Tuvalet Eğitimi wc eğitimde büyük bir hata yaptım. Birileri duzeltebilecegimi söylesin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Evet arkadaşlarım geç kaldım ama hamileydim hem de doğurmak üzereydim, bahanem bu:))
Şimdi bebeğime ikisini bir öğreteceğim , çocuksuzlar bir kez daha düşünsün bu durumu, yok yok anne olmak çok güzel, keyfime çok düşkünüm ama onlarsiz hiçbir şey hayal edemiyorum :)

Siz kaç ayda ya da haftada öğrettiniz acaba

Bende kara kara düşünüyorum nasıl yapıcam diye. Aslında yazın başında başladık ama oğlum korktu çok ağladı bende bıraktım. Ne zor işler ya. Allah yardımcın olsun seninde

Benim annem calisiyordu ve bende 4 5 yasina kadar nadirde olsa altima yapardim.Annem uzuluyordu onun cok yoruldugunu gorunce altima isedigim zaman aglardim acaba sizde mi uzuldugunuzu belli etseniz belki ise yarar :)

Benim annem calisiyordu ve bende 4 5 yasina kadar nadirde olsa altima yapardim.Annem uzuluyordu onun cok yoruldugunu gorunce altima isedigim zaman aglardim acaba sizde mi uzuldugunuzu belli etseniz belki ise yarar :)
Yoruluyorum kızım carsaf değiştirirken diyorum , bir şey olmaz ben sana yardım ederim diyor

Benim yegende 3 yasini gecti ona da gecikildi verilmekte.Yeni yeni basladilar egitime ama bizde sikinti gunduzde.Gece ya yapmiyor sabaha kuru kaljiyor ya da lazimliga yapiyor.Gunduz hicbir sekilde lazimliga yapmiyor.Saliveriyor heryere.Neredeyse 3 hafta olacak daha gelisme yok.Bunlar hep gecikmeden.

Yoruluyorum kızım carsaf değiştirirken diyorum , bir şey olmaz ben sana yardım ederim diyor

Ahahahaha Bicirik ya
O zaman bencede carsafini falan koklatin ne kadar kotu kokuyor artik buyudun falan diyin bence alisir zaten gitgide :) Benim kuzenim 4 yasinda hala bezli malesef Kizinizdan daha kotu durumda olanlar var ((

canim bende cok gec biraktim yukarda yazdim. Uykum agirdi ve farkinda olmuyordum bir rahatsizligim yoktu doktora gore. Bu bobrek reflusunu acarmisin nasil birsey veya nasil tedavi oluyor ?
bobrek ile idrar kanali arasında bir kapakcik varmis, ayni midedeki gibi. Bobrege asagidan idrar kacagi olmasini onleyen. Bu kapakcigin bozulması yada tam kapanmamasindan kaynaklı bobrege idrar sicriyor. Bobrek kendini korumak icin buzulup kuculuyor, malesef benim bir bobregim epeyce kuculmus, bunun geri donusu de yokmus. Cok sik idrar yolu enfeksiyonu ve böbrek enfeksiyonu oluyorum.

İnternette hipnoz müzikleri var .Belli bir komutla mesela çişin geldi uyan vs....Kısa komutlar bizde ise yaradı.Uyanikken tv ye bağladim interneti seyretmesini sagladım .ismini soyleyin komutu söyleyin devamlı .muzik bitene kadar .2 gun yaptik ise yaradı .bilemicem artik vaktimi gelmisti ise yaradımı .

Sizi anlıyorum gerçekten zor ve can sıkıcı bi durum,ama kararlı olursanız rahatlıkla aşabilirsiniz
Benimki biraz daha farklıydı aslında
Yatılı bakıcım vardı,oğluma 22-23 aylıkken hem gece hem gündüz tuvalet eğitimini vermiştim ama geceleri sorun yaşıyoduk ara sıra kaçırıyodu
Uyanık bakıcım çarşaf değiştirmekten sıkıldığı için geceleri bez bağlamaya başlamış,tabi çocuk da bez olduğunu bildiği için altına yapıyodu

Ahahahaha Bicirik ya
O zaman bencede carsafini falan koklatin ne kadar kotu kokuyor artik buyudun falan diyin bence alisir zaten gitgide :) Benim kuzenim 4 yasinda hala bezli malesef Kizinizdan daha kotu durumda olanlar var ((
umuyorum oyle olur :)
peki sizin kuzeniniz neden bezli acaba? yaz da geldi, deneme neden yapmıyor annesi?

umuyorum oyle olur :)
peki sizin kuzeniniz neden bezli acaba? yaz da geldi, deneme neden yapmıyor annesi?

Yapiyor ama korkuyor galiba tuvaletten bide annesi cekiniyor misafirlige giderken falan altina kacirir diye Deneme yapiyor bide yaz geldi iste alisti gibi ama hala bezliyor geceleri misafirlikte bide gec konustugu icin soyleyemiyordu :/

Yapiyor ama korkuyor galiba tuvaletten bide annesi cekiniyor misafirlige giderken falan altina kacirir diye Deneme yapiyor bide yaz geldi iste alisti gibi ama hala bezliyor geceleri misafirlikte bide gec konustugu icin soyleyemiyordu :/
allah yardımcısı olsun. cok zor bu işler gercekten

Ben iki çcocuğumda da hiç tuvalet eğitimi vermedim.2,5 yaşına geldiklerinde banyoya lazımlık koydum.Çişin ya da kakan geldiğinde bezine değil de buraya yapmak istediğnde söylersin bana dedim.Lazımlığı da istedikleri çıkartmalarla süslettim.Büyük kızım üç yaşına iki ay kala bezi kendisi istemedi ve bir daha ne gündüz ne gece altına yapmadı.Küçük kızım daha tembeldi,bezi 3,5 yaşında istemedi ama kaka yapacağı zaman bez taktırdı.Dört yaşına üç ay kala bu durum da bitti ve o günden sonra yine ne gündüz ne gece sorun olmadı hiç.Ben küçük kızıma 3 yaşından itibaren normal bez yerine Huggies külot bez giydirdim hep,külot fikrine alışmasına yardımcı oluyor bence.Tuvalet eğitimini gereksiz buluyorum,çocuk hazır hissettiğnde bir günde çözülüyor olay.Ama annenin bu konuda çok rahat olması gerek,dert etmeyin,o da dert etmediğinizi hissetsin.Bezli dolaşan yetişkin yok,en geç altı ay içinde çözülür sorununuz.Bu durumu önemsediğinizi ona belli etmeyin,hatta mümkünse önemsemeyin.Zaten kardeş kıskançlığı vardır,o bezli ben niye olmayayım diye düşünebilir.Kolaylıklar dilerim.

olaya genetik bakanlar için söylüyorum her durum genetik değil çünkü bu durum kardeşler arası fark gösterebiliyor benim kız kardeşim 10 yaşına kadar altını ıslatıyordu ama çocuklarında problem yok çok şükür
şuan eltimin kızı 2012 doğumlu 3 yaşı bitti ama gece altı bezleniyor uyumadan bi kaç saat önceye kadar pek birşey yedirip içirmiyor en son tuvalete götürüp yatırıyor bez bu sıralar kuru çıkıyor yavaş yavaş düzene sokabilirsin inş.

benimde kızım 3 yaşında bıraktı,aslında 2 yaşındada bırakabilirdi lazımlığını getirip anne çişim var diyordu ama benim hamileleliğimin ilk aylarına denk gelmişti ve hiç halim yoktu kızım bezine yap diyordum,ben de bu şekilde bir yıl gerilettim kızımı sonra 3 yaşında kendi istemedi gece de bağlamadım,2-3 saat öncesinden sıvıyı kestim bir iki kez kaçırdı birdahada kaçırmadı gece uyandırmıyorum çünkü uyanınca yarım saat ağlıyor.çocuğunun da ruhen ve fiziken hazır olması gerekiyor,birde uzmanlar gece bağlamayı önermiyorlar beyne sinyal gidiyormuş altında bez var yaabilirsin şeklinde... sakin ve sabırlı olun gerisi gelirrr

Cnm bende bi iki ay oldu bıraktırdım, bezi toptan bırakıcaktın simdi roğal olarak alıstı bez gece var sanıyor.. benimki ilk günden gece yatağını hazırladım yapar die yapmadı gündüz unuttu bezi var sandı bıraktı sonra anladı alıstı hiç yatağa yapmadı. Bence bekle biraz üç olsun artık gecede bezyok büyüdün dersin. Bide yatırırken çiş yaptırıp yatır sabahta kalkınca tut nasıl alıstırırsan öyle gidio. Ben kaldırmaya alıstırmadım kv söylemşti

Bence düzelir.Burada herkesin yöntemi farkli olabilir.Cünkü her cocuk farklidir..Mesela bende 2,5 yasindan sonra basladim kizima..Önce Gündüz cisiyle basladim..Gece bezledim.ama cok uzun süre devam etmedim.Sonra gece bezledigimde altini actigimda bezi sürekli kuru olunca bezi attim.Gece de en fazla iki yada üc kere isdei.
Ben de biraz kak egitiminde zorlandim.Bir süre donuna yapti.Ama ben hic kizmadim.Bu dönemde cocuga kizmamak onemli bence..
Ama söyle bir durum oldu.Ben kizmiyordum.Bir gün komsum,O da ögretmendi benim gibi bizim kiza söyle dedi.>Sen donuna kaka mi yapiyorsun bir daha görmeyecegim dedi..Ondan sonra hizla birakti..Yani disaridan bir etki oldu..

Genel anlamda cokta zor olmadi.

kotu bir hata olmus ama bunu degistirmek icin vaktiniz var gec falan da kalmamissiniz ki hem aliskanliklarin olusmasi icin 35 40 gun gibi bir sure yeterlidir yani yaklasik iki ay sonra coktan ogrenmia olur kiziniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…