Popüler Konu Verimli Rutin

Elecda gün içinde yaptıklarınla yapmak istediklerin tutuyormu
yani istediklerini yapıyormusun ?
Bir aksilik olmazsa yani sabah uyuyakalmazsam veya akşam farklı bir durum gelişmezse tutuyor.

Günlük rutini saatleri ile yazayım

06:50 Kalkış

06:50-07:20
- Yüz yıkama, dil ve diş fırçalama
- Limonlu su içme
- Kahvaltı Hazırlama
- Giyinme
- Güneş Kremi ve Makyaj

07:20-08:00
Ela'yı uyandırma
Kıyafet seçimi
Saç modeline karar verme ve yapma
Çanta hazırlığı

08:00-08:30 Kahvaltı ve D vitamini takviyesi

08:30 Evden Çıkış

09:30 İşe Varış

09:30-10:00 Günü Planlama

10:00-12:00 Acil ve önemli işlerin halledilmesi

12:00-12:30 Öğle Yemeği ve Omega-3 takviyesi

12:30-13:00 Yürüyüş

13:00-13:30 İnternette takılma

13:30-15:30 Günün kalan işlerinin halledilmesi

15:30-16:00 Ara Öğün ve oyun planlama ve seyredilecek çizgi filmlerin tablete yüklenmesi

16:00 İşten çıkış

17:00 Kreşten Ela'yı alma

17:15-18:00 Sitenin parkında oynama

18:00-18:30 Akşam Yemeği hazırlıkları

18:30-19:30 Akşam yemeği ve mutfak toplama

19:30-20:30 Ela ile Oyun Vakti

20:30-21:30 Uyku Hazırlıkları
-Evdeki oyuncakları beraber toplama
- Çiş diş:)
- Pijama
- Kitap Okuma

21:30-23:00 Telefonda takılma, kitap okuma

23:00 Uyku vakti:)

Salı ve Perşembe akşamları 20:30-22:00 arası eşim havuza gidiyor. Bu nedenle Çarşamba ve Cuma uyku süreci eşime ait. O kızı uyuturken ben de banyoya giriyorum. Saç bakımı yapmıyorum. Vücut için banyo sonrası fındık yağı kullanıyorum.

Çarşamba-Cuma ve Pazar kızımın ve benim banyo günlerimiz. Çarşamba ve Cuma ya parka inmiyor ve akşam yemeğinden önce yıkanıyor ya da oyun saati kısmını doldurulmuş küvette geçiriyor:)

Bende sabah erken uyanıp kahvaltı yapmak istiyorum.
geri kalan kısımlar aynı sayılır.
bazen sürekli tempo yoruyor beni :) yo yo üşengeç değilim.

Birazdan işten çıkıcam
kızım gelene kadar yemek ve çamaşır kalama işleri yapılacak
temizlemem gereken 1 oda var
sofra ve toplama işleri
oyun
çay zamanı
kişisel bakımlar ve uyku

kitap okuyamıyorum malesef...

Çamaşır işini sabahtan makineyi ayarlayıp çıkıyorum. Geldiğimde bitmiş oluyor, hemen kurutmaya atıyorum. Kızımızn uyku saatinde bitmiş oluyor. Kızı kim uyutuyorsa çamaşır katlama işi diğerine kalıyor:))
Akşam yatmadan da makyaj temizleme, nemlendirici, göz altı kremi, dudak balmı ve el kremi sürüyorum.
Kitap benim için önemli. Günü kitap okuyarak bitirmeye gayret ediyorum.

20:30-21:30 Uyku Hazırlıkları
-Evdeki oyuncakları beraber toplama
- Çiş diş:)
- Pijama
- Kitap Okuma

21:30-23:00 Telefonda takılma, kitap okuma

Bu saatlerde çoğu günler dizi izliyorum ben . size tebrikler diyorum tv yerine kitap okuyorsunuz ben de böyle yapmaya çalışıcam güzel bir örnek oldunuz

Bu saatlerde çoğu günler dizi izliyorum ben . size tebrikler diyorum tv yerine kitap okuyorsunuz ben de böyle yapmaya çalışıcam güzel bir örnek oldunuz
Biz tv'yi kızım doğduğunda hayatımızdan çıkardık. Kızımı bakıcıya emanet etmem gerekiyordu ve tv karşısına oturtmayacağının garantisi olmadığı için tv'yi evden gönderdim. Sonra da alıştık televizyonsuz yaşamaya:)

elecda merhaba canım kızına omega-3 olarak ne kullanıyorsun, daha önce yazmıştın ama tekrar yazarsan sevinirim. ayrıca içinde multivitamin var mı acaba

sen çok düzenlisin. ben eskiden bu tür programlar yapar yapar uymazdım, sonra da suçluluk duygusu, yetersizlik duyguları, listeyi gördükçe gerilme, uyamamaktan kaynaklı kızgınlık gibi duygular oluyordu. yapamadığımda tüm enerjim kaçırıyordu
ben saldım gitti,bir otokontrol listem olmadıkça da bir gevşeme rahatlama hali oluyor

elecda merhaba canım kızına omega-3 olarak ne kullanıyorsun, daha önce yazmıştın ama tekrar yazarsan sevinirim. ayrıca içinde multivitamin var mı acaba
Ocean omega-3 şurup kullanıyorum. Bir önceki şişe portakal aromalıyı kullanmıştım. Bu sefer ondan bulamayınca karışık meyveli olanı aldım. Kızım beğenmedi Tekrar portakallı alqcağım.

Ben de şöyle oluyor. Günlük takvimi bu şekilde listeleyince, liseye uyma konusunda gayetli oluyorum ama akışına bırakınca bir sürü şey halledilmeden kalıyor. Ama arada kendime hiçbir şey yapmama günleri düzenliyorum

Selamlar,

Perşembe ve Cuma günü işten izin aldım. Perşembe sabah doktor kontrolüm vardı. Şeker yükleme yapmayacağını söyledi. Kan ve idrar testi istedi. Öğleden sonra da günüm vardı. Dışarıda yaptık. 1500 lira aldım.

Günden çıktıktan sonra avm'ye gittim. Geçen yaz sonu, elbiselerimin altına giydiğim bir babet ve bir sandaleti atmıştım. İki ayakkabının yerine geçecek bir ayakkabı arayışım vardı. Onu buldum ve aldım. Madame Coco'dan beğendiğim çay bardaklarını aldım. Bir de kızıma 4 adet tayt aldım.

Dün sabah da Eskişehir'e geldik. Yarın döneceğiz. Bu şehri çok seviyorum.

Selamlar,

Bir süre önce okumuş olduğum "Çocuklar İçin Gerçek yaşam Becerileri" kitabınının önemli bulduğum noktalarını özet olarak paylaşmak istiyorum. Kitap 6 bölümden ve alt başlıklarından oluşuyor. Bazı alt başlıklar, birbirleri ile ilişkili olduğu için birleştirerek yazacağım. Bu işe gün içerisinde 30 dk kadar ayırabileceğim için yazdıkça paylaşacağım.

Hepimiz büyüyünce çocuğumuz nasıl bir yetişkin olsun sorusuna benzer şekilde cevap veriyoruz. Hayal ettiğimiz yetişkin için bugünden bilinçli çaba sarf etmek gerekiyor. Bu kitap, çeşitli sosyal becerileri çcğumuza nasıl kazandırabileceğimiz konusunda bilgi veriyor. Keyifli okumalar dilerim.

ÇOCUKLAR İÇİN GERÇEK YAŞAM BECERİLERİ

BÖLÜM-1 İLİŞKİ BAŞLATMA VE SÜRDÜRME BECERİLERİ

· Konuşan Kişinin Yüzüne Bakma, Göz Kontağı Kurma ve Dİnleme

Neden Önemli: Çocuk ile konuşurken, yukarıdan bakmak çocuğa hiyerarşik bir düzlemde olduğunu hissettirir. Göz kontağı kurmamak ise karşındaki kişinin anlaşılmadığını ya da önemsenmediğini hissettirir. Dinleme becerisi gelişmediğinde, çocuk karşısındakinin ne dediğini tam olarak anlayamaz. Sadece dinleme ile çözülebilecek sorunlar çözümsüzlüğe gidebilir.

Ne Yapmalı: Çocuk ile konuşurken ya da çocuk bize birşey anlatırken sırtı dönük olmamaya ve başka bir işle uğraşmamaya (özellikle telefon) dikkat etmek gerekiyor. Konuşma esnasında çocuğun göz hizasına inilmeli ve göz kontağı kurulmalıdır. Çocuğu sonuna kadar dinlemek, arada lafa girmemek ve onu dinlediğimizi göstermek için anlattıklarını kısaca özetlemek gerekiyor. Dinleme esnasında bedenimiz çocuğa dönük olmalı ve dikkatle söylediklerini dinlmeliyiz.

· Uygun Şekilde Selamlaşma ve Vedalaşma

Neden Önemli: Toplum içerisinde selamlaşmayan kişiler bir süre sonra dışlanır. Ayrıca tanıdık bir kişiye selam vermemek de saygısızlık olarak tanımlanır.

Ne Yapmalı: Anne-baba olarak yeni girdiğimiz ortamlarda selamlaşma ve vedalaşma sözcüklerini uygun bir şekilde kullanmaya gayret etmeliyiz. Çocuğu selamlaşmaya zorlamayın, yaptığında takdir edin. “Hadi Serkan Abi’ye günaydın diyelim, günaydın Serkan Abi” gibi cümleler kurarak çocuğu selamlaşmaya teşvik edebilirsiniz. “Abi’ye çabuk merhaba de veya teşekkür et” gibi baskıcı söylemler kullanmayın. İşe giderken veya seyahate çıkarken gizlice evden ayrılmayın, çocuğunuzla uygun şekilde vedalaşın ve mutlaka gerçeği söyleyin.

· Konuşmayı Başlatma ve Sürdürme

Neden Önemli: Konuşma başlatamayan ve karşısındakinin konuşmaya başlamasını bekleyen bir çocuğun çevresinde az arkadaşı olur. Diğer çocuklar bir süre sonra “Ben konuşmazsam konuşmuyor, sıkıldım” diyerek uzaklaşırlar. Konuşmayı sürdürememe durumunda ise sohbet esnasında rahatsız edici boşluklar oluşur ve konuşan kişinin konuya yeterince hakim olmadığı kanaati uyandırır.

Ne Yapmalı: Çocukla konuşmaya başlarken “bugün okul nasıl geçti” diye sormak yerine “bugün yüzün gülüyor” gibi özel ipuçlarına yönelin. Çocuğa sürekli soru sormak yerine biraz sessiz kalın ve konuşmayı başlatması için fırsat yaratın. Çocuk ile konuşurken uygun yer, zaman ve konu adımlarına dikkat edin. Çocuğa tuvaletteyken ödevini sormayın.

Konuşmayı sürdürmek için çocuğun ilgi alanları ile ilgili sohbet etmek, anlatıkları ile ilgili yorum yapmak, beraber yaşanan bir olayı ona hatırlatıp, ne olmuştu diye sorarak anlatmasını istemek faydalı olur.

Konuşulan kişiye gülümsemek, onunla göz kontağı kurmak, başını sallamak, kolay cevaplanabilir sorular sormak, bilgi paylaşmak, durum ile ilgili yorum yapmak konuşmayı sürdürmenin yollarıdır. Bu yolları çocuğunuza öğretebilirsiniz.

Ocean omega-3 şurup kullanıyorum. Bir önceki şişe portakal aromalıyı kullanmıştım. Bu sefer ondan bulamayınca karışık meyveli olanı aldım. Kızım beğenmedi Tekrar portakallı alqcağım.
teşekkür ederim. o kadar uykusuzum ki, ocean portakallı vitamin siparişi vermişim, kargo ile 17 tl tuttu. neden bu kadar ucuz diye bakarken yanlış sipariş verdiğimi farkettim, sonunda omega 3 almayı başardım.
tok karnına, günde iki kez yazıyordu galiba
iki vitamini de bir arada veririm, sanırım bir şey olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…