Popüler Konu Verimli Rutin

Düzen demişken, benim kışlık yorgan battaniye vs leri yüklüğe ve de baza altına kıyafetleri yerleştirmek için hurca ihtiyacım var. Ayrıca fazla nevresim ve ufak tefek mefruşatlar için de.

Sizin kullanıp memnun kaldığınız ürünleri paylaşır mısınız? Ya da ne tavsiye edersiniz?🤗
Ben Ikea ve Ocean Home Textile markalarının hurçlarını kullanıyorum. İkisinden de memnunum.

Ketçap mayonez gibi soslar yok, kullanmıyoruz. Ben haftalık alışveriş yapıyorum. İndirimde veya stok amaçlı ürün almıyorum. Baklagillerim bile 1 kilodur. Bitince yenisini alırım.

Ürünleri İpek Hanım Çiftliğinden alıyorum. Ambalajlı değiller ancak mesela peynirler vakumlu poşette oluyorlar. Onları çıkartıp cam kaplara yerleştiriyorum. 1 haftada bitecek kadar ürün aldığım için kahvaltılıkların hepsi tükeniyor.
merhaba elecda :) uzdolabı duzenıne hayran kaldım, dondurucuya neler koyuyorsun evde buzdolabı dışında dondurucun var mı, onun düzenini de mrak ettim :)
eşim her şeyi fazla alan biri, o yüzden tıklım tıklım dolu benm budolabı. taze yemek en iyisi tabi ama anlamıuyor eşim. yumurta bile iki koli alır düşünün artık, evde 2 büyük 2 cocuk var sadece

merhaba elecda :) uzdolabı duzenıne hayran kaldım, dondurucuya neler koyuyorsun evde buzdolabı dışında dondurucun var mı, onun düzenini de mrak ettim :)
eşim her şeyi fazla alan biri, o yüzden tıklım tıklım dolu benm budolabı. taze yemek en iyisi tabi ama anlamıuyor eşim. yumurta bile iki koli alır düşünün artık, evde 2 büyük 2 cocuk var sadece
İki koli dediğin 30+30 =60 yumurta mı çok değil mi gerçekten.
Ailede öyle görmüştür kesin. Babası da öyledir.

İki koli dediğin 30+30 =60 yumurta mı çok değil mi gerçekten.
Ailede öyle görmüştür kesin. Babası da öyledir.
evet ya babası da öyle. hatta övünür ne yapayım babam gibi elim bol diye. bu eli bolluk değil israf diye kızıyorum ama yine aynı.
dondurucu konusunda da gercekten çok dağınıktım bu güne kadar, artık bir düzenim olsun istiyorum. iki çocuklu çalışan bir kadın olarak hayatımı dondurucu ile kolaşlaştırmak istiyorum

Bu arada fark ettiğim bir konudan bahsetmek istiyorum. genel olarak hayatımdaki yapım: birine bir olaya sinir olduğumda etrafımdaki herkese anlatırım bunu. ama fark ettim ki bu durum daha çok enerjimi çalıyor, zihnim daha çok meşgul oluyor. o yüzden bazı olayları hemen halı altı edip normal hayatıma devam etmeyi niyetliyorum bundan sonrası için...

Buzdolabı dışında derin dondurucum yok. Dondurucumda fazla birşey yok. Üst rafta sigara böreği, yaprak sarma ve mantı var. Alt kısımda ise köfte ve et var. Görseli ekliyorum.

Biz kış sebzelerini seviyoruz. Bu nedenle kışlık hazırlamıyorum. Sadece barbunya ve bezelye atarım. Onlar da biteli epey oldu.

Eklentiler

• IMG_6187.jpeg
    IMG_6187.jpeg
    92,7 KB · Görüntüleme: 173
  • IMG_6186.jpeg
    IMG_6186.jpeg
    144,5 KB · Görüntüleme: 165
Selamlar Hanımlar,

Bugün dışarı işlerimi halletmek için işten izin aldım. Sabah aylık kaş, manikür, pedikür ve lazer randevusuna gittim. Eczane ve kuru temizlemeye uğradım. Eve geldim, 12:30 gibi kahvaltı yaptım. Birazdan tekrar çıkıp saçıma fön çektireceğim ve geçen ay aldığım bir ayakkabının iadesini yapacağım.

Bugün Mayıs ayı hedeflerimi belirledim. Öncelikle geriye kalan günlerde evden yemek götürmek. (Bu hafta planım: Perşembe: patlıcanlı salata, Cuma: yeşil mercimekli salata, Cumartesi: brokoli ve türevi sebze haşlaması karnabahar gibi, Pazar: Fasulyeli salata 🥗)
Bulgur benzeri besinler tüketmiyorum. Mücver falan düşündüm ama un giriyor ona da üzerime ağırlık yapıyor. Bu hafta baklagil salata ağırlıklı oldu.

Kitap okuma hedefim: Elimdeki Kurtlarla Koşan Kadınlar kitabını bitirmek ve 3 kitap daha okumak.

Film ve dizi hedeflerim: You 4. Sezon bitirmek.
Yarım bıraktığım Harry Potter filmini ve 3 film daha izlemek.🫶

Kilo hedefim: Bugün 77.1 çıktım. Bu ay içinde 74 bandına düşsem harika olur.

B vitamini ve D vitaminini düzenli kullanmak.

İnşallah günlük olarak güncelleyeceğim. Henüz dışarıdaki kültürel faaliyetlere el atamadım. Hayatıma adapte olmaya çalışıyorum.🥲💜

Selamlar Hanımlar,

Dün tatil olunca haftalık alışveriş ve buzdolabı düzenleme işini dün yaptım. Aynı zamanda bugün için biber dolması pişirdim. Buzdolabı görselini ekliyorum.

Herkese verimli bir hafta diliyorum 🌸
An itibari ile kendi buzdolabımdan soğudum🙈🤭

Yahu 2 basit adım var. Birincisi haftalık yiyecek kadar alışveriş yapmak, diğeri de alınan her şeyi saklama kaplarına aktarmak🤷🏻‍♀️
İşte ben onu da ayarlayamıyorum.
Salatalık mesela kesin yenir diyorum fazla geliyor bozuluyor.
Sebzeyi abartmıyorum ama birini pişirsem ikinci yetişmiyor pişme demek hafta bitiyor.

Yahu 2 basit adım var. Birincisi haftalık yiyecek kadar alışveriş yapmak, diğeri de alınan her şeyi saklama kaplarına aktarmak🤷🏻‍♀️
Yok o iş o kadar basit değil 🤭 buzdolabımı atsam anlarsın ama utanırım atmam 🙈 salçalar vs mesela nerede? Kavanoz çok bende mesela. Tabi burası sıcak olduğu için bir çok şey buzdolabında un vs de dahil. Belki ondan 🤷‍♀️😅

Yok o iş o kadar basit değil 🤭 buzdolabımı atsam anlarsın ama utanırım atmam 🙈 salçalar vs mesela nerede? Kavanoz çok bende mesela. Tabi burası sıcak olduğu için bir çok şey buzdolabında un vs de dahil. Belki ondan 🤷‍♀️😅
Benzer durum bende de var.
Annem elma kurusu, turşu,kayısı kurusu , vişne kurusu vs yolladı. Dolap dolu. Dışarı koysam garanti güvelenir. Yesek bitmiyor mübarek.
Bir de stok huyum var. Çok hesaplı ürün alınca çoklu alıyorum. Soslar vs de var. Nar ekşisi, karamel sos vs. Kabartma tozuna kadar var dolapta.
Bu kadar saklama kabım da yok demekki yolun çok başındayım. 😁

Bizde de aynı durum mikancım. Dolapta olmayan yiyecek, bizim olmuyor, güvelerin oluyor malesef🤷‍♀️

Bizde de aynı durum mikancım. Dolapta olmayan yiyecek, bizim olmuyor, güvelerin oluyor malesef🤷‍♀️
Yazı ayrı dert kışı ayrı dert İstanbul'un da. Yazın güve yer.Çörekotu, susam, pul biber, tarhana, ıhlamur, kırmızı toz biber onlara bile güve geliyor.

Kışın da geçen başıma geldi. Karton torbada marka bir un almıştım.Boş odada duruyordu.Küflenmiş ısı farkından. Un ve küflenmek kimin aklına gelir.

Benzer durum bende de var.
Annem elma kurusu, turşu,kayısı kurusu , vişne kurusu vs yolladı. Dolap dolu. Dışarı koysam garanti güvelenir. Yesek bitmiyor mübarek.
Bir de stok huyum var. Çok hesaplı ürün alınca çoklu alıyorum. Soslar vs de var. Nar ekşisi, karamel sos vs. Kabartma tozuna kadar var dolapta.
Bu kadar saklama kabım da yok demekki yolun çok başındayım. 😁
Aynen sudem aynı durum vanilya vs de dolapta. Eşim un stoklamış bi kaç ay önce 5 kiloluk hepsini dolaba koyamadım haliyle. Kışa rağmen böceklendiler mesela

X