Popüler Konu Verimli Rutin

borsa eğitimi teknik analiz eğitimlerini içeriyor ve daha çok trend sürmeyle alakalı. eğitimi instagramda optimum yatırım kullanıcısından alıyorum ancak o sayfanın taklitleri çok fazla. incelemek istersen özelden sayfanın fotosunu atarım. ücretli bir eğitim. instada uzun süredir takip ettiğim bir kullanıcı olduğu için de gönül rahatlığıyla aldım ancak önemli olan eğitimi tamamlamak tabi. bunun için kendime ekstra süre yaratmam gerekiyor, çünkü evde beni bekleyen henüz iki yaşında bile olmayan bir minik adam daha var.

canva eğitimini de satın almıştım, o da yine instagramda tasarım mühendisi kullanıcısı ve canvayı profesyonel olarak iş hayatına nasıl uygulayacağınıza varıncaya kadar anlatıyor. bu konuda da oldukça iyi. bu eğitimi de henüz bitirmediğimi belirteyim. eğitimin sonunda düşüncem değişir mi bilemiyorum.

aysel gündoğdunun kitabını okumadım. eğitim online evet. bu eğitimle bir minik başlangıç yaparım diye düşündüm. belki daha sonraki eğitimlerine de katılabilirim. bu kararı, alacağım bu eğitim belirleyecek. bu arada kayıt oldum. 189 tl.
Çok teşekkür ederim. :KK200:
Anneler için olan eğitime katıldıktan sonra buradan da paylaşım yapabilirsen çok sevinirim. Hepimiz bilgilenmiş oluruz.

Selamlar herkese,

elecda elecda Akıcı ingilizce durumu nasıl gidiyor? Ben ingilizce konusunda uzun zamandır uğraşan (tabii hep yarım bırakan) ve hiç başarılı olamayan biriyim. Şimdi de okulda çok lazım oluyor, özellikle çevirisi olmayan kitapları - makaleleri okumak kısmında.
Yurtdışında zorlanmıyorumn, temel konuşma cümleleri ile işimi halledebiliyorum yada arkadaşlarım ile konuşmada çok sıkıntım yok ama makale - kitap okuyamıyorum.

Sen neler yapıyorsun ve verimli oluyor mu?
Benim durumum şöyle. İş ile ilgili tüm dokümantasyon İngilizce. Yönetmeliklerin tamamı da aynı şekilde. Dolayısıyla ben sürekli olarak İngilizce prosedür yazıyor ve teknik doküman okuyorum. Ancak bütün iletişim yazılı olduğu için konuşmam geriliyor. Bu nedenle sadece konuşma anlamında gelişmeye gayret ediyorum.

Mutfak

Evlenmeden önce çok ta üzerinde düşünmeden, herkes öyle yapıyor diye kahvaltı takımı, günlük yemek takımı ve misafir yemek takımı almıştım. Ayrıca bardaklar da misafir ve günlük için ayrı ayrı alınmıştı. Bir anda kendimi tıkış tıkış mutfak dolapları ile uğraşırken buldum.

Sonrasında minimalizm ile tanıştım. Sadeleşirken kahvaltı takımımı ve günlük yemek takımımı elden çıkardım. Sadece misafir takımı ile devam ettim. Ancak atladığım bir konu vardı. Misafir takımı sık kullanıma ve bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değildi. Çok kısa sürede sırları döküldü ve renkleri soldu. Bu şekilde bir süre idare ettim.

Geçen sene düz beyaz bone china bir takım alarak bu süreci sonlandırdığımı umuyorum. 12 kişilik bir yemek takımım var. Misafire de kahvaltıya da kendimize de aynı takımı kullanıyorum. Makinede yıkanıyor.

Çay bardağı, su bardağı ve kahve fincanında da aynı noktaya geldim. Tek örnek bardaklarım var. Kırıldıkça tane olarak alabileceğim modeller seçtim.

Görselleri ekliyorum.

Eklentiler

• IMG_6204.jpeg
    IMG_6204.jpeg
    79,5 KB · Görüntüleme: 186
  • IMG_6205.jpeg
    IMG_6205.jpeg
    76,3 KB · Görüntüleme: 171
  • IMG_6206.jpeg
    IMG_6206.jpeg
    65 KB · Görüntüleme: 161
  • IMG_6207.jpeg
    IMG_6207.jpeg
    65 KB · Görüntüleme: 178
Selamlar,
Konu mutfaktan açılmışken tava önerisi alabilir miyim? Bir süredir bakınıyorum ama henüz bulamadım, sağlık açısından uygun bir materyal istiyorum. Döküm kızartma ve ızgara tavası aldım ama günlük kullanım için çok uygun değil.
Sevgiler

Çok teşekkür ederim. :KK200:
Anneler için olan eğitime katıldıktan sonra buradan da paylaşım yapabilirsen çok sevinirim. Hepimiz bilgilenmiş oluruz.

günaydın;

eğitim, yoğun gündem nedeniyle 5 hazirandaki finansal okur yazarlık eğitimiyle birleştirildi. 5 hazirandan sonra düşüncelerimi yazarım ama ben Aysel Hocaya bayılıyorum, özellikle duruşuna hayran kaldım.

Pişirme Ekipmanları

14 yıldır evliyim. Üniversite 2. sınıfta arkadaşımla eve çıktım. 4. sınıfta da kendi evimi tuttum ve evlenene kadar yalnız yaşadım. Dolayısıyla pişirme ekipmanları ile uzun süredir haşır neşirim.

Sağlıklı yaşam ile ilgilenmeden önce ne varsa onu kullanıyordum. Sonrasında ise sadece çelik kullandığım bir dönem vardı. Ancak özellikle çocuklar olduktan sonra krep, pankek gibi işler epey arttığından yapışmaz tava ihtiyacım oldu. Önce döküm tava aldım ama kullanamadım. Hem temizliği zor geldi hem de çok ağırlar.

Geçen sene Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile çalışırken kendi bünyelerinde bir sağlık koçu ile görüştüm. Gerçek granitin sağlıklı olduğunu ancak granit görünümlü olmamasına dikkat etmemi söyledi. Ayrıca titanyum kaplamaların da iyi olduğunu Tefal’in 3x veya 6x tavalarını tavsiye edebileceğini söyledi.

Bu konuşmanın üzerine geçen 3 farklı boyda 6x tava aldım. Bulaşık makinesinde yıkamama rağmen şimdiye kadar yıpranma olmadı.

Şu an 14 yıldır kullandığım 4’lü çelik set, 3’lü çelik sahan seti, 3 tava ve 1 düdüklüye sahibim. Yemeklerin neredeyse hepsini düdüklüde pişiriyorum. Diğerlerini çorba, pilav ve makarna amacıyla kullanıyorum. Sahanlar ise kalan yemekleri buzdolabında muhafaza etmek amacıyla kullanıyorum.

Bu arada benim ocağım indiksiyonlu olduğu için bakır, güveç gibi tabanı çelik olmayan hiç bir şey kullanamıyorum. Sahanlar hariç görselleri ekledim.

Eklentiler

• IMG_6209.jpeg
    IMG_6209.jpeg
    73,2 KB · Görüntüleme: 142
  • IMG_6210.jpeg
    IMG_6210.jpeg
    69,6 KB · Görüntüleme: 144
Kesme tahtaları ile ilgili sorun yaşıyorum. Ahşap içime sinmiyor. Şu an plastik kullanıyorum ancak soru işareti var. Cam olanları kullanan var mı aramızda?

Kesme tahtaları ile ilgili sorun yaşıyorum. Ahşap içime sinmiyor. Şu an plastik kullanıyorum ancak soru işareti var. Cam olanları kullanan var mı aramızda?
Ben kullandım cam ama çok ses çıkarıyor keserken. Bambu kullanıyorum şimdi. Ondan memnunum şimdilik.

Merhaba, günler sizce de çok hızlı geçmiyor mu? Ne ara mayıs 10’u bulduk şaşkınım. Son günlerimi bir özet yapayım:) buaralar hiç kitap okuyamıyorum, storytel üyeliğimi yeniden başlatmam gerek ama işe gelip giderken podcastlerden kopamıyorum. Gündem kafamı çok meşgul ediyor, şu seçimler bitse de normalleşsek artık.
Gündem dışında bu sıralar en çok kafayı borsa ve yatırımlara yoruyorum. 10 yılı askın süredir Birikimlerimizin bir bölümünü borsada değerlendiriyoruz. Şuanki evimizi de örneğin paramızı borsada değerlendirip ucuz kredi avantajından yararlanarak aldık. Borsa baya bir süredir istikrarlı sekilde düşüyor, ben de diske girip kademe kademe bilançosu kısmen iyi açıklanan hisselerden alımlar yaptım. deep i yakalamak imkansız zaten. Şuan Portföyümde 1 büyüme hissesi dışında genelde bist30 hisseleri bulunduruyorum. Düşüş trendindeki hisseye girilmez denir ama risk almam gerektiğini düşündüm, ve borsadaki portföyüme tl bazında %20 ekleme yaptım. hisselerim piyasaya göre ucuz kalan ve sektöründe iyi faaliyet gösteren firmalara ait. Borsa ile ilgileniyorsanız; Son jp morgan ve hsbc raporlarındaki hedef tabloları incelemenizi tavsiye ederim.
Bunun dışında ocak/2024 e brüksele uçak bileti aldığımdan ve bu tatilin finansmanı için ayrı bir kaynak bulacagımdan bahsetmiştim. Bu kısım için halkaarzlar ve ufak bi dolap satışından 1 ayda toplam 4290 tl birikmiş, henüz euroya dönüşüm yapmadım.
Ptesi de eşim ve kendim için 1 yıllık spor salonu üyeliği başlattım. Tesis büyük ve havuzu var. Haftada 1er gun bireysel, haftasonu 1 gunde kızlarla birlikte 1-2 saat yüzmeyi planlıyoruz. 🏊‍♀️ Bakalım..

Merhaba elecda, ben cam kullandım uzun bir süre. Memnundum aslında ama annemler kızlara bakmaya geldiğinde çok ses çıkarıyor diye ahşap olanı çıkartmışlar. Ondan beri ben de ahşabı kullanıyorum🙈 gerçekten sesli biraz.

Pişirme Ekipmanları

14 yıldır evliyim. Üniversite 2. sınıfta arkadaşımla eve çıktım. 4. sınıfta da kendi evimi tuttum ve evlenene kadar yalnız yaşadım. Dolayısıyla pişirme ekipmanları ile uzun süredir haşır neşirim.

Sağlıklı yaşam ile ilgilenmeden önce ne varsa onu kullanıyordum. Sonrasında ise sadece çelik kullandığım bir dönem vardı. Ancak özellikle çocuklar olduktan sonra krep, pankek gibi işler epey arttığından yapışmaz tava ihtiyacım oldu. Önce döküm tava aldım ama kullanamadım. Hem temizliği zor geldi hem de çok ağırlar.

Geçen sene Fonksiyonel Tıp Uzmanı ile çalışırken kendi bünyelerinde bir sağlık koçu ile görüştüm. Gerçek granitin sağlıklı olduğunu ancak granit görünümlü olmamasına dikkat etmemi söyledi. Ayrıca titanyum kaplamaların da iyi olduğunu Tefal’in 3x veya 6x tavalarını tavsiye edebileceğini söyledi.

Bu konuşmanın üzerine geçen 3 farklı boyda 6x tava aldım. Bulaşık makinesinde yıkamama rağmen şimdiye kadar yıpranma olmadı.

Şu an 14 yıldır kullandığım 4’lü çelik set, 3’lü çelik sahan seti, 3 tava ve 1 düdüklüye sahibim. Yemeklerin neredeyse hepsini düdüklüde pişiriyorum. Diğerlerini çorba, pilav ve makarna amacıyla kullanıyorum. Sahanlar ise kalan yemekleri buzdolabında muhafaza etmek amacıyla kullanıyorum.

Bu arada benim ocağım indiksiyonlu olduğu için bakır, güveç gibi tabanı çelik olmayan hiç bir şey kullanamıyorum. Sahanlar hariç görselleri ekledim.
Yaaa elecda elecda her zamanki gibi yine derdime derman oldun 🥰 çok teşekkür ederim, bakacağım tefale

Selamlar,
Konu mutfaktan açılmışken tava önerisi alabilir miyim? Bir süredir bakınıyorum ama henüz bulamadım, sağlık açısından uygun bir materyal istiyorum. Döküm kızartma ve ızgara tavası aldım ama günlük kullanım için çok uygun değil.
Sevgiler
Merhaba yapışmaz özellik için döküm granit ürünler kullanıyorum. Döküm üzerine granit iç kaplama. Bernardo dan almıştım. Alırken yapışmazlığı saglayan granit kısım çizilse bile alttaki döküm malzeme oldugu gibi saglıksız bir durum oluşmayacaktır denilmişti. Zaten ağır ürünler. Tabi çizdikçe yapışmaz özelliğİ zamanla kaybolacaktır. Aldıktan sonra aslında bukadar parcaya ihtiyacım yokmuş dedim. Çünkü günlük yemek çorba da çelik kullanıyorum. Bu setin sığ tenceresini sadece pilav için, derin büyük tenceresini de sadece misafir geldiğinde güveç yaparken kullanıyorum. ( kendi ailemize güveç yaparken ufak toprak bir güveç kabın var onu kullanıyorum) ama Setin tavası ve sahanları çok sık kullanılıyor, tahta kaşık ile kullanıyoruz. 3 yıl oldu henüz yapışmaz özelliğini kaybetmiş değil. Fotoğraf ekledim.

Eklentiler

• 506260A8-20CF-437F-822A-426ABA16E274.jpeg
    506260A8-20CF-437F-822A-426ABA16E274.jpeg
    137,3 KB · Görüntüleme: 119
  • AA49D6BB-67C1-489E-B392-03A808438BA0.jpeg
    AA49D6BB-67C1-489E-B392-03A808438BA0.jpeg
    175,1 KB · Görüntüleme: 118
İkeanın slikon olanalarından kullanıyorum ben. Sadece et için camı kullanıyorum, başka hiç bir şey doğramıyorum onda .
M muhendiseylul ben evlenirken tefal in 3× titanyumlarından almıştım kullanımı çok rahat 8.yılın sonunda sadece biri ortalarından kalkmaya başladı. Devamlı makinede yıkanıyor. Şimdi onun yerine 6x lerden alacağım

Merhaba, günler sizce de çok hızlı geçmiyor mu? Ne ara mayıs 10’u bulduk şaşkınım. Son günlerimi bir özet yapayım:) buaralar hiç kitap okuyamıyorum, storytel üyeliğimi yeniden başlatmam gerek ama işe gelip giderken podcastlerden kopamıyorum. Gündem kafamı çok meşgul ediyor, şu seçimler bitse de normalleşsek artık.
Gündem dışında bu sıralar en çok kafayı borsa ve yatırımlara yoruyorum. 10 yılı askın süredir Birikimlerimizin bir bölümünü borsada değerlendiriyoruz. Şuanki evimizi de örneğin paramızı borsada değerlendirip ucuz kredi avantajından yararlanarak aldık. Borsa baya bir süredir istikrarlı sekilde düşüyor, ben de diske girip kademe kademe bilançosu kısmen iyi açıklanan hisselerden alımlar yaptım. deep i yakalamak imkansız zaten. Şuan Portföyümde 1 büyüme hissesi dışında genelde bist30 hisseleri bulunduruyorum. Düşüş trendindeki hisseye girilmez denir ama risk almam gerektiğini düşündüm, ve borsadaki portföyüme tl bazında %20 ekleme yaptım. hisselerim piyasaya göre ucuz kalan ve sektöründe iyi faaliyet gösteren firmalara ait. Borsa ile ilgileniyorsanız; Son jp morgan ve hsbc raporlarındaki hedef tabloları incelemenizi tavsiye ederim.
Bunun dışında ocak/2024 e brüksele uçak bileti aldığımdan ve bu tatilin finansmanı için ayrı bir kaynak bulacagımdan bahsetmiştim. Bu kısım için halkaarzlar ve ufak bi dolap satışından 1 ayda toplam 4290 tl birikmiş, henüz euroya dönüşüm yapmadım.
Ptesi de eşim ve kendim için 1 yıllık spor salonu üyeliği başlattım. Tesis büyük ve havuzu var. Haftada 1er gun bireysel, haftasonu 1 gunde kızlarla birlikte 1-2 saat yüzmeyi planlıyoruz. 🏊‍♀️ Bakalım..
Spor salonu işi çok iyi olmuş. Ben yüzmekten hoşlanmıyorum ama büyük kızım bayılıyor. O yüzerken ben de spor aletleri ile çalışıyorum. Küçüğü daha hiç götürmedim:)

Borsa konusunda neden bahsettiğin hakkında hiçbir fikrim yok 🙈 Öğrenmeyi ve anlamayı çok istiyorum. Geçen gün P planli sayesinde Aysel Gündoğdu’yu keşfettim. Borsa 101, Akıllı Yatırımcının Rehberi ve Herkes için finans kitaplarını gördüm. Senin için basit kalabilir ama benim gibi bu konuya yeni giriş yapanlar için faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Yurtdışına çocuklar ile önümüzdeki yaz bir gezi planlamak istiyorum. İpek artık 6 yaşında olacak, daha az arıza verir ve daha çok hatırlar diye umut ediyorum:) Ayarlayabilirsek Balkanlar ile açılışı yapmayı çok isterim.

Merhaba elecda, ben cam kullandım uzun bir süre. Memnundum aslında ama annemler kızlara bakmaya geldiğinde çok ses çıkarıyor diye ahşap olanı çıkartmışlar. Ondan beri ben de ahşabı kullanıyorum🙈 gerçekten sesli biraz.
Ses işini sen de söyleyince vazgeçtim. Bambuları bir araştırayım hem ürün hem de sağlık açısından

İkeanın slikon olanalarından kullanıyorum ben. Sadece et için camı kullanıyorum, başka hiç bir şey doğramıyorum onda .
M muhendiseylul ben evlenirken tefal in 3× titanyumlarından almıştım kullanımı çok rahat 8.yılın sonunda sadece biri ortalarından kalkmaya başladı. Devamlı makinede yıkanıyor. Şimdi onun yerine 6x lerden alacağım
Bende ikeanın silikon olanını kullanıyorum. Nanoplastiklerin yiyeceklere geçmesi konusunda rahatsızım.

X