- 1 Ekim 2013
- 8.456
- 20.486
aynı ben valla.yazları hıc unutmuyorum sabah annem işe gderdi bana ananecim bakıyodu kahvaltıdan sonra bısıkletımı alıp tek tek arkadasların zılını calar hadı oyuna derdim sanki görevimKızım çok sıcakkanlı bir çocuk gerçekten. Bizimki de verilen sözü kesinlikle unutmuyor ve takip ediyor. Okulda da oyun kurup, herkese görev verip onları takip etme durumu var.
Çok teşekkürler canımher konuda düzenine hayranım..
akıllı kadınları cidden seviyorum
kafa yormak çalıştırmak her alanda olmalı
sadece iş eğitim değil...
Şu an okulda kendi kurduğu oyundan çocuklar sıkılıp da başka oyun oynamak isteyince genellikle yeni oyuna adapte olmakta direniyor. Bu durumu törpülemeye çalışıyoruz bu ara.aynı ben valla.yazları hıc unutmuyorum sabah annem işe gderdi bana ananecim bakıyodu kahvaltıdan sonra bısıkletımı alıp tek tek arkadasların zılını calar hadı oyuna derdim sanki görevimbide baskalarına mudahale etmeyı malesef cok sevıyoruz yani baskası derken yakınlarımıza.sunu soyle yap bunu yapma gıbi hep bı kontrol mekanızması kızınızda inş olmaz ama mesela benım kotu huyumda boyle toplantı konferans vs yerlerde knusamam hıc sevmem utanırım o kadar gırısken bı ınsan olmama ragmen
aynen oyle en ıyı bıldgım seyde bıle bırıne anlatırken rahat olamıyorum ben mesela aslında cokta konuskanımdırŞu an okulda kendi kurduğu oyundan çocuklar sıkılıp da başka oyun oynamak isteyince genellikle yeni oyuna adapte olmakta direniyor. Bu durumu törpülemeye çalışıyoruz bu ara.
Bir de kreşin sevdiğim bir özelliği Perşembe günleri "Göster Anlat Günü" Evden bir obje getirip arkadaşlarının ve öğretmenlerinin önünde anlatması gerekiyor. Geçen yıl epey çekindi. Sonra alıştı. Şimdi rahatça anlatıyor. Bu konu gerçekten önemli, şu anki işlerin önemli bir kısmı sunum üstüne kurulu.
İnsan detoksu şartSlmm konunuzun hepsini okuyamasamda bir kısmını okudum :) bende uzun süredir bir konu açıp temizlik ev duzeni konusunda kendimi takip etmek istiyordum ama biraz kaçıyordum çünkü sosyal medyada cok fazla gereksiz zaman harcıyorum acaba kadınlar klubundede aynısı olursam diye uzak duruyordum sabah kalktım küllerimden doğma isteği ile sizin konunuza rastladım çok beğendim birikim temizlik düzen herşey var bende düzenli takip etmek sizinle belirli bi yol katetmek istiyorum derle topla rahatla kitabını spariş vermiştim epey oldu bugun okuyup atmaya vermeye başlayacağım :) benım takıntım kıyafet sürekli kıyafet, çanta, ayakkabı vs almak istiyorum inşallah başa çıkarım kendimle.Ben kıyafet ev eşyası haricinde insanlarıda hayatımdan atmak istiyorum yalnızlığa aşığım çok seviyorum akşam oturması gezmesi vs pek sevmiyorum aslında son 4 5 aydır bu şekildeyim insanların sohbetinden tad alamıyorum tek sohbet kıyafet kayınvalide elti vs hayat zaten zor bıde sohbetı sadece dedikoduya endeksli insanları hiç sevmiyorum artık elecda hanım siz bu konuda bi detoks yaptınız mı insan detoksu :)
Ben yalnızlığı seviyorum işim gereği sürekli konuştuğum için cok yoruluyorum eve gelince telefon görüşmesi yapmak falan bile istemiyorum ailemde dahil çok sık görüşemiyorum yalnızlık terapim benim ama çevremdeki arkadaşlarım çok zorluyor akşama şunu yapalım bize gelin bişey buluyorum ısrarlar ısrarlar çok yoruluyorumİnsan detoksu şart40 yaşıma geldim nihayet bunun önemini anladım
Kötü borç diye tabir edilen ihtiyaç kredisi, kredi kartı gibi borçları halletmeden yatırıma girmeyin diyorlar. Ben öncelikle kredi kartı borcumu, ihtiyaç kredisi çekip kapattım ve kenara koydum. 1 senedir hiç kullanmadım. Acil ihtiyaç durumları için cüzdanımda tutuyorum. Bankamatik kartım çalışmadı ve yanımda nakit para yoksa ve çekemeyecek durumdaysam kullanacağım. Henüz bu 3lü kombinasyon başıma gelmedi.selamlar :)
ben de artık bir yatırım yapmak istiyorum ama yaşadığım yerde kalıcı değilim ev alamam. üstelik peşinatım yok.
bir kredim var. kredimin 2 senesi var.
bu krediyi erken kapatmak istiyorum.
önce buna odaklanmayı düşünüyorum
Hoş geldinizSlmm konunuzun hepsini okuyamasamda bir kısmını okudum :) bende uzun süredir bir konu açıp temizlik ev duzeni konusunda kendimi takip etmek istiyordum ama biraz kaçıyordum çünkü sosyal medyada cok fazla gereksiz zaman harcıyorum acaba kadınlar klubundede aynısı olursam diye uzak duruyordum sabah kalktım küllerimden doğma isteği ile sizin konunuza rastladım çok beğendim birikim temizlik düzen herşey var bende düzenli takip etmek sizinle belirli bi yol katetmek istiyorum derle topla rahatla kitabını spariş vermiştim epey oldu bugun okuyup atmaya vermeye başlayacağım :) benım takıntım kıyafet sürekli kıyafet, çanta, ayakkabı vs almak istiyorum inşallah başa çıkarım kendimle.Ben kıyafet ev eşyası haricinde insanlarıda hayatımdan atmak istiyorum yalnızlığa aşığım çok seviyorum akşam oturması gezmesi vs pek sevmiyorum aslında son 4 5 aydır bu şekildeyim insanların sohbetinden tad alamıyorum tek sohbet kıyafet kayınvalide elti vs hayat zaten zor bıde sohbetı sadece dedikoduya endeksli insanları hiç sevmiyorum artık elecda hanım siz bu konuda bi detoks yaptınız mı insan detoksu :)
Çok teşekkürler.elecda hanım buzdolabı düzeninize hayran kaldım benım buzdolabı cok karışıyor bu kaplarda koku sinme bozulma olayı oluyor mu birde kaplarınızı nerden aldınız kahvaltılık mesela zeytin peynır ezme vs aldınız kahvaltılığa doğradınuz kalanını nasıl muhafaza ediyorsunuz
Benim ki tamamen ütopik hiç kimse bana gelmese ben gitmesem ablam falan bile dahil seviyorum ablamı kardeşlerimi ama benım evıme gelen mısafır inanılmaz yoruyor benı sadece annem gelse kafi.ben gitmeyide sevmiyorumHoş geldiniz
Ben kıyafetler ile sadeleşme sürecine başladım. Sonrasında ev eşyaları, kimyasallar ve en son insanlar şeklinde devam ettim.
Her insanı hayatımızdan çıkarmak mümkün değil tabi, işyerindekileri değiştiremiyoruz ya da eşin ailesini. Ama ben sohbetlerinden hoşlanmadığım insanlarla vakit geçirmek zorundaysam, az vakit geçirmeye gayret ediyorum.
Kitapta bir sıra var. O sıralamaya uyarsanız hem çok bunalmaz hem de konu konu hallederek gidersiniz.Eşim gece görevinde benjm ev ise sanki sabah nakliye kamyonu gelecekte tasıncam modunda heryeri döktüm saçtım içinden çıkamadım yarın ise 24 saat çalışmam gerekiyor işe gitcem nasıl cıkcam içinden bilmiyorum kitabı okumadım tüm evi sadeleştirmeye kalktım eşim gece görevınde evde yok cayımı koydum içerken kitabımı okuyacağım ev az daha göçedursun.
Kendiniz için kabul günü belirleseniz? Mesela haftaiçi sadece bir akşam plan yapacağım gibi. Bu kurala uygun olarak gelen tekliflerden en çok hoşunuza gideni seçip o belirlediğiniz günde o kişiyle görüşseniz?Benim ki tamamen ütopik hiç kimse bana gelmese ben gitmesem ablam falan bile dahil seviyorum ablamı kardeşlerimi ama benım evıme gelen mısafır inanılmaz yoruyor benı sadece annem gelse kafi.ben gitmeyide sevmiyorum
Evet mantıklı geldi aslında ben oyle yapmaya çalışayım.. Acaba tembellik mi diyorum işte ne bileyim öf kim yemek yapcak kim servis bulaşık yemek ertesi gün temizlik derken gözümde büyütüyorum belkide. Kaplara baktımda çok pahalıymıs tanesi yaklaşık 30 tl falan ama cam sağlık bir kere alınıp güzelce kullanmak lazım eşim kredi kartını komple kapattırdı ara borçları kapatıp birikim yapmak istiyorumKendiniz için kabul günü belirleseniz? Mesela haftaiçi sadece bir akşam plan yapacağım gibi. Bu kurala uygun olarak gelen tekliflerden en çok hoşunuza gideni seçip o belirlediğiniz günde o kişiyle görüşseniz?
Haklısınız çünkü günümüzde misafirlikler aşırı yorucu ve kurallara bağlı. Ayıp olmasın diye samimiyetsiz davranır olduk ve misafirden soğuduk.İnsanlar evimize gelmek yerıne dışarda bulussak maksat beraber olmaksa diye düşünüyorum :)ne bileyim çok zahmetli hayat yorucu bide bi kap yemek için bu kadar zorlamaya gerek var mı ortada bi kişinin sürekli dolanarak çay servisi yapması hiç oturamaması dışarda bulusuruz ohh miss hı abim ablamda yılda bir kez gelsin ona birşey demiyorum :)))
Büyükşehirler yorucu hayat cok erken saatte başlıyor geç bitiyor akşama kadar kafam yoruluyor hele birde yatılı hiç sevmiyorum ne gerek var yatmaya kalkmaya insan yükü başka bişey değilHaklısınız çünkü günümüzde misafirlikler aşırı yorucu ve kurallara bağlı. Ayıp olmasın diye samimiyetsiz davranır olduk ve misafirden soğuduk.