Popüler Konu Verimli Rutin

Selamlar Hanımlar,

Dün işyerinde mesaim uzadı, saat 18:15 gibi eve vardım. Kızlar ödevlerini bitirmişti. Hemen kalan yemeklerin yanına makarna pişirdim ve yedik. Çay içerken Ela ile diksiyon çalıştık. Ardından İpek'i yıkadım. Kızların uyuma saatine kadar kitap okudum. Kızları yatırdıktan sonra maden suyu ve magnezyum içtim. Cilt bakımı yapıp, 22:30'da yattım.

Bu sabah rutinim şu şekilde oldu:

05:45-06:00
Diş Fırçalama
Yüz Yıkama

06:00-07:00
  • Transandantal meditasyon
  • 1 bardak su ile güneşin doğuşunu izleme (Sessizlik Zamanı)
  • Sabah Sayfası
  • Kuran Meali Okuması

07:00-08:00
  • Kızların okul rutini

08:00-09:30
  • Bantta Yürüyüş ve YDS Videosu
  • Duş
  • Cilt Bakımı

09:30-10:30
  • Diksiyon çalışması
  • Babilanka çalışması
  • YDS çalışması

10:30'da dersimi bitirip; kuaföre gittim. Fön çektirdim. Pazartesi ve perşembe günleri saçımı yıkayıp, kuaföre fön çektirmeye gidiyorum. Böylece haftanın diğer günlerinde saçlarımla uğraşmama gerek kalmıyor. Oradan bankaya uğrayıp para çektim. İşe gelirken storytel'den kitap dinledim. Ofise geldim, yemek yedik. Saat 13:00'de çalışmaya başlayacağım. Saat 16:30'da ofisten çıkmaya niyetliyim. O saate kadar üzerinde çalışmam gereken tek bir iş var.

Pazar Rutini

Öncelikle pazar benim için aile ile birlikte yapılan güzel ve uzun kahvaltı ile başlayan gün demektir. Sabah 09:30’da kalktım. Eşim çayı demledi ve menemen yaptı. Ben de kuymak yaptım, dün pişirdiğim poğaçayı da sofraya koyup güzel bir kahvaltı yaptık. Ardından türk kahvesi içtik.

Saat 12:30-13:30 arası büyük kızımın Matematik, küçük kızımın tenis dersi var. Eşim kızları aldı çıktı. Ben de kahvaltı sofrasını topladım ve haftalık menü belirledim. Yarın için kırmızı biber dolması, salı günü için erişteli yeşil mercimek yemeği pişirdim. Çarşamba günü izmir köfte yapacağım. Bu nedenle köfteleri hazırlayıp, buzluğa koydum. Perşembe kahvaltı günümüz, cuma günü de fajita yapacağım. Mutfağı toparladım, kızlar geldi. Dün küçük kızımla ıslak kek yapmıştık, ondan yediler.

Büyük kızım az önce keman dersine gitti. Dersten geldikten sonra akşam yemeğine kadar kızlar ödevlerini yapacak, biz de eşimle House izleyeceğiz. Akşam yemek sonrası da kızlar banyo yapar.

Pazar günlerini evde geçirmeyi, hafta içi için hazırlık yapmayı ama kendimi çok yormamayı seviyorum.

Merhaba
İş için kullanacağım (sunum vs) bir laptopa ihtiyacim var. Dayanıklı olsun istiyorum. Ama hiçbir fikrim yok. Hangi marka tavsiye edersiniz alırken hangi özelliklere bakmak gerekir

Herkese Selam!

Sizlerle paylaşım içinde olmayı özledim.

* Diyetisyen den aldığım desteği sonlandırdım. Aradığım motivasyonu kendisinde bulamadım.
Bireysel ilerliyorum .21 gün diyerek'' Şekersiz- glutensiz iki öğün olarak besleniyorum iki haftadır. Kısacık sürede dahi gözle görülür değişim yaşıyorum. Daha dinç, enerjik olmak gibi.
En başında glutensiz şekersiz bir alışveriş yaptım. Karabuğday ekmeği, gronala, k.buğday patlağı , glutensiz börek.. Alternatif artınca uygulanabilirlik de artıyor.
Metabolizma hızlandıran iştah kapatan toz içecek kullanıyorum günde bir adet.
Gün aşırı yürüyorum.

* Sabah ve akşam ' cildimi temizyeci- tonik- c vitamini serum- cilt soymak için krem- güneş kremi kullanarak ilerliyorum . akşamları gözaltı ekliyorum.
Abdestimi alıp cilt temizliğimi tamamlayıp namazımı kılıyorum. (alışkanlık edinilen davranışın ardına ya da önüne edinmek istediğin yeni davranışı ekleyerek ilerlemek'bunu uyguluyorum ve bu düzenden memnunum)

* Piyano kursuna ve tefsir derslerime devam ediyorum. Hayata farklı alanlarla sarılmak , yaşamı daha anlamlı kılıyor. Yoruluyorum ancak buna değiyor.

* Haftada iki gün oğlumu yüzme kursuna götürüyoruz, o sırada eşimle kendimize ait bir ortam oluşturup çay eşliğinde sohbet ediyoruz. Birlikte zaman geçirmek ilişkimizi güzelleştiriyor. çok şükür.

* Duygularımı düşüncelerimi yazmaya devam ediyorum. Kendime sık sık 'Dünyanın sahibi olmadığımı, gücümün sınırlı olduğunu halihazırda zaten elimden geleni kendim, ailem ve çevrem için yapmaya gayret ettiğimi ' hatırlatıyorum. Hassas bir insanım, insanların duygularını enerjilerini kendime transfer edilmesine izin veriyorum, bu da daha fazla hüzün, sorumluluk hissetmeme sebep oluyor. Maalesef toplumda neşeli, enerjisi yüksek, gülen insan bulmak çok zor ki insanlar çöplerini başkasına boca etmeye bayılıyor :) Bunu engellemek adına ^çözüm odaklı^bakmaya çalışıyorum.

* Her haftasonu ailece etkinlik planlıyoruz; yayla, deniz, sahil, arkadaş.. anı biriktirmek çok kıymetli.. 'çocukluk insanın anavatanıdır' derdi Doğan Cüceloğlu hoca.. çok doğru.. Şimdilerde dahi çocukluğumda yaşadığım güzel anlar, ailece yaptığımız sohbetler geziler, bugünümü güzelleştiriyor. buna ayrıca özeniyorum....

Selamlar Hanımlar,

Çok yoğun bir hafta geçirdim. Pazartesi günü ve salı günü üniversitede dersim vardı. Dün uzun bir şirket toplantısı yaptık. Bu sabah da şirket içi eğitim verdim. Bu öğleden sonrayı ve yarını daha sakin geçirmek istiyorum.

Bu hafta sabah 05:30-08:00 arası olan rutinlerimi eksiksiz yerine getirdim. Ancak dersler ve toplantıların sabah olması nedeniyle yürüyüş ile başlayan ve ders ile devam eden rutinlerim aksadı. Bu hafta her sabah evden erken çıkmak zorunda kaldığım için sinirlenmişken, bu zamana kadar mecburen her sabah işe gittiğimi, sabahtan öğlene kadar evde çalışma hakkını 21 yılın sonunda son 1 yıldır kazabildiğimi hatırlattım kendime.

Bunun bir adı var: "Hedonik Adaptasyon". Yani hepimiz istediğimiz bir şeyi elde edene kadar çok uğraşıyor, elde ettikten sonra bir süre bundan çok keyif alıyor, sonrasında ise sıradanlaştırıyoruz. Bu çukura düşmemek, düşersek te bir an önce fark edip çıkmak gerekiyor.

Çocuk Sahibi Olma Motivasyonu

2 kız çocuğu annesiyim. 26 yaşında evlendim. İlk kızımı 30, ikincisini 35 yaşında doğurdum. Benim çocuk sahibi olma motivasyonum, kendi ailemi kurmak istememdi. Sadece eşimle değil, çocuklarımın da olduğu bir aile hayatı istedim. Evlenir evlenmez çocuk işine girmedim. Eşimle baş başa vakit geçirmek, evlilik borçlarını bitirmek, çocuk için birikim yapmak ve doğum izni ve sonrası ile ilgili iş yerinde sorun yaşamamak adına belirli bir tecrübe ve pozisyona gelmeyi bekledim. Öncesinde aldığım bu tedbirler sonucunda da işimi bırakmadan, bakıcı desteği alarak, kimseye yük olmadan ve minnet etmeden çocuklarımı büyütebildim.

2. çocuğa hamile kalma kararını 1. sine göre çok daha zor aldım. İlk çocukta bilinmezlik insanı korkuturken ikinci de başına gelecekleri biliyor olmak insanı daha çok tedirgin ediyor. Ama ben, büyük kızıma bazı olasılıklar vermek istedim. Ömür boyu yol arkadaşı, teyze veya hala olma ve kendi çocuklarının kuzenleri olma ihtimalleri. Hepsi gerçekleşebilir veya hiç biri gerçekleşmeyebilir.

Çocuk sahibi olmanın aynı zamanda bir toplumsal sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece çocuk değil, aynı zamanda bu ülke için vatandaş yetiştiriyoruz. Aklı başında eğitimli insanların hiç çocuk sahibi olmaması veya tek çocukta kalması ile birlikte, cahil kesimin 5-10 tane çocuk sahibi olması; toplumsal dengenin cahillik ve beraberinde gelen kötülük lehine bozulmasına neden oluyor. Ben iyilerin safını sıklaştırmak, iki iyi insan ve vatandaş yetiştirerek dünyayı ve ülkemi bulduğumdan daha iyi bırakmak istediğim için de çocuk sahibi oldum.

Çocuklarım için elbette endişeleniyor ve gelecek kaygısı taşıyorum. Ama bu konuda Yaradan ile aramda bir emanet ilişkisi olduğuna inanıyorum. Yani bana hakkını vererek yetiştirmem için iki çocuk emanet edildi ve ben elimin uzanmadığı yerlerde, mesela çocukları okula gönderirken bile içimden "Allah'ım benim elim uzanmaz, çocuklarım sana emanet diye geçiriyorum." Mesela çocuk sahibi olmadan önce kendi ölümüme ilişkin bir kaygı taşımazken, anne olduktan sonra erken ölmekten korkmaya başladım. Çünkü çocuklarım küçük ve annesizlik her yaşta zor ama çocukken daha zor. Evlatlarım benimle ben de evlatlarımla sınanmayayım çok isterim ama bu konuda dua etmekten başka elimizden gelen hiç bir şey yok.

Annelik beni çok değiştirdi ve birçok anlamda geliştirdi. Mesela annelik kriz yönetimi, çoklu iş yapabilme kabiliyeti, planlama, zaman yönetimi gibi konularda epey gelişmemi sağladı. Aman çocukta travma yaratmayayım diye okuduğum pedagoji ve psikoloji kitapları ile birlikte kendi çocukluğuma ve yaralarıma ilişkin farkındalığım arttı. Rol model olduğum gerçeğini idrak ettiğimden beridir de tüm davranışlarım ve konuşmalarım konusunda daha özenli ve dikkatli davranmaya gayret ediyorum.

Ancak annelik, başta özgürlüğüm olmak üzere bir çok şeyi de kaybetmeme sebep oldu. Mesela artık plansız hareket etmem mümkün değil, görmek istediğim yerlere gidebilmek için çocuklarımın büyümesini beklemem gerekiyor. Kendimi sıkışmış hissettiğim çok zaman oldu. Doğum ve sonrası fiziksel olarak çok yıpratıcı. 2. kızım doğalı 6 sene oldu ve ben hala fiziksel olarak tam anlamıyla toparlanmış sayılmam. Bir de işin maddi tarafı var. İki kızımı da kendi kültürüme ve değerlerime yakın insanlar ile büyütebilmek için büyük maddi bedeller ödüyorum. Mesela sadece eşim ile ikimiz olsak, şehir merkezinde bir ev tercih ederdim. Ancak çocuklar için güvenliği ve çocuk parkı olan bir sitede yaşıyorum. İkisi de özel okula ve biri spor, biri sanat dalı olmak üzere okul dışı ikişer kursa gidiyorlar. Dolayısıyla kazandığımız paranın önemli bir bölümü eğitim harcamalarına gidiyor.

Sonuç olarak hayatta her seçim, olumlu ve olumsuz bir takım sonuçları da beraberinde getiriyor. 11 yıldır anneyim. İyi ki anne oldum ve ben bunu kendime niye yaptım düşünceleri arasında çok sık gidip geliyorum. Annelik sonsuz bir sevgi ve muazzam bir deneyimi beraberinde getirirken, yetersizlik, endişe, bıkkınlık ve suçluluk duygularını dibine kadar yaşatan bir deneyim. Bu konuda net olarak söyleyebileceğim tek bir şey var, annelik deneyimi bu hayatta başka hiç bir şeye benzemiyor.

Merhaba
İş için kullanacağım (sunum vs) bir laptopa ihtiyacim var. Dayanıklı olsun istiyorum. Ama hiçbir fikrim yok. Hangi marka tavsiye edersiniz alırken hangi özelliklere bakmak gerekir
Merhaba
Bu yılın başında okul kurucularımız bana yeni bir laptop verdiler Huawei markası, çok memnunum.

Selamlar Hanımlar,
Sabah 05:45'te alarm çaldı ve ben kalktım. Artık alıştım sanırım, zorlanmadan uyanabiliyorum. Diş fırçalama ve yüz yıkama sonrası 06:00-06:20 arasında meditasyon yaptım. Yine önceden 20 dakika alarm kuruyordum. Artık sürenin dolduğunu hissedebiliyorum. 06:20-06:30 arası bir büyük bardak suyumu içerken güneşin doğuşunu seyrettim. Mutfak doğu cepe ve yüksek katta oturduğum için güneşin doğuşunu bizim evden izlemek çok keyifli oluyor. 06:30-07:00 arası ise önce sabah sayfamı yazdım. Ardından Kuran meali okudum. 07:00'de Ela'nın alarmının çalmasıyla kendime ait bölümü noktaladım.

Gidip kızıma sarıldım, 5 dk beraber uzandık. Sonrasında o banyoya geçti, ben de İpek'i uyandırmaya gittim. Kızlar hazırlandıktan sonra ikisinin de saçlarını yaptım. Meyve yiyip 07:50'de evden çıktılar. Onlar çıktıktan sonra hızlıca evi toparladım. Akşam evi toparlayıp yatınca sabah işim 10 dk kadar sürüyor. Sonrasında spor kıyafetlerimi giyip, yürüyüş bandını ve izleyeceğim YDS videosunu hazırladım. 40 dakika bantta yürüdüm ve videoyu izledim. Bitirdikten sonra duşa girdim çıktım. Kendime bir bitki çayı demledim. Saat 10:00-11:00 arasında Diksiyon egzersizlerini ve çalışmasını yaptım. Babilanka'dan İngilizce çalıştım ve ardından YDS sorusu çözdüm. 11:00-11:30 arası kendime güzel bir kahvaltı tabağı hazırladım. Kril yağı ve D3K2 takviyeleri içtim. Hazırlanıp evden çıktım.

İşe gelirken yolda Storytel'den kitap dinledim. Ofise geldim, çayımı suyumu aldım. E-postalarımı kontrol ettim ve burayı okudum. Şimdi yazılarımı bitirdikten sonra günlük iş planımı 30 dk'lık kısımlara bölerek çalışacağım. 13:30-16:30 arası Promodo ile çalışma yapacağım.

Ofisten 16:30'da çıkmam gerekiyor. İpek'in bugün etütü var. Bu nedenle okul çıkışı ben alacağım. Hazır İpek'i almışken terziye gidip okul kıyafetlerinde tadilat yaptıracağım. Aynı yerde ayakkabıcı ve eczanede olduğu için o işleri de halledeceğim.

Akşam arkadaşlarım ile dışarıda yemek yiyeceğim. 4'lü bir arkadaş grubumuz var ve birbirimize ilham verdiğimizi düşünüyorum. Benim için çok keyifli oluyor. Ancak öncesinde çocukları doyurup öyle gideceğim.

merhaba diksiyon dersini nerden alıyorsunuz acaba bende başlamak istiyorum

Merhaba ,Hedonik adaptasyonu dinlediğim bir videoada uymuş ve merak etmiştim.
Biraz açıklamak istiyorum.
Eski konumumuzdayken sizin gibi aynı aynı ölçüde kişi, veya aynı düzeydeki insanlarla yaşadıgınızı düşünün. Birde yeni bir konuma yada orta gelirden zenginliğe geçiş yaptıgınızı düşünün.İlk zamanlar mutluluk, haz seviyesi yukarıda seyrederken,sonrasında normal, ortalama bir yaşantı oldugunu farkedecek.Mutluluk seviyesi de ona göre sabitlendi.

İnsanlar her daim kendilerini başkalarıyla karşılaştırırlar.Kısacası arzu edilene ulaştıgında ki haz, heyecan sonrasında devam etmiyor.
Hedonik adaptasonyada olumlu veya olumsuz olayların duygusal etkilerinin zamanla azalması sonrası, alışma. iyi veya kötü olan herşeye adapte olunabileceğini belirten bir durum.

Hangi kitabı dinliyorsunuz? Yeni bir kitaba başlayacağım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…