Verimli Yaşam Günlüğüm

Merhaba, yeme bozukluğu eğitimini nerden alıyorsunuz? Nasıl bir eğitim? Ben de bu ara bu konu üzerine kafa yoruyorum ve işin içinden çıkamıyorum maalesef:)

Merhaba, yeme bozukluğu eğitimini nerden alıyorsunuz? Nasıl bir eğitim? Ben de bu ara bu konu üzerine kafa yoruyorum ve işin içinden çıkamıyorum maalesef:)
Eğitim Feyza Bayraktar dan alıyorum ruh sağlığı uzmanları için
Ben psikolojik danışmanım bu eğitimi hem kendime bı faydası olur mu diye hemde lisede çalışıyorum genç kızların beden algısı bozuk olabiliyor böyle durumlarda onlara yardımım dokunabilsin diye alıyorum bı de yüksek lisansa baslayabilirsem ilerde tezimi bu konuda yazıp bu alanda çalışmalar da yapmak istiyorum
Kendim için bireysel psikoterapi alacağım artık öyle düşünmeye başladım ruhumda dolduramadigim yerler var belki başka bir gözle daha rahat olabilir benim için
Yani aldığım eğitim kendime yardım amaçlı değil profosyonel hayatım için
Ama eğer bir yeme bozuklugunuz varsa Feyza Bayraktar bu işte bence Türkiye de tek danışmanlık almayı düşünebilirsiniz

Eğitim Feyza Bayraktar dan alıyorum ruh sağlığı uzmanları için
Ben psikolojik danışmanım bu eğitimi hem kendime bı faydası olur mu diye hemde lisede çalışıyorum genç kızların beden algısı bozuk olabiliyor böyle durumlarda onlara yardımım dokunabilsin diye alıyorum bı de yüksek lisansa baslayabilirsem ilerde tezimi bu konuda yazıp bu alanda çalışmalar da yapmak istiyorum
Kendim için bireysel psikoterapi alacağım artık öyle düşünmeye başladım ruhumda dolduramadigim yerler var belki başka bir gözle daha rahat olabilir benim için
Yani aldığım eğitim kendime yardım amaçlı değil profosyonel hayatım için
Ama eğer bir yeme bozuklugunuz varsa Feyza Bayraktar bu işte bence Türkiye de tek danışmanlık almayı düşünebilirsiniz

Merhaba sevgili günlüğüm bu haftasonu eğitimim vardi yeme bozuklukları temel eğitimini tamamlamış oldum çok mutluyum eğitimde hem çok şey öğrendim hemde kendimle ilgili düşünme şansım oldu tedavi yöntemleri ikinci eğitimi de sabırsızlıkla bekliyorum inşallah kısa zamanda acilir
İngilizceye hafta sonu bakamadım eğitim olunca aama karantina bitti ve yarın ise gideceğim dolayısıyla daha iyi yogunlasirim okulda inşallah günlük 5 parça çalışarak ilerliyorum ön hazırlık setini bu şekilde bu ayın sonuna bitirmiş olacağım ve Kasım ayı başında yds çalışmaya tam anlamıyla başlamış olacağım grammerle birlikte
Beslenme meselesi konusu hep zihnimde bu eğitim de biraz bazı yaraları desti bunu sürdürmenin kendimi sabote etmenin bana sağladığı yarar ne olabilir ne olabilir de yıllardır bu konuda debelenip duruyorum zayıf olmak ne anlama geliyor benim için zayıf olduğum dönemlerde ne değişti hayatımda gerçekten geçtiğimiz 10 yılı bunu düşünerek geçirdim ve kaç zaman daha buna vereceğim kısacık ömrümde düşünmem gereken çok şey var bu konuda ciddi bir adım atmaliyim bu döngüden kendimi çıkarmak istiyorum artık her ne kadar yılların aliskanligi oturmuş olsa da bunu yenmeyi çok istiyorum artık bu dusunceler beni kotu etkiliyor ve hayatı kaciriyorum
Ama artık değil artık hayatı kacirmayacagim bu hayat benim ve merkezinde ben varım nasıl istiyorsam öyle yaşayacağım onceliklerimi kendime sık sik hatirlatmam gerekiyor
En önemli şey çocuklarım ilerde geriye dönüp baktıklarında onları seven koruyan eğlenceli ve güçlü bir anne hatirlasinlar istiyorum yetişkinliğe sağlıklı bir şekilde gecebilmeleri için onlar için yapacağım en güzel yatırım bu
Nasıl da daldan dala atladım
Kafam karışık galiba ama olsun iyi bir karışıklık bu
Seni seviyorum canım kendim hadi tut elimden yaşamın icindeyiz ve her an çok değerli

Merhaba sevgili günlüğüm ne çok olmuş yazmayalı İngilizceye devam neredeyse bütün günümü alıyor ne zormuş yahu 4 kilo verdim bu yazmadigim süreçte bı 5 daha verirsem benden iyisi yok koruyabilmek lazım tabi
Yeni kisitlamalar beni çok kötü etkiliyor modum düştü yine ama toplamam lazım yapcak bir şey yok

Bende bu ayı nefsimi terbiye ayı ilan ettim sigarayı ve tüketimi azaltmak önceliğim..umarım günlüğünğz uzun soluklu olur,bende nasiplenirim...
hocam ilaçla bırakmak en iyisi, kimyasal bağımlılık kimyasal kullanmadan olmuyor

Vay bee bu günlüğü acali tam bir sene olmuş şöyle bir değerlendirmek gerekirse bu bı senede neler yaptım
10 kilo vermiştim geri aldım 5 ini geri verdim
Çok fazla kitap okuyamadım
ALES sinavuna hazırlanıp girip sınavdan 85 aldım 5 yıllık ALES puanı kenarda
Dil için hazırlanmaya devam
Şöyle bir bakıyorum da ebeveynligim de çok iniş çıkış var bazı dönemlerde tüm hayatım çocuklarım olurken bazen çok bosladigim dönemlerde oldu a
Çok da bir şey değişmemiş bakınca koyduğum hedefler den bı ALES var üzerimizden koca bir pandemi geçti tabi bı de bu sene Karadeniz hayalimi düşük bir bütçe ile gerçekleştirdim 10000 birikim yapmayı da başardık elden aldığımız 30 000 in 10 bini ödenmiş oldu ev borcu 2 seneden az kaldı bunlar da önemli tabi

Merhaba sevgili günlüğüm
Bu ara daha iyiyim ingilizce calismaya devam kendime hem diyetisyen hem de psikolog olan bir uzman buldum kendime yapacağım en iyi ve acil yatırım bu sanırım çünkü sürekli yemek diyet kilo düşünüyor ve kendimi hep aynı kısır dongude buluyorum ilk görüşmem geçtiğimiz salı idi uygulamalara başladım bakalım beni nasıl etkileyecek
Ozsefkat işine kafa yoruyorum bu aralar
İngilizceye devam
İngilizce calismaktan başka pek bir şey yaptığım söylenemez bu aralar tekrar meditasyona başlamayı düşünüyorum
Hayat çok kısa ama yaşamaya değer

Merhaba sevgili günlüğüm inşallah 2021 Cook güzel günlerle gelir sağlıkla ve huzurla
Adettendir 2021 hedeflerimi şöyle bir yazayım bakalım
SAGLİKLİ YASAM
Spor rutinim oturmuş durumda aynı rutini devam ettirsem bana yeter haftada üç gün plates her gün de yürüyüş yapıyorum
Beslenmeyle olan ilişkimi düzenlemek en önemli hedefim yıllardır içinde bulunduğum kısır döngüden kurtulup sağlıklı bir yeme davranışı geliştirmek istiyorum bunun için psikoloji lisansı olan bir diyetisyene başladım bir hafta oldu bunu bu sene sonuna kadar devam ettirmek istiyorum ve kalıcı bir degisiklik olsun bu durumun omuzlarıma yüklediği yük kalksın istiyorum
Ozsefkat konusunda kendimi eğitip kendim için her gün küçük de olsa bana iyi gelen bir eylem yapmayı alışkanlık haline getirmek istiyorum bunun için şimdilik meditasyona tekrar başladım

AKADEMİK YASAM
Bu sene ya yokdilden ya da YDS den 65 üstü bir puan alıp yüksek lisansa başlamak istiyorum bunun için sınava kadar İngilizceye ,sınav tarihi belli değil ama Mart Nisan muhtemel , sınavdan sonra da alana iyi bir çalışma yapmam lazım bu seneki hedefim inşallah bu
Zaten alana çalışmak için çok ciddi okuma yapmam gerekecek ya da yüksek lisansa başlarsam aynı şekilde o yüzden ekstra okuma hedefi koymuyorum
Ama ozsefkat adına akademik değil keyif aldığım kişisel gelişim olabilir roman olabilir bir aylık bir kitap okumak istiyorum

EKONOMİK HEDEF
Ev borcu ödenmeye devam ediyor 20 ay gibi bir süresi kaldı aynı şekilde ödemeye devam edilecek elden aldığımız borcun 20000 i kaldı bunun için aylık 1000 lira ayırarak en az ev borcu ile birlikte bu borcu da bitirmek istiyorum
Kredi kartı ekstresini zamanında ödemek ve borcu bitene kadar ekstra harcama yapmamak da hedeflerim arasında nasip olursa Nisan ayında kredi kartı taksitleri bitiyor oraya yatirdigim bin lirayı kurbanlık parası olarak ayırmak istiyorum temmuza kadar ve bunlara ek küçük bir tatil bütçesi de oluşturmam gerek
Bu yaz nasip olursa geçen seneki gibi küçük bir doğa tatili yapmak istiyorum

İLİSKİLER
Çocuklara her gün en az yarım saat oyun oynama ve uyku rutinini mutlaka yapmaya çalışıyorum buna devam sabırlı bir anne olmak için cabalamaya da aynı şekilde devam amacimi sık sık kendime hatırlatıyorum ilerde mutlu bir çocukluk anıları olsun bizim evde hep oyun oynardık eğlenceli bir evimiz vardı annem babam bizim için ellerinden geleni yaparlardı ve bize saygı duyarlardi şeklinde hatirlamalarini konuşmalarını istiyorum bu doğrultuda en iyisini yapmaya çalışıyorum
Eşimle olan ilişkim yolunda çok şükür ona da daha çok özen göstermek ilişkimizi güçlendirmek hedeflerim arasında
Arkadaş çevremi de biraz genişletmek istiyorum tabi bunun için pandeminin bitmesi gerek

EV DUZENİ
Evimi olabildigince sadelestirdim bu sene yeni bir şeyler alamam borclar bitip çocuklar da biraz büyüyünce koltuklari ve perdeleri yenilemek istiyorum robot süpürge ve kurutma makinesi de almak istediğim eşyalar

Bu sene sonunda artık annem yılı gönderip kendi çekirdek alilemle yaşamak istiyorum bizim için zorlayıcı olacak yıllar sonra ama çekirdek ailemle başbaşa kalmak ve evimin sorumlulugunun tamamen bana ait olmasını çok istiyorum artık tabi bunun icin de eğitim öğretimin normale dönmesi gerek dönmezse aynen devam maalesef
İS YASAMİ
Kendimi işime en iyi şekilde vermek haftalık planı takip etmek ve ertelemeden işleri zamanında yürütmek
Duygusal olarak kendimi güçlendirmek. ( öğrencilerin yaşanmışlıkları bazen aklımdan çıkmıyor beni kotu etkiliyor bazen de öğrencilerle ilişkide çok duyarlı olabiliyorum daha profosyonel olmaya çalışmak)
Ve tabiki alanla ilgili etkinlikleri sunumları geliştirmek arşivimi zenginleştirmek
Bu alanda da ilerlemek için eğitim öğretimin normale dönmesi gerek

SONUC OLARAK BU YİLDAN BEKLENTİM HAYATİN NORMALE DONMESİ COK SIKILDIM GERCEKTEN

Merhaba günlüğüm sana vakit ayırmayı çok istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım çok çok iyiyim hayatımın ilk defa bu kadar kontrol altında olduğunu hissediyorum beslenme zihnimi geçtiğimiz hafta hiç meşgul etmedi bu kadar hızlı bir değişim olamsi beni korkutuyor normal yemek yiyorum kendimi doyurmaya ve çeşitlendirme ye çok özen gösteriyorum bunun dışında her gün sabah altıda kalkmaya başladım günde 9 saat ders çalışıyorum bu da beni iyi hissettiriyor hedefime giden yolda hızla ilerliyorum
Bunun dışında çocuklarla da her gün bir saat oynuyorum mutlaka ve günlük işler hepsine nasıl yetiştim bilmiyorum ama sadece yapmam gerekeni düzenledim ve her şeye saati saatine uyuyorum sabah altıda kalkmak ilk üç gün çok zorladı ama şimdi rahatça kalkiyorum çok şükür

Bu arada psikologumun önerisi üzerine ustalık gerektiren kafaaya takmama sanatını okudum ve beğendim diğer kişisel gelişim kitapları gibi şişirilmiş bir ego vaad etmeyen daha gerçekçi bir kitap farkındalık açısından güzel diye düşünüyorum
Bende durumlar böyle

Merhaba günlüğüm nasılsın ben yoğun bir şekilde İngilizceye harcıyorum günlerimi onun dışında pek bı mesgalem yok günler ders çalışarak çocuklarla ilgilenmeye çalışarak geçip gidiyor bı de okul işleri var tabi
Ara ara yorgun hissetsem de tokezlesem de görüştüğüm psikolog bana çok iyi geliyor yemekle aramdaki ilişki duzeldikce hayatımın geri kalanına odaklanabiliyorum beni bu durum mental olarak çok rahatlatıyor
Yarın da rendevum var iple çekiyorum
Ozsefkat meditasyon ve mukemmelliyetcilikten uzaklaşma üzerine de çalışıyorum mesela ders çalışma planını. azaltıp çocuklarla oyunu attırdım son zamanlarda böylelikle çalıştığım ders daha sindire sindire ilerliyor hem de çocuklara vakit ayırmiyor muyum ders çalışarak onlardan mi caliyorum gibi suçluluk duyguları ile daha kolay basetmeyi sağlıyor
Bende durumlar böyle gunluk

Ben de sizi okurken çocuklarınıza az zaman ayırdığınızı düşünmüştüm şimdi okuyunca çok sevindim

Ben de sizi okurken çocuklarınıza az zaman ayırdığınızı düşünmüştüm şimdi okuyunca çok sevindim
Aslında az zaman ayirmiyordum ama kendimden çok çalıyordum sabah kalkıp ders çalışıyordum gece calisiyordum 2-3 saatlik uykuyla günü geçiriyordum çok sürmedi tabiki

Merhaba sevgili günlüğüm
Ne zamandır yazmıyorum her günüm aynı neredeyse o yüzden diyebilirim
Sabah kalk kahvaltı cocuklar ders çalış
Kendim için bir şeyler yapmak istiyorum ama bilemiyorum ne yapabilirim su ertelenen yokdil Şubat sonu gibi olacak gibi bir duyum aldım tekrardan bir kayıt alınırsa ona girip kurtulayım diyorum
Yoruldum ders çalışmaktan hiç bir şey okuyamıyorum ve bu beni uzuyor alanda gelişmek için yüksek lisans yapacağım diye bir senedir doğru düzgün bir şey okumadım ama geçici bir süre inşallah YDS den de güzel bir puan alırım ve başvurum kabul olur
Bunun dışında pek de bişi yaptığım yok ekonomi meselesi ne olacak bilmiyorum bu konuda okuyan arkadaşların önerisi olursa değerlendireceğim zira hiç birikim yapamıyoruz kredilerin ödeniyor olmasını kar sayıyorum ve her ay ekside geliyor sadece gıda alıyoruz üstelik kendimiz için keyfi bir harcama yapmayali çok oldu her şey aşırı pahalandi yavaş yavaş haayat kalitemizi de aşağı çekmemiz gerekecek sanırım

Çocuklarla çok harika olmada da bir rutunimiz var artık birlikte daha çok vakit geçiriyorlar bu hoşuma gidiyor

Beslenme meselesi çok iyi gidiyor artık kafaya takmadan kendimi ihtiyaçlarıma göre besleyebiliyorum kilom değişmedi ama sorun değil benim için kimse biz ölünce arkamızdan ne kadar zayıftı incecikti demiyor sonuçta yıllardır bu meseleyi kafaya taktım zayifladigim dönemler olsa da kısa sureliydi genelde hep geri kilo alımıyla sonuclandi
Şimdi bununla ilgili çaba sarfetmiyorum sarfetmiyorum derken zayıflamak icin sarfetmiyorum yoksa besinlerle ilişkimi düzenliyorum kendime dikkat ediyorum ihtiyaçlarımı görmeye çalışıyorum sağlığımı tabiki önemsiyorum böylesi çok dhaa iyi hissettiriyor ve kilom da pek değişmedi şimdilik benden bu kadar günlüğüm

Merhaba sevgili günlüğüm bugünlerde ders çalışmak istemiyor canım hep kendimi ittirerek oturuyorum masanın başına haliyle sıkıldım artık bazı şeylerin açlığını o kadar çok çekiyorum ki bı tatile gitsek mesela alıp bı kitap okusam ama ders çalışmam lazım diye düşündüğüm için keyif alacağım bir şey yapsam kendimi suçlu hissediyorum böyle de hep askidayim kafamda ders çalışmalıyım düşüncesi ruhumun istediği başka bir şey öyle duruyorum ne kadar aptalca bı toparlanmam lazım ozsefkatte kendine özen göstermeyi içerir kirbaclamayi değil

Merhaba günlüğüm neredeyse 20 gün olmuş ugramamsim buralara
Nasılım
İnan dalgalı bir ruh hali gidip geliyor beslenme konusunda yardım almaya devam ediyorum ama iş bende bitiyor ciddi bir şekilde sorumluluk almak stresle yemek dışında basetme mekanizmaları oluşturmak gerekiyor zorlanıyorum gele ki bu günlerde aşırı sitresliyim ve biraz iyi hissetmek için birşeyler yiyivermek kolayıma gidiyor ama inanıyorum ki sınav geçince bu konuya daha çok odaklanabilecegim bu arada e YDS ye gireceğim ve son 10 günüm deli gibi ders çalışmam gereken bu günlerde ise ben çok dikkat veremiyorum çıkmış sınavları çözüyorum bir on gündür her gün ve sonrasında analiz videoları neredesye 5 saat çok yoruldum gerçekten bu YDS süreci beni yıprattı ama yüzdüm yüzdüm kuyruğa geldim direniyorum neyse bende durumlar böyle günlüğüm dayann son 10 gün
Buraya yüksek lisansa kabul edildim sonunda yemeyle ilgili tüm sorunlarımi astım yazabilmem dileğiyle

merhaba ben de yds e girmeyi düşünüyorum, hangi kaynakları videoları tavsiye edersiniz? intenet üzerinden mi oluyor yds, evden mi giriliyor süreç nasıl?

merhaba ben de yds e girmeyi düşünüyorum, hangi kaynakları videoları tavsiye edersiniz? intenet üzerinden mi oluyor yds, evden mi giriliyor süreç nasıl?
Merhaba ben 6 aydır yaklaşık hazırlanıyorum YDS time sitesinden online eğitim satın aldım ve onların gönderdiği kaynakları takip ettim
E YDS ise ÖSYM'nin sınav merkezlerinde oluyor ankarada iki tane İstanbul ve İzmir'de ise birer sınav merkezi var sınava buralarda girilebiliyor formati bilgisayar üzerinden YDS ise hemen hemen her ilde yapılıyor önümüzdeki en erken tarih 12 Nisan

Bir de yokdil sinavi var özellikle YDS ye ihtiyacınız yoksa yurtdışı gorevi gibi mesela amacınız yüksek lisans ya da doktora ise yokdile de girebilirsiniz bu sınav YDS ye göre hacim anlaminda daha hafif kalıyor ve daha az zorladığı söyleniyor yokdil için de önümüzdeki en erken tarih 28 Mart

Sınavlar yokdil ve YDS senede iki yada üç kez yapılıyor E-Yds ise daha sık ama e YDS de kontenjan oldukça sınırlı başvuruda da bulunulamayabiliyor bazen kontenjan dolduğu için bu konuda
Ankara bi tık daha şanslı
Ben biran önce artık bu çileden
kurtulmak için en erken görebileceğim sınav olan E YDS yi tercih ettim

çok teşekkürler detaylı bilgilendirmen için, inşallah bir kerede halledersin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…