Vücudundakiler ne dedi. Evlenince sorun olacak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

limonagaci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
2
3
1
Ergenliğimde fay hattı gibi çatladım, popo kısmımda çatlamayan yer yok. Şimdi de üst bacak ve karnıma doğru kırmızı kırmızı çok belirgin şekilde çatlaklarım var. Üstelik istisnasız her gün nemlendiriyorum ve gerçekten bol su içiyorum. Bunları durduramıyorum, genetik olduğunu düşünüyorum artık. Fraksiyonel lazere gittim bir dönem. 4200 gibi bir ücret ödedim, ama hiçbir işe yaramadı. Param, zamanım ve ümitlerim boşa gitti. Şimdi başka tedavi için de ne bütçe kaldı ne umut zaten. Dermatolojiye gittiğimde doktor çatlakların düzelemeyeceğini, cildin yırtıldıktan sonra eski haline dönemeyeceğini ve bunun imkansız olduğunu söyledi. Görünümünü ancak %10 azaltabilirsin dedi. Üstelik kilolu da değilim, yıllardır sabit kilodayım. Kırmızı çatlaklarımda bile tedavi işe yaramadı. Oysa instagramda önce ve sonrası paylaşılan fotoğrafları görüp gitmiştim, onlara da inancım kalmadı.

Bir süredir de bir ilişkim var. Kendisiyle yakınlaştığımız bir dönem vücudumdaki çatlakları sordu. Tabi kendisi çatlak olduğunu da bilmiyor bunların. Neden böyle oldu vücudun, düzelir mi bunlar, Allah Allah ya garip duruyor gibi bir sürü yorumda bulundu gerçekten şaşkın bir şekilde. Kırıcı bir şekilde dile getirmedi aslında bilmediği ortada. Kan toplanması gibi bir şey sandı kırmızıları, doktora gidelim dedi :) Kendimi epey kötü hissettim, çünkü bir çaresi yok. Doğum yapsam kendimi düşünemiyorum bile. Eminim aranızda çatlakları olanlar mutlaka vardır, eşiniz bunları problem yapıp dile getiriyor mu? ya da cinsellik açısından bir problem olur mu diye düşünüyorum. Fiziğim yerinde olmasına rağmen bu sebeple o kadar öz güvensizim ki evlenmeyi bile artık düşünmüyorum. Hafif çatlaklar değil bendekiler çünkü, keşke öyle olsaydı. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Daha once gormemiştir belki.
Ben de daha once çatlak gormemistim hiç ya da dikkat etmemişim milletin totosuna.

Eşimde catlaklar var, kilolu da degil ve ilk gordugumde incelemiştim ister istemez. Sogumamistir bence ama ilk defa gordugu için dikkat kesilmiş olabilri bir de ne oldugunu bile bilmiyormuş sonuçta.

catlak hic mi gormemis hayatinda, peh.

yani eliniden geleni yapmissiniz,
beslenmenize sivi aliminiza dikkat ediyorsunuz, doktora danismissiniz.

bundan sonrasi artik kabullenmek.

kabullendikten sonrasi da cok cok keyifli,
catlaklarim var ve yazin bikinimi giyer guneslenirim, begenmeyen de kucuk ogluna almasin, cok da tin

Düzeltme konusunda elimizde olmayan nedenlerden dolayı vücudunuzu oranızı buranızı yargılayacak yadırgayacak insanları yanınızda bulundurmayın. Hamile kalan doğum yapan her kadını vücudu bir değil. Kimisi 100 kilo da alsa çatlamaz yırtılmaz kimisi 5 kiloyla yırtılır. Ben kendimi bunlar için başkası ne düşünür diye üzemem. Ne düşünürse düşünsün. Herşey görsellikten ibaret değil. Siz de açık olun. Karşınızdaki de açık olsun net olsun kimse kimseyi oyalamasın.

Kimsenin vücudu dört dörtlük değil. Az ya da çok herkesin farklı kusuru var. Çatlaklarınızın olması cinselliğizi değil, sizin özgüveninizi etkiliyor. Çözümü Kendinizi bu şekilde sevip kabullenin. Karşınızdaki sizi gerçekten seviyorsa her türlü çekici geliyosunuzdur zaten. Memesi küçük, poposu büyük diye kimse sevdiceğinden vazgeçmez

Benim de kalçamda çatlaklar var, hepimizin bir kusuru var işte hangimiz dört dörtlüğüz ki Erkek arkadaşınızın sevgisinden eminseniz hiç kafanıza takmayın. Bazıları gerçekten çatlağın nasıl bir şey olduğunu bilmiyor. Sizin iyiliğinizi düşünerek sormuş olduğu çok belli

Artık çatlaklar için yeni tedavi yöntemleri var lazer dışında ve çok etkili istanbuldaysanız benim dudak pigmentasyonunyaptırdığım yer çok başarılı yapıyordu.

Bende de çok çatlak var. Ergenliğimde başlamıştı. Dizimde, bacaklarımın üst kısmında ve popomda. Eşimin de dizin de var. Erkeklerde kas dokusu daha çok olduğu için ve ciltleri daha dayanıklı olduğundan bizim gibi çok çatlamıyorlar. Dert etmeyin. Plajda gördüğüm kadarı ile çoğu bayanda da çatlak var. Ben de hamilelikte çok çatlayacağımı düşünüyordum ama 2 çocuğumda da hiç çatlağım olmadı. Karın bölgem dümdüz ve hiç çatlağım yok. Sürekli nemlendirip bol su içmekten başka elimizden gelen bir şey yok. Çaresi olmayan bir şey için de üzülmenin gereği yok.

Benimde kalça kımımda çatlaklarım var olmaz olur mu, gördü de erkek arkadaşım umrunda değildi. Kumral/esmere yakın ten olduğumdan çatlaklar hafif beyaz gözüküyor. Sizinkisi hiç görmemistir.

Çatlağın tedavisi var arkadaşlar. Birkaç ergenlik çatlakların vardı farklı bölgelerde, bir merkezde yaptırdım görünmüyor bile. Bazıları tamamen iyileşti bazıları %80 90 oranında.

Erkeklerin vücudu mükemmel zaten

Kusuru olmayan mı var?
Sizin çatlaklarınız vardır, diğerinin ayak bilekleri çok kalındır, sevgiliniz kıllıdır, beriki ne yaparsa yapsın ter kokuyodur...
Nacizane önerim bronzlaşmak; o da olmuyorsa bu sorunu bir kenara bırakıp kendinizi ayna karşısında çok incelememek olabilir. İlla inceleyecekseniz de beden olumla yapabilirsiniz (instagram dahil her yerde yöntemlerini bulabilirsiniz). Çatlağım var diye evlenmeyeceğim, yalnız kalacağım vs. demek çok aşırı bir tepki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…