük 5 puan eksik beslenip, hafta sonu (c.tesi veya pazar) biriken 35 puanı gün içinde kullanacağım. Arzu edenler, günlük 5 puan eksik beslenebilirim diyenler arzu ederlerse deneyebilirler. (WW nin sistemi içinde böyle bir sistem var) Bunun sebebi diyette 2 haftayı doldurmuş oldugumdan metebolizmamın yavaşlamasından korktugum içindir. Ve bunu periyotlar içinde tekrarlayacagım. Böylelikle artı 35 puanla, içinde bulundugumuz günün de puanın ekleyip, sevdiğim şeyleri yemek) :KK69:Yeri gelmişken şunu da paylaşayım sizlerle. WW. dan sistem hakkında açıklayıcı bir mail aldım. Orada gözüme çarpan ise puan eksiltmelerinin, kaybedilen her 10 kiloda bir olması.(Bunu yazmıştım zaten ama daha farklı) Yani mesala ben şimdi 71 kiloyum, 69 a indiğim anda puanımdan 1 eksiltecegim.(şimdi 17 puanım, 16 puana düşecek) 59 a indiğimde yine bir puan gibi...
Takldıgınız birşey olursa sorarsınız.:KK71:
ablam bendemi hafta sonları için puan birktirsem malum hafta sonları uçuyor .
ama yeni başladım ben oyüzen bu hafta normal besleneyim puanıma göre .
MONTİCİĞİM MENÜN HARİKA , GAYET GÜZEL BESLENİYORSUN:KK34:tavuk suyunu sade mi içtin canım ,çorbaya da koysak yine aynı puanı mı almalıyız ?

BUGÜNKÜ MENÜM (bugün ödem atıcı lapa günü yaptım )
SABAH
3 kaşık pirinç ile yaptığım lapa ,domates ,salatalık, yeşil çay (3 puan )
ARA .
1 adet elma(0)
ÖĞLE
3 kaşık pirinç ile lapa (3) ,3 kaşık yoğurt (1.5 )
ARA :
7 adet ş. fıstığı (1 puan )
AKŞAM
3 kaşık kuru pirinç lapa( 3 ), 3 kaşık yoğurt(1.5 )
ARA :6 adet kuru kayısı (2)(kabızlık için )
TOPLAM :15 PUAN
SU : 2 litre
SPOR : leslie 5 mil

Merhaba ben de aranıza gelebilir miyim,geçmişi okumalıyım önce biliyorum ,puanlama listesi için ne yapmalıyım,kitap var mı?:KK16:
saman yolu hoşgeldin .. canım sende zor kilo verenlerdensin dene derim ablamda işe yaradıgına göre bzilerdede yarar inşallah ..
İYİ AKŞAMLAR ,DIŞARDAYDIM TÜM ÖĞLEDEN SONRA BİRAZ ÖNCE GELDİM BNDE MENÜMÜ YAZAYIM
SABAH :
1 dilim kızarmış tb ekmeği -2 puan
yarım kk peynir- 1 puan
domates,salatalık (0)
yeşil çay (0)
ARA
4 adet taze incir(2 puan )
ÖĞLEN
90 g haşlama tavuk göğsü(1 )
1 bardak yoğurt(2 )
salata (0)
ARA
yarım yufka ile sebzeli börek -yağsız (2 )
AKŞAM
90 g tavuk şiş (3 )
2 kaşık pilav (2 )
1 bardak ayran (1.5 )
salata (0)
TOPLAM :16.5 :KK34:
SU : 2 litre
SPOR : 50 dk bantta yürüyüş
afiyet olsun lacey

ablam sen o zaman bu hafta enson 2.çıkan programı deniyorsun sanırım .(daha evvel sen bahsetmiştin 2 program diye ,ondan aklımda kalmış )
ablam müzik olarak murat bozun yangın var şarkısı bana yeter 5.dk . ama vakit ayıran yok .:KK37:

kl degeri derken kaloriyi kast ettim ablam karbonhidratı deyil ama oda belli bir çerçeveye alınmış dogrudur .. yani paunlar her yönden hesaplanmış .:KK23:
ama puanlardan çok yiyceklerde denge daha önemli sanırım .her yiyecegi dengede yemek yani.

Aynen öyle abencim, yani numaralandırma sistemi ww. ve her yiyeceğin 1 den 10 a kadar kaloriisi sınflandırılmış. Sen puanın kadar beslendinde zaten yaşın,boyun,cinsiyetin ve aktiviten kadar kalori alıyorsun. Ama iş onunla bitmiyor. Gün içinde ww. nin belirttiği şekilde kb yi, yagı, pro yu denglemezsen kilo vermen duruyo.
.Düşünsene tüm puanlarıı tatlı veya karbonhidratla doldurdugunu ki; tatlı zaten kb ve glikoz içeriyor. Yediğin tatlının cinsine göre bir de yag aldınmı nasıl kilo verecen. Türkiyede ww. işte bu yüzden tutulmamış. Listeyi eline alan canı ne çekiyorsa onu yemiş, buna 3-4 puana sınırsız yenenleri de dahil edersen sonucu tahmin etmek ne kadar zor var sen anla. Ondan sonrada w.w işe yaramaz damgası yemiş. Benim yola çıkış nedenmde bu zaten. Yurt dışında bı kadar revaçta olan, öyleki insanar kurumsallaşmış, kendi yiyeceklerini kendileri üretiyor. Ve şu anda dünyadaki en iyi diyet programlarındanı olarak hala üstünlüğünü koruyor. Bunun farkına varan bir iki kuruluş ww. nin Türkçe ismini kullanarak (öbür türlü ticaretini yapmak yasak) belki biraz da şeklini değiştrerek ücretli olarak eğitim veriyor.Neden bizde tutulmadı diye günlerce tTürk web.lerie gezdim, kafam karştı. İnad etim ww.nin değişik ülkeerdeki sitelerini tercüm ettim, hatta üyeleri olum. Ve muhteşem bir sistem oldugunu anlayıp, bu topcketki ww. canlandrdım. Uygun şekile yapıldıgı sürece acaip kilolar veriliyor ama haftada 1 - 2 kg olarak ayarlanmış puanlar, fazlası zararlı diye. Ben helal olsun bu kuruluşu kuranlar diyorum. 4 aydır sürünüyorum 2 kilo verdim anca. Bu sistemle iki haftada 2.100 gr daha ne olsun:)

Aynen öyle abencim, yani numaralandırma sistemi ww. ve her yiyeceğin 1 den 10 a kadar kaloriisi sınflandırılmış. Sen puanın kadar beslendinde zaten yaşın,boyun,cinsiyetin ve aktiviten kadar kalori alıyorsun. Ama iş onunla bitmiyor. Gün içinde ww. nin belirttiği şekilde kb yi, yagı, pro yu denglemezsen kilo vermen duruyo.
.Düşünsene tüm puanlarıı tatlı veya karbonhidratla doldurdugunu ki; tatlı zaten kb ve glikoz içeriyor. Yediğin tatlının cinsine göre bir de yag aldınmı nasıl kilo verecen. Türkiyede ww. işte bu yüzden tutulmamış. Listeyi eline alan canı ne çekiyorsa onu yemiş, buna 3-4 puana sınırsız yenenleri de dahil edersen sonucu tahmin etmek ne kadar zor var sen anla. Ondan sonrada w.w işe yaramaz damgası yemiş. Benim yola çıkış nedenmde bu zaten. Yurt dışında bı kadar revaçta olan, öyleki insanar kurumsallaşmış, kendi yiyeceklerini kendileri üretiyor. Ve şu anda dünyadaki en iyi diyet programlarındanı olarak hala üstünlüğünü koruyor. Bunun farkına varan bir iki kuruluş ww. nin Türkçe ismini kullanarak (öbür türlü ticaretini yapmak yasak) belki biraz da şeklini değiştrerek ücretli olarak eğitim veriyor.Neden bizde tutulmadı diye günlerce tTürk web.lerie gezdim, kafam karştı. İnad etim ww.nin değişik ülkeerdeki sitelerini tercüm ettim, hatta üyeleri olum. Ve muhteşem bir sistem oldugunu anlayıp, bu topcketki ww. canlandrdım. Uygun şekile yapıldıgı sürece acaip kilolar veriliyor ama haftada 1 - 2 kg olarak ayarlanmış puanlar, fazlası zararlı diye. Ben helal olsun bu kuruluşu kuranlar diyorum. 4 aydır sürünüyorum 2 kilo verdim anca. Bu sistemle iki haftada 2.100 gr daha ne olsun:)
haklısın ablam iş paun hesaplamayla bitmiyor . asıl incelik senide dedigin gibi dengeli yemekde birazda gl endeksde . türkiyede ,dün benim mönünde oldugu gibi puanları karbon ve şekerden yana kulanılırsa kilo verilmiyor .

Hepinize günaydın. Kilom 75,5 700 gr. vermişim üstelik çarşamba günü başlamıştım ve pazar günü yemeyi abartmıştım. Belimden 2 cm. göbek, alt göbek ve basenden 1'er cm. gitmiş, kalça olduğu gibi duruyor. Ne güzel hepimizin kiloları gitmeye başladı.
Van'dan 1. ağız haberler: Eşim Van merkezde görevlendirilmiş. Merkez iyi durumdaymış sadece 5 bina yıkılmış. İyi bir organizasyon varmış yaralılara depremden sonra hemen müdahale edilidiği için şimdi hastane de sakinleşmiş. Yalnız herkes dışarda, sokaklarda kalıyormuş ve hava çok soğukmuş.Depremler devam ediyormuş. Eşim dün geceden beri 3 tane orta büyüklükte deprem olduğunu söyledi. Erciş'den haberler iyi değil orada yıkılan bina çokmuş.
Gülfrugen sana kolay gelsin canım. Benim oğlanın da üst dişleri çıkıyor acayip huysuzlaştı gece saat başı uyanmaya başladı. Sanırım alt dişlerin sıkıntısı daha az oluyor o zaman 1 haftada olup bitmişti şimdi ise 3 hafta oldu hala tık yok. İnşallah bir an önce rahatlar kuzucuklarımız.

ablam bendemi hafta sonları için puan birktirsem malum hafta sonları uçuyor .
ama yeni başladım ben oyüzen bu hafta normal besleneyim puanıma göre .

saman yolu hoşgeldin .. canım sende zor kilo verenlerdensin dene derim ablamda işe yaradıgına göre bzilerdede yarar inşallah ..

Aebencim enim şimdi uygulaıgım ww.nin uygulaması evet. ama daha farklı (Ben bu sistemdeki puanımı düşürerek hafta sonuna sakıyorum. O daha değişik puanlama şekli ve devamlı yapılıyor) Yani hafta içi sıkı diyet yap, haftanın bir gün istediğini ye gibi benimkisi. Bu şekilde hem metebolizma rutinden çıkıyor, hem haftanın 1 günü puanların dahilinde korkmadan yiyorsun. Ama yine kb.yag.v pro yu dengeleyerekç Zaten ye ye bitmez. Yapabilirim diyorsan dene derim aebecim, çünkü seninki de inatçı bir bünye.
ama acaba haftaya mı başlasan bilemedim. Çünkü montiden sonra bu sistem bünyeni zaten şaşırttı, hiç değilse 1hafta ver alışmsı için derim ya da günde 1-2 puan birktir onu kullan, sonra sende 5 puanı devam edersin. Ben duruma bakacam 2 haftadan sonra tekrar 2 hafta tam puan, tekrar 5 puan eksik şeklde gidecem ama önce bir durumu görmem gerek canım. O dediğin şarkıcının linkini istiyorsan yollarım sana ama mailini hatırlar tekrar. Sevgiler canım

X