Okul konusu, Asaf 18 aylık olmasına rağmen bizim de sık sık kafamızı kurcalıyor.
Eşim devlet okulu istiyor; fakat o da şuan ki devlet okullarının vaziyetini pek bilmiyor diye düşünüyorum. Ben ise duruma göre karar verme taraftarıyım.
Sizlerin de belirttiği üzere şehir durumu biraz da yön verecek.
Asaf okula muhtemelen Bursa, Balıkesir, Yalova, Sakarya ve Eskişehir illerinden birinde gidecek. Dolayısıyla henüz bunu düşünmek çok erken bizim için.
Özel okuldan beklentileri
elecda çok güzel sıralamış. Bunlar özel okul için bizim de aradığımız kriterler. Fakat devlet okulu olursa, beklentimiz biraz daha düşeceği için, en azından neler bekliyorum yazayım.
- Okulun genel fiziki şartları. Binanın doğal afetlere karşı ve diğer riskler karşısında ne kadar dayanıklı ve hazırlıklı olduğu.
- Okul müdürünün kişisel görüşleri, hayat felsefesi, siyasi duruşu ve bunu bir ayrımcılık olarak kullanıp kullanmadığı.
- Okulun Türkiye geneli başarı durumu ve grafiği. Projelere katılım ve başarı durumu.
- Öğretmenlerin seviyesi, okuttuğu branştan mezun olup olmadığı, ödev meselesi gibi konular.
- Kantin! Yemek imkânları .
- Giriş çıkış saatleri.
- Sınıfların şartları. Bazı devlet okullarında sınıflar ayrılmış durumda. Mesela İngilizce sınıfı, fen sınıfı gibi.
- Sınıf mevcudu maksimum 20.
- Veli potansiyeli. Bunu kesinlikle ayrımcılık yapmak için söylemiyorum; fakat insan kalitesi yüksek olan insanlardan oluşan bir eğitim kurumuna denk gelirsem çok mutlu olurum.
Eğer Bursa da olursak, kayınvalidem olacağı için, giriş çıkış saatlerini çok problem etmeyeceğim. Ama farklı bir şehir olursa da belirleyici kriter bu oluyor malesef. Çünkü çalışan anne baba olmak maalesef çok zor
Bu saat meselesi de bizi özel okula itiyor.
Elbette elecda nın da belirttiği gibi yol güzergahı, trafik durumu bunların hepsini düşünmek zorundayız.
Şuan Mersin de, merkeze ve dolayısıyla çoğu kaliteli kreşe uzak bir semtte oturuyoruz. Eylülde oğlum kreşe başlayacak ve yol meselesini kara kara düşünüyorum