Günaydın Hanımlar,
Bu ara çocuklara ne vermek istediğimi düşünüyorum. Tabi öncelikle kendi çocukluğumun avantajları ve dezavantajlarından yola çıkıyorum.
Kitap Okuma Alışkanlığı: Evimizde kocaman bir kütüphane vardı. Annem ve babam çok okurlardı. Dolayısıyla ben ve kardeşim de kitap okuyan insanlar olduk. Bize kitabı sevdirme gibi bir çabaları olmadı, sadece rol model olarak bizim kitap okuyan insanlara dönüşmemizi sağladılar. Ben burada ebeveynlerimden bir adım ileriye gitmek istiyorum. Kızlarla kitapçı gezmek, yazar söyleşilerine, kitap fuarlarına katılmak istiyorum. Bunlar benim çok keyif aldığım aktiviteler. Bu deneyimi kızlarımla paylaşmak ve aldığım keyfi onlarında hissetmesini sağlamak istiyorum.
Kızları eşimle dönüşümlü yatırıyoruz. Ben Ela'yı yatırırken eşim de İpek'i yatırıyor. Ela'ya kitap okumayı bırakmıştım ancak tekrar başlamaya karar verdim. Bu hafta Ela'ya Küçük Prens'i okumaya başladım. Hem aldığım diksiyon eğitiminden öğrendiklerimi uygulama fırsatı hem de kitap merkezli bir anne-çocuk zamanı olarak düşünüyorum.
Sanatseverlik: Tiyatro, opera ve bale severim. Resim ve heykel severim. Konsere gitmeyi de çok severim. İstiyorum ki kızlarımla önce çocuk tiyatrosu ve operası ardından da yaşlarına uygun temsillere gidelim. Ayda en az bir kez tiyatroya gidelim, bir müze ya da sergi gezelim. Hayatlarında sanat olsun, güzele bakıp güzeli görsünler.
Spor Aktiviteleri: Ben kayağa hiç gitmedim, ata binmedim, rafting yapmadım. Bu tarz sportif faaliyetleri beraber deneyelim istiyorum. Ela şu an modern dans ve piyanoya gidiyor. Uzun zaman yüzmeye devam etti. Ergenlik ve gençlik döneminde iyi yüzmenin ve iyi dans etmenin faydasını göreceğini düşünüyorum.