Selam laceyim iyi haftalar.
yoktun epeydir. diyete başlamak için karar aşaması çok önemli.kilo almamanda büyük başarı canım. bende bugün montiye başladım, bakalım zaman ne gösterecek.sevgiler canım
Selam abencim, nasılsın
maşallah 64 ü görmüşaün, ne güzel.
darısı başıma. ben ve arkadaşı bu gün montiye başladık, hayırlısı bakalım. biliyon zaten patlaya kadar yiyemem ben, sadece kendimi kısıtlanmış hissetmem kilo vermemi engelliyor, ondan sormuştum. birde yogurdu süyü peyniri yarım yaglı tüketiyorum, sorun yaratır mı?. aben birkaç sorum var canım yanıtlarsan sevinirim.
1) meyve meselesi önemli, akşam kaç porsiyon meyve tüketebilirim ? .
ablam gün boyu yemediysen 1.2. porsiyon yiyebilirsin . fakat meyve gece çok önermiyorum . ama senin beslenme şeklinde belli . gün boyu aralarda 1 porsiyon ve gecede 1 porsiyon sana uyarmı ?
2) gündüz meyve yemem ama aralara acıkırsam ne yiyebilirim.
arlarda fındık fıstık montide egır oluyor o yüzden ögünlerde yenbilyor ablam ama tabi abartmadan .
aralarda yogurt .peynir ,salatalık vs olabilir abla.fkata montide çok ara yok mümkünse hiç yapma derim .. montide önemli biğr konuda ögün arlarındaki süre . en az 3.4. saat olmalı bir yedigin digerine karışmamalı buna arlarda dahil . fakat meyve çabuk hazım oldugundan ögünlerde 3.4. saat sonra fakat ögün öçncesi de 1.2. saat öndeden yenilebilir.
3) fındık fıstık badem leblebi, ögün olarak yenebiliyormuydu, ne kadar yiyebiliyoruz?
fındık . ceviz yenilir abla 10 .15. fındık 2.3. ceviz .ama leblebi, ve yer fıstıgı baklagil o yüzden sadece karbonhidratlı ögünde yenir . pro olan özeliklede et olan ögünde yenmez . ekmek gibi düşün .
4)ögün olarak az pişmiş spagetti veya bulgur pilavı yiyebiliyormuyuz?
ablam ilk haftalkarda spagettide önermem he ne kadar montide arlarda bir yensede . bulgur pilavıda yok gl endeksi baya yüksek çünki..
yanıtlarsan sevinirm. seviler canım