Popüler Konu Verimli Rutin

Sağlıklı beslenmeyi sürdürebilmenin en önemli kısmı öğünlerin planlanması diye düşünüyorum. Eğer pazar gününden hazırlık yapmamışsam, hafta içi işten geç çıktığımda direkt dışarıdan söylüyorum. Bu da hem sağlıksız hem de pahalı bir seçenek.

Dışarıda yemek yemeyi seviyorum. Ancak bunun tercih olmasını istiyorum, zorunlu kalıp, yemek siparişi vermek istemiyorum. benben00 benben00 nin dediği gibi Pazar günleri uzun bir kahvaltı yapıyoruz. Ardından haftalık hazırlık işine girişiyorum. 4 küçük kavanoz yemek harcı pişirmek, 3 kavanoz salata hazırlamak hafta içi benim işimi çok kolaylaştırıyor. Ayrıca bir yoğurtlu meze hazırlayabilirsem de çok iyi oluyor. Haftalık yemek planım da şu şekilde:

Pazartesi: Sebze yemeği + bulgur pilavı
Salı: Baklagil yemeği + pirinç pilavı
Çarşamba: Sebze yemeği +makarna
Perşembe: Akşam kahvaltısı
Cuma: Köfte + patates + fırın sebze
Cumartesi: Dışarıda
Pazar: Fırın yemeği

Haftalık alışverişi yukarıda belirttiğim plana göre yapıyorum. Pazartesi günü 2 çeşit sebze ve salata malzemesi sipariş ediyorum. Buzdolabının temizlenmesi ve sebze-meyvenin yıkanıp dolaba yerleştirilmesi işlerini yardımcı ablaya devrettim. Eve geldiğimde direkt harcı düdüklüye koyup, yıkanmış sebze veya ıslatılmış baklagili ekliyorum. Pilav/makarna pişene kadar yemek hazır olmuş oluyor. Salata ve yoğurtlu meze de hazır olduğu için iş çabuk bitiyor.

Bu şekilde yemek yapmak yaklaşık 30-35 dk sürüyor. Tasarruf ettiğim 30 dakikayı ise yürüyüş ve spor amaçlı kullanıyorum. eğer ön hazırlık yapmazsam her gün 1 saat kadar yemek ile uğraşmam gerekiyor ve spor yapacak vaktim kalmıyor. Bu da beni geriyor.

Yazdıklarınızı okudum çok güzel öneriler. Hayata geçirip uygulamanız daha harika... Bu yeni işimde molalar çok belli olmuyor arkadaşlarım öğlen yemek yemiyor acaba bende mi bir sorun var? 08.15-17.45 veya 12.15-21.15 acıkmak normal değil mi?
Aralıklı orucu hayatıma almak istiyorum.
Yemek yapmak benim için problem değil annem hazırlıyor. Ben de yapmayı seviyorum da genellikle yapmıyorum.😀
Bugün izin günümdü şimdi shiftime göre bir yemek düzeni ayarlayacağım.
Önerileriniz ve fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Burada yönetici konumunda olanlarınız var. İş yerimde şöyle bir sorun yaşıyorum sizce kim haklı?
Kasa işlemlerinde Z raporu avans gün sonu tarzı şeyleri çok alamıyorum. Ya da alacağım zaman temkinli olmak için basamakları takip edip okuyarak yapıyorum. Bana karşı yöneticim (yardımcı mağazanın 2. yöneticisi sayılabilir) çok bağırarak gergin şekilde konuşuyor. Hadi hep benimle olmayacaksın öğren gibi. Henüz 4. iş günüm sizce geç mi öğrenmiş oluyorum yonetici olarak yorumlar mısınız?
Psikiyatriye randevu aldım. Dalgınsın deyip duruyorlar ben dalgın değilim sadece sizin gibi kavga etmeye bağırmaya yer aramıyorum. Gerçekten insani kendinden şüphe ettiriyorlar. Yine de dikkat dağınıklığından şüphe ettim çabuk sıkılıyorum. Doktora gideceğim. Sadece bu davranışları hoşuma gitmedi.

Yazdıklarınızı okudum çok güzel öneriler. Hayata geçirip uygulamanız daha harika... Bu yeni işimde molalar çok belli olmuyor arkadaşlarım öğlen yemek yemiyor acaba bende mi bir sorun var? 08.15-17.45 veya 12.15-21.15 acıkmak normal değil mi?
Yemek yapmak benim için problem değil annem hazırlıyor. Ben de yapmayı seviyorum da genellikle yapmıyorum.😀
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Burada yönetici konumunda olanlarınız var. İş yerimde şöyle bir sorun yaşıyorum sizce kim haklı?
Kasa işlemlerinde Z raporu avans gün sonu tarzı şeyleri çok alamıyorum. Ya da alacağım zaman temkinli olmak için basamakları takip edip okuyarak yapıyorum. Bana karşı yöneticim (yardımcı mağazanın 2. yöneticisi sayılabilir) çok bağırarak gergin şekilde konuşuyor. Hadi hep benimle olmayacaksın öğren gibi. Henüz 4. iş günüm sizce geç mi öğrenmiş oluyorum yonetici olarak yorumlar mısınız?
Psikiyatriye randevu aldım. Dalgınsın deyip duruyorlar ben dalgın değilim sadece sizin gibi kavga etmeye bağırmaya yer aramıyorum. Gerçekten insani kendinden şüphe ettiriyorlar. Yine de dikkat dağınıklığından şüphe ettim çabuk sıkılıyorum. Doktora gideceğim. Sadece bu davranışları hoşuma gitmedi.
14 yıllık okul müdürü olarak işe yeni başlayan arkadaşlarıma oryantasyon için en az iki hafta tanıyorum.
Yeni işinde 4. Günü olan birine daha esnek yaklaşmak uygun olur diye düşünüyorum.
Dalgın olduğunuzu düşünüyorsanız kan değerlerinizi kontrol ettirin.
D3-K ve B12 takviyesi zihinsel faaliyetlerin kalitesini arttırıyor bende.
Doktor değilim ilaç tavsiye etmiyorum sadece kişisel gözlemimi paylaşıyorum.

Başarılar diliyorum yeni işinizde.😊

Yok yok ben sağlıkçıyım kendi mesleğim değil bu. Sizin önerinizi anladım.🫶🥹
Oh be rahatladım oh yani.😀❤️‍🔥❤️‍🔥 Malmışım gibi muamele ediyorlar.😀 Böyle davranma sebepleri gözlemlerime göre buradan çıkınca başka bir yerde bir daha bu konumdan başlayamayacak olmaları.🥲 Ben sağlık teknikeriyim A Hastanesi'nde de konumum aynı B Hastanesi'nde de. Ama onlar bu markette mağaza sorumlusu oldular başka markette personel olarak en alttan başlayacaklar.🥲

Selamlar Hanımlar,

Bugün Mayıs ayı planlarımı paylaşmak istiyorum. Bir kısmı yıllık hedeflerim ile bağlantılı aksiyonlar olduğundan yıllık hedefim ile birlikte paylaşacağım.

Yıllık HedefMayıs Ayı Aksiyonu
1. 60 kiloya ineceğim.1. Bu ay 2 kg vermeyi hedefliyorum. Bunun için beyaz un ve şekerden uzak duracağım. Makarna ve pilavı 2 kaşık ile sınırlandıracağım. Hareketi arttıracağım.
2. 60 gr altın biriktireceğim2. Bu ay 5 gr altın alacağım. Maaşı alır almaz ilk iş altın siparişini vereceğim.
3. Kredi kartı borcum olmayacak3. Mayıs ayını "Alışverişsiz 1 ay" ilan ediyorum. Evde bitenler haricinde ekstra harcama yapmayacağım. Hafta içi yemek siparişi vermeyeceğim.
4. Lazer epilasyon4. Önümüzdeki hafta 2. seansa gideceğim. Manikür pedikür ile birlikte bu ayın lazer işini aradan çıkaracağım.
5. Akıcı İngilizce5. Hafta içi öğle arasında İngilizce eğitimine katılmaya devam edeceğim.
6. On Parmak Klavye6. Bu ay eğitimi tamamlayıp, on parmak klavye yazmaya başlayacağım.

Bunların haricinde okuma listem şu şekilde:
  • Storytel: Savaşçı
  • Sabah rutini: İyi Hissetmek (Yarım bırakmıştım, bu ay tamamlayacağım)
  • Akşam Rutini: Ayfer Tunç-Kuru Kız

Merhaba, Bu tepkileri vermeleri için 4. Gün henüz çok yeni diye düşünüyorum. Belli ki mobing odaklı bir yönetim anlayışları var . Ufak ufak sınırlarınızı çizebilirsiniz. … hanım/bey ben öğrendiklerimi oturtmak için bol tekrar yaparım, lütfen bana … dk. Müsade edin işlemi bitirmiş olurum, stres altında çalışmak hata oranımı artıracaktır. Anlayışınız için teşekkür ederim diyebilirsin:)
İşimin yeri geldiğinde personeli yeri geldiğinde amiriyim :) disiplinli ve tez canlıyım, ben de zaman zaman üstlerimin işi yavaştan almalarına, relax takılmalarına bozulurum.🙈 sık sık bunu böyle yapmalıyız şeklinde zamanlama ve usül konusunda sınır çekerken bulurum kendimi.

Selamlar Hanımlar,

Bugün benim için işleri toparlama günü. İşyerinde ertelediğim işleri "bekleyen İşler" klasörüne atıyorum. Cuma günleri de bu klasör içerisinde yer alan işleri bitirmeye çalışıyorum. Amacım ertesi haftaya iş devretmemek ancak bu bazen oluyor bazen olmuyor. Mesela bu hafta ve önümüzdeki hafta normalde planımda olmayan bir toplantı çıktı. Bu nedenle halletmeyi planladığım bazı işleri ertelemek durumundayım. Bu durum her ne kadar canımı bir miktar sıksa da, beni bu duygunun ele geçirmesine müsaade etmiyorum.

Selamlar Hanımlar,

Bugün Mayıs ayı planlarımı paylaşmak istiyorum. Bir kısmı yıllık hedeflerim ile bağlantılı aksiyonlar olduğundan yıllık hedefim ile birlikte paylaşacağım.

1. 60 kiloya ineceğim.1. Bu ay 2 kg vermeyi hedefliyorum. Bunun için beyaz un ve şekerden uzak duracağım. Makarna ve pilavı 2 kaşık ile sınırlandıracağım. Hareketi arttıracağım.
2. 60 gr altın biriktireceğim2. Bu ay 5 gr altın alacağım. Maaşı alır almaz ilk iş altın siparişini vereceğim.
3. Kredi kartı borcum olmayacak3. Mayıs ayını "Alışverişsiz 1 ay" ilan ediyorum. Evde bitenler haricinde ekstra harcama yapmayacağım. Hafta içi yemek siparişi vermeyeceğim.
4. Lazer epilasyon4. Önümüzdeki hafta 2. seansa gideceğim. Manikür pedikür ile birlikte bu ayın lazer işini aradan çıkaracağım.
5. Akıcı İngilizce5. Hafta içi öğle arasında İngilizce eğitimine katılmaya devam edeceğim.
6. On Parmak Klavye6. Bu ay eğitimi tamamlayıp, on parmak klavye yazmaya başlayacağım.

Maşallah. Çok güzel hedefleriniz. Ben de bu akşam hazırlayacağım. Gerçekleştireceğinize ve bu yolda çabalayacağınıza eminim. Zaten sonuçtan ziyade yol çok güzel.

Merhaba, Bu tepkileri vermeleri için 4. Gün henüz çok yeni diye düşünüyorum. Belli ki mobing odaklı bir yönetim anlayışları var . Ufak ufak sınırlarınızı çizebilirsiniz. … hanım/bey ben öğrendiklerimi oturtmak için bol tekrar yaparım, lütfen bana … dk. Müsade edin işlemi bitirmiş olurum, stres altında çalışmak hata oranımı artıracaktır. Anlayışınız için teşekkür ederim diyebilirsin:)
İşimin yeri geldiğinde personeli yeri geldiğinde amiriyim :) disiplinli ve tez canlıyım, ben de zaman zaman üstlerimin işi yavaştan almalarına, relax takılmalarına bozulurum.🙈 sık sık bunu böyle yapmalıyız şeklinde zamanlama ve usül konusunda sınır çekerken bulurum kendimi.
Öğrendim şükürler olsun not ala ala öğrendim. Yavaşsın diyorlar bu konuda da kilo vermeye ve üzerimdeki yükleri atmaya karar verdim. Belki takviye desteği de alırım. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Selamlar herkese, havanın dengesizliği etkiledi beni:KK43: başagrım ve boğaz gıcıklanmam var. 3 gundur c vitamini alıyorum bugun de kahvaltı sonrası aferin aldım. Umarım ilerlemez. Sabah kızların okulda 23 nisan gösterisi vardı. Çok çoşkulu geçti 🇹🇷 Gösteri sonrası eve dönünce dinlendim biraz.
Yeşil mercimek haşladım, 1 kilo kadar. Poşetleyip buzluga atacagım. Yeşil mercümek çorbası için çok pratik oluyor. Bazen de salataya katıyorum.
1 kilo da nohut ıslattım onu da haşlayıp buzluga atacagım. Yemek/pilav/salata/humus için kullanıyorum.

Selamlar Hanımlar,

Ne güzel, motive edici bir plan👍🏻 Bravo size ❤️

Sağlıklı beslenmeyi sürdürebilmenin en önemli kısmı öğünlerin planlanması diye düşünüyorum. Eğer pazar gününden hazırlık yapmamışsam, hafta içi işten geç çıktığımda direkt dışarıdan söylüyorum. Bu da hem sağlıksız hem de pahalı bir seçenek.

Dışarıda yemek yemeyi seviyorum. Ancak bunun tercih olmasını istiyorum, zorunlu kalıp, yemek siparişi vermek istemiyorum. benben00 benben00 nin dediği gibi Pazar günleri uzun bir kahvaltı yapıyoruz. Ardından haftalık hazırlık işine girişiyorum. 4 küçük kavanoz yemek harcı pişirmek, 3 kavanoz salata hazırlamak hafta içi benim işimi çok kolaylaştırıyor. Ayrıca bir yoğurtlu meze hazırlayabilirsem de çok iyi oluyor. Haftalık yemek planım da şu şekilde:

Pazartesi: Sebze yemeği + bulgur pilavı
Salı: Baklagil yemeği + pirinç pilavı
Çarşamba: Sebze yemeği +makarna
Perşembe: Akşam kahvaltısı
Cuma: Köfte + patates + fırın sebze
Cumartesi: Dışarıda
Pazar: Fırın yemeği

Haftalık alışverişi yukarıda belirttiğim plana göre yapıyorum. Pazartesi günü 2 çeşit sebze ve salata malzemesi sipariş ediyorum. Buzdolabının temizlenmesi ve sebze-meyvenin yıkanıp dolaba yerleştirilmesi işlerini yardımcı ablaya devrettim. Eve geldiğimde direkt harcı düdüklüye koyup, yıkanmış sebze veya ıslatılmış baklagili ekliyorum. Pilav/makarna pişene kadar yemek hazır olmuş oluyor. Salata ve yoğurtlu meze de hazır olduğu için iş çabuk bitiyor.

Bu şekilde yemek yapmak yaklaşık 30-35 dk sürüyor. Tasarruf ettiğim 30 dakikayı ise yürüyüş ve spor amaçlı kullanıyorum. eğer ön hazırlık yapmazsam her gün 1 saat kadar yemek ile uğraşmam gerekiyor ve spor yapacak vaktim kalmıyor. Bu da beni geriyor.
Çok mantıklı ve uygulanabilir bir plan, kutluyorum sizi.

Plan hazırlayacağım dedim. 23'de eve geldim. Uyuyakalmışım şimdi işe gidiyorum. Bugün 18'de çıkacağım. Kararlarımı akşam yazacağım inşallah.🤗
Kafamda az çok belliydi zaten. Yazıya geçirmesem de sabah sağlıklı beslenme kısmını uyguladım. Uyanınca su içtim. Yulaflı yumurta ve zeytin (7) yedim. İş yemeğim taze fasulye. (Çok da severim.❤️‍🔥) Akşam da patlıcanlı salata 🥗 yiyeceğim.🌿

Selamlar Hanımlar,

Dün tatil olunca haftalık alışveriş ve buzdolabı düzenleme işini dün yaptım. Aynı zamanda bugün için biber dolması pişirdim. Buzdolabı görselini ekliyorum.

Herkese verimli bir hafta diliyorum 🌸

Eklentiler

• IMG_6182.jpeg
    IMG_6182.jpeg
    127,4 KB · Görüntüleme: 200
  • IMG_6181.jpeg
    IMG_6181.jpeg
    104,3 KB · Görüntüleme: 191
Selamlar Hanımlar,

Dün tatil olunca haftalık alışveriş ve buzdolabı düzenleme işini dün yaptım. Aynı zamanda bugün için biber dolması pişirdim. Buzdolabı görselini ekliyorum.

Ketçap, mayonez aradı gözüm dolapta.
Bir de kahvaltılık peynirler kaplarda uzun süre duruyor mu?

Benim mesela indirimde 3 paket kaşar aldım diyelim. Biri açıldı ise diğerleri dolapta kapalı duruyor.
Sizde dolapta hiç ambalaj vs göremedim. Zeytin bile mesela .

Doğal ürünler alıyorum demiştiniz diye hatırlıyorum o sebeple de olabilir. Ben market ürünü tercih ettiğim içi hep ambalaj.

Selamlar Hanımlar,

Ya maşallah ne düzenli bir dolap, utandım gidip dolap düzenliyeyim😃

Ketçap, mayonez aradı gözüm dolapta.
Bir de kahvaltılık peynirler kaplarda uzun süre duruyor mu?

Benim mesela indirimde 3 paket kaşar aldım diyelim. Biri açıldı ise diğerleri dolapta kapalı duruyor.
Sizde dolapta hiç ambalaj vs göremedim. Zeytin bile mesela .

Doğal ürünler alıyorum demiştiniz diye hatırlıyorum o sebeple de olabilir. Ben market ürünü tercih ettiğim içi hep ambalaj.
Ketçap mayonez gibi soslar yok, kullanmıyoruz. Ben haftalık alışveriş yapıyorum. İndirimde veya stok amaçlı ürün almıyorum. Baklagillerim bile 1 kilodur. Bitince yenisini alırım.

Ürünleri İpek Hanım Çiftliğinden alıyorum. Ambalajlı değiller ancak mesela peynirler vakumlu poşette oluyorlar. Onları çıkartıp cam kaplara yerleştiriyorum. 1 haftada bitecek kadar ürün aldığım için kahvaltılıkların hepsi tükeniyor.

Düzen demişken, benim kışlık yorgan battaniye vs leri yüklüğe ve de baza altına kıyafetleri yerleştirmek için hurca ihtiyacım var. Ayrıca fazla nevresim ve ufak tefek mefruşatlar için de.

Sizin kullanıp memnun kaldığınız ürünleri paylaşır mısınız? Ya da ne tavsiye edersiniz?🤗

X