Günaydın...
Bugün de ben Sağlıklı Yaşam hakkında konuşmak istiyorum.
16 yaşımda kilo alımım hızlandı ve üniversite ile beraber 75 leri buldu. Sürekli ekmek arası yemek, gece geç saatlerde sucuklu yumurtalar yapmak, makarna partileri vs. ile kötü bir beslenme şekline girmiştim.
Evlenirken hep derler ya 45 kiloydum diye ; ben 78 kilo idim
Ha bu arada defalarca profesyonel destek alarak kilo verdim, tekrar aldım. Kilo verdim fazlasını aldım.
Evlilik sonrası gebelik vs derken en son 81,6 kg a ulaştım , boyumda 165 cm. Okuduklarım dinlediklerim Sağlıklı yaşam yoluna ancak sağlıklı beslenme ve sporla gidebileceğini gösterdi. Canan Karatay ile beraber de iki öğün beslenmenin önemini ve nasıl yapılabileceğini öğrendim.
Mayıs 2023 den bu yana iki öğün besleniyorum, 9.00 da sade Türk kahvesi, sabah 11.00-12.00 kahvaltı - akşam 17.00-18.30 akşam yemeği yiyorum. Günlük maden suyu ve kefir tüketiyorum. Meyveyi , çerezi kahvaltıma ekliyorum. Bol yeşillik yiyorum. Ve tabi ki olmazsa olmaz su tüketimi, iş yerinde 1,5 lt suyu bitiriyorum, toplamda 2,5 lt yi buluyor. Genelde ekmek tüketmiyorum ve arada sevdiğim şeyleri yiyorum.
Spor konusunda ise; geçen yıl pilates yapıyordum ancak zaman azlığı sebebiyle bu yıl gitmiyorum, sabahları sahilde yürüyorum hatta her fırsatta yürüyorum. Arabayla eve geçerken iki durak önce inip yürüyorum. Egzersiz yapıyorum. Bütün bunları stressiz sadece istediğim ve içimden geldiği için yapıyorum ve tabi ki büyük resme bakıp ona ulaşabilmek için.
Takviye olarak magnezyum ve d vitamini kullanıyorum.
Haftada bir sarımsak+limon+bal kürü yapıp 1 tatlı kaşığı yiyorum.
3 ayda bir kan tahlili yaptırıyorum. İnsilün direnci ve glükoz baktırıyorum. Canan hoca biçok hastalığın genetik değil epigenetik olduğunu yani beslenme ve yaşam şeklinin aynı olmasından kaynaklandığını dile getiriyor. O sebeple iki öğün beslenme- ekmek tüketmemek-bol su ve hareket ile ilerlemeye gayret ediyorum.
Diyetisyen desteği almıyorum, bedenimi günlük yaşamımı gözlemleyip bana ne iyi geliyor gelmiyor farkına varıyorum.
Her zaman %100 lük bir başarı mümkün değil ve bunu kendimden beklemiyorum. Yüklenmiyorum kendime. Esnettiğim zamanlar oluyor ancak dengeliyorum.
Sonuç olarak matematiksel 81,6 kg dan -69 kg a yani 40-42 bedenden 38 e vardım. Enerji , dikkat ve ilgi artışı ise manevi katkısı. Mutluyum, kendime bedenime neden eziyet etmişim diyorum ama hayat bir tecrübe. En büyük sır ise az da olsa sürekli olmak. (Efendimizin dediği gibi)
Kısa zamanlarda hızlı kilo vermek daimi olmuyor maalesef tecrübe edildi .