Tuvalet Eğitimi wc eğitimde büyük bir hata yaptım. Birileri duzeltebilecegimi söylesin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Hayır o 1-2 haftadan sonrası ilk başlarda tuvaleti geldiğinde o size seslenecektir. Daha sonra zaten akşam yaptırıp yatarsınız sabaha kadar uyanmaz alışır artık.

Kesinlikle bez takmayacagim , odulden anlıyor ama uyanamiyor , uykusu agir ve babası da çok ama çok geç alt islatmayi bırakmış

Bir de şu var gol gibi de yapsa fark edip uyanmıyor. Sizinkiler başta nasıldı acaba

Çok mu sıvı tüketiyor

Gece çok mu çiş yapıyor sizinkiler

Oğlum 23 aylık gece gündüz bıraktı ve hiç gece çişe kaldırmadım

3 yaşından sonra gece çiş gelirse geldi deyip seslendi bir kaç kez sadece

Beş yaşında hiç çişli yatak görmedim ama ben çiş sorumluluğunu hiç almadım gündüz de sormadım Çişin var mı diye kontrolü gelişmiş kolay oldu

Siz de sabredin hiçbir şey için çok geç değil daha da küçük sayılır alışır

Kesinlikle bez takmayacagim , odulden anlıyor ama uyanamiyor , uykusu agir ve babası da çok ama çok geç alt islatmayi bırakmış
Vala canım benim kız kadar kimsenin uykusu ağır olamaz.Yatağı korumalı parmaklıklı olduğu halde inip çıktığı yerden düşen ve düştüğü yerde uyumaya devam eden tek canlı sanırım:)))

Bende yaklaşık 1ay önce tamamladım egitimi,kızım 33aylık,3 günde tamamladık sadece bir gece gece kilodu giydirdim ondan sonra vazgeçtim,zira her halükarda bezdi gece giydirdiğim,onun rahatlığına alişsın istemedim.3 günün sonunda gece ve gündüz hallettik diyebilirim.
Gece hiç uyandıramadım ben kızımı,bir gece denedim ondada ağladı,yapmadı bende sabah uyandığı an klozete oturttum,uyanmadıģı sürece yapmıyordu çişini gecede uyanmaz kolay kolay,bu sebeple sorun yaşamadık diyebilirim. Şu an sabah kuru kalkıp 1 saat kadar durabiliyor çişini yapmadan bende ısrar etmiyorum.
Size tavsiyem,külot giydirdiğinizi,artık bez almayacağınızı,çiş yaparsa ıslanacağını belirtin net bir şekilde, bezide asla bağlamayın,gündüz tutabiliyorsa gecede yapmayabilir,kuru kalkabilir. Ama siz bolca konuşun, anlatın gece çişi gelirse sizi uyandırabileceğini,tuvalete gitmek gerektiğini. Uyanmak istemiyorsa uyandırmayın,sabaha kadar durur belki bizde olduğu gibi. Sabah ıslak uyandığında da anlatın,bak yatağın,giysilerin ıslanmış,tuvalete gitmeliydik vs diye. Biraz zorlanırsınız belki bir kaç gün ama alışır emin olun. Ama 1 haftada ama 3 günde ama 5 günde. Sakin olun ve sabırla anlatın,çok zekiler herşeyi anlıyorlar emin olun. Zaten ıslak uyandıkça kendi rahatsız olacaktır.
Kolaylıklar dilerim.

Benim kizimda cok gec ogrendi. 6 yasina kadar hep isedi neredeyse. Doktor doktor gezdim. Genetik dedi doktor. Ama asiri su tuketiyordu. Surekli su isteyip duruyordu. Aksam suyu tamamen kestim. Yinede olmadi. Gece kaldirinca ayni sizin kiz gibi agliyordu. Ve hic ayilmiyordu. Ayakta uyumaya devam ediyordu resmen. Hergun yatak carsaf yikamaktan helak oldum. Sonunda alez aldim. İstedigin kadar işe dedim. O gunden beri isemiyor. Bilmiyorum kendini rahat hissettigi icin mi kesti. Cunku tedirgin oldukca daha cok isiyordu benimki.
Bir hafta cok erken alismasi icin. Hemen iki gunde alismasini beklemeyin. Aylar surebiliyor alismasi. Siz kararliliginizi surrdurun. Biraz sabir.
http://m.haberturk.com/saglik/haber/814741-altini-islatmasi-genetik

Bende kizimi 2 yasindayken gece gündüz bircikardim daha dogrusu gece cikarmadim ama ona söylemedim ic camasiri gibi bezler var ic camasiri gibi giydiriyorsun gece onu giydiriyordum en başında bir kac gün ic camasirini giydirdim baktim olacak gibi degil gece uyanmiyo kalkmiyo kalksada yapmiyodu ama tabi sabah kalkiyoduk yatagini islatmis kizima islatigi yeri gösterdim bak dedim kokuyo böyle yapma yatagin islak oluyo cirkin oluyo bak benim yatagim mis kokuyo felan diyodum öyle diye diye o aradada tabi dedigim gibi o ic camasiri gibi olan bezi taktim geceleri. ilk baslarda yapiyodu bezi gösteriyodum diyodum bak ic camasirina yaptin kokuyo simdi. öylelikle daha yapmamaya basladi sonra bigün bez kalmamisti ic camasiri giydirdim yatarken ozamandan beri bezide bıraktı gece tuvalet icinde kalkmiyo yatmadan yapiyo bidaha sabah kalkinca yapiyo kolay gelsin sana umarim basarirsin

ben de kızımda once gündüzü bıraktırmıştım. 6 ya da 8 ay sonra geceyi bıraktırmıstık. geceyi bırakması daha zor. ama bırakacaktır. yatagına mutlaka alez serin.

Alez de seriyorum. Ben ikisini aynı anda biraktirmak için uğraşsam daha kolay olurdu diye sucluyorum kendimi. Ama sartlarim müsait değildi iste
Herkese çok çok teşekkür ediyorum

Benim büyük kızım da gündüz tuvalete gidiyordu ama gece yatağına yapıyordu.
Nasıl başardım?

Öncelikle kesinlikle altına gece bezi veya başka şey bağlamadım. Yatağa yapınca onun ıslaklığını hissetsin.

Duvarına bir tablo hazırladım. Pazartesiden Pazara. Pazardan sonra onu mutlu edecek ama her zaman ulaşması mümkün olmayan bir şey, somut veya soyut olabilirdi, ben lunapark çizdim ve boş kutulara her kuru kalktığı gün için bir gülen yüz çizdim. 7 taneyi tamamlayınca lunaparka götürdüm. Diğer 7 günün sonunda ne vardı bilmiyorum ama 3. haftayı çizmeden gece yatağına yapmamayı öğrenmişti bile.

Vücudunda fiziksel bir sorun yoksa genetik menetik dinlemeyin sakın. Bu bir eğitim işidir ve çocuğunuz da bunu öğrenecek kadar akıl sahibidir.

Tablo işini denemenizi öneririm. Kolay gelsin.

o hatayi bende yaptim malesef
evvela gunduz egitimimi tamamladim hersey gayet guzel gitti bi sure sonra gece egitimimize basladik ama oglumun uykusu agir oldugunda cok zor gecti,bazen daha tuwalete varmadan yapiyrdu bazen yataga bazen tuvalette yapmayip yatagina yatirdigim gibi yapiyordu bi sure gece tablosu hazirladim sonuna sevebilecegi bi odul ekledim o sekilde duzene girdi su an 6,5 yasinda nadiren kacirdigi oluyor(normal olarak) ama gece hissettiginde kalkiyor sukur.
onumuzdeki ay kizimin tuvalalet egitimine baslayacm ins bu defa gece -gunduz bi seferde baslamayi planliyorum.kolayliklar diliyorum

ben bu olayın genetik olmasını ancak rahatsızlık durumunda mantıklı buluyorum. yoksa anne baba geç bıraktı diye uzun süre bezlenmez bence çocuk. benim mesela çok sorunlu geçmiş o konuda çocukluğum. 7 yaşında sonunda böbrek reflüm olduğunu anlayıp ameliyat ettiler. hala çekiyorum ben. yani herşeyi doğru yaptığınız halde alt ıslatma sorunu varsa bu ne genetikten ne de uykunun ağırlığından. ürolojiye göstermeniz gerekir. tabi ben bunu konu sahibine yazmadım, onun durumda davranışsal yanlışlık var neticede.

Cocugunuza asiri tepki lutfen gostermeyin. Burda bu sorunu yasamis biri olarak anlatiyim.

bende yataga kaciran cocuklardandim. Hemde 5-6 yasina kadar. Evet uykum asiri agirdir halada agir. bu yuzden gece fark edip uyanamiyordum. Annem geceleri kaldiriyordu hemde defalarca ama ben yinede basariyordum yatagi islatmayi. Bazen annemin gece 3 defa yatak degistirip temiz yatirdiigni hatirliyorum. Cunku islattigim icin tedirgin oluyordum ve uyuyunca tekrar islatiyordum. Bazen yatmadan once bu gece kalkicam deyip yatiyordum ama nafile. Ne kadar caba gostersemde olmuyordu. Demek istedigim istemekle alakasi yok, tuvaletimin geldigini fark edemiyordum cunku uykum cok agirdi. Ben hala hatirliyorum bunlari cunku farkindaydim herseyin.

Suan kizima bakiyorum onunda uykusu bir hayli agir.Benim kizimda 2 yasina girdi ve tatilde baslicaz egitime ama kiziminda annesi gibi gece egitimi biraz uzun surebilir diye dusunuyorum. Ayrica kizim geceleri asiri islatiyor bezini. Kesin 3-4 defa kaldirmam gerekicek.

canim bende cok gec biraktim yukarda yazdim. Uykum agirdi ve farkinda olmuyordum bir rahatsizligim yoktu doktora gore. Bu bobrek reflusunu acarmisin nasil birsey veya nasil tedavi oluyor ?

gündüzden daha fazla şeyden bahsedip gece yapması gereken şeyleri söyleyip gece kaldırırken kalk kızım çişini yapacaksın deyin. uykulu olsa da komutla yapıyorlar biraz geç kalmışsınız

Az once marketin servisindeki bebek arabali teyzeyi gordukten sonra ikinci defa sogudum bugun cocuklardan .
Ay yok ben yapamicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…