- 29 Ocak 2017
- 4.317
- 8.188
Kızına şimdiden plan yapıp buna alıştırmaya başlamana hayran kaldım. Zaten planları olup onu uygulayan annesini de gördüğü için Ela'nın da ileride senin gibi disiplinli biri olacağına inanıyorum :)Günaydın Hanımlar,
Tatil bitti, benim ve çocuklar için rutinlere dönme zamanı geldi. Sabah 05:00'te kalkıp kendi sabah rutinimi gerçekleştirdim. Sonra Ela'nın rutinine sıra geldi. Hayat hedeflerime ulaşmamı sağlayanın az fakat sürekli olan alışkanlıklarım olduğunu fark ettiğim günden beri bu bilgiyi kızıma aktarmak ve daha küçük yaşta hayatına bu düzeni ekleyerek yol almasını sağlamak gayretindeyim. Tıpkı hiç düşünmeden yapılan diş fırçalama alışkanlığı gibi, doğru alışkanlıkları hayatının bir parçası yapmasını sağlamaya çalışıyorum. Bunun için aynı işleri aynı sıralama ve aynı zaman diliminde yapması için yönlendiriyorum. Şu an hafta içi genel rutini şu şekilde:
Sabah Rutini
06:15 Kalkış
07:10 Evden Çıkış
- Yüz yıkama ve diş fırçalama
- Giyinme
- Odasını havalandırma
- Saçlarını tarama
- Pijamalarını katlayarak kaldırma
- Yatağını toplama ve yatak örtüsü serme
- Kahvaltı ve vitaminler (D3K2 ve Mega-3 Şurup)
Akşam Rutini
16:30 Eve Geliş
21:30 Uyku Zamanı
- Dinlenme Vakti
- Piyano Çalışma
- Akşam Yemeği
- Günlük Tekrar ve Ödev
- Kitap Okuma Zamanı
- Oda Toplama
- Çanta ve Kıyafet Hazırlığı
Hepimiz cebimizdeki neyse onu verebiliyoruz çocuklarımıza. Ben de olmayan, başkalarından tahsil etmesi gereken şeyler de olacak mutlaka. Kendine faydalı olabilecek davranışları alışkanlığa çevirmesini sağlayabilirsem eğer, kendimce vazifemi yapmışım gibi düşünürüm.Kızına şimdiden plan yapıp buna alıştırmaya başlamana hayran kaldım. Zaten planları olup onu uygulayan annesini de gördüğü için Ela'nın da ileride senin gibi disiplinli biri olacağına inanıyorum :)
Çok öğretmenim oldu. Aralarında gerçekten çok iyi olanlar ve çok kötü olanlar vardı. Meb'in onayladığı bazı öğretmenlerin aslında hiç bir şekilde çocuklar ile aynı ortamda bulunmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle onaya ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum. Ancak bunu bir kazanca dönüştürebilirsen sürdürülebilirlik açısından çok iyi olur. Böylece hayatını idame ettirmek için başka iş ile uğraşman gerekmez.Günaydınlar...
2024 e doğru ilerliyoruz.
Çocukluğumdan bu yana öğretmen olma hayalim vardı. Ancak ekonomik ve sosyal şartlar sebebiyle ilk sınav senemde aldığım puanla yerleştiğim üniversitemden, 2012 de İktisat mezunu oldum. Okurken de sonrasında da ve iş hayatına dahil olduğumda da hep ^öğretmenlik vardı aklımda, kalbimde. Bu yolda ilk adımım Çocuk Gelişimi lisansına başlamakla oldu.
Çocukları ve öğrenmeyi-öğrendiğimi paylaşmayı hep çok sevdim. Çocuklarla vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyorum hala...
Gönüllü kitap okuma kulübü kurdum ve hala aylık okumalarımız ve kitap tahlillerimiz var.
Kütüphane buluşmaları düzenleyerek çocuklarla bir araya geliyor okumalar yapıyoruz.
Çocuk kitapları okuyor ve paylaşıyorum, sosyal medyada.
Çevremdeki çocuklara ödünç kitaplar veriyorum.
Arkadaş oturmalarında 2çocuk bir araya gelsin hemen birlikte birşeyler yaparız vs.
Kısaca seviyorum :)
Bu yıl Formasyon eğitimine başladım. Her derse aktif katılıyor, anlatılanların tamamını öğrenip içselleştirmeye gayret ediyorum. İşten çıkışta akşam vakti olsa da dersler heyecan ve merakla katılıyorum. İşte diyorum yaşıyorum.
Ayrıca geçtiğimiz yaz, doğum haritamı çıkardım ve astroloğun dediği şey şu oldu. Potansiyelinizdeki meslek öğretmenlik'. ah dedim doğru. Ha bir de 'insan potansiyelle yaratılır ve o potansiyeli ortaya çıkarıp işlemeye çalıştığında mutlak doyuma ulaşır. Oradan uzaklaştıkça da yorulur, kaybolur, demişti. Üzerine çok düşündüm. Evet mutlu olduğum yer burası, okul ve çocuklar.
Sonuç ne olur bilemem. Atanır mıyım bunun için çalışır mıyım, bu mesleği nerde nasıl icraa ederim tahmin edemem. Bildiğim şeyse süreçte mutlu olduğum ve işe yaradığım. Başlı başına bu yetmez mi zaten? İlla maddi bir kazanç mı gerekir, ya da Meb in öğretmenliğimi onaylamasına mı ihtiyacım var?
Canım merhaba rica ederim keyifli vakit geçirmiş olmanıza çok sevindimMerhaba hanımlar,
T Tutunamayanlar777 vebenben00 önerileriniz için çok teşekkür ederim, Kocaeli de daha fazla vakit geçirdik, Sakarya yağışlıydı, oraya daha sonra tekrar gidelim dedik.
Online bir eğitime katılmıştım, özellikle ilgimi çeken, üzerinde düşündüğüm birkaç hususu paylaşmak istedim.
* “Bir çocuk annesinin,babasının, öğretmeninin önemsediği konuda sorun çıkarır” dedi Ziya hoca.
*Zihin, duygu ve fizik merkezimiz olmak üzere 3 merkezimiz olduğundan ve çocuklarla yaşanılan sorunların bunlardan biriyle ilgili olduğundan bahsedildi.Sorunun hangi merkezle alakalı olabileceği düşünülüp, o alanı beslemeye yönelik çalışma yapabilirmişiz.
*Bilim kurgu kitapları okunmasının çocuk gelişimi üzerinde olumlu etkilerinden bahsetti Sinan Canan hoca.
Isaac Asimov, Philip Dick, Sadık Yemni, Barış Müstecaplıoğlu yazarlarını önerdi.
*Üstün Dikmen hoca da Küçük Ağacın Eğitimi kitabını önerdi.
Belki sizler de bakmak istersiniz kitaplara.
Hoşçakalın
Merhaba canım kızarıklık giderici serumun içerik bilgisi nedir? Bunu rosa için mi kullanıyorsun. Bir de c vitamini serumun yüzde kaçlık ve hangi markadan kullanıyorsun? Venaturanın c vitamini serumunu kullanıyorum ben, doktor önerdi deyince seninkini de merak ettim, değiştirmek istersem bakarım.Selamlar Hanımlar,
Yıllık dermatolog randevum vardı. Yüzüme her kış üç seans lumecca lazer yapılıyor. Böylece yıl içinde rosa ataklarım önemli ölçüde azalıyor. Cilt bakım ürünlerim de bitmek üzere. Doktorum yeni bir nemlendirici ve c vitamini serumu tavsiyesinde bulundu. Sipariş ettim bakalım.
Cilt bakımı ile ilgili 40 yaş itibariyle geldiğim durum şu şekilde:
Sabah: Köpük temizleyici-C vitamini serum-nemlendirici-güneş kremi
Akşam: Köpük temizleyici-kızarıklık giderici serum-nemlendirici
Tonik veya peeling kullanmıyorum. İkisi de hassas cilt için sıkıntılı ürünler. Termal su kullanıyorum.
Buarada 36 demişim de 1 hafta sonra 37 oluyorumMerhaba canım kızarıklık giderici serumun içerik bilgisi nedir? Bunu rosa için mi kullanıyorsun. Bir de c vitamini serumun yüzde kaçlık ve hangi markadan kullanıyorsun? Venaturanın c vitamini serumunu kullanıyorum ben, doktor önerdi deyince seninkini de merak ettim, değiştirmek istersem bakarım.
Ben sabah yıkama jeli ve güneş kremi, akşamda yıkama jeli ve nemlemdirici (haftada 3 gunu falan aksamları c vitamini serum) şeklinde ilerliyordum.
Yukarıda da bahsettiğim gibi bir süredir akne problemin olunca bir kaç içerik daha edindim. Niacinamide, azeleik asit ve bir de ginseng ve peptit serum. Doktorun verdiği kremden verim aldıkça be cildim tölere ettikçe bunları yavaş yavaş rutine eklemeyi düşünüyorum. Hafta 1 gün sandviç tekniği ile başlarım.
Gözünde bir de retinoller var ama akne kısmını halletmeden girişmem ona. 36 yaşındayım ve yaş ilerliyorbotoktan çok gözüm korkuğu için c vitaminli ve retinollü içerikler ile güzel yaş almayı umuyorum.
Neostrata Restore Kızarıklık Karşıtı Serum kullanıyorum. Doktor rosa için yazdı ama leke veya akne için de işe yarar mı bilemiyorum. C vitamini olarak "skinceuticals c e ferulic cilt bakım serumu" önerdi. Kendisi de bu serumu kullanıyormuş. Bana pahalı geldi ama bir siteden %40 indrimli bulunca aldım. Retinol'u ben de sordum. Ancak rosalı ciltler retinol ve aha bha serumları tolere edemiyormuş.Merhaba canım kızarıklık giderici serumun içerik bilgisi nedir? Bunu rosa için mi kullanıyorsun. Bir de c vitamini serumun yüzde kaçlık ve hangi markadan kullanıyorsun? Venaturanın c vitamini serumunu kullanıyorum ben, doktor önerdi deyince seninkini de merak ettim, değiştirmek istersem bakarım.
Ben sabah yıkama jeli ve güneş kremi, akşamda yıkama jeli ve nemlemdirici (haftada 3 gunu falan aksamları c vitamini serum) şeklinde ilerliyordum.
Yukarıda da bahsettiğim gibi bir süredir akne problemin olunca bir kaç içerik daha edindim. Niacinamide, azeleik asit ve bir de ginseng ve peptit serum. Doktorun verdiği kremden verim aldıkça be cildim tölere ettikçe bunları yavaş yavaş rutine eklemeyi düşünüyorum. Hafta 1 gün sandviç tekniği ile başlarım.
Gözünde bir de retinoller var ama akne kısmını halletmeden girişmem ona. 36 yaşındayım ve yaş ilerliyorbotoktan çok gözüm korkuğu için c vitaminli ve retinollü içerikler ile güzel yaş almayı umuyorum.
Evet canım çocuklar için, ancak yaş aralığına bakmak lazım, 10-11 den başlıyor demişti sanırımCanım merhaba rica ederim keyifli vakit geçirmiş olmanıza çok sevindimBilim kurgu için bahsettiğin yazarlar çocuklar için mi? Bakmak isterim.
Pinokyo ve Aliş ile Maviş’e götürdüm kızları, beğendiler. Çocuk sineması çok uzun geliyor bana sıkılıyorumAralık ayında pazar günleri kızları kültür-sanat faaliyetlerine götüreyim istiyorum. Az önce oyunlara baktım. Bu pazar bir devlet tiyatrosu çocuk oyununa, haftaya pazar da çocuk operasına bilet aldım. İpek Hanım artık 5,5 yaşında oldu ve çok şükür sinema ve tiyatroda sonuna kadar arıza çıkarmadan izlemeye başladı.
Aliş ile Maviş benim de ikinci tur olacak, Ela 6 yaşındayken götürmüştüm. İpek görsün istiyorum. Sinema işi bizde de sıkıntı. Aralarında 5 yaş fark olduğu için birinin beğendiğine diğeri gitmek istemiyor. Geçenlerde anne-kız günü kapsamında İpek'i alıp sinemaya götürdüm. Troller'e gittik. İlk defa kesintisiniz bir filmi seyretti.Pinokyo ve Aliş ile Maviş’e götürdüm kızları, beğendiler. Çocuk sineması çok uzun geliyor bana sıkılıyorumo yüzden daha çok evde sinema gecesi yapıyoruz, öncesinde markete uğrarıp birlikte abur cubur alıyoruz hoşlarına gidiyor. Seneye falan ama ikisi filme girer biz de eşimle vakit geçiririz diye düşünüyorum
Evet fuara gitmek istiyorum. Millet kütüphanesinin özellikle çocuk bölümünün çok iyi olduğunu duydum. Hatırlattığın iyi oldu. Oraya da gidelim, ara tatile planlayabilirim.elecda cım 1-10 Aralık arası Ankara kitap fuarı var ATO’da belki zaten biliyorsundur.
Geçenlerde oğlumu millet kütüphanesine götürdük,zengin bir arşive sahip gibi geldi, mimarisi de hoşuma gitti. Gerçi biz kısa süre kalabildik ama biraz zaman ayırmak gerekir.
merhabalar gecmıs olsun benim de ferritin değerim yıllardır çok dusuk, ilac kullanıyorum ama hap almayı hıc sevmedıgımden ıhmal edıyorum donemlik kullanıyorum baş dönmesi yapıyor ben de deger dustugunde, 5 lere kadar ınıyor, doktorum ferrıtın bu kadar dusuk oldugunda baglanma saglanamadıgından kanın degerinin onemi olmadıgını soylemıstı bana, yanı mutlaka ılac kullanmamı ıstedı sizınle de paylasmak ıstedım.Uzun bir aradan sonra tekrar merhabaAra tatilde izin alıp çocuklar ile annemlere gittim. Güzel ve sakin bir hafta oldu. Kızlar anneanne ve dedeyle vakit geçirdi, ben de biraz tek başıma dışarı çıktım, biraz kitap okuyup ingilizce çalıştım. Annemin yıllardır kullandığı klasik kondisyon bisikleti vardı, diz ağrısı şikayeti olunca doktoru bırakmasını söylemiş. Bana bidikleti elden çıkaracağını alıp almayacağımı sordu. Ben de evde spor için pratik olur diye düşündüm. Annemlerde kaldığım süre boyunca günlük 30-45 dk aralıgında çalıştım. Evde de tatakodadına koydum, eliptik kadar büyük değil kibar bir alet dolayısıyla fazla yer kaplamadı. Tek düze spor yapmaktan çok sıkıyorum fakat bisikletde çalışırken uygulamalardan İngilizce tekrarı yapmaya karar verdim, şimdilik güzel kombin oldu 2 haftadır düzenli çalışıyorum denilebilir.
Sizlere sormuştum detaylı kan tahlilimi yaptırdım. Birkaç değerimde sıkıntı çıktı. Kolestrol grubum normalüst sınırının 5 puan üzerinde. Feritin(depo demir)de normal alt değerinin çok altında. Sonuçları doktor ile randevuda değerlendiremedim ama telefon ile ilaca/takviyeye gerek olmadıgını soyledi. Feritin konusunda farklı şeyler dinledim; Canan Karatay 20in altı ilaç kullanmalı demiş. Osman Müftüoğlu ise demir, demir bağlama, hgb, hct, rbc değerleri normal ise feritin düşüklüğü önemsiz kalabilir gibi birsey. Yine de venaturadan 1 kutu demir sipariş ettim, kullanıp tekrar ölçtüreceğim. Kolestrol da sanırım 2 kilo versem dengeye gelecek gibi.
Bunun dışında gecen ay, bir sürede yüzümde çıkan akneler için dermatolog a gitmiştim, 1 krem yazdı ve kadın doguma gözükmemi söyledi. Onun için kadın dogumdan randevu aldım. Muayenem normal geçti ama hormonlara bakmak için döngümün 3. Günü kan vermemi söyledi, hissiyatım hormonlarda dengesizlik çıkacağını yönünde. Bakalım önümüzdeki ay belli olur.