Verimli Yaşam Günlüğüm

Merhabalar paylaşımlarınızı takip ediyorum. Bu günlük rutin biraz ağır değil mi? Yani başarısız olursanız modunuz düşecek. Günlere bölseniz mesela İngilizce Pazartesi perşembe Cuma alan Salı Çarşamba vs. Gibi. Haftanın bir günü de tatil ilan edip hiç bir şey düşünmeden geçirseniz. Benim De modum çabuk düşer o yüzden tavsiye de bulunmak istedim 😊
Teşekkür ederim yorumunuz için ben ders çalışma konusunda sadece fiziksel ihtiyaçlarımı karsilayop ders çalışabilecek bir yapıya sahibim :oha: ama iki çocuğum var onlara vakit ayırmak lazım falan diye ders çalışmayı bırakıyorum
Keşke bu disiplinim diğer alanlarda da olsa diyet rayından çıktı gidiyor kilom 67 oldu
Ders çalışmaya başlayalı yürüyüş bandimi ihmal ettim sorunum bu galiba bir şeye başlayınca tüm hayatımı ona adapte edip diğer yaşamımı ihmal ediyorum 😂

Teşekkür ederim yorumunuz için ben ders çalışma konusunda sadece fiziksel ihtiyaçlarımı karsilayop ders çalışabilecek bir yapıya sahibim :oha: ama iki çocuğum var onlara vakit ayırmak lazım falan diye ders çalışmayı bırakıyorum
Keşke bu disiplinim diğer alanlarda da olsa diyet rayından çıktı gidiyor kilom 67 oldu
Ders çalışmaya başlayalı yürüyüş bandimi ihmal ettim sorunum bu galiba bir şeye başlayınca tüm hayatımı ona adapte edip diğer yaşamımı ihmal ediyorum 😂
O zaman ders konusunda kesin zaman sınırları belirlerseniz iyi olur. Çocuklar olunca söz konusu plan program şaşıyor ama 😅

merhaba sevgili günlüğüm bayadır yazmamışım
yoğun bir sekilde ingilizce çalışıyorum okul da başladı günlük okula gitmeye başladım ki soğuk algınlığına benzer semptomlarla dün hastaneye başvurdum covit testi yapıldı su an sonucunu bekliyorum
beslenme çok çok kötü tamamen bıraktım ve 68 kiloya tırmandım maalesef
alan çalışması da pek yapamadım çunkü tüm vaktimi ingişizceye ayırıyorum alan çalışması değil de sabahları bi kitap okuma rutini koyayım alanla ilgili okur daha yavaş sindirmiş olurum diye düşünüyorum
şu test sonucu bi çıksın da ona göre bir eylem planı yapmak lazım

Bugün aklıma etkili insanların yedi alışkanlığı isimli kitap geldi orada kendi cenaze toreninizi hayal etmeniz isteniyor çocuklarınız ne söyler eşiniz ne söyler arkadaslaeiniz neler söyler gibi
Covid pozitif çıkınca şöyle düşündüm bir an eğer ölsem neyi isterdim ve cevap çok net
Çocuklarım beni destekçi sevecen he zaman yanlarında onlar için herşeyi yapabileceğimi bilmelerini bu şekilde hatirlamalarini isterdim
Ve eşim her zaman yaninda olduğumu bilsin sık sık güzel anilarimizi hatırlasın isterdim
Ne kadar çok şeyle uğraşıyorum acaba gerçekten bunlar ölümün olduğu bir dünyada benim onceliklerim mi

Niyet ediyorum çocuklarımla ve eşimle daha fazla vakit geçirmeye anı biriktirmeye ve ders çalışmayı kişisel problemlerimle uğraşmayı azaltmaya kararında bırakmaya

Merhaba sevgili günlüğüm
Bu aralar kendi içime bakmaya çok daha fazla ihtiyaç duyar oldum
Ben kimim
Ne istiyorum
Dünyadaki amacım ne olabilir vs vs
Bu aralar kendimi çok yalnız hissediyorum aslında kendimi hep disadonuk diye tanimlarim iyi bir dinleyiciyimdir mesleğim gereği zaten insanları kolay kolay yargilamam dolayısıyla arkadaşlarım beni genel olarak severler ve fikirlerime önem verirler
Bugünlerde suni fark ediyorum ben hiç paylaşmıyor hep dinliyorum içimde fırtınalar da kopsa çok zor anlatirim insanları sıkar gibi gelir kendimle ilgili sıkıntı anlatmak ve gerçekten beni anlayacak derin ilişki kurabilecegim yargilamayacak biri olsa ne iyi olurdu diye düşündüm bugün derinden hissettim eksikliği
Esimle paylaşırım aslında her şeyi ama onunla farklıyız yaşama bakışımız yaşamdan beklentimiz farklı bu sebeple benim yaşama yüklediğim anlam ona saçma geliyor onu sıkıyor gibi hissediyorum bu yüzden pek konuşmuyorum artık
Aslında sanırım empati yaptığımda bende sikilirdim gibi geliyor neden diye sorarsan günlük hep aynı şeyler aslında belli bir profil var zihnimde ve yaşamım ona uysun istiyorum hep bunun için plan yapıyorum yazıyorum çiziyorum eyleme gelince bir kaç gün sonra ya bırakıyorum ya sabote ediyorum kendimi bı turlu başarılı olamadım istikrar konusunda

Ne istiyorum
Misal fit olmak bunu 10 yıldır istiyorum bunun için diyet yapıyorum istediğim kiloya düşmeden bırakıyorum ya da düşersem bile eski kiloma dönmem altı ayımı alıyor tamam yapamıyorum deyip bırakmak istiyorum onu da beceremiyorum sabah kalkinca aklıma ilk gelen çok da kilo aldım oluyor ya da yatarken şu anda da yine beni çok rahatsiz eden ama bir türlü eyleme gecemedigim geçsem de yine başa döneceğim nasılsa dediğim bir konu bu asamiyorum

Sevecen sakin huzurlu bir anne olmak istiyorum ama bazen çocuklara bagirabiliyorum sonra çok pişman oluyorum çok üzülüyorum ama oluyor işte mesela kaliteli aktivite yapalım istiyorum ama çok çabuk sıkılıyorum telefonu verivermek kolayima geliyor halbuki telefonla çok oynarlarsa da üzülüyorum kendimi sucluyorum onlarla daha fazla oynayabilmeyi gerçekten çok istiyorum

Derli toplu düzenli bir evim olsun istiyorum planlıyorum ama evde annemle yaşadığım için ve onun düzeni benimkinden çok farklı olduğu için bana sürekli dağıtıyor gibi geliyor ve bir süre sonra tamamen ona bırakıyorum ama kendi evimde annemin düzeninde yaşamaya calismak da huzursuz ediyor beni örneğin bir şeyleri baharat vs kavanoza falan koymayı sevmem kazanoz bidon vs biriktirmekten hiç hoslanmam baharat kutuları olduğu halde annem kendi alışkanlığı öyle olduğu için kavanoza dolduruyor mesela ya da her şeyi biriktiriyor peynir kutuları falan bu kalabalik benim zihnimi karıştırıyor

Her gün okuyan öğrenen biri olayım alanda kendimi hakkını vererek geliştireyim diyorum bu konuda da ayarim yok maalesef hiç bişi okumadım uzun zamandır hiç bişi izlemedim alanla ilgili çünkü sürekli ingilizce çalışıyorum burada istediğim şey aslında dengeleyebilmek ingilizce de çalış alanla ilgili az da olsa okuma da yapmak istiyorum ama İngilizceye taktım ya onu bitirene sınava girene kadar başka hiç bir şeye bakamıyorum bu da diğer bir problem

Ve ekonomik sıkıntılar evlendigimizden beri borç oduyoruz önce düğün borcu araba borcu ev borcu bilmem ne derken o kadar bunaldım ki ve TL nin değerinin düşmesi son zamanda bizi de çok olumsuz etkiliyor küçük bir şey bile ateş pahası
İşin kötüsü evlendigimde aldığım eşyalar eror vermeye başladı ve yenileri çok çok pahalı mutfağındaki sandalyeler kırıldı yenisini almıyorum koltuk takımı da cekyatlari kırıldı maalesef idare edelim falan diyoruz ama işin kötüsü her ay sonu da ekside geliyor hep iki yıl var daha ev borcunun bitmesine burada da dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen saliveriyorum özellikle oyuncak alırken tasarruf yapmaya çalışmak beni çok geriyor iki oyuncak alamayacaksam çocuklarıma niye çalışıyorum diye düşünüyorum ve bu durum da beni çok sittese sokuyor

şöyle bir içimi bosaltmak istedim günlüğüm şimdi bunlara yonelik bir plan yapmak geçiyor hemen aklımdan ama yapmayacağım şöyle bir görmüş olayım problemlerimi biraz akışa bırakayım en azından karantina bitene kadar
Allah sağlık versin de gerisi hallolur inşallah ne diyelim bazen de bu kadar küçük şeyleri dert ediyorum diye kendime kızıyorum Allah büyük dert vermesin sağlığımızla çocuklarımızla sinamasin diyerek bu iç dökmeyi bitiriyorum ve kendime bir kalp birakiyorum:KK200:

Sizi cok iyi anliyorum. Hepimiz ayni yolda yürüyoruz ve benzer problemlerle karsi karsiyayiz. Zihnimizdeki canlandirdigimiz ve asil oldugumuz kisi arasinda daglar kadar fark olabiliyor. Ama en azindan eksik veya gelistirmemiz gereken yönlerimizin farkindayiz. Simdi dediginiz gibi güzelce bir plan yapmak lazim. Sonrasinda bismillah deyip adim adim ilerlemek gerek😊 onca insan basariyor, onca insan yeni bir ben yaratiyor kendinden, onca insan hayallerini yasarken bizim bir eksigimiz yok ki bence:) sadece biraz organize isler ve azim:) sonra Allah yürü kulum dediginde insallah hepimiz hayallerimize kavusacagiz.
Bi kücük tavsiye ( bunu bende uygulamaya cabaliyorum) her gün basaramadiklarinizi degilde basarsiklarinizi elde ettiklerinizi aklinizdan gecirin ve bir deftere not edin. Yani olumlu düsüünün. Ve planlarkende misal " bugün öglen 2 de tüm ev islerimi halletmis ve bir kahve molasi yapiyor olacagim" deyin. Yani emin bir sekilde yazin. Beyniniz buna odaklansin. Emir gibi olarak algilasin ve tüm evren sizin bu emrinizi yerine getirmek icin sizin icin cabalasin❤️ Bu arada gecmis olsun. Her serde bir hayir vardir. Belkide bu gecici hastalikla az silkelenip düüsnüp hayallerinize ulasmaniz icin bir firsattir:)

Sizi cok iyi anliyorum. Hepimiz ayni yolda yürüyoruz ve benzer problemlerle karsi karsiyayiz. Zihnimizdeki canlandirdigimiz ve asil oldugumuz kisi arasinda daglar kadar fark olabiliyor. Ama en azindan eksik veya gelistirmemiz gereken yönlerimizin farkindayiz. Simdi dediginiz gibi güzelce bir plan yapmak lazim. Sonrasinda bismillah deyip adim adim ilerlemek gerek😊 onca insan basariyor, onca insan yeni bir ben yaratiyor kendinden, onca insan hayallerini yasarken bizim bir eksigimiz yok ki bence:) sadece biraz organize isler ve azim:) sonra Allah yürü kulum dediginde insallah hepimiz hayallerimize kavusacagiz.
Bi kücük tavsiye ( bunu bende uygulamaya cabaliyorum) her gün basaramadiklarinizi degilde basarsiklarinizi elde ettiklerinizi aklinizdan gecirin ve bir deftere not edin. Yani olumlu düsüünün. Ve planlarkende misal " bugün öglen 2 de tüm ev islerimi halletmis ve bir kahve molasi yapiyor olacagim" deyin. Yani emin bir sekilde yazin. Beyniniz buna odaklansin. Emir gibi olarak algilasin ve tüm evren sizin bu emrinizi yerine getirmek icin sizin icin cabalasin❤ Bu arada gecmis olsun. Her serde bir hayir vardir. Belkide bu gecici hastalikla az silkelenip düüsnüp hayallerinize ulasmaniz icin bir firsattir:)
çok teşekkürler öneriniz için denemeye gayret göstereceğim adım attım sayılır şimdi yazacağım

Merhaba günlük
İki gündür beslenmeme dikkat ettim bol bol ingilizce çalıştım evi baştan aşağı temizledim düzenledim oğlumla anlaşma yaptım eğer oyuncaklar oynandiktan sonra kutulara toplanmazza çöpe gidecek diye simdilik iyi sorumluluğu ona verip bunu belirtince iki gündür ev hiç olmadığı kadar toplu spor yapmadım zira hala tam iyilesmedim oksuruk geçmek bilmiyor kitap da okumadım bu ara İngilizceye tamamen yoğunlaşmış vaziyetteyim hazır karantinada biraz ilerlemek istiyorum

Çok ingilizce çalışıyorum inşallah sonuçlarını alırım günlük günüm neredeyse bundan ibaret bı de çocuklarla ilgilendim oyun oynadım hepsi bu
Beslenmem de iyi çok şükür akşam galeta yedim çayın yanında birden çok fazla yeme isteği duydum bildiğimiz kuru galetaya zaten yasak yok bende ama gereğinden fazla biraz kaçırmış olsam da durabildim kendimi durdurdum bu önemli idi
Haftasonu yoğun geçecek yeme bozuklukları temel eğitimi var hayal ettiğim kariyer için ilk adım bu benim için inşallah en kısa zamanda ikincisini de alırım da ufak ufak bu konu ile ilgili çalışmaya baslayabilirim tabi kendiminkini de düzeltmek lazım 😂

X