Merhaba sevgili günlüğüm inşallah 2021 Cook güzel günlerle gelir sağlıkla ve huzurla
Adettendir 2021 hedeflerimi şöyle bir yazayım bakalım
SAGLİKLİ YASAM
Spor rutinim oturmuş durumda aynı rutini devam ettirsem bana yeter haftada üç gün plates her gün de yürüyüş yapıyorum
Beslenmeyle olan ilişkimi düzenlemek en önemli hedefim yıllardır içinde bulunduğum kısır döngüden kurtulup sağlıklı bir yeme davranışı geliştirmek istiyorum bunun için psikoloji lisansı olan bir diyetisyene başladım bir hafta oldu bunu bu sene sonuna kadar devam ettirmek istiyorum ve kalıcı bir degisiklik olsun bu durumun omuzlarıma yüklediği yük kalksın istiyorum
Ozsefkat konusunda kendimi eğitip kendim için her gün küçük de olsa bana iyi gelen bir eylem yapmayı alışkanlık haline getirmek istiyorum bunun için şimdilik meditasyona tekrar başladım
AKADEMİK YASAM
Bu sene ya yokdilden ya da YDS den 65 üstü bir puan alıp yüksek lisansa başlamak istiyorum bunun için sınava kadar İngilizceye ,sınav tarihi belli değil ama Mart Nisan muhtemel , sınavdan sonra da alana iyi bir çalışma yapmam lazım bu seneki hedefim inşallah bu
Zaten alana çalışmak için çok ciddi okuma yapmam gerekecek ya da yüksek lisansa başlarsam aynı şekilde o yüzden ekstra okuma hedefi koymuyorum
Ama ozsefkat adına akademik değil keyif aldığım kişisel gelişim olabilir roman olabilir bir aylık bir kitap okumak istiyorum
EKONOMİK HEDEF
Ev borcu ödenmeye devam ediyor 20 ay gibi bir süresi kaldı aynı şekilde ödemeye devam edilecek elden aldığımız borcun 20000 i kaldı bunun için aylık 1000 lira ayırarak en az ev borcu ile birlikte bu borcu da bitirmek istiyorum
Kredi kartı ekstresini zamanında ödemek ve borcu bitene kadar ekstra harcama yapmamak da hedeflerim arasında nasip olursa Nisan ayında kredi kartı taksitleri bitiyor oraya yatirdigim bin lirayı kurbanlık parası olarak ayırmak istiyorum temmuza kadar ve bunlara ek küçük bir tatil bütçesi de oluşturmam gerek
Bu yaz nasip olursa geçen seneki gibi küçük bir doğa tatili yapmak istiyorum
İLİSKİLER
Çocuklara her gün en az yarım saat oyun oynama ve uyku rutinini mutlaka yapmaya çalışıyorum buna devam sabırlı bir anne olmak için cabalamaya da aynı şekilde devam amacimi sık sık kendime hatırlatıyorum ilerde mutlu bir çocukluk anıları olsun bizim evde hep oyun oynardık eğlenceli bir evimiz vardı annem babam bizim için ellerinden geleni yaparlardı ve bize saygı duyarlardi şeklinde hatirlamalarini konuşmalarını istiyorum bu doğrultuda en iyisini yapmaya çalışıyorum
Eşimle olan ilişkim yolunda çok şükür ona da daha çok özen göstermek ilişkimizi güçlendirmek hedeflerim arasında
Arkadaş çevremi de biraz genişletmek istiyorum tabi bunun için pandeminin bitmesi gerek
EV DUZENİ
Evimi olabildigince sadelestirdim bu sene yeni bir şeyler alamam borclar bitip çocuklar da biraz büyüyünce koltuklari ve perdeleri yenilemek istiyorum robot süpürge ve kurutma makinesi de almak istediğim eşyalar
Bu sene sonunda artık annem yılı gönderip kendi çekirdek alilemle yaşamak istiyorum bizim için zorlayıcı olacak yıllar sonra ama çekirdek ailemle başbaşa kalmak ve evimin sorumlulugunun tamamen bana ait olmasını çok istiyorum artık tabi bunun icin de eğitim öğretimin normale dönmesi gerek dönmezse aynen devam maalesef
İS YASAMİ
Kendimi işime en iyi şekilde vermek haftalık planı takip etmek ve ertelemeden işleri zamanında yürütmek
Duygusal olarak kendimi güçlendirmek. ( öğrencilerin yaşanmışlıkları bazen aklımdan çıkmıyor beni kotu etkiliyor bazen de öğrencilerle ilişkide çok duyarlı olabiliyorum daha profosyonel olmaya çalışmak)
Ve tabiki alanla ilgili etkinlikleri sunumları geliştirmek arşivimi zenginleştirmek
Bu alanda da ilerlemek için eğitim öğretimin normale dönmesi gerek
SONUC OLARAK BU YİLDAN BEKLENTİM HAYATİN NORMALE DONMESİ COK SIKILDIM GERCEKTEN