- 25 Mayıs 2013
- 13.879
- 20.173
Herkese merhabalar.
Sağlıklı Yaşam
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
İyi Görünmek
Verimli İş Hayatı
Para Yönetimi
Toplumsal Fayda
Sağlıklı Yaşam
- D vitamini alımına yeniden başlayacağım bugün itibariyle.
- Sabahları suya limon sıkıp içmeye de.
- Tatlıları, haftada 1 kez tüketmeye niyet ediyorum.
- Gün içerisinde mutlaka egzersiz yapıyor veya yürüyorum.
- Beslenme konusunda öğünleri dengeliyorum.
- Ağustos ayından bu yana kilo olarak sabitlendim. (+/- 0,5-1 kg)
- Ekmek tüketimim 0 a yakın. Şeker ise tatlılarda zaafım.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
- Her sabah Oğlumun ödevlerini kontrol ediyor, çantasını hazırlıyorum.
- İngilizce hassas çizgim; her gün bir fabl video izliyor.
- İlgili konusu ile ilgili worksheet çıkarıyorum çözüyor. (yolda-arabada-yatakta)
- Haftada bir gün Kur an harflerini öğreniyor, çevrimiçi olarak. Gayet güzel ilerliyor. Küçük sürprizlerle motivasyonunu arttırıyorum J
- Çizime ilgisi var; beraber çizim yapıyor-origami sanatıyla ilgileniyoruz.
- Cuma-cumartesi basketbol kursuna gidiyor, başlarda dikkati kolay dağılıyordu ve disipline olması zorluyordu ancak hocası sayesinde bu durumları aştı.
- Cuma akşamları çizim çalışmaya ve origami yi daha sistemli ve eğlenceli ilerletmeye niyet ediyorum. ( benimle masa başı aktiviteleri yapmak çok hoşuna gidiyor)
- Lego/kutu oyunu/evcilik oynama konusunda pasifleştim, aktifleşmeye niyet ediyorum zira en güzel ve derinlemesine sohbetler bu anlarda oluyor.
- Ocak ayı sonuna kadar 3 kitap okumayı ve bitince de beraber bi kafede sıcak çikolata içerek kitaplar hakkında konuşmayı hedefledik. Birkaç gündür okumasa da sabah kalemliğine bi hatırlatma notu yazmıştım J etki eder.
- Kendine güvenen , kendini seven, saygılı, doğasever, merhametli, dik duran, emek ve çabaya inanan , geniş düşünebilen, akıllı ve hayırlı bir insan olmasını diliyorum. Böyle olması içinde emek veriyorum. Maddi olarak manevi olarak. Bu çok kıymetli.
İyi Görünmek
- Bu yıl ihtiyacım olan kaban, çizme, bot, ayakkabı; eşofman takımı, çanta,şal, çamaşır, çorap ,takı, makyaj malzemesi, gözlük gibi ürünlerimi tamamladım. Evet ciddi paralar harcadım ancak uzun soluklu olması beni motive ediyor. Şık, sade, enerjik, ciddi, işin ehli’ bir görünüme sahip olmak istediğim için bu şekilde kombinler yaptım. Temiz ve kaliteli giyiniyor, her gün mutlaka güneş kremimi sürüyorum, parfümümü sıkıyorum.
- Cilt bakımımı ihmal ediyorum farkındayım.
- Artık giyim çanta ve ayakkabı gibi ürünler satın almayacağım.
- Filament bakım için önbilgi aldım; randevu alıp cildimi temizleteceğim. Siyah noktalarım fazla ve gözeneklerim salmış durumda.
- Temizlik sonrası düzenli olarak cilt temizliğimi yapmak istiyorum. Elimdeki ürünlerle.
Verimli İş Hayatı
- Zaman yönetimimi iyi yaptığım sürece işler rayında ilerliyor.
- Sabahları sohbet ve kahve sürelerini azaltarak ilerlemek bu haftaki hedefim.
Para Yönetimi
- Harcamalarım bi hayli yüksek olduğundan kredi kartı ödemelerim arttı. Ocak itibariyle durumu toparlıyorum.
- Evin giderlerini eşim karşılıyor, benim maaşımla günlük harcamaları yapıyor ve birikim için döviz/altın vs alıyoruz.
- Maddi konulara dahil olmuyorum elimden geldiğince , sorumluluk eşime ait olduğundan da kafam rahat J
Toplumsal Fayda
- Görevimden dolayı iş yerime her ay düzenli gelen çocuklara küçük hediyeler alıyorum. Bazı çocuklara kitap veriyorum okuduktan sonra gelip bana anlatıyorlar J
- Ayda bir defa 6-7 yaş grubu çocuklarla ortak kitap okuyor kitap tahlili yapıyoruz. Kafalar zehir muhteşem fikirler ortaya çıkıyor.
- Haftanın 5 günü 4-5 hanımla Kur an çalışıyoruz. Bilginin zekatını vermek gerekir derler; çabalıyorum.