Ya ben bunu hiç bilmiyormuşum bu uygulamayı:) çok teşekkür ederim, iletişim sınırı da lazım çünküCanım merhaba,
Telefonun (iOS) kendi uygulaması, ayarlar kısmında ekran süresi/uygulama sınırları bölümü var, ordan kullandığın her uygulama için kendin sınır koyabiliyorsun, günlük toplam kullanımı baz alıyor.
Ayrıca ekrandan uzak geçirilecek süre, iletişim sınırları gibi kısımlar da var.
Nasıl gidiyor İngilizce?
Benim de İngilizcemi ilerletmeye yönelik planlarım var ama sanırım yeni yıl hedeflerimden biri olacak, şu aralar gündemim biraz yoğun
Mutfaktaki temel kuralım; malzeme ziyan etmemek ve yemeğin mümkün olan en kısa sürede pişmesi. Bu yuzden yemeklerde düdüklüyü ve fırını çok fazla kullanıyorum. Yazın derin dondurucuya baya birşey koyuyoruz. Bamya, barbunya, bezelye, yeşil fasulye. Çeşit çok ama adedi fazla değil, kış sebzelerini de seviyorum ben çünkü. Pırasayı havucu fazla aldıysam mesela 1 pişirimliğini temizleyip dondurup atıyorum buzluga; çıkarıp buzu çözülmeden fissler de 3 dk pişiriyorum. Kapya biber, köy biberi, kıl biberini çeşitli boyutlarda doğrayıp donduruyorum. Fırın kızartmasında, güveçte büyük şekilde doğranmışları; diğer yemeklerde menemende küçük doğranmış kıl biberi kullanıyorum.Merhabalar...
Gün içinde evdeki vaktimin önemli bir kısmını mutfakta geçiriyorum. Dışarda yemek yemek, hazır gıda tüketimi bi hayli sınırlı bizim evimizde. Böyle olması içinse ben çok çabalıyorum, emek veriyorum. İyi bir planlama ve bilinç düzeyinde olmak işlerimi kolaylaştırıyor. Sizlerle birkaç örnek paylaşmak istiyorum.
*Yoğurt çorbasını sık yapmaya gayret ediyorum çünkü kalsa da biraz su karıştırıp yeniden yiyebiliyoruz. Akşamdan çorba yaptıysam bi kısmını termosa koyuyorum ki sabah sıcak sıcak içilebilsin.
- Et alıyor haşlıyor kaplarla donduruyorum. en az 2 öğünlük yemek oluyor.
- Kemik alıp kemik suyu yapıyor çorba ve pilavlara kullanıyorum.
- Süt alıp mayalıyorum. Bi kısmına sütlaç yapıyorum .2 -3 gün tatlı ihtiyaçları giderilmiş oluyor.
* Limonata yaparım .
*Nar' ı ayıklar cam saklama kabında saklarım.
*Havuçları soyar su dolu saklama kabında saklarım. Çıkarınca çıtır çıtır tazecik olur, yemesi de rahat olur.
*Sabahları erken kalktığım için 5 dakikalık hazırlıkla yemeklerimi hazır ederim.
*Bu sabah kek yaptım küçük kapta, oğlumun beslenmesi için o 2 gün iyi olur hem tatlı ihtiyacını gündüz enerjisi çok olduğu vakit yemiş oluyor.
*Kabak yemeğini yapar ve iki kavanoza sıkıca sıcak kapatır atarım buz dolabına.
*Fazla her yemeği kavanoza koyar buzluğa atarım.
*İş arkadaşım saolsun içli köftemi yapar buzlukta saklarım.
*Mantı hazırdır.
*Analıkızlı için köfte yapar atarım buzdolabına.
*Mor lahanayı kesme bıçağıyla keser saklama kabında en az 6-7 gün saklarım, salatalara koyarım.
*Pazar alışverişi bir haftanın planını yapmak için çok ideal. Evimize yakın köylü pazarı var, ürünler de üreticilerde kendi ilimizden. Çarşamba günleri sabah 7 de açılmış oluyor, işe gelmeden önce gidip alışverişimi yapıyorum . İnanılmaz güzel oluyor. Erken kalktığım için bana da bi ayrı enerji oluyor.
*Ceviz, badem ve fındığı yıllık üreticiden alıyoruz. Akraba ve arkadaşımızdan. çok lezzetli ve uygun oluyor.
*Turşuyu sevdiklerim yapıp hediye ediyor saolsunlar :)
işte böyle.. aklıma gelenler..
Not. Tüketimde dikkat ediyorum. elektrik su dikkat ediyorum. aracı kullanmıyorum pek. bugün işe dahi otobüsle geldim . gayet de konforluydu. Yürüyüşümü evin etrafında yapıyor ya da sahile yürüyorum. Bakalım :)
İyi ki doğdun, iyi ki yollarımız kesişti. Tanıştığımızdan bu yana senden çok şey öğrendim. Senin gelişimine de tanıklık ettim.Başkalarından bekleyerek değil kendim için kendimden başlayarak sıkı sıkı hayata tutunup keyifle yaşamanın en çok
bana bağlı olduğunu, ben güzelim dersem ; bunu yaşarsam' herkesin beni güzel göreceğini ve yaşamın savaş değil dans
olduğunu , en çok da Aşkın Güç Yaradan a sığınıldığında hüzünlerin damla damla akıp gittiğini, zincirlendiğim klişelerden
sıyrılıp potansiyelime koşmanın verdiği doyum hissini keşfettiğim bir yaşı geride bıraktım. Öğrendiğim her şey için öğreten
herkese ve her şeye minnettarım.
ve evet...
iyi ki yaratıldım, iyi ki doğdum ... iyi ki...
Ben İstanbuldan farklı zamanlarda gittiğim için tam yakınlıklarını bilmiyorum ama sanki hepsi o civardaydı.Günaydın
Kocaeli, Sakarya tarafına gideceğiz 2 günlüğüne.
Önerilerinize açığım canlar (gezilecek, yemek yenilecek yerler)
Merhaba canım İstanbul tarafından mı Ankara tarafından mı gideceksiniz? Sakaryada acarlar langozu, maden deresi, poyrazlar gölü var. Langoz su basan orman demek; Sakaryadakinin gezintisi çok kısa tabi, iskele kırmuşlar ancak o şekilde gezilebiliyor. Buarada Yağış çok olursa maden deresinde çok ilerlemeyin. Kocaeli için kerpe ve kefken var. Sakarya tarafında çok güzel ısıtmalı havuzlu villalar var diyorlar ama ücreti fazla geldiği için hebüz deneyimlemedimGünaydın
Kocaeli, Sakarya tarafına gideceğiz 2 günlüğüne.
Önerilerinize açığım canlar (gezilecek, yemek yenilecek yerler)
İnstagramda Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında fonksiyonel olarakta önemli olan değerlerin listesi var.Merhaba, düzenli kan tahlili yaptıran arkadaslara sorum var:) doktorunuzdan özellikle hangi degerlere bakılmasını üstiyorsunuz, özel olarak belirtmem gereken bi detay var mıdır yoksa standart bi liste var mı? Uzun bir süredir kan tahlili vermiyorum, sizlere danışmak istedim.
Genel kan tahlili deyince baya kapsamlı oluyor. İdrar da isteyebilirsiniz.Merhaba, düzenli kan tahlili yaptıran arkadaslara sorum var:) doktorunuzdan özellikle hangi degerlere bakılmasını üstiyorsunuz, özel olarak belirtmem gereken bi detay var mıdır yoksa standart bi liste var mı? Uzun bir süredir kan tahlili vermiyorum, sizlere danışmak istedim.
Merhaba kitapları okudunuz mumerhaba.
hayata düzen kurabilmek için iki kitap aldim.
düzen olmanin yollari- john caunt
karar ver planla harekete geç- ayça karaman.
bunlari okuyan var mi?
okuyup uyguladiniz mi?
Önemli olan içsel motivasyon olduğunu bilsem de, bu aralar boş çok vakit geçirip sonra hiçbir işe yetemiyorum hissini sık sık yaşıyorum. Dıştan anı kurtarmak sınırlı da olsa bir süre motive olurum düşüncesiyle Ayça Karaman'ın kitabını ve ajandasını sipariş ettim. Yılbaşını beklemeden aralık ayı başında kullanmaya başlamayı planlıyorum. Kullanınca yorumlarımı yazarım. Mutlu haftalar:)2024'e sayılı günler kala, 2023'ten son çıkış için 2023 planlarını gözden geçirme ve 2024 için planlar yapma zamanı... İş yerindeki masama her sene yaptığım gibi bir masa ajandası siparişi vereceğim, kendime planlayıcı olarak ajanda almayı düşünmüyorum, evdeki defterlerden yapabilirim veya bu sene excel belgesi içinde tutabilirim yapılacaklarımı, exceli deneyimlemek istiyorum. Ayrıca ayça karaman kişisel gelişim ajandası aklımda, bir ihtimal alabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?