Popüler Konu Verimli Rutin

Merhaba elecda konunu çok severek takip ediyorum, seminer yap katılalım o derece perşembeden beri bu yazdıkların aklımda dönüyor. Cevremde enerjimi çeken kafamın uyuşmadığı okadar insan varki ayda 1 görsem bile 1 haftalık can sıkıntısı ama takmamayi umursamamayi öğrenmek istiyorum artık bu konuda önerebileceğin kitaplar varmıdır acaba??

elecda merhaba,
bilgilendirdiğin için teşekkürler. fiyatları fark ediyor mu mağazayla? güle güle kullanın ikiniz de.
bizim de ayakkabı işini halletmemiz gerekecek, spor ayakkabımız hala oluyor ama küçülecek 1 aya kalmaz.

bizde de 3 kedi bir dilek var, bir ara her gün okuyorduk.

herkese güzel bir hafta diliyorum

Direkt konu ile ilgili okuduğum bir kitap olmadı. Ama sadeleşme sürecine giren herkes bir süre sonra ilişkilerde de sadeleşme noktasına geliyor sanırım. Ben önce Facebook'ta, paylaşımlarından hoşlanmadığım insanların bildirimlerini kapatmakla başlamıştım. Hem o insanı arkadaşlıktan çıkarmamış hem de paylaşımlarına maruz kalmamış oluyordum. Bu yaklaşık 1 yıl sürdü. Geçen ay Facebook'u komple hayatımdan çıkardım. Uygulamayı silip, hesabımı dondurdum.

Instagram'de ise takip ettiğim kişilerin tamamını takipten çıkardım. Sadece minimalizim, tasarruf, gıda, çocuk gibi ilgimi çeken faydalı sayfaları takip ediyorum.

Hoşlanmadığım WhatsApp gruplarından çıkmaya ise daha yeni cesaret edebildim. Hatta iş grubundan çıkmak benim için baya zorlayacı oldu. Ama şu an inanılmaz rahatım.

Sosyal medya harici gerçek yaşamda ise sevmediğim, görüşmek istemediğim insanlarla, kendime kitlediğim "tahammül etmek zorundayım" misyonu kapsamında görüştüğümü fark ettim.

Mesela haftaiçi akşam misafir gelmesi ya da misafirliğe gitmek, bizim günlük rutinimizi bozuyor, kızımın uyku saati kayıyor, ertesi gün uyanamıyor derken bir sürü sıkıntıya sebep oluyordu. Bu yüzden haftaiçi gelen tekliflere "Kızımın düzeni bozulduğu için hafta içi misafirliğe gitmeme ve misafir almama kararı verdik. Uygun bir zamanda haftasonu için haberleşiriz" diyorum. Özür dilemiyorum, kusura bakmayın vs. demiyorum ve farklı bir bahane üretmiyorum. İlk bu şekilde teklifleri reddettiğim zaman kendimi garipsedim, ayıp ettiğimi düşündüm ama sonra bu şekilde dönüş yaptığım insanlarla hafta sonu görüşünce ilişkimizin negatif etkilenmediğini görüp rahatladım. Zaten bizim sınırlarımıza ve kararlarımıza saygı göstermeyen insanlarla görüşmesek ne kaybederiz ki?

İş yerinde siyasi ve dini tartışmalar yapan birkaç tip var. Hep beraber otururken başlıyorlar ve susmuyorlar. Ayıp olur diye uzun zaman içim şişe şişe dinledim onları. Ama bu yıl, bu tarz konuşmalar başlayınca "Ben içeri geçiyorum" diyip kalkıyorum. Hatta iki gün önce yine dini içerikli bir konuşma yapmak üzere masama gelen bir pilota "Bu konuda konuşmak ya da sizi dinlemek istemiyorum" dedim. Birşey söylemeden gitti. Alındığını tahmin ediyorum ama ben kendimle ilke sıkıntı yaratan kısmı çözdüm, belki o da bu şekilde insanlara ne kadar sıkıntı verdiğini görerek kendini düzeltme yokuna gider.

Bu bir süreç. Birden insan bu noktaya gelmiyor ama ilk adımı atmak ve sonuçların sandığımız kadar kötü olmadığını yaşayarak görmek gerekiyor.

Mağaza ve internet fiyatı fark etmiyor. Ayakkabıyı denetip alayım diye mağzaya gittim yoksa avm'ye çocuğu sokmak çok riskli zaten.
Ben de güzel bir hafta diliyorum.

Bu arada instagram'de "gıdatakipçisi" diye bir sayfayı ekledim. Paketli gıdalar konusunda oldukça başarılı paylaşımları var. Tavsiye ederim.

Bugün itibariyle 12:30-13:00 arası yürüyüşe başladım. Hem d vitamini alayım hem de spor yapayım istiyorum. Günlük öğlen rutinim şöyle oldu:
12:00-12:30 Öğle Yemeği
12:30-13:00 Yürüyüş
13:00-13:30 İnternette takılma

Şimdi 15:30'a kadar ara vermeden çalışıp kazandığım parayı hak etme zamanı

Evet bende baya bi sadelesmeye gittim hayatımda,
Hoşlanmadığım kişileri face de takibi bırakıyorum birkaç senedir.
Aslında benim sorunum yakın akrabalarımın birkaçıyla, kimsenin hayatına karışmam müdahale etmem ama ben çok kurcalaniyorum‍ saygı duymuyorlar açıkçası yoruluyorum, görüşmeme şansım yok.
Laf açılırsa soru sorarlarsa birbirimize müdahale etmeyelimmi desem ne desem karar veremedim...
Yani onemli olan ailem dışarda kalanlar çokta önemli olmamalı ama insanlarıda kırmak istemiyorum.

Kurcaladıkları bir konu olduğunda "Neden bilmek istiyorsun? diye sorardım ben olsam. Bakalım nasıl bir yanıt gelecek?

Elecda gün içinde yaptıklarınla yapmak istediklerin tutuyormu
yani istediklerini yapıyormusun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…