- 29 Ocak 2017
- 4.317
- 8.188
Merhaba bende bu kitabı 1 sene önce kadar almıştım. Ama bir türlü elim gitmedi. Şimdi biranönce okumam gerektğini farkettim.Herkese selam!
Atomik alışkanlıklar kitabına kaldığım yerden devam ediyorum. Okudukça ne kadar kolay ilerleyen, farklı deneyleri içeren bilimsel olarak kanıtlar sunan, günlük hayatta uygulanabilir örnekler vererek metnin pratiğe dönüştürülebilir olduğunu görüyorum. Ve okuduğum bir cümleyi sizinle paylaşmak istiyorum.
“Etrafınıza sizde olmasını istediğiniz alışkanlıklar sahip olan insanlarla çevriliyim. Birlikte yükselirsiniz.”
Kitapta üç grubun alışkanlıklarını takip ettiğimiz söyleniyor. Birinci grup yakın olan grup aile ve çevre ikinci grup çok olan toplum kabile ve üçüncü grup ise güçlü olan statü ve prestij sahibi insanlar.
Biz burada birlikte birbirimizin davranışlarına yaptığı iyi işlere bakarak beraber yükseliyoruz. Birimizin yazdığı alışkanlık ve uyguladığı yöntemler derimizin yıllardır değiştirmek istediği pratiklerini uygulanabilir kılıyor. Zor görünen aslında yapılabiliyormuş düşüncesini yerleştiriyor. Bu sebeple düzenli olarak yazmanın her birimize ne kadar fayda sağladığını bizleri bir üst evreye taşıdığını ve bu vesileyle birbirimize teşekkür etmemiz gerektiğini Düşünüyor ve burada olduğunuz için düzenli yazdığınız için teşekkür ediyorum kendi adıma .
Ayrıca Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Ülkemiz vatanımız hep var olsun.
Geçmiş olsunSelamlar Hanımlar,
Kayınpederim kalp ile ilgili sıkıntı yaşadı. Hastane süreci Ankara'da oldu. Bu nedenle buraya giremedim. Şimdi iyi çok şükür.
Öncelikle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Bu sabah rutinlerime tekrar dönüş yaptım. Sabah 05:45'te kalkıp 07:00'de sonlandırdığım rutin bloğunu (meditasyon-1 bardak su-sabah sayfası-Kuran meali okuması) tamamladım. 07:00-08:00 arası kızların okul rutini yaptım.
08:00 sonrası rutinimi, 10:00'da evden çıkacak şekilde yeniden düzenlemeye karar verdim. Pazartesi-perşembe günleri yardımcı abla geliyor. Pazartesi üniversiteye erken gidiyorum ama perşembe 10:00 civarı geldiği için evde denk geliyoruz. Abla geldiğinde evde olmak beni çok geriyor. Bunun nedeni üzerine oturup düşündüğümde benden yaşça büyük bir insanın benim yanımda iş yapmasından rahatsızlık duyduğumu fark ettim. Bu rahatsızlık duygusunun iyi bir özellik olduğuna kanaat getirdiğimden, bu duyguyu hissetmemeye çalışma yerine, evden erken çıkacak şekilde rutinlerimi ayarlamamın daha doğru olduğuna karar verdim. Bu sabah ilk denemeyi yaptım.
08:00-08:30 Diksiyon
08:30-09:00 Babilanka
09:00-09:30 Yürüyüş + YDS
09:30-10:00 Duş + Hazırlanma
12:00'de ilk öğünü yapacak şekilde kendimi ayarlıyorum. İş yerine tekrar kahvaltı götürmeye başlayacağım muhtemelen.
merhaba monay uygulaması ücretlimi acabaSelamlar Hanımlar,
Dün eşimle bankadan ortak hesap açtık. Ay içerisinde gerçekleşen harcamaların tek hesaptan yönetilmesinin daha doğru olduğuna karar verdik. Her ikimizin şahsi harcamaları şahsi hesaplarımızdan devam edecek. Ancak, ay içerisinde ev, çocuklar ve araba için yapmış olduğumuz harcamaları tek hesap üzerinden yapacağız. Hesaba bağlı iki tane kart başvurusu yaptık. Her ikimiz de maaşlarımızdan bir kısım parayı ortak hesaba atacağız ve harcamaları bu hesaptan yapacağız.
Özlem Denizmen Monay diye bir uygulama çıkarmış. Bugün yükledim ve Kasım ayı harcamalarını günlük olarak bu programa girmeye karar verdim.
Nihai hedefimi borçsuz olmak ve kredi kartı kullanmamak olarak tanımlayabilirim. Ayrıca her ay yardım ve birikim için de bir miktar ayırmayı istiyorum. Şu an o noktada değiliz ama adım adım ilerleriz diye düşünüyorum. Ayrıca ay başı ailecek bütçe toplantısı yapma işine de bu ay başlamak istiyorum. Bir aksilik çıkmazsa pazar günü tüm aile üyeleri ile bir toplantı yapacağız. Kimin neye ihtiyacı var, alınmasını istediği bir şey var mı gibi, bu aya özel harcamaları çocuklar ile beraber planlamak istiyorum.
Hayır ücretsiz yükledim. Belki için de ekstra özellikler için ödeme vardır.merhaba monay uygulaması ücretlimi acaba
Bence gayet güzel bir program olmuş. Promodo ile çalışma nasıl gidiyor?Merhaba kızlar, yılbaşı gelmeden haftalık bir odaya odaklanıp düzenlenmek istiyorum, zira çok dağıldım.
İlk hafta hedefim en zor yer olan: Yatak odasından başlıyorum. Havalar soğudu, kışlıkları da çıkarmam lazım. Yırtık çoraplar ayrılacak; dikilecek olanlar dikilecek, kalanlar atılacak. Atlet ve kilotlat elden geçecek. Kışlık dolabım elden geçecek. Eksikler belirlenecek. Fazlalıklar elden çıkarılacak.
1. Hafta: Yatak odası
2. Hafta: Çocuk odası
3. Hafta: Banyo-tuvalet,Oturma odası
4. Hafta: Salon,kiler
5. Hafta: Mutfak
6. Hafta: Eksik kalan yerler
İzlemediyseniz Ters Yüz 1 ya da 2 öneririm, biz çok sevdikSelamlar Hanımlar
Sabah 08:00’de kalktım. İpek çoktan uyanmıştı. Öyle olunca ona patates kızarttım. Bizim için de patatesli yumurta yaptım. 10:00 gibi kahvaltı yaptık. Mutfağı toparladıktan sonra 12:00’de evden çıktık. Eşim İpek’i tenis kursuna götürdü. Biz de Ela ile eczane ve kırtasiye alışverişi yaptık. Bankadan para çektik. Kursun yakınındaki bir kafede oturup sohbet ettik. Onu kursa bırakıp, yürüyerek eve döndüm. Eşim tenis bitimi Ela’yı da danstan alıp gelecek. Ben de şimdi YDS için soru çözeceğim. Ardından da bugün ve yarın yemek için mercimek çorbası ve kuru biber dolması pişireceğim. Haftanın menüsü şu şekilde.
Pazartesi: Sütlü bulgur çorbası- Taze fasülye
Salı: Nohut-pilav
Çarşamba: Fırında pırasa-erişte
Perşembe: Pizza ve kahvaltı
Cuma: Köfte-spagetti-fırın sebze
Cumartesi-Pazar: Yayla çorbası ve Fırında Kıymalı Karnabahar
Akşam yemekten sonra film gecesi yapacağız. Çocuklar ile birlikte izleyebileceğimiz bir film öneriniz var mı?
Merhaba elecda;Selamlar Hanımlar
Sabah 08:00’de kalktım. İpek çoktan uyanmıştı. Öyle olunca ona patates kızarttım. Bizim için de patatesli yumurta yaptım. 10:00 gibi kahvaltı yaptık. Mutfağı toparladıktan sonra 12:00’de evden çıktık. Eşim İpek’i tenis kursuna götürdü. Biz de Ela ile eczane ve kırtasiye alışverişi yaptık. Bankadan para çektik. Kursun yakınındaki bir kafede oturup sohbet ettik. Onu kursa bırakıp, yürüyerek eve döndüm. Eşim tenis bitimi Ela’yı da danstan alıp gelecek. Ben de şimdi YDS için soru çözeceğim. Ardından da bugün ve yarın yemek için mercimek çorbası ve kuru biber dolması pişireceğim. Haftanın menüsü şu şekilde.
Pazartesi: Sütlü bulgur çorbası- Taze fasülye
Salı: Nohut-pilav
Çarşamba: Fırında pırasa-erişte
Perşembe: Pizza ve kahvaltı
Cuma: Köfte-spagetti-fırın sebze
Cumartesi-Pazar: Yayla çorbası ve Fırında Kıymalı Karnabahar
Akşam yemekten sonra film gecesi yapacağız. Çocuklar ile birlikte izleyebileceğimiz bir film öneriniz var mı?
Merhaba; sabah sayfaları hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem? Nasıl ve ne yazıyoruz?Selamlar Hanımlar,
Kayınpederim kalp ile ilgili sıkıntı yaşadı. Hastane süreci Ankara'da oldu. Bu nedenle buraya giremedim. Şimdi iyi çok şükür.
Öncelikle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Bu sabah rutinlerime tekrar dönüş yaptım. Sabah 05:45'te kalkıp 07:00'de sonlandırdığım rutin bloğunu (meditasyon-1 bardak su-sabah sayfası-Kuran meali okuması) tamamladım. 07:00-08:00 arası kızların okul rutini yaptım.
08:00 sonrası rutinimi, 10:00'da evden çıkacak şekilde yeniden düzenlemeye karar verdim. Pazartesi-perşembe günleri yardımcı abla geliyor. Pazartesi üniversiteye erken gidiyorum ama perşembe 10:00 civarı geldiği için evde denk geliyoruz. Abla geldiğinde evde olmak beni çok geriyor. Bunun nedeni üzerine oturup düşündüğümde benden yaşça büyük bir insanın benim yanımda iş yapmasından rahatsızlık duyduğumu fark ettim. Bu rahatsızlık duygusunun iyi bir özellik olduğuna kanaat getirdiğimden, bu duyguyu hissetmemeye çalışma yerine, evden erken çıkacak şekilde rutinlerimi ayarlamamın daha doğru olduğuna karar verdim. Bu sabah ilk denemeyi yaptım.
08:00-08:30 Diksiyon
08:30-09:00 Babilanka
09:00-09:30 Yürüyüş + YDS
09:30-10:00 Duş + Hazırlanma
12:00'de ilk öğünü yapacak şekilde kendimi ayarlıyorum. İş yerine tekrar kahvaltı götürmeye başlayacağım muhtemelen.