Verimli Yaşam Günlüğüm

Merhaba günlük
Sınava son üç gün calismalarim bitti bu son üç günde sadece kelime tekrarları yapacağım
Sınav günü geldi çattı sonunda altı aydır bu gün için çalışıyorum ve şunu söyleyebilirim ki iyi iş çıkardım sonuç ne olacak bilmiyorum denemelere göre bakarsak 70-75 arası bir yerdeyim
Şöyle geriye dönüp baktığımda pandemi başlayalı neredeyse bir sene doldu ve ben bu bir senede geçmişte bıraktığım bir hayale hayat verdim
ALES e hazırlandım 85 aldım
Ne kadar gozumu korkutsa da dil sınavına hazirlandim ve geldiğim noktadan memnunum
Bravo iyi iş çıkardın kızım 😂
Şimdilerde ise aklımı bir soru kurcalıyor sınavdan sonra ne yapacağım ben sınavdan önce bu koca günlerde ne yapıyordum ki
Yeni bir planlama zamanı benim için

Sınav cumartesi öyleyse pazar dinlenip pazartesi yeni bir hayata başlarım
Bu sene için yapmak istediklerimi bı siralayayim ki zihnim netlessin
Günlük rutinime almak iatediklerim

1-İngilizceyi unutmamak için günlük 20 dk okuma yapmak bunun için alıp da çözemedigim kitapları kullanacağım ✋

2-Alan okumalarına geri dönmek : Ufak ufak kitap okusam da eskiye göre çok çok az seviyede inşallah aylık 4 kitap bitirmeyi istiyorum
3- İzlemek :haftada en az üç gün bana ilham verecek birşeyleri izlemeyi istiyorum
4- Cocuklarla kaliteli zaman : Şu anda bu konuda her gün birlikte sofraya oturmaya dikkat ediyorum her gün uyuma rutini ( dış fırçalama kitap okuma sohbet ve uyku ) ve günlük oyun rutini yarım saat olacak şekilde yapıyorduk bunu da oyun rutini iki parça olacak şekilde ayarlamak istiyorum haftada iki gün civarı da dışarı çıkıyoruz ailecek dogada vakit geçiriyoruz

5- uyku : Sınavların bana en olumsuz etkisi geceleri uykusuz geçirmek oldu sanırım inşallah uyku düzenimi 12-7 olacak sekilde düzenlemek istiyorum

6- Namazlar : Düzenlemek istiyorum maalesef bu konuda çok eksiğim

7- Ev düzeni : Büyük bir temizliğe ihtiyaç var camlar ve mutfak dolabı gibi şeyler için bir kadın bulmayı düşünüyorum çekmece içleri vs için de gün gün yapmayı düşünüyorum
Günlük temizlikte her akşam yatmadan toplama ve kahvaltıdan sonra süpürme şeklinde gidiyor aynen devam

8- Sağlıklı beslenme : Yeme düzeni ile ilgili problemlerimi büyük oranda astım ama daha gidecek çok yolum var bı üç dört kilo da vermek istiyorum ama tabiki ruhuma zarar vermeden kalıcı ve uzun vadede

9- spor : Salona devam ediyorum gitmediğim günlerde de bı yarım saatlik yürüyüş yapmayı istiyorum

10- cumartesi günlerini tamamen uzaktn eğitim çalışmalarına ayırıyorum diğer işler için mola günü

11 - Pazarda benim tembellik günüm ☺️

Merhaba sevgili günlük şu anda yoldayim sınav yarın üniversite sınavına bile bu kadar heyecanlanmamistim Ankara'ya varınca akşam son kelime tekrarlarimi yapacağım yarın zaten sonuçlar açıklanıyor
Emeklerimi boşa çıkarma Allahım amin 🙏

merhaba. umarım başarmışsınızdır! bende ydstime'dan online kurs aldım birkaç ay önce. yds ve yökdile gireceğim. sınav sonrasında buraya yazar mısınız puanınızı ve kursun size olan faydasını?
inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız!!

merhaba. umarım başarmışsınızdır! bende ydstime'dan online kurs aldım birkaç ay önce. yds ve yökdile gireceğim. sınav sonrasında buraya yazar mısınız puanınızı ve kursun size olan faydasını?
inşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız!!
Şu anda sınav binası önünde bekliyorum 😂bende YDS time ile çalıştım valla çok memnun kaldım ama bakalım nasıl olacak

Sevgili günlüğüm YDS belasi bitti çok şükür bugün annelik yaptim bütün gün akşama doğru migren tuttu ağrı kesici falan hak getire acile gittim iğne yaptırdım
Gündüz çocukların odasını düzenledim oyuncaklar kıyafetler küçük kıyafetleri falan da ayırdım iyi oldu
Şimdi bir süre bu migrenin tedavisine ve beslenmeme spora odaklanacagim
Alan okumaları ve ingilizce okumalar da eklenecek günlük rutine
Buraya ilerlememi görmek için mümkün olduğunca şık yazmak istiyorum bakalım

Merhaba günlüğüm okul açıldı tam zamanında sınava girmişim bu hafta sınav sonrası döneme ayak uydurmaya çalışıyorum ama migren beni mahvetti hala kafamda yoğunluk devam ediyor bunun için ne yapmam lazım emin değilim önerisi olan varsa alabilirim

Sınavdan sonraki her günü tam zamanlı ebeveynlik ile geçirdim salı günü okula gittim sadece ve şimdi okuldayim sabahtan itibaren hep çocuklarla oynayarak parka giderek eğlenerek geçirdik bana da onlara da çok iyi geldi şimdi okul açıldı bu doğrultuda yeniden bı planlama yapmam lazım

Bir hafta geçmiş sınavdan bu yana biraz canım sıkıldı bu hafta bazı maddi kayiplar oldu ve bu da bütçemize dolayısıyla ruh halimize yansıdı bu ay kontrollü olmak gerekiyor yeni de cilt bakımına başlamıştım gerekirse daha fazla içeri girmemek için psikologa ve cilt bakımına biraz ara verebilirim bir aylık odemistim Allah'tan umarım toparlayabilirix de gerek kalmaz üzerimde ölü toprağı var sanki yorgun hissettiğim bir hafta oldu okul açıldı migren bı taraftan kafam hiç ayilmadi bu migren yuzundrn bugün biraz daha iyiyim eşimle baş başa disari çıkıp bı hayatımızı gözden geçirip yeni bir plan oluşturmak niyetim ama ciidi bir şekilde zamanı planlamak lazzim bomboş geçti bu bir hafta

Merhaba bir haftanin daha sonuna gelmek üzereyiz
Bense ölü topragi ile yaşamaya devam bi tık daha iyiyim en azından bı kitap okudum bir iki kere İngilizceye baktım erteleyip durdugum basit bir işi bu sabah hallettim
Kendime iyi bakmaya çalışıyorum yine de mesela kolojene başladım ertelemeden gitttim güneş kremi aldım spora devam sonra dengeli bı sekilde besleniyorum elhamdülillah çoğunlukla besleyici oluyor öğünlerim
Ama alana yönelik akademik bir şey okumadım henüz bir kaç podcast falan dinledim ama basit düzeyde birşeyler okuyup izlemeyi de rutinim haline getirmek istiyorum bu sınavdan önce ne güzel okurdum ben
Bugün pansiyonda nobetciyim eskiden bu zamanları yenilenme zamanı olarak kullanırdım bakalım yine öyle olaabilevek mi biraz kendimle kalayım bakalım sohbet edeyim en yakın arkadaşımla ☺️

Merhaba pek kendimle konuşamadım oturdum nöbet arkadaşımla sohbet ettim düşündüm de ne kadar çok kadın hiç de haketmedigi şeyler yaşayıp içinde tutuyor ve kendini hasta ediyor zaman içerisinde ne olur üç günlük dünyada insanlar bu kadar birbirini uzmese
Ama dinlemeyi seviyorum böyle zamanlarda bu mesleği niye yaptığımı hatırlıyorum anlatmak anlaşıldığını hissetmek iyileştiriyor şüphesiz arkadaşım anlattı ağladı ama geceyi gülerek bitirdik ☺️ bu durumu seviyorum
Bazen diyorum ki bende anlatabilsem yargılamadan dinlese birileri ben kendimi en çok açtığımda bile maskelerin var acaba herkes öyle mi deli sorular ama samimi olma noktasında da çok yol kat ettim artık kendimle daha kolay dalga geçiyor eksiklerimi de kolaylıkla kabulleniyorum ve böyle davrandikca geçiyor bu durum insanlara da çok şükür bugününe
Mutluyum huzurluyum ☺️varsın akademik okumam bugünde eksik kalsın napalim yarına Allah kerim 😂

Merhaba sevgili günlük uzun zamandır diyet yapmiyorum aslında çok iyi gidiyordum ama sınav haftası kilo aldım şimdi de almıyorum yine ama onu veremiyorum da niye ne yaparsam yapayım beceremiyorum acaba bedenimle barismayi yiyeceklerle mutlu olmaktan neden vazgeçemiyorum neden canım sıkılınca yemek yemenin yerine bir şeyler koyamiyorum

Merhaba acaba ders çalışma tarzınızı anlatabilir misiniz? Bende ingilizce çalışmak istiyorum ama olmuyor. Hemen sıkılıyorum. Dizi izleyerek ilerleteyim dedim o da verimli geçmedi. Sınav için değil daha çok iş hayatına yönelik cv de İngilizcem iyi yazmak için 😀

Merhaba acaba ders çalışma tarzınızı anlatabilir misiniz? Bende ingilizce çalışmak istiyorum ama olmuyor. Hemen sıkılıyorum. Dizi izleyerek ilerleteyim dedim o da verimli geçmedi. Sınav için değil daha çok iş hayatına yönelik cv de İngilizcem iyi yazmak için 😀
Merhaba ben iş için nasıl çalışılır bilemiyorum , ben tamamen sınav odaklı çalışmıştım yani artuk okuduğumu anlıyorum ama dinleme okuma yazma yok maalesef o yüzden çok bu konuya hakim değilim
Ama bı arkadaşım bı metni önce okuyup sonra dinleyip sonra oradaki cümleler aracılığı ile yazma çalışmaları yapılabilir demişti ve kendi kendine konuşarak 😂disiplin isteyen bir mesele

X