- 19 Aralık 2008
- 3.280
- 1.898
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben akşam yemeği sonrası 1 tatlı kaşığı veriyorum.teşekkür ederim. o kadar uykusuzum ki, ocean portakallı vitamin siparişi vermişim, kargo ile 17 tl tuttu. neden bu kadar ucuz diye bakarken yanlış sipariş verdiğimi farkettim, sonunda omega 3 almayı başardım.
tok karnına, günde iki kez yazıyordu galiba
iki vitamini de bir arada veririm, sanırım bir şey olmaz
Umarım beğenirler. Ben üçünü de okumayı çok seviyorum.bu arada cumartesi günü tavsiye ettiğin 3 kitap (3 kedi, annemin çantası, yavru ahtapot) siparişini verdim, umarım beğenirler.
Sevgili elecda,
Yüreğime, hayatıma dokunduğun için teşekkürler. Sen buraya yazmayı hiç bırakma, burayı keşfettim ve aranız da olmak istedim. İyi ki varsın ...
Hoş geldiniz Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.Elecda bebegin hayırlı olsun. Kız olacağı için ayrıca şanslısın. Bence bu dünya da ki en özel şeylerden biri de iki kız çocuğuna sahip olmak ☺
HosbuldumHoş geldiniz Güzel mesajınız için çok teşekkür ederim.
Rica ederim ☺elecda sen çok daha fazlasını hakediyorsunHosbuldum
Bende hayatımı verimli rutinlere çevirmek istiyorum
Rica ederim ☺elecda sen çok daha fazlasını hakediyorsun
Hayırlı sabahlar ...
elecda gebeliğinde ve sonrasında kolaylıklar diliyorum..
Toplumumuzda senin gibi akıllı üretken çabuk fikir üreten ve bunşarı çevresine aktaran itlik temsili kişilere fazlasıyla ihtiyacımı var..
Ben kendi adıma sonsuz teşekkür ediyorum sana..
İyi ki seni tanıdım
Verdiğin bilgiler cidden oldukça önemli ve işe yarar..
Cok guzel bilgiler paylasiyorsun elecda ve cok faydalaniyorum tesekkur ederim bende gizli takipcilerindenim hergun mutlaka ugruyorum sayfana ve cok faydalaniyorum iyiki varsin
Elecda çok önemli bir nokta üzerinde durmuşsun. Sıfır altı yaşın bu kadar önemli olma sebebi de bu· Teşekkür Etme
Neden Önemli: Çocuğun teşekkür etme becerisi gelişmemişse gerçekte sürdürmesi istenilen davranışların devam etmesi sağlanamaz. Kaleminin ucu kırıldığında, arkadaşının kalemtraş vermesine teşekkür etmeyen çocuğua arkadaşları giderek yardım etmekten vazgeçebilirler.
Ne Yapmalı: Çocuğa yaptığı davranışı tanımlayarak teşekkür edin. “ Kardeşine 1 saat baktığın için ben işlerimi halledebildim. Teşekkür ederim” gibi. “Bugün harikaydın, bunun için sana teşekkür ederim” gibi içinde hangi davranış olduğunu belirtmeyen genel cümlelerden kaçının. Çünkü bu şekilde teşekkür ederseniz, çocuk bir günü teşekkür almak için yaşamak gibi bir duruma kendisini sokabilir.
Teşekkür edilmesi gereken durumları çocuğa hatırlatmayın, çocuk, karşısındaki kişiye kendiliğinden teşekkür etmezse, siz o kişiye “teşekkür ederiz” deyin.
· Özür Dileme
Neden Önemli: Arkadaşlarına sözel, fiziksel zarar verip, özür dilemeyen ve telafi edici davranışlarda bulunmaya çocuklar giderek yalnız kalırlar. Mutsuz olurlar ve bu durum akademik yaşantılarını da etkiler. Özür dileme becerisi olmayan yetişkinler hem yakın ilişkilerde hem de profesyonel yaşamda ilişkilerini onaramaz ve geliştiremezler. Zamanla tüm sosyal çevrelerini kaybederler. Özür dilemeyi eksiklik olarak gören, yaptığı hatanın sorumluluğunu almayan insanlar yetiştirmeyelim.
Ne Yapmalı: Çocuğunuzdan duygularınız için özür dilemeyin. Davranışınızdan dolayı özür dileyin ve telafi edici davranışı yapın. “ Sana kızdığım için özür dilerim” yerine “Kızgın olduğum için ödevine yardım etmedim. Bunun için özür dilerim. Haydi gel ödevine yardım edeyim.”
Çocuğunuz yanlış bişey yaptığında hemen kızmayın, “özür ile çabuk” gibi cümleler kurmayın. Hatasını anlamasına ve özür dilemesine fırsat verin. Özür dilediği zaman abartmadan takdir edin. Arkadaşları ile yaşadığı problemleri anlattığında hatalı kısımları fark etmesine yardımcı olun.
· Gerektiğinde Yardım İsteme / Yardım Etme
Neden Önemli: İdeal davranış kişinin önce kendi yapmayı denemesi ve gerekli durumlar için yardım istemesidir. Yardım isteme davranışının eksikliği, kendisini her şeyi yapması gerektiği veya yapabileceği gibi bir misyon edinmesine sebep olur ki bu durum uzun vadede çok yorucu bir hale gelir.
Ne Yapmalı: İhtiyacı olan şeyi hemen yapmak yerine onun sizden yardım istemesini bekleyin. Çocuktan yardım isterken, istediğiniz davranışı somut olarak dile getirin. “Lütfen masaya çatalları koyar mısın” gibi. Yardım etme çabasını, davranışa atıfta bulunarak, abartmadan takdir edin. “ Kurabiye yapmama yardım etmen çok güzel” gibi. Beraber yardım etme etkinlikleri yapabilirsiniz. Sokak hayvanlarını beslemek, yaşlı birinin elindeki poşetleri taşımak gibi. Sizin başkalarına yardımcı olduğunuzu görmesi önemli.
Elecda canım üzerinde durdugun konu için teşekkür ederiz ☺Elecda çok önemli bir nokta üzerinde durmuşsun. Sıfır altı yaşın bu kadar önemli olma sebebi de bu
Aynen öyle. İnsanlar hayatı boyunca edindikleri tüm davranış biçimlerinin %70'ini 0-6 yaş dönemi içerisinde kazanıyorlar. Dolayısıyla bu dönem çocuğumuza bu anlamda yatırım yapma dönemi.Elecda çok önemli bir nokta üzerinde durmuşsun. Sıfır altı yaşın bu kadar önemli olma sebebi de bu
Rica ederimElecda canım üzerinde durdugun konu için teşekkür ederiz ☺
Aileden uzak yaşamak kesinlikle çocuklu aile için zor bir durum. Biz de bazen Eskişehir'de yaşasak hayatımızın ne kadar kolaylaşacağını konuşuyoruz. Acil bir durumda kızımı emanet edecek bir sürü yakınımız var orda.Eşim ve ben işimiz dolayısıyla Elazığ 'ın bir ilçesinde yaşıyoruz. Benim ilk atama yerim burası geçmiş yıllarda tayin istedik ancak çıkmadı. Haziran ayında il dışı tayinleri açılıyor eşim ve ben malatyalı yz ikimizinde ailesi orada yaşıyor. Bu yıl tekrar orayı tercih edeceğiz. Tayin çıkması durumunda;
Burada tayinci olduğumuzdan ev almadık, ev almak istiyoruz bu konuda elecda senin katkin çok oldu eşya anlamında kafamda olusturdum
Bulunduğum ilce küçük bir yer gezme anlamın da kısıtlı kalıyor bu konuda gidince daha çok alternatifimiz olacak.
Ailelerden uzakta yaşamak zor özellikle çocuğun olduktan sonra kesinlikle ihtiyaç hissediyorsun.