Valla benim eşim hem inşaat mühendisi hem başak hem de yükseleni de başakmerhaba sayfaları teker teker okumaya calısıyorum bu yazınız cok hosuma gitti cok güldüm ben ve eşimde inşaat mühendisiyiz.biz de eve tül perde yaptırırken kolaylık olsun diye biz ölçüm götürelim dedik normalde adamlr geliyo. ölçüleri çizip götürdük adamlar şok oldu proje gibidetay bizim işimiz bu arada ilave olarak kızınız da aslan burcuymus yedi bitirdi bizi demissiniz ,ben tam bi aslanım
Hoş geldinizmrb topiğinizi zevkle okudum bitirdim maşallah diyorum baska birsey demiyorum :) birikim konusundA bende müzdaribim kenarda 10 tl m bile yok arABA arızalanıyor önemli birşeycıkıyor biz eksiden hallediyoruz toparlanamıyoruz en basıtınden eşim rahatsızlandı onemlı birşey değildi fakat yınede ozel muayehaneye gittik 440 lira gibibir ücreti bile kredi kartından geçtik.. Bu arada bende ankarada otuuryorum yenımahalle tarafındayız eşimde bende kamudayız ev aldık direk içini döşedik oturduk 193 bindi 4 yıl once aldık. en iyi yatırım bu oldu evlennce ınanılmaz bı evaksesuar ve kıyafete sardım şimdi bunalım geçiriyorum.gelirimiz ortalama düzeyde. şuana kadar çocuk dusunmedık kılo sorunum var şuan diyet süecindeyim.. sormak ayıp mı bılemedım ama:) gelıırınızı yazabılır mısınz sakınca yoksa evı ne kadARA aldınız özeldende yazabılırsınız çünkü ekonomınızı yonetmenıze hayran kaldım.çok iyi bir anne eşsiniz AllAh sağlıkla kucağınıza aldırsın inşallah bende kızım olmasını cok ama cok istiyiorum dua edersenız cok mutlu olurum görüşmek üzere :)
Ben havacılık sektöründe Kalite Müdürü olarak çalışıyorum.Birde mesleğinizi çok merak ettim bu kadar bilgi donanım maşallah :)
Çok haklısınız. Peki ev işi yapmadan sadece yenidoğan bakımı ile uğraşabilir mi?Bakıcınız için üzüldüm sağlık sektöründe özellikle koroner hastalarla ilgili bi alandayım anjio bypass öyküsü olan hastalar için tekrarlama çok fazla riski fazla oluyor bir bebeğin sorumluluğu ve ev işleri 50 li yaşlardaki bir insana ağır gelebilir genç yaşta anneler cok zorlanırken kalp rahatsızlığı geçirmiş bir insan özellikle maddi nedenlerden dolayı kendısıde calısmak isteyebilir ama bu hem bebek acısından hem kendı acısından risk teşkil ediyor çünkü kalp hastalığı efora gelmiyor. Çok iyi karar vermeniz gerek. 3 ay sonra iyileşmiş olması risk doğurmaz demek değil malesef artık risk hep var
Sadece ev işi olsa idi belki yürütürdü ama bebek bakımı çok zor hele yenıdoğan daha zor artık bakıcınız yaşam kalitesine çok daha dikkat etmek zorunda..kendisi için çok zor olur iki iş bir arada zorlanır belki kendisini iyi hissederse sadece bebekle ilgilenebilir ama efordan kaçmak kalbi yormamak şart.Çok haklısınız. Peki ev işi yapmadan sadece yenidoğan bakımı ile uğraşabilir mi?
Temizliğe her türlü birini bulurum da bebek bakımında güvenilir insan bulmak çok zor bir iş.
Aslında bebek hareketlenmeye başlayana kadar sürekli uyuyor. Sağdığım sütü verecek, bezini değiştirecek.Sadece ev işi olsa idi belki yürütürdü ama bebek bakımı çok zor hele yenıdoğan daha zor artık bakıcınız yaşam kalitesine çok daha dikkat etmek zorunda..kendisi için çok zor olur iki iş bir arada zorlanır belki kendisini iyi hissederse sadece bebekle ilgilenebilir ama efordan kaçmak kalbi yormamak şart.
ah ne guzel bnce cok sanslısınız ıkı kız ıkısı de aslanValla benim eşim hem inşaat mühendisi hem başak hem de yükseleni de başakTakıldığı detay boyutu bazen beni çileden çıkartıyor. Kızıma spor ayakkabı alacağız, günlerdir WhatsAppdan bana ayakkabı resmi atıyor
Kızım aslan yeni gelecek kız da aslan olacak. Yaza safari partisi var bizim evde. İki aslan bizi çiğ çiğ yiyecek
Ben bizim abla ile anlaşmadan önce 9 kişi ile görüşmüştüm. 2 kişi de bahsettiğiniz sitedendi. Arkadaşınıza çok iyi denk gelmiş. Biz 1800 lira ödüyoruz ve ayrıca SGK'da yatırıyoruz. Cumartesi Pazar ve resmî tatil günlerinde çalışmıyor.Benim iş arkadaşmın bakıcısını teyzesizsiniz sitesinden bulmuştu internetten cocuk bakıcısı bulmak kulağa hoş gelmiyor ürkütücü geliyor başlangıçta fakat bakıcısı cok iyi 40 lı yaşlarda ev işi temizlik cocuk bakımı herşeyle ilgileniyor cumartesi de çalısıyor pazar izinli sadece 1450 tl. Etlikte oturuyor ayrıca bakıcısına yol ücretide vermıyor cocuk doğunca çok büyük sorumluluklar bizi beklemiş oluyor bakıcısı okulu öğretmeni arkadaş çevresi gerçekten zor bir süreç
Valla ne kadar aslan kadını tanıyorsam gayet güçlü karakterli insanlar. Ama çocuk öyle olunca zorah ne guzel bnce cok sanslısınız ıkı kız ıkısı de aslanen iyi burc aslan zaten dermısım bi aslan olarak benım esımde ıkızler burcu.bıseyı alalım yada bakıyorum demım aynı soyledıgınız gıbı içeriğindeki kimyasal kadar kım uretmıs falan fılan her seyı okur ,dıyorum ılerde uzulcek bu fazladan bılgılerle kafanı doldurdugun için evımız yok suan arabayı alırken mesela dıdık dıdık tum ozellıklerıyle arastırdı bnde arastırmayı cok severım o benım bıraz daha ılerı formum bişeyi mesela alalım dıyorum ya daha yakamı bırakmaz ozellıkleri su surdan alalım soyle olsun vs vs.
Bizim ablaya da bu yaşına kadar kimse sigorta yapmamış. Teşvik de vardı, sigortasını 50 yaşında biz başlattık. Şimdi işsizlik maaşına başvurdu. Dinlenme sürecinde işsizlik maaşı alacak.Arkadaşımda başlangıçta tüm eve kamera falan taktırdı iş yerinde önüne açıp bakıyordu telefonda ama çok güveniyor bakıcı sigorta falan kesinlikle istemedi belli yaştayım boşuna yatırmayın dedi extra yol ücreti falan vermıyor dolmusla gelıyormuş çok rahat ediyor çok memnun
O süreç çok zor. Mesela benim ilk kızımda ücretsiz izin alma şansım yoktu çünkü eşim kamuda çalışıyor ve aldığı para ile geçinmemiz mümkün değil. Hala aynı durum geçerli maalesef. Allahtan benim işyerim bu konuda anlayışlı. Kızımda Çarşamba günleri süt iznimi birleştirip 1 yıl boyunca işe gitmedim. Diğer günlerde de 10:00 da gidip 16:00 da çıktım. Bazen gece kızım uyuduktan sonra çalıştım. 2 sene mümkün olduğunca yanında olmaya gayret ettim.Sonucta cocuk bakmak isteyen kişilerde mecburen internete ilan veriyor ben soğuk bakmıyorum çalışanlar için cocuk bakımı cok zor bir süreç cocuk zaten sorumluluk bide bakanımız olmayınca anne kayınvalide falan mecburen strese giriyor insan ücretsiz izin bende alamam sanırım Allah nasip ettiğinde cocukla zaman geçirmek cok güzel ama ona iyi bir yaşam gelecek eğitim hazırlamakta o kadar önemli
bn mesela kucukken gercekten cok usluydum uyumluydum ama cok ıyı haturlıyorum kendıme aıt kararlarım vardı bıde mesela söz vermeye takıntılıydım dıyelım 3gun snra parka gıtcez her gun anneme 2gun kaldı parka vs dıye hatırlatrdm ve sonuc dunya yansa o parka gıdılecektıValla ne kadar aslan kadını tanıyorsam gayet güçlü karakterli insanlar. Ama çocuk öyle olunca zorHiçbirşeyi kabul etmiyor. Zerre otorite kuramıyoruz çocuğun üstünde.
Valla benim eşim hem inşaat mühendisi hem başak hem de yükseleni de başakTakıldığı detay boyutu bazen beni çileden çıkartıyor. Kızıma spor ayakkabı alacağız, günlerdir WhatsAppdan bana ayakkabı resmi atıyor
Kızım aslan yeni gelecek kız da aslan olacak. Yaza safari partisi var bizim evde. İki aslan bizi çiğ çiğ yiyecek
Kızım çok sıcakkanlı bir çocuk gerçekten. Bizimki de verilen sözü kesinlikle unutmuyor ve takip ediyor. Okulda da oyun kurup, herkese görev verip onları takip etme durumu var.bn mesela kucukken gercekten cok usluydum uyumluydum ama cok ıyı haturlıyorum kendıme aıt kararlarım vardı bıde mesela söz vermeye takıntılıydım dıyelım 3gun snra parka gıtcez her gun anneme 2gun kaldı parka vs dıye hatırlatrdm ve sonuc dunya yansa o parka gıdılecektıama genelde sıcakkanlı olurlar emınım kızınızda oyledır
çok hoşsun :) safari partisii ha aa bittim gülmekten
Günaydın Hanımlar,
Bugün maaş günü. Öğleden sonra yatar diye tahmin ediyorum. Maaş yattıktan sonra internetten ceviz sipariş edeceğim. Kahvaltıda tüketiyoruz, bir de öğleden sonra işyerine ara öğün için getiriyorum. 1 ay yetecek kadar sipariş edip, ay içerisinde tekrar uğraşmayayım diyorum.
Kızıma spor ayakkabı alınacak. İki yıldır 1 bot, 1 spor ayakkabı, 1 sandalet şeklinde satın alım yapıyorum. Bunlar küçülünce yeniliyoruz. Botu ve spor ayakkabısı ömrünü tamamladı. Bu ay spor ayakkabısını alacağız.