Popüler Konu Verimli Rutin

Aynen sudem aynı durum vanilya vs de dolapta. Eşim un stoklamış bi kaç ay önce 5 kiloluk hepsini dolaba koyamadım haliyle. Kışa rağmen böceklendiler mesela
En sevmediğim şey israf.
Stok yapmanın zararları işte. Benim unlar da öyle çoktu.
Kontrollü olmak lazım.

İşte ben onu da ayarlayamıyorum.
Salatalık mesela kesin yenir diyorum fazla geliyor bozuluyor.
Sebzeyi abartmıyorum ama birini pişirsem ikinci yetişmiyor pişme demek hafta bitiyor.
Ben herşeyi kilo ile değil, tane usülü sipariş veriyorum:) Haftada 3 sebze pişiyor bizim evde. Meyveyi de elma, muz ve kivi mutlaka alıyorum.

Salçalar diye bir şey yok ki ben de:) Yarım kg domates, yarım kg biber salçası var. Bitince yenisini alıyorum:)

Selamlar Hanımlar,

Bugün şirket merkezinde çalışıyorum. Sabah metro ile geldim. Akşam ayda bir yaptığımız kızlar buluşmasını yapacağız. Tunalı tarafına yakın olduğum için öğlen bir gezip dolaşmaya niyetliyim bakalım.

Harika bir örneksin. Gelecekteki yuvam için çok şey öğreniyorum. Okumak kolay duymak kolay uygulamalı görmek bambaşka. elecda
Bugün benim doğum günüm. İşyerindeki mobbingden biraz bahsetmiştim. Allah'a şükür işi öğrendim bunu da söylemiştim. Kızlar her işyeri böyle mi ya? Ben mağazacılık sektöründe öğrenciyken çalıştım. Her yer aşağı yukarı böyle. Sağlık sektörünü gördüm. Orada da birbirinin üzerine iş atmaya çalışanlar oluyor. (Ebe, anestezi teknikeri, hemşire arasında gibi.)
Doğum günüm olduğu için yeni bir karar aldım. İşyerinde maalesef hele ki mesleğinizi yapmıyorsanız aşağılanma tarzı olaylar olabiliyor. Ogrenmedin mi daha gibi. İnsan dönüp cevap da veremiyor. Bu yüzden muhattap almamayı tercih ediyorum. Kafama takmiyorum. Kendimi eksik görmüyorum.
Orneklendirmek istiyorum: Mesela daha mal atamadın mı? (Ürünleri raflara yerleştirmek.) Yapıyorum diyorum. Ve o olayı orada bırakıyorum.
Bugün bana müdürüm full çekiyorum çok gerginim dedi. O da onun sınavı diye düşünüyorum. O da kendi bileceği iş beni ilgilendirmez.
elecda Hanım akşam sohbetinizden çıkacak değişik fikirleri merakla bekliyorum.
25 yaşına ne onerirdiniz? Hepinize soruyodum canlarım.
Uzun olduysa okumazsanız sorun değil.

merhaba elecda ve diğer arkadaslar ingilizce için önerecegınız bir youtube kanalı program vs varmı o kadar cok kanal var ki eger bir öneriniz varsa tercih etmek ısterım

günaydın hatuncanlar;

un bakliyat vs dolapta yer kaplamadan ve bozulmadan saklamak isteyenler için vakum makinası tavsiye edebilirim. vestelin vakum makinası var bende. kışın bir sorun olmuyor ama özellikle yazın aşırı nemden dolayı her şey bozulduğu için almıştım.

salça vs gibi şeyleri dondurucuya koyabilirsiniz, ben hiç koymadım ama neden olmasın.

sebzelerin bozulması ihtimali için alışveriş yaptığınız gün pişirip konserve yapabilirsiniz.

dün mantarlı tavuk sote, bezelye ve barbunya yaptım, sabah pilav yapıp işe geldim. hafta içi bir gün balık (buzluktan) bir gün köfte yapsam yeterli olur. konservelerden yayla çorbası da var. haftalık menüm bu şekilde.

bu ay yapmak istediğim en önemli şey borsa eğitimini tamamlamak. teknik analiz konusunu tamamıyla halletmek istiyorum.
bitirmek istediğim kitaplar: atomik alışkanlıklar, alışkanlıkların gücü. her ikisini de aynı anda okuyorum ve ikisini de yarıladım.

ay sonuna doğru kapsamlı canva eğitimine başlamak ve hatta mümkünse yarılamayı hedefliyorum.

birazdan anneler günü için kendime minik bir eğitim satın alacağım. Aysel gündoğdu hocanın anneler için finansal okuryazarlık eğitimi. kontenjan kaldıysa şansımı deneyeyim.

herkese güzel bir hafta diliyorum.

İyi Hissetmek adlı kitapta çatışmaları çözmek için silahsızlandırma adında bir yöntemden bahsediyor. Öncelikle sana saldırgan bir tavırla birşeyler söyleyen iş arkadaşın karşısında kesinlikle kendini savunmayacaksın. Söylediği şeylerden küçük parçalar bulup, burada haklısınız diyeceksin ve ondan çözüm önerisi talep edeceksin.

Verdiğin örnekler üzerinden gidecek olursak, "Daha öğrenemedin mi" diye sorana "Evet hala öğrenmeye çalışıyorum, ama zorlanıyorum. Sen nasıl hızlıca öğrenmiştin" diye yaklaşmak karşı tarafın gardını düşürecektir. Ya da "Hala rafa mal atmadın mı" diyen yöneticiye "Haklısınız bugün geciktim, şimdi hallediyorum" gibi yanıtlar vermek, yöneticinin iş ile ilgili kişisel gerginliğini sana yansıtmasının önüne geçmeni sağlayabilir.

merhaba elecda ve diğer arkadaslar ingilizce için önerecegınız bir youtube kanalı program vs varmı o kadar cok kanal var ki eger bir öneriniz varsa tercih etmek ısterım
Ben babilanka adında bir programa dahil olmuştum. Aralık ayında başladım. Normalde 3 aylık ancak deprem nedeniyle süre Hazirana kadar uzatıldı. Bu program bitince metaingilizce diye bir instagram sayfası dikkatimi çekmişti. Onu inceleyeceğim.

Eğitimlerden biraz daha ayrıntılı bahsedebilir misin? Borsa eğitimini nerden alıyorsun, canva eğitimi nedir ve Aysel Gündoğdu eğitimi online mı veriyor? Aysel Gündoğdu'nun kitabını okudun mu?

Selamlar Hanımlar,

Yorucu bir hafta sonu geçirdim. Kızların kışlıklarının bir kısmını kaldırdım, bir kısmını vermek üzere ayırdım. Yazlıkları indirdim, yıkadım. Onların da bir kısmını ayırdım. Dün ayırdığım 2 poşet kıyafeti giysi kutusuna götürdüm. Küçük kızımın çorap, büyük kızımın da mevsimlik pijama ihtiyacı olduğunu fark ettim. Onları internetten sipariş verdim. Eşimin de benim de roll-onlarımız bitmek üzere, onların siparişini de hallettim.

Bu hafta akşam işten geldikten sonra kızımla sitede yürüyüşe çıkmayı ve eve geldikten sonra da kardiyo egzersizleri yapmayı planlıyorum. Çarşamba kızımın yüzme dersi sırasında ben de salonda çalışacağım.

Haftalık menü şu şekilde:
Pazartesi: Taze fasülye-şehriye pilavı-yoğurt-salata
Salı: Nohut-pirinç pilavı-cacık-salata
Çarşamba: Et Sote-Makarna-Fırın Sebze
Perşembe: Kahvaltı
Cuma: Bezelye yemeği-makarna-yoğurt-salata
Cumartesi: Gün menüsü
Pazar: Tatlı-ekşi soslu tavuk-makarna-salata

Eğitimlerden biraz daha ayrıntılı bahsedebilir misin? Borsa eğitimini nerden alıyorsun, canva eğitimi nedir ve Aysel Gündoğdu eğitimi online mı veriyor? Aysel Gündoğdu'nun kitabını okudun mu?

borsa eğitimi teknik analiz eğitimlerini içeriyor ve daha çok trend sürmeyle alakalı. eğitimi instagramda optimum yatırım kullanıcısından alıyorum ancak o sayfanın taklitleri çok fazla. incelemek istersen özelden sayfanın fotosunu atarım. ücretli bir eğitim. instada uzun süredir takip ettiğim bir kullanıcı olduğu için de gönül rahatlığıyla aldım ancak önemli olan eğitimi tamamlamak tabi. bunun için kendime ekstra süre yaratmam gerekiyor, çünkü evde beni bekleyen henüz iki yaşında bile olmayan bir minik adam daha var.

canva eğitimini de satın almıştım, o da yine instagramda tasarım mühendisi kullanıcısı ve canvayı profesyonel olarak iş hayatına nasıl uygulayacağınıza varıncaya kadar anlatıyor. bu konuda da oldukça iyi. bu eğitimi de henüz bitirmediğimi belirteyim. eğitimin sonunda düşüncem değişir mi bilemiyorum.

aysel gündoğdunun kitabını okumadım. eğitim online evet. bu eğitimle bir minik başlangıç yaparım diye düşündüm. belki daha sonraki eğitimlerine de katılabilirim. bu kararı, alacağım bu eğitim belirleyecek. bu arada kayıt oldum. 189 tl.

Teşekkür ederim elecda Hanım. Dün izinliydim. Bugün uyarıldığım bir konu olursa bunu deneyeceğim.

Bugün mesaim 14.00'da başlıyordu. 9'da uyandım. Kahvaltı ettim. Bulaşık makinesini boşalttım.
Haluk Tatar Hangi Dil Neden Öğrenmeliyiz videosunu izledim. Aralıklı Oruç ile ilgili bir video izledim. Bunları izlemek benim için çok önemli çünkü aylardır izleyeceğim deyip ertelediğim videolardı.
İngilizce öğrenmek istiyorum. Bu ay sonunda maaş yatınca Özer Kiraz hocanın kaynaklarından alma kararı aldım. Önceden de izliyordum ancak kaynak yoktu elimde. Beğendiğim bir hoca paylaşmak istedim.
Bugün işte yemek yemeyeceğim. Şekersiz yulaf bar yemeyi düşünüyorum. Kahvaltıda 2 haşlanmış yumurta yedim canım bir şey istemiyor.
Kalan hedeflerim (akşam):
En az 10 sayfa kitap okumak.
Evrak hazırlamak.
Dini hedefimi gerçekleştirmek. (Açık yazmak istemiyorum manevi bir konu olduğu için.)
You 1 bölüm izlemek.
Uyumadan önce hafif bir egzersiz yapmak.

Bunları da gerçekleştirirsem harika bir gün geçirmiş olacağım.

Listeme acil okunacak 2 kitap ekledim.
Atomik Alışkanlıklar ve İyi Hissetmek.
Haziran'da satın alacağım.
Bu ay ''Anneler Kızları ve Beden Algısı'' ve ''Evlenmeden Önce'' kitaplarını sipariş ettim.
Yuva kuracağım Allah nasip ederse bu konuda bol bol okumaya çalışıyorum. Psikoloji biliminden yararlanarak yazılan kendi inancım baz alınarak yazılan kitaplar her bakış açısından okumaya devam ediyorum. Temeli sağlam bir ev olsun istiyorum. Ben elimden geleni yaparım tabi ki tek taraflı gidecek bir durum değil eşimin tavrı da gidişatımızı belirleyecek.

İyi akşamlar.

Günler yine hızlıca geçiyor.
Burdayım. Selamlar.

Pazartesi demek başlangıç demektir değil mi?
Dün aralıklı oruca başladım yeniden.
Sabah sirkeli su içtim, filtre kahve içtim. Öğlen 13.00 de salata yedim. (Mor lahana- mor pancar- maydonoz- peynir ce zeytinden oluşan)
Akşam mısır çorbası-ve bir adet biber dolmasıyla yoğurt yedim. Saat 18.00 de.
Bol bol da su içtim.
Midem boş ama mutluyum.

Bugünse; 11.20 de peynir zeytin salata fındık badem yedim. Birazdan takviyelerimi alacağım.
Hiç su içmedim çünkü bitti markete uğrayacağım.
Sabah: 20 dk yürüdüm 10 dak egzersiz yaptım.
Limonlu su içtim.

Ha bir de instagram hesabımı dondurdum. Telefondan da sildim. Bir süre sahalara veda ettim.

Dün: ilikli kemik suyu yaptım.
Köfte yapıp buzluğa attım.
Kuşbaşı küçük doğrayıp kavurdum.
Biraz badem fındık kırdım.

Şimdi işteyim. Herkese kucak dolusu selamlar.

Selamlar herkese,

elecda Akıcı ingilizce durumu nasıl gidiyor? Ben ingilizce konusunda uzun zamandır uğraşan (tabii hep yarım bırakan) ve hiç başarılı olamayan biriyim. Şimdi de okulda çok lazım oluyor, özellikle çevirisi olmayan kitapları - makaleleri okumak kısmında.
Yurtdışında zorlanmıyorumn, temel konuşma cümleleri ile işimi halledebiliyorum yada arkadaşlarım ile konuşmada çok sıkıntım yok ama makale - kitap okuyamıyorum.

Sen neler yapıyorsun ve verimli oluyor mu?

Biraz 10-16 arası zorunlu olarak çalışmayan benden bahsedeyim: )

Sanırım çalışan kadınlar daha düzenli ve pratik oluyor. En azından ben çalışırken işim biterdi, şimdi işim hiç bitmiyor evde. Dolayısı ile herşeyi düzeltme isteği ile yapmak istediğin diğer kısımlara vaktin kalmıyor. Bunu düzene sokma çabasındayım. Tabii kahvaltı-kahve gezmeleri de oldukça arttı: ) Hem iyi hem de kötü yanları var bunun benim açımdan. Mesela toplum içine bu kadar sık girmeyeli konuşulan konulara çok yabancı hissettiğim anlar oluyor, hayatım sadece iş ve çocuklardan ibaretmiş, dolayısı ile konularım da hep bu eksende dönüyormuş: ( Biraz açıldım diyebiliriz, ama bu keyifli gezmelerin insana kitap okuma - ödevlerini yapma kısımlarında engel olduğunu da farkettim. Haftada bir güne indirme planlarım sürüyor: )

Seneye 3. sınıf olacağım için artık uzmanlık alanımı seçip, onun üzerine araştırmalar yapmak için planlamalar yapıyorum, umarım faydalı olur. Her defasında ingilizce kısmına takılıyorum. C1 seviyesinde olmadıkça birşey yapamıyor insan.

Sevgiler herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…