Merhabalar...
Gün içinde evdeki vaktimin önemli bir kısmını mutfakta geçiriyorum. Dışarda yemek yemek, hazır gıda tüketimi bi hayli sınırlı bizim evimizde. Böyle olması içinse ben çok çabalıyorum, emek veriyorum. İyi bir planlama ve bilinç düzeyinde olmak işlerimi kolaylaştırıyor. Sizlerle birkaç örnek paylaşmak istiyorum.
- Et alıyor haşlıyor kaplarla donduruyorum. en az 2 öğünlük yemek oluyor.
- Kemik alıp kemik suyu yapıyor çorba ve pilavlara kullanıyorum.
- Süt alıp mayalıyorum. Bi kısmına sütlaç yapıyorum .2 -3 gün tatlı ihtiyaçları giderilmiş oluyor.
*Yoğurt çorbasını sık yapmaya gayret ediyorum çünkü kalsa da biraz su karıştırıp yeniden yiyebiliyoruz. Akşamdan çorba yaptıysam bi kısmını termosa koyuyorum ki sabah sıcak sıcak içilebilsin.
* Limonata yaparım .
*Nar' ı ayıklar cam saklama kabında saklarım.
*Havuçları soyar su dolu saklama kabında saklarım. Çıkarınca çıtır çıtır tazecik olur, yemesi de rahat olur.
*Sabahları erken kalktığım için 5 dakikalık hazırlıkla yemeklerimi hazır ederim.
*Bu sabah kek yaptım küçük kapta, oğlumun beslenmesi için o 2 gün iyi olur hem tatlı ihtiyacını gündüz enerjisi çok olduğu vakit yemiş oluyor.
*Kabak yemeğini yapar ve iki kavanoza sıkıca sıcak kapatır atarım buz dolabına.
*Fazla her yemeği kavanoza koyar buzluğa atarım.
*İş arkadaşım saolsun içli köftemi yapar buzlukta saklarım.
*Mantı hazırdır.
*Analıkızlı için köfte yapar atarım buzdolabına.
*Mor lahanayı kesme bıçağıyla keser saklama kabında en az 6-7 gün saklarım, salatalara koyarım.
*Pazar alışverişi bir haftanın planını yapmak için çok ideal. Evimize yakın köylü pazarı var, ürünler de üreticilerde kendi ilimizden. Çarşamba günleri sabah 7 de açılmış oluyor, işe gelmeden önce gidip alışverişimi yapıyorum . İnanılmaz güzel oluyor. Erken kalktığım için bana da bi ayrı enerji oluyor.
*Ceviz, badem ve fındığı yıllık üreticiden alıyoruz. Akraba ve arkadaşımızdan. çok lezzetli ve uygun oluyor.
*Turşuyu sevdiklerim yapıp hediye ediyor saolsunlar :)
işte böyle.. aklıma gelenler..
Not. Tüketimde dikkat ediyorum. elektrik su dikkat ediyorum. aracı kullanmıyorum pek. bugün işe dahi otobüsle geldim . gayet de konforluydu. Yürüyüşümü evin etrafında yapıyor ya da sahile yürüyorum. Bakalım :)